iPhonen tai iPadin Suurennuslasin käyttö

Suurennuslasin avulla voit tehdä iPhonesta tai iPadista suurennuslasin, jolla voit zoomata ja nähdä lähellä olevia kohteita.

Suurennuslasi-apin etsiminen ja avaaminen

Avaa iPhonen tai iPadin Suurennuslasi-appi. Jos et näet Suurennuslasi-appia, pyyhkäise Koti-valikossa alaspäin ja tee haku hakusanalla suurennuslasi.

iPhonen näytöllä näkyy Suurennuslasi-apin haku. Suurennuslasi-apin kuvake näkyy ensimmäisenä tuloksena.

Näkymän parantaminen

Suurennuslasi voi helpottaa kohteen näkemistä zoomaamalla, värisuodattimia lisäämällä, lisäämällä valoa taskulampulla sekä kuvan kirkkautta ja kontrastia säätämällä.

Kirkkauden tai kontrastin säätäminen

iPhone, jossa on auki Suurennuslasi-appi. Apple-laitteen takakansi on etsimessä. Kirkkaus-liukusäädin on asetettu maksimikirkkauteen.

Napauta Kirkkaus-painiketta tai Kontrasti-painiketta ja vedä liukusäädintä.

Värisuodattimien käyttäminen

iPhone, jossa on auki Suurennuslasi-appi. Apple-laitteen takakansi on etsimessä. Valittuna on käänteinen harmaasävysuodatin.

Napauta Suodattimet-painiketta ja pyyhkäise erivärisiä suodattimia. Näin näet, miten ne vaikuttavat.

Kuvan pysäyttäminen

1. Napauta Pysäytyskuva-painiketta .
  2. Zoomaa ja säädä kuvaa hallintatoiminnoilla.
  3. Kun olet tehnyt haluamasi säädöt:
    • Jos haluat tallentaa kuvan Kuvat-kirjastoosi, napauta Jaa-painiketta ja napauta sitten Tallenna kuva.
    • Jos haluat pysäyttää toisen kuvan, napauta Moniotostila-painiketta .
    • Jos haluat palata kohteen näyttöön, napauta Lopeta-painiketta .

Ympärillä olevien ihmisten tunnistaminen

Edellyttää iPhone 12 Prota, iPhone 12 Pro Maxia tai uudempaa Pro-mallia ja iOS 14.2:ta tai tätä uudempaa versiota

Suurennuslasin avulla voit havaita muita ihmisiä, jos haluat noudattaa turvaväliä muihin. Kun iPhone havaitsee muita ihmisiä lähellä, saat ilmoituksen merkkiäänenä, puheena tai tuntopalautteena. Ilmoituksia annetaan sitä tiheämmin, mitä lähempänä henkilö on sinua.

Lue ohjeet Ihmisten tunnistus -toiminnon käyttöön

Älä käytä Ihmisten tunnistus -toimintoa navigointiin tai tilanteissa, joissa saatat loukkaantua.

Lähellä olevien ovien tunnistaminen

Edellyttää iPhone 12 Prota, iPhone 12 Pro Maxia tai uudempaa Pro-mallia ja iOS 16:ta tai tätä uudempaa versiota

Suurennuslasin avulla voit tunnistaa oven tai sisäänkäynnin, kartoittaa, kuinka kaukana ovesta olet, selvittää, miten ovi avataan ja ennakoida, milloin ovi saattaa avautua, sekä lukea ovessa tai oven lähellä olevia kylttejä ja merkkejä.

Lue ohjeet Oventunnistus-toiminnon käyttöön

Älä käytä Oventunnistus-toimintoa tilanteissa, joissa käyttäjä saattaa loukkaantua, tai riskialttiissa tilanteissa tai hätätilanteissa.

Suurennuslasin nopea käyttö

Jos olet käyttänyt Suurennuslasia äskettäin, voit luoda Käyttöapu-oikotien, jolla voit avata Suurennuslasi-apin painikkeen kolmoisklikkauksella. Voit myös lisätä Suurennuslasi-apin Ohjauskeskukseen, josta se on helposti käytettävissä.

Käyttöapu-oikotien luominen tai Suurennuslasin lisääminen Ohjauskeskukseen