Lataaminen ja liittäminen uuden iPad Pron USB-C-portin avulla

11 tuuman iPad Pron ja 12,9 tuuman iPad Pron (3. sukupolvi) monipuolisen USB-C-portin avulla voit ladata laitetta, antaa virtaa muille laitteille sekä liittää lisävarusteita, kuten kameroita ja näyttöjä.

iPad Pro liitettynä digikameraan USB-C-kaapelilla

iPad Pron liittäminen Maciin tai muuhun tietokoneeseen

Voit liittää iPad Pron Maciin tai Windows-tietokoneeseen ladataksesi laitteen tai synkronoidaksesi sisällön iTunesin avulla.

Tunnista tietokoneesi portit ensin. Jos käytössäsi on uudenmallinen tietokone, jossa on porttina Thunderbolt 3 (USB-C) Thunderbolt-kuvake tai USB-C USB-kuvake, liitä iPad Pro sen mukana toimitetulla USB-C–USB-C-kaapelilla.

Jos tietokoneessasi on vain USB-A-portteja USB-kuvake, voit liittää iPad Pron esimerkiksi Belkin USB-A–USB-C -kaapelin (USB 3.1) avulla. Oikean kaapelin liittimet näyttävät tältä:

kuva USB-C-portistakuva USB-A-portista

iPad Pron lataaminen

Voit ladata iPad Pron liittämällä mukana toimitetun USB-C-kaapelin laitteen USB-C-porttiin ja mukana toimitettuun 18 W:n virtalähteeseen. Liitä sitten virtalähde pistorasiaan.

Jos sinulla on suurempitehoinen USB-C-virtalähde, kuten Mac-kannettavan mukana tullut virtalähde, voit käyttää sitä iPad Pron kanssa, jolloin lataaminen saattaa nopeutua. Voit ladata iPad Pron myös liittämällä sen tietokoneen USB-C-porttiin.

Näyttöjen liittäminen

iPad Pron USB-C-porttiin voidaan liittää myös ulkoisia näyttöjä, joten voit esimerkiksi katsoa videoita ja toistaa Keynote-esityksiä suuremmalla näytöllä. Näytöstä riippuen liittämiseen saatetaan tarvita sovitin.

Kun liität ulkoisen näytön, se peilaa iPad Pron sisäistä näyttöä, paitsi jos käytät appia, jossa on toisen näytön käyttömahdollisuus (esimerkiksi videoappi).

USB-C-näytöt

iPad Pro käyttää DisplayPort-protokollaa tukemaan liitettyjä USB-C-näyttöjä jopa 5K-tarkkuudella.1 Liitä iPad Pro korkeatarkkuuksisiin näyttöihin USB-C-kaapelilla, joka tukee suuren kaistanleveyden yhteyksiä, kuten näytön mukana toimitettu kaapeli, Belkin USB-C–USB-C -kaapeli tai Applen Thunderbolt 3 (USB-C) -kaapeli (myydään erikseen).2

iPad Pro tukee myös korkean dynaamisen alueen USB-C-näyttöjä, joissa käytetään HDR10-standardia. Voit vaihtaa SDR- ja HDR-tilojen välillä valitsemalla Asetukset > Näyttö ja kirkkaus ja valitsemalla liitetyn näytön. Kun otat Salli näyttötilan muutokset -asetuksen käyttöön, iPad Pro säätää kehysnopeuden ja dynaamisen alueen vastaamaan toistettavaa sisältöä.

Jotkin USB-C-näytöt voivat myös ladata iPad Prota, kun se on liitettynä.

1. iPad Pro ei tue Thunderbolt 3 -näyttöjä, kuten LG UltraFine 5K -näyttöä.

2. Applen Thunderbolt 3 (USB-C) -kaapelissa on Thunderbolt-symboli Thunderbolt-kuvake, jonka avulla sen voi erottaa USB-C-kaapelista.

HDMI-näytöt tai -televisiot

Voit liittää iPad Pron HDMI-näyttöön tai -televisioon USB-C–HDMI-sovittimen avulla. HDMI 2.0:aa tukevat sovittimet voivat lähettää videota iPad Prosta 4K-tarkkuudella ja 60 Hz:n virkistystaajuudella.

Myös Applen USB-C–Digital AV Multiport -sovitin on yhteensopiva iPad Pron kanssa. Tämä sovitin voi lähettää videota iPad Prosta enintään 4K-tarkkuudella ja 30 Hz:n virkistystaajuudella.*

iPad Pro voi lähettää Dolby Digital Plus -äänivirtoja HDMI:n kautta, mutta ei Dolby Atmosia. Huomaa myös, että iPad Pro voi toistaa HDR10- tai Dolby Vision -sisältöjä HDMI:n kautta, kun näitä muotoja tukevat HDMI 2.0 -sovittimet ovat saatavilla.

* Kun käytät Apple USB-C–Digital AV Multiport -sovitinta iPad Pron kanssa, laitteen Koti-valikko ja apit näkyvät HDMI-näytöissä muodossa 1080p / 60 Hz. Kun alat toistaa videosisältöä, tarkkuus vaihtuu sisältöä vastaavaksi (enintään 4K / 30 Hz). Ota Täsmäytä sisältö -toiminto käyttöön iPad Prossa valitsemalla Asetukset > Näytöt.

Äänisisällön toistaminen

Voit toistaa ääntä iPad Prolla sen sisäisillä kaiuttimilla, liittämällä AirPodsit tai muita Bluetooth-laitteita tai käyttämällä AirPlayta. Voit myös USB-C-portin avulla liittää USB-C-telakoita, ääniliitäntöjä tai langallisia kuulokkeita, joissa on USB-C-liitin.

Jos sinun tarvitsee toistaa ääntä USB-C-portin avulla muiden kaiuttimien tai kuulokkeiden kautta, liitä ne Applen USB-C–3,5 mm:n kuulokeliitäntä -sovittimella (myydään erikseen).

Muiden laitteiden liittäminen

iPad Pron USB-C-portin avulla voi liittää useita erilaisia laitteita. Voit esimerkiksi liittää digikameran tai Applen USB-C–SD-kortinlukijan tuodaksesi kuvia iPad Prohon. Muita iPad Prohon liitettäviä USB-laitteita ovat esimerkiksi seuraavat:

• keskittimet ja telakat
  • näppäimistöt
  • ääniliitännät ja MIDI-laitteet
  • ulkoiset tallennuslaitteet kuvien ja videoiden tuomista varten
  • USB–Ethernet-sovittimet.

Laitteesta riippuen saatat tarvita sovittimen. Eräitä yleisiä liitäntöjä:

• Jos liitettävässä laitteessa on USB-C-portti, tarvitset vain kaapelin, jonka molemmissa päissä on USB-C-liitin, kuten iPad Pron mukana toimitettu kaapeli.
  • Jos laitteessa on USB-C-liitin, voit kytkeä sen suoraan iPad Pron USB-C-porttiin.
  • Jos laitteessa on USB-A-liitin, voit kytkeä sen Applen USB-C–USB-sovittimeen ja kytkeä sitten sovittimen iPad Pron USB-C-porttiin.

Muiden laitteiden lataaminen iPad Pron avulla

Eikö pistorasiaa löydy, kun sinun pitäisi ladata iPhone, toinen iPad, Apple Watch tai muun valmistajan USB-laite? Liitä vain oikea kaapeli tai sovitin iPad Prohon, niin voit jakaa sen pitkäkestoisen akun muiden laitteiden kanssa:

• Jos haluat ladata iPhonen tai aiemman iPad-mallin, jossa on Lightning-portti, liitä se iPad Prohon Applen USB-C–Lightning-kaapelilla. Jos sinulla on Lightning–USB-kaapeli, voit yhdistää sen Applen USB-C–USB-sovittimeen ja sitten liittää sovittimen iPad Prohon.
  • Jos sinulla on kaksi USB-C-porteilla varustettua iPad Pro -mallia, voit liittää ne suoraan USB-C-kaapelilla. Toinen iPad Pro ottaa tällöin virtaa toisesta. Jos haluat vaihtaa ladattavaa iPad Prota, irrota USB-C-kaapeli ja liitä laitteet sitten takaisin yhteen.
  • Lataa Apple Watch liittämällä sen magneettinen latauskaapeli iPad Prohon Applen USB-C–USB-sovittimen avulla. Jos sinulla on Apple Watchin magneettinen laturi–USB-C -kaapeli, voit liittää sen suoraan iPad Prohon.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.