RTT-puheluiden soittaminen ja vastaanottaminen Apple Watchilla

Opi käyttämään RTT-protokollan (reaaliaikaisen tekstin protokollan) tekstiviestipuheluita Apple Watchissa.

Vaatimukset

* Kaikki operaattorit eivät tue RTT:tä ja TTY:tä, eivätkä ne ole tuettuja kaikilla alueilla. RTT:n ja TTY:n toiminnot vaihtelevat operaattorin ja verkkoympäristön mukaan. Kun soitat hätäpuhelun Yhdysvalloissa, iPhone lähettää erikoismerkkejä tai -ääniä vaihteenhoitajan hälyttämiseksi. Vaihteenhoitajan kyky vastaanottaa nämä äänet tai vastata niihin voi vaihdella sijaintisi mukaan. Apple ei takaa, että vaihteenhoitaja pystyy vastaanottamaan RTT- tai TTY-puhelun tai vastaamaan siihen.

RTT:n käyttöönotto Apple Watchia varten

Voit käyttää RTT:tä tekstiviestipuheluihin Apple Watchissa, kun iPhone ei ole lähelläsi.

Voit ottaa RTT:n käyttöön seuraavasti:

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Valitse Käyttöapu > RTT.
  3. Laita RTT päälle.

RTT-puhelun soittaminen

Apple Watch on yhdistettävä mobiiliverkkoon RTT-puhelun soittamista varten. Lue lisää mobiiliverkkoyhteyden käyttöönotosta.

Apple Watchissa:

1. Napauta Puhelin-appia.
  2. Valitse yhteyshenkilö ja napauta numeroa, johon haluat soittaa.
  3. Napauta RTT-puhelu.
  4. Kun puhelu yhdistetään, pyyhkäise ylöspäin ja napauta  RTT.
  5. Valitse jokin oletusvastauksista, lähetä emoji tai napauta Kirjoita-painiketta , jos haluat lähettää tekstiviestin. Jos olet ottanut Lähetä välittömästi -toiminnon Asetuksissa käyttöön, vastaanottaja näkee viestisi, kun kirjoitat sitä. Kirjoita muussa tapauksessa viestisi ja napauta Lähetä.

RTT-puheluun vastaaminen

Jos olet ottanut RTT:n käyttöön, voit vastata puheluun ja muuttaa sen tekstiviestikeskusteluksi toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Vastaa puheluun napauttamalla Hyväksy.
  2. Pyyhkäise ylöspäin ja napauta sitten  RTT.

Jos et ole ottanut RTT:tä käyttöön, voit silti vastata RTT-puheluun. Toimi seuraavasti.

1. Kun Apple Watchiin saapuu RTT-puhelu, näet seuraavan viestin: ”Reaaliaikainen teksti (RTT) mahdollistaa tekstiviestien lähettämisen puhelun aikana vastaanottajille. Kuulovammaiset käyttävät normaalisti tätä palvelua. Kommunikoi soittajan kanssa tekstiviesteillä painamalla RTT-painiketta.”
  2. Vastaa RTT-puheluun napauttamalla Selvä.