iMessage ja FaceTime ja tietosuoja

iMessage ja FaceTime on suunniteltu suojaamaan tietojasi. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

iMessage on Applen palvelu, joka lähettää viestejä Wi-Fi- tai mobiiliverkon kautta toisille iOS-laitteille (iOS 5 tai uudempi), iPadOS-laitteille, Mac-tietokoneille (OS X 10.8 tai uudempi) ja Apple Watcheille. Näitä viestejä ei lasketa liittymäsopimuksesi viestimäärään. iMessagella lähetetyt viestit voivat sisältää kuvia, videoita ja muuta tietoa.

FaceTime on Applen palvelu, jolla soitetaan video- tai äänipuheluita toisille iOS- tai iPadOS-laitteiden tai Macin käyttäjille, tai vain äänipuheluita Apple Watch -käyttäjille. Näitä puheluita ei lasketa liittymäsopimuksesi minuuttimäärään.

iMessage ja FaceTime on suunniteltu käyttämään päästä päähän -salausta, joten Apple ei voi purkaa keskustelujesi salausta laitteiden välillä. iMessagella lähettämäsi liitteet, kuten kuvat ja videot, salataan siten, että vain lähettäjä ja vastaanottaja(t) voivat käyttää niitä. Nämä salatut liitteet saatetaan lähettää Applelle. Suorituskyvyn parantamiseksi laitteesi saattaa lähettää liitteitä Applelle samaan aikaan, kun luot vielä iMessage-viestiä. Jos viestiä ei lähetetä, liitteet poistetaan palvelimelta 30 päivän kuluttua. Kun iOS-, iPadOS- tai watchOS-laitteelle on asetettu pääsykoodi tai salasana, tallennetut viestit salataan laitteella, eikä niitä voida käyttää avaamatta laitteen lukitusta.

Voit valita poistetaanko iMessage-viestit laitteelta automaattisesti 30 päivän kuluttua vai säilytetäänkö ne ikuisesti. iMessage-viesteistä tehdään salattu varmuuskopio iCloudiin, jos iCloud-varmuuskopiot tai Viestit iCloudissa on päällä. Voit laittaa iCloud-varmuuskopiot ja Viestit iCloudissa pois päältä milloin tahansa. iOS:ssä tai iPadOS:ssä valitse Asetukset > [oma nimesi] > iCloud. macOS:ssä valitse Viestit > Asetukset, napauta iMessage ja laita ”Ota iCloud-viestit käyttöön” -valinta pois päältä. FaceTime-puhelujen sisältöä ei tallenneta koskaan.

Voit kirjautua iMessageen ja FaceTimeen Apple ID:lläsi tai puhelinnumerollasi. Sinut kirjataan automaattisesti iMessageen ja FaceTimeen, jos kirjaudut laitteeseesi Apple ID:lläsi. Apple ID:si tai puhelinnumerosi näytetään niille, joihin otat yhteyttä, ja sinuun voidaan ottaa yhteyttä tilisi Apple ID:llä, sähköpostiosoitteilla tai puhelinnumeroilla. iMessagen ja FaceTimen asetuksissa voit valita, millä puhelinnumeroilla tai sähköpostiosoitteilla haluat aloittaa uudet keskustelut, ja millä puhelinnumeroilla tai sähköpostiosoitteilla vastaanotat viestejä ja vastaat niihin. Voit lisätä ja tarkistaa Tavoitettavissa-tietoja Apple ID -tilisivulla.

Jaa nimi ja kuva sallii sinun jakaa nimen ja kuvan muiden kanssa, kun käytät iMessagea. Voit valita jakamisen automaattisesti omille yhteystiedoillesi, tai kysymisen jokaisella kerralla. Jakamasi nimi ja kuva lähetetään seuraavan iMessagesi yhteydessä vastaanottajille, joiden kanssa jaat, ja tallennetaan heidän laitteilleen. Jos jaat nimesi ja kuvasi iMessage-ryhmäkeskustelussa, nimesi ja kuvasi lähetetään kaikille keskustelun osallistujille. Voit päivittää nimesi ja kuvasi milloin tahansa. Jos jaat automaattisesti, päivitykset lähetetään seuraavan kerran, kun lähetät iMessagen henkilölle, jonka kanssa jaat. Jos olet aiemmin jakanut nimesi ja kuvasi, ja laitat jaon pois päältä, käyttäjillä, jotka ovat aiemmin saaneet nimesi ja kuvasi, ne saattavat säilyä laitteilla. Nimi ja kuva, jotka valitset jaettavaksi viesteissä, lähetetään Applelle ja niitä säilytetään Applen palvelimilla salattuina siten, että Apple ei näe niitä.

Apple voi tallentaa joitakin iMessagen ja FaceTimen käyttöön liittyviä tietoja Applen tuotteiden ja palvelujen toimittamiseksi ja parantamiseksi:

• Kun käytät iMessagea ja FaceTimea, Apple voi tallentaa tietoa palveluiden käytöstä tavalla, joka ei yksilöi sinua.
  • iMessaget, joita ei voida toimittaa perille, säilytetään Applella enintään 30 päivää uudelleen perille toimittamista varten.
  • Apple voi tallentaa ja säilyttää FaceTime-puheluista tietoja, kuten keitä puheluun kutsuttiin ja laitteen verkkomääritykset, enintään 30 päivää. Apple ei tallenna tietoa siitä, vastattiinko puheluun, eikä voi käyttää puheluiden sisältöä.
  • Jotkin laitteen apit (ml. Viestit ja FaceTime) voivat kommunikoida Applen palvelinten kanssa selvittääkseen voidaanko muita henkilöitä tavoittaa iMessagella tai FaceTimella. Kun näin tapahtuu, Apple voi tallentaa nämä tiliisi liitetyt puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteeet enintään 30 päivän ajan.

Käyttämällä näitä toimintoja hyväksyt ja suostut siihen, että Apple ja sen tytäryhtiöt ja edustajat voivat lähettää, kerätä, säilyttää, käsitellä ja käyttää näitä tietoja edellä mainitulla tavalla.

Applen keräämiä tietoja käsitellään noudattaen Applen tietosuojakäytäntöä, joka löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.