Jos jaettua tiedostoa ei voi avata Koulutyöt-apilla

Jos opettaja tai opiskelija nimeää uudelleen, siirtää tai poistaa jaetun tehtävätiedoston Tiedostot-apilla, tiedostoa ei voi käyttää Koulutyöt-apilla.

Koulutyöt järjestää iCloud Drivessa olevat tehtävätiedostot automaattisesti. Jos tiedosto nimetään uudelleen, siirretään tai poistetaan, tiedosto on nimettävä uudelleen tai siirrettävä takaisin sen alkuperäiseen sijaintiin, ennen kuin sitä voi käyttää uudelleen.

Ota selvää, miten Koulutyöt nimeää ja tallentaa tiedostot

Koulutyöt tallentaa tiedostot automaattisesti tuntikansiossa olevaan HandoutName-kansioon ja käyttää tiedostojen nimeämiseen muotoa Sukunimi Etunimi - AlkuperäinenTiedostonimi.ext. Esimerkiksi jos matematiikkatunnilla oleva opiskelija Johnny Appleseed jakaa tiedoston ZZZ tehtävässä YYY, tiedostonimi olisi Appleseed Johnny - ZZZ.pages. Tiedosto tallennetaan kansioon, jolla on sama nimi kuin tehtävällä YYY, joka on Koulutyöt-kansion Matematiikka-kansiossa.

Nimeä tiedosto uudelleen

Jos jaettu tiedosto nimettiin uudelleen, tiedostonimi on muutettava takaisin sen alkuperäiseksi nimeksi.

1. Avaa Tiedostot-appi ja etsi tiedosto.

2. Napauta Valitse ja sitten tiedostoa, jonka haluat nimetä uudelleen.

3. Napauta Nimeä uudelleen.

4. Anna tiedoston alkuperäinen nimi ja napauta sitten Valmis.

Jos opiskelija ei muista tiedoston alkuperäistä nimeä, opettaja voi etsiä nimen iCloud Drive -tiedostoista.

Siirrä tiedosto takaisin sen alkuperäiseen sijaintiin

Jos tiedosto siirrettiin, siirrä tiedosto takaisin sen alkuperäiseen sijaintiin toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Avaa Tiedostot-appi ja etsi tiedosto.

2. Napauta Valitse ja sitten tiedostoa, jonka haluat siirtää.

3. Napauta kansiokuvake ja valitse sitten alkuperäinen kansio, johon haluat siirtää tiedoston.

4. Napauta Siirrä.

Luo uusi tehtävä

Jos opettaja poistaa jaetun tiedoston, kaikki opiskelijat ja muut tehtävän tekemiseen osallistuneet opettajat menettävät oikeutensa tiedoston käyttöön. Voit luoda uuden jaetun tiedoston luomalla uuden tehtävän luokkaa varten ja lisäämällä sitten alkuperäisen tiedoston, jotta opettajat ja opiskelijat voivat käyttää sitä uudelleen.

Jos joku opiskelijoista poistaa tiedoston, voit lähettää hänelle tiedostosta kopion uudessa tehtävässä.