Kirjojen ja muun sisällön lukeminen Macin Apple Booksilla

Tarkastele henkilökohtaista kirjastoasi ja tutustu uusiin kirjailijoihin Macin Kirjat-ohjelmassa.

Tutustu uusiin lempikirjoihin ja kasvata kokoelmaasi Apple Booksin avulla. Voit käyttää Macin Kirjat-ohjelmaa, jos käytössäsi on macOS:n uusin versio.

Voit myös lukea ja ostaa kirjoja sekä kuunnella äänikirjoja iPhonen, iPadin tai iPod touchin Kirjat-apissa.

Et voi ehkä ostaa kirjoja tai äänikirjoja maassasi tai alueellasi, mutta voit käyttää ilmaisia julkisia kirjoja. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

Kirjat-ohjelmaan tutustuminen

Macilla voit selata kirjastoasi Kirjat-ikkunan yläosassa olevilla painikkeilla.

• Klikkaa Kaikki kirjat, niin voit tarkastella kaikkia käsin kirjastoosi lisäämiäsi tai Book Storesta ostamiasi kirjoja, kirjasarjoja ja PDF-tiedostoja. Jos haluat tarkastella tai kuunnella äänikirjojasi, käytä iTunesia.
  • Klikkaa Kokoelmat, kun haluat tarkastella vain tiettyä mediatyyppiä. Jos haluat järjestää kirjat käsin, klikkaa pluskuvake vasemman sivupalkin alaosasta, niin voit luoda uuden kokoelman. Lisää sitten kirjoja kirjastostasi.
  • Tarkastele kaikkia kirjastosi sisällön kirjailijoita klikkaamalla Tekijät.
  • Klikkaa Kategoriat, niin näet kirjastosi genreittäin.
  • Klikkaa Luettelo, niin näet sisältösi luettelon muodossa. Voit mukauttaa tätä näkymää lisäämällä, poistamalla tai siirtämällä sarakkeita tai muuttamalla niiden kokoa.

Book Store

Selaa ja osta kirjoja klikkaamalla Book Store vasemmasta yläkulmasta.

Jos haluat lukea näytteen kirjasta (jos saatavilla), klikkaa haluamaasi kirjaa, ja klikkaa sitten Hae näyte kirjan hintapainikkeen alapuolelta. Odota, että näyte latautuu, ja avaa se sitten klikkaamalla näytteen lukuvaihtoehtoa.

Kirjojen lukeminen

Avaa haluamasi kirja kirjastostasi kaksoisklikkaamalla sitä, niin voit lukea sitä uudessa ikkunassa. Jos suljet kirjan, Apple Books muistaa kohdan, johon jäit, ja avaa sen, kun jatkat kirjan lukemista.

Apple Books -ikkuna, jossa näkyy A Game of Thrones -kirja

Jos haluat siirtyä seuraavalle sivulle, liikuta osoitin kirjan oikealle puolelle ja klikkaa oikean nuolinäppäimen kuvake tai käytä näppäimistösi nuolinäppäimiä.

Säätimien näyttäminen ja kätkeminen

Kun luet kirjaa, liikuta osoitin sen yläosaan, niin näet säätimet.

• Klikkaa Kirjasto-kuvake, niin kirjasto näkyy etualalla.
  • Tarkastele kirjan sisällysluetteloa klikkaamalla Sisällysluettelo-kuvake.
  • Tarkastele korostamiasi kohtia ja muistiinpanojasi klikkaamalla Muistiinpanot-kuvake.
  • Muuta ikkunan ulkoasua klikkaamalla Ulkoasu-painike. Voit suurentaa tai pienentää fontin kokoa, vaihtaa eri värisen taustan (myös tumman) tai vaihtaa kirjan fontin.
  • Etsi kirjasta jotakin klikkaamalla Hae-kuvake.
  • Tallenna haluamasi kohta klikkaamalla sivun kirjanmerkin painike. Tarkastele kirjanmerkkejäsi klikkaamalla alanuolen kuvake, joka löytyy kuvakkeen sivun kirjanmerkin painike vierestä.

Ota kirjastasi kaikki hyöty irti

Kaksoisklikkaa haluamaasi sanaa kirjassa, niin Sanakirja ja Thesaurus avautuvat.

Etsi esimerkiksi aiheeseen liittyviä tietoja ja mediasisältöjä klikkaamalla Sanakirja-ikkunan alaosassa olevia muita valintoja.

Enemmän tapoja lukea

Sisällön lataaminen tai poistaminen

Voit ladata kirjan tietokoneeseesi, jos haluat lukea sitä, kun et ole yhteydessä Wi-Fiin tai internetiin.

Voit myös poistaa kohteita laitteistasi.

Kirjojen lataaminen

Jos haluat ladata kirjan, etsi kohde kirjastostasi, ja klikkaa sitten pilvikuvake oikeasta yläkulmasta. Jos et näe kuvaketta pilvikuvake, kirja on jo ladattu laitteeseesi.

Apple Books -ikkuna, jossa näkyy kirjaston Kaikki kirjat -osio

Kirjojen tai PDF-tiedostojen poistaminen

Ctrl-klikkaa kohdetta tai klikkaa sitä hiiren oikeanpuoleisella painikkeella, valitse Poista, ja valitse sitten Poista lataus.

Jos kohde on osa sarjaa, sinun on mahdollisesti avattava sarja, ennen kuin voit poistaa sen. Saatat myös nähdä vaihtoehdon Poista kaikkialta, jos kyseessä on PDF tai muu kohde, jonka olet lisännyt kirjastoosi muusta lähteestä kuin Book Storesta.

Voit myös kätkeä ostetut kirjat kirjastostasi.

Asetusten muuttaminen

Jos haluat synkronoida Apple Books -sisältösi kaikkiin laitteisiisi, ota ensin iCloud Drive käyttöön: Valitse tietokoneesi näytön yläosan valikosta Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset. Klikkaa iCloud ja valitse iCloud Drive. Avaa sitten Kirjat-ohjelma ja valitse tietokoneesi näytön yläosan valikosta Kirjat > Asetukset, ja valitse sitten Synkronoi kokoelmat, kirjanmerkit ja korostukset laitteiden välillä.

Valitse Kirjat > Asetukset, niin voit muuttaa Apple Books -asetuksia, kuten automaattisia latauksia ja käyttörajoituksia.