Kopioiminen ja sijoittaminen Macissa

Kopioi tai leikkaa tekstiä tai muita kohteita yhdestä sijainnista ja sijoita ne sitten toiseen sijaintiin. Nämä menetelmät toimivat useimmissa apeissa.

Kopioi tai leikkaa

Liitä tai sijoita ja sovita tyyli

Jos et pysty leikkaamaan, kopioimaan tai sijoittamaan

Lue lisätietoja

Kopioi tai leikkaa

Aloita valitsemalla teksti tai muu kohde, jonka haluat kopioida tai leikata. Tallenna sitten kohde leikepöydälle jollakin seuraavista tavoista, jotta se voidaan sijoittaa muualle.

Kopioi

No alt supplied for Image
  • Kopioi valittu kohde painamalla näppäimistön komento-C-näppäimiä.

• Voit myös valita Kopioi valikkorivin Muokkaa-valikosta.

• Lisäksi voit ctrl-klikata valitsemaasi tiedostoa (tai klikata sitä hiiren oikealla painikkeella) ja valita sitten oikotievalikosta Kopioi.

Leikkaa

No alt supplied for Image
  • Leikkaa valittu kohde painamalla näppäimistön komento-X-näppäimiä.

• Voit myös valita Leikkaa valikkorivin Muokkaa-valikosta.

• Lisäksi voit ctrl-klikata valitsemaasi tiedostoa (tai klikata sitä hiiren oikealla painikkeella) ja valita sitten oikotievalikosta Leikkaa.

Sijoita tai sijoita ja sovita tyyli

Sijoita ensin lisäyskohta klikkaamalla ja sijoita sitten kopioitu kohde kyseiseen sijaintiin jollakin seuraavista tavoista.

Sijoita

No alt supplied for Image
  • Sijoita leikattu tai kopioitu kohde painamalla näppäimistön komento-V-näppäimiä.

• Voit myös valita Sijoita valikkorivin Muokkaa-valikosta.

• Lisäksi voit ctrl-klikata valitsemaasi tiedostoa (tai klikata sitä hiiren oikealla painikkeella) ja valita sitten oikotievalikosta Sijoita.

Sijoita ja sovita tyyli

Kun sijoitat ja sovitat tyylin, sijoitettu kohde sovitetaan fontin, värin, koon tai muun tyyliseikan osalta ympäröivään sisältöön.

No alt supplied for Image
  • Sijoita leikattu tai kopioitu kohde painamalla näppäimistöllä optio-vaihto-komento-V.

• Voit myös valita Sijoita ja sovita tyyli valikkorivin Muokkaa-valikosta.

Jos et pysty leikkaamaan, kopioimaan tai sijoittamaan

Jokainen appi määrittää, mitä kohteita se voi leikata, kopioida tai sijoittaa sekä milloin ja missä nämä toiminnot ovat mahdollisia apin sisällä. Kun leikkaus, kopioiminen tai sijoittaminen ei ole mahdollista, valikkokohteet näkyvät himmennettyinä, jolloin et voi valita niitä tai käyttää niiden pikanäppäimiä.

Joissakin kohteissa, kuten tiedostoissa tai kansioissa, poistamisen ja roskakoriin siirtämisen vaihtoehdot voivat olla käytössä, mutta leikkaaminen ei. Jos haluat siirtää kohteita, voit ehkä valita vetää ja pudottaa kohteet.

Lisätietoja

• Jos käytät Windows-tietokoneille tehtyä näppäimistöä, jossa ei ole Komento ⌘ -näppäintä, kokeile käyttää sen sijaan ctrl-näppäintä tai Windows-logonäppäintä.

• Jos painat myös ctrl-näppäintä ja pidät sitä painettuna, kun otat näyttökuvan, näyttökuva tallennetaan leikepöydälle, jolla se on valmiina sijoitettavaksi.

• Lue, miten voit kopioida ja sijoittaa iPhonella tai kopioida ja sijoittaa iPadilla. Voit myös käyttää Yleistä leikepöytää ja kopioida ja sijoittaa kohteita Macin, iPhonen ja iPadin välillä.