Suurennuslasin käyttäminen iPhonessa tai iPadissa

Suurennuslasin avulla voit tehdä iPhonesta tai iPadista suurennuslasin, jolla voit zoomata lähellä olevia kohteita.

Suurennuslasin ottaminen käyttöön

1. Valitse iPhonessa tai iPadissa Asetukset > Yleiset.
  2. Napauta Käyttöapu ja sitten Suurennuslasi.
  3. Ota Suurennuslasi käyttöön. Näin Suurennuslasi lisätään Käyttöapu-oikotieksi.

Suurennuslasin nopea käyttö

Voit avata Suurennuslasin nopeasti seuraavalla tavalla:

• iPhone X ja uudemmat sekä iPad (12,9 tuumaa, 3. sukupolvi) ja iPad Pro (11 tuumaa): Paina sivupainiketta kolme kertaa. Säädä sitten suurennustarkkuutta vetämällä liukusäädintä. Sulje Suurennuslasi pyyhkäisemällä näytön alaosasta ylöspäin.
  • iPhone 8 ja aiemmat sekä Koti-painikkeen sisältävät iPad-mallit: Paina Koti-painiketta kolme kertaa. Säädä sitten suurennustarkkuutta vetämällä liukusäädintä. Sulje Suurennuslasi painamalla Koti-painiketta.

Voit myös lisätä Suurennuslasin Ohjauskeskukseen:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Ohjauskeskus ja napauta sitten Muokkaa säätimiä.
  2. Napauta Suurennuslasin vieressä lisäyspainiketta .

Ota sitten Suurennuslasi käyttöön napauttamalla Ohjauskeskuksessa Suurennuslasi-painiketta.

Suurennuslasin käyttäminen

Kun Suurennuslasi on avattuna, voit esimerkiksi käyttää värisuodattimia tai tallentaa suurennetun kohteen kuvana. Voit lisätä suurennettavan kohteen valotusta käyttämällä laitteesi taskulamppua. Voit myös säätää Suurennuslasin kirkkautta ympäristön valoisuuden mukaisesti ottamalla käyttöön automaattisen kirkkauden säädön.

Värisuodattimien käyttäminen

Voit käyttää värisuodattimia noudattamalla seuraavia vaiheita:

1. Napauta suodatinpainiketta
  2. Selaa eri värisuodattimia pyyhkäisemällä, niin voit tarkastella niiden tehosteita.
  3. Voit säätää kirkkautta ja kontrastia vetämällä liukusäätimiä.

Voit muuttaa värit käänteisiksi seuraavasti:

1. Napauta käänteissuodattimien painiketta .
  2. Käytä haluamaasi suodatinta ja palaa Suurennuslasi-näyttöön napauttamalla suodatinpainiketta uudestaan.

Suurennetun kohteen tallentaminen kuvana

1. Lukitse tietty otos napauttamalla pysäytyskuvapainiketta .
  2. Säädä suurennustarkkuutta vetämällä liukusäädintä.
  3. Tarkenna kuvaan napauttamalla näyttöä.
  4. Tallenna kuva pitämällä sitä painettuna ja napauttamalla sitten Tallenna kuva.

Voit poistaa otoksen lukituksen napauttamalla pysäytyskuvapainiketta uudelleen. Voit lukita suurennettavan kohteen tarkennuksen napauttamalla lukkopainiketta . Poista tarkennuksen lukitus napauttamalla lukkopainiketta uudelleen.