Sirin äänenvoimakkuuden ja puhenopeuden muuttaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit säätää sitä, miten äänekkäästi, pehmeästi tai nopeasti Siri puhuu iPhonessa, Apple Watchissa, Macissa tai HomePodissa.

Sirin puheen äänenvoimakkuuden muuttaminen iPhonessa

Voit pyytää Siriä muuttamaan äänenvoimakkuusasetuksia. Aktivoi Siri äänelläsi ja sano sitten ”Puhu kovempaa” tai ”Puhu hiljempaa”.

Jos haluat muuttaa äänenvoimakkuutta, kun Siri puhuu tai kun käytät kuulokkeita, paina iPhonen sivussa olevia äänenvoimakkuuspainikkeita.

Jos et kuule Siriä, sinun on ehkä asetettava iPhone soittoäänitilaan.

ios-17-iphone-14-pro-siri-puhu-kovempaa-komento

Sirin puhenopeuden muuttaminen

iOS 17:ssä voit säätää sitä, miten nopeasti tai hitaasti Siri puhuu.

1. Avaa Asetukset, napauta Käyttöapu ja valitse sitten Siri.

2. Voit nopeuttaa puhetta vetämällä Puhenopeus-liukusäädintä oikealle tai hidastaa sitä vetämällä säädintä vasemmalle.

ios-17-iphone-14-pro-asetukset-kayttoapu-sirin-puhenopeus
watchos-10-series-8-asetukset-sirin-aani-aanenvoimakkuus-kaiutin

Sirin äänenvoimakkuuden muuttaminen Apple Watchissa

Nosta rannettasi ja puhu Apple Watchiin. Sano vain ”Hei Siri, puhu lujempaa” tai ”Hei Siri, puhu hiljempaa”.

Sirin äänenvoimakkuuden muuttaminen Macissa

Kun Siri puhuu, klikkaa valikkorivillä Äänenvoimakkuuden säätö ‑kohtaaÄänenvoimakkuuden säätö ja säädä sitten voimakkuutta vetämällä liukusäädintä. Voit käyttää myös näppäimistön äänenvoimakkuusnäppäimiä.

Jos käytät kuulokkeita, säädä äänenvoimakkuutta Macista.

macos-sonoma-macbook-air-aanenvoimakkuuden-saato-tilapalkki

Sirin äänenvoimakkuuden muuttaminen HomePodissa

Voit pyytää Siriä puhumaan kovempaa, hiljempaa tai tietyllä äänenvoimakkuudella. Sano ”Hei Siri” ja sitten esimerkiksi:

• ”Puhu lujempaa.”

• ”Puhu aina hiljempaa.”

• ”Aseta äänenvoimakkuus 60 prosenttiin.”

HomePod säätää Sirin vastauksen äänenvoimakkuuden automaattisesti huoneen melutason, sinun ja HomePodin välisen etäisyyden sekä sen perusteella, miten kuuluvasti puhut itse Sirille. Voit laittaa automaattisen äänenvoimakkuuden päälle tai pois päältä sanomalla ”Hei Siri, laita automaattinen Sirin äänenvoimakkuus päälle” tai ”Hei Siri, poista automaattinen Sirin äänenvoimakkuus käytöstä”.

Sirin äänenvoimakkuuden muuttaminen CarPlayssa

Kun Siri puhuu, säädä äänenvoimakkuus oikealle tasolle autosi äänenvoimakkuuden säätimestä. Tämä säädin on yleensä ohjauspyörässä tai auton näytössä.