Määritä Walletissa kortti, jota käytetään Apple Payssa julkisen liikenteen matkojen maksamiseen

Valitse kortti, jota käytät Apple Payssa matkojen maksamiseen. Lue myös, miten voit ottaa pikamatkatilan käyttöön.

Tärkeimmät asiat ensin

Tarvitset seuraavat asiat, jotta voi määrittää Walletissa kortin, jota käytetään Apple Payssa julkisen liikenteen matkojen maksamiseen:1

Pikamatkatilan ottaminen käyttöön ja käyttäminen edellyttää, että sinulla on iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus tai uudempi.3

Jos olet jo määrittänyt Walletissa kortin, jota käytetään Apple Payssa julkisen liikenteen matkojen maksamiseen, lue, miten voit ottaa pikamatkatilan käyttöön maksukortille. Lue lisäksi tietoja siitä, miten voit lisätä matkakortillesi rahaa julkisen liikenteen järjestäjän apilla.

Jos käytät julkisen liikenteen järjestäjän appia

Kun lataat liikenteen järjestäjän apin, voit ehkä käyttää sitä muihinkin palveluihin, kuten seuraaviin:

• uuden matkakortin ottaminen käyttöön
  • virtuaalisen kortin saldon siirtäminen
  • varojen lisääminen matkakortille.5

Kortin määrittäminen pikamatkatilalle Walletissa

Voit määrittää Walletissa kelvollisen kortin, jota käytetään pikamatkatilalla.6 Ota kelvollinen maksukortti tai matkakortti käyttöön Walletissa näiden ohjeiden avulla:

Uuden maksukortin ottaminen käyttöön

Määritä luotto-, pankki- tai prepaid-kortti pikamatkatilan käyttöön Apple Paylla seuraavasti:

iPhone

1. Avaa Wallet-appi iPhonessa ja napauta Lisää-painike.
  2. Lisää uusi kortti noudattamalla ohjeita.
  3. Napauta Seuraava.
  4. Ota pikamatkatila käyttöön uudelle kortillesi.

Apple Watch

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta Wallet ja Apple Pay ja sitten Lisää kortti.
  3. Lisää uusi kortti noudattamalla ohjeita ja napauta sitten Seuraava.
  4. Ota pikamatkatila käyttöön uudelle kortillesi.

Uuden matkakortin ottaminen käyttöön Walletissa

Voit määrittää uuden matkakortin pikamatkatilan käyttöä varten Apple Paylla Walletissa:7

1. Tarkista, että laitteesi aluemääritys on oikein.
    • Valitse iPhonessa Asetukset > Yleiset > Kieli ja alue, ja vieritä sitten alaspäin kohtaan Alue.
    • Jos käytössäsi on Apple Watch, avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä. Napauta sitten Yleiset > Kieli ja alue sekä tarkista alueesi.
  2. Avaa Wallet-appi iPhonessa.
  3. Napauta Lisää-painike ja sitten Jatka.
  4. Napauta kaupunkisi matkakorttia ja valitse summa, joka kortille siirretään. Napauta lopuksi Lisää.8
  5. Luo uusi matkakortti iPhonessa toimimalla ohjeiden mukaan.
  6. Ota pikamatkatila käyttöön uudelle matkakortillesi.

Ensimmäisestä Walletiin lisäämästäsi matkakortista tulee automaattisesti pikamatkakorttisi. Voit vaihtaa pikamatkakorttia Walletissa milloin tahansa.

Kun olet ottanut uuden maksu- tai matkakortin käyttöön Walletissa, voit lisätä kortillesi rahaa.

Fyysisen matkakortin saldon siirtäminen Walletiin

Varmista ensin, että laitteesi aluemääritys on oikein:

• Valitse iPhonessa Asetukset > Yleiset > Kieli ja alue, ja vieritä sitten alaspäin kohtaan Alue.
  • Jos käytössä on Apple Watch, avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä. Napauta sitten Yleiset > Kieli ja alue sekä tarkista alueesi.

Kun alue on asetettu, toimi seuraavasti:7

iPhone

1. Avaa Wallet-appi, napauta Lisää-painike ja sitten Jatka.
  2. Napauta sen matkakortin nimeä, jonka haluat lisätä.8
  3. Napauta Siirrä saldo olemassa olevalta kortilta.
  4. Anna kortin neljä numeroa, jotka sinua pyydetään antamaan.
  5. Pidä iPhonen yläosaa matkakortin keskellä, kunnes näytössä lukee Kortti lisätty. Tämän toiminnon suorittaminen voi kestää muutaman minuutin.

Apple Watch

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessasi.
  2. Vieritä alaspäin ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Napauta Lisää kortti ja sitten Jatka.
  4. Napauta sen matkakortin nimeä, jonka haluat lisätä.8
  5. Napauta Siirrä saldo olemassa olevalta kortilta.
  6. Siirrä saldo toimimalla ohjeiden mukaan.

Pikamatkatilan ottaminen käyttöön

Kun otat pikamatkatilan käyttöön jollekin kortille, voit maksaa matkoista nopeasti ilman Face ID:n, Touch ID:n tai pääsykoodin käyttöä. Voit ottaa pikamatkatilan käyttöön maksu- tai matkakortille seuraavasti:

iPhone

1. Avaa Asetukset-appi iPhonessa.
  2. Napauta Wallet ja Apple Pay, ja sitten Pikamatkakortti.
  3. Valitse kortti ja vahvista se Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodillasi.

Apple Watch

1. Avaa Watch-appi iPhonessa ja valitse Oma Apple Watch -välilehti.
  2. Napauta Wallet ja Apple Pay, ja sitten Pikamatkakortti.
  3. Valitse kortti ja vahvista se Apple Watch -pääsykoodillasi.

Matkakortin siirtäminen iPhonesta Apple Watchiin

Voit siirtää matkakortin iPhonesta Apple Watchiin seuraavasti:

1. Avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä. Jos sinulla on useita kelloja, valitse niistä yksi.
  2. Vieritä alaspäin ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Vieritä alas sen matkakortin kohdalle, jonka haluat siirtää Apple Watchiin.
  4. Napauta sitten kortin vieressä olevaa Lisää-painiketta.

Voit siirtää matkakorttisi takaisin iPhoneen Watch-apilla.10

Toisin kuin luotto- ja pankkikortit Walletissa, matkakortit voivat olla käytössä vain yhdessä laitteessa kerrallaan.

1. Apple Pay ei ole saatavana alle 13-vuotiaille lapsille. Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.
  2. Jos et ole varma siitä, tukeeko sijaintisi matkakorttien käyttöä Apple Paylla, ota yhteyttä julkisen liikenteen tarjoajaan.
  3. Pekingissä ja Shanghaissa iPhone 6 ja iPhone 6 Plus tukevat pikamatkatilan käyttöä.
  4. Jos et näe Lisää Apple Walletiin -valintaa, matkakortti ei ehkä ole kelvollinen Walletiin lisättäväksi.
  5. Sinun pitää ehkä ottaa yhteyttä julkisen liikenteen tarjoajaan selvittääksesi, voitko lisätä varoja matkakortillesi heidän apissaan.
  6. Katso, missä voit käyttää pikamatkatilaa matkojen maksamiseen Apple Paylla.
  7. Sinun pitää ehkä ottaa yhteyttä julkisen liikenteen tarjoajaan selvittääksesi, mitä näistä tavoista he tukevat. Matkakortin käyttöä on ehkä rajoitettu alueellisen saatavuuden perusteella.
  8. Jos et näe etsimääsi matkakorttia, se ei ehkä ole saatavilla alueellasi.
  9. Jos kirjaudut iCloudista ulos tai poistat Face ID:n, Touch ID:n tai pääsykoodin käytöstä iPhonessa tai Apple Watchissa, kaikki luotto-, pankki- ja matkakortit poistetaan kyseisestä laitteesta. Kun poistat matkakortin jostakin laitteesta, jäljelle jäävä saldo tallennetaan ja on siirrettävissä samaan tai toiseen iPhoneen tai Apple Watchiin, josta on muodostettu yhteys verkkoon ja jolla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.
  10. Et voi siirtää matkakorttia matkan aikana.