Oikotiet-apin julkaisutiedot

iOS 12:n myötä aiemmat Workflow-apin käyttäjät päivitetään käyttämään Oikotiet-appia. Seuraavassa esitellään sen uusimpia toimintoja ja ominaisuuksia.

Oikotiet 2.1.1:n uudet ominaisuudet ja toiminnot

• Oikotiet-appi on nyt optimoitu iPad Prolle (12,9 tuumaa, 3. sukupolvi) ja iPad Prolle (11 tuumaa).

Virheiden korjauksia

• Korjasimme ongelman, jonka vuoksi jotkin toiminnot (esimerkiksi Lähetä sähköposti, Sanele tekstiä, Suorita Koti-tilanne ja Laitteen värinä) eivät toimineet Sirin avulla.
  • Korjasimme ongelman, jonka vuoksi Aseta taskulamppu -toiminto aiheutti virheilmoituksen.
  • Korjasimme ongelman, jonka vuoksi Soita-toiminnolla ei voinut soittaa numeroihin, joissa on erikoismerkkejä (esimerkiksi * tai #).
  • Korjasimme ongelman, jonka vuoksi annettuja desimaalilukuja ei ehkä tunnistettu oikein kielissä, joissa desimaalierottimena käytetään pilkkua.
  • Korjasimme ongelman, jonka vuoksi valittu kuva-albumi Tallenna kuva-albumiin -toiminnossa saatettiin vaihtaa Kaikki kuvat -albumiksi.
  • Korjasimme ongelman, jonka vuoksi Herätys päälle tai pois päältä -toiminto ei poistanut herätyksiä käytöstä, ennen kuin Ota käyttöön -valitsin otettiin käyttöön ja poistettiin käytöstä.
  • Korjasimme ongelman, jonka vuoksi Puhu teksti -toiminto puhui heikkolaatuisilla äänillä.

Oikotiet 2.1

• Katso tämänhetkinen sää oikoteiden avulla käyttämällä Hae nykyinen sää- ja Hae sääennuste -toimintoja.
  • Aseta herätyksiä ja ajastimia Luo herätys-, Herätys päälle tai pois päältä- ja Käynnistä ajastin -toiminnoilla.
  • Muunna useita eri yksiköitä Mittayksikkö- ja Muunna mittayksikkö -toiminnoilla.
  • Saat uusimmat tuodut kuvat Kuvat-apista Hae viimeisin tuonti -toiminnon avulla.
  • Kun käytät HomePodissa oikoteitä Sirin avulla, mediasisältö toistuu automaattisesti HomePodista AirPlayn avulla.
  • Voit nyt lopettaa oikotien jakamisen ja poistaa sen tiedot iCloudista avaamalla iCloud-linkin iOS:ssä ja valitsemalla Lopeta jako Oikotiet-apissa.
  • Videoi-toiminto tukee nyt videotallennuksen automaattista aloittamista Aloita heti -vaihtoehdon ansiosta.
  • Voit käyttää Soita- ja FaceTime-toimintoja Sirin avulla ilman iPhonen lukituksen poistamista.

Virheiden korjauksia

• Ongelma, jonka takia Oikotiet-appi saattoi kaatua editoria avattaessa, on korjattu.
  • Ongelma, jonka takia Etsi iTunes Storesta- ja Etsi App Storesta -toiminnot aiheuttivat virheilmoituksen, on korjattu.
  • Ongelma, jonka takia Dropboxin tiedostovalitsin ei voinut siirtyä kansioihin, on korjattu
  • Ongelma, jonka takia jotkin apit eivät näkyneet Avaa appi -valinnassa, on korjattu.
  • Ongelma, jonka takia oikotiet saattoivat kahdentua synkronoinnin jälkeen, on korjattu.
  • Ongelma, jonka takia oikoteiden järjestys saattoi nollautua uuden laitteen synkronoinnin jälkeen, on korjattu.
  • Ongelma, jonka takia Todoist-appiin kirjautuminen saattoi aiheuttaa virheilmoituksen, on korjattu.
  • Ongelma, jonka takia Etsi- ja Suodata-toimintojen muuttujat eivät ehkä olleet kokonaan näkyvissä, on korjattu.
  • Ongelma, jonka takia Oikotiet-appi saattoi jumiutua luomaan muistutusta, on korjattu.
  • Korjasimme ongelman, jonka vuoksi Lisää tiedostoon -toiminto ei toiminut oikein, kun määritetty tiedostonimi ei päättynyt muotoon .txt.
  • Lokalisointia on parannettu.
  • Lisäksi muita virheiden korjauksia ja pienempiä lisäyksiä on tehty.

Oikotiet 2.0

• Käytä oikoteitä äänelläsi lisäämällä ne Siriin.
  • Siri-oikoteitä tukevat apit tarjoavat nyt uusia toimintoja.
  • Siri ehdottaa nyt lukitulla näytöllä ja haussa usein käyttämiäsi oikoteitä.
  • Siri ehdottaa oikoteihin lisättäviä toimintoja rutiiniesi ja viime aikoina käyttämiesi appien perusteella.
  • Voit muuttaa järjestelmäasetuksia uusilla toiminnoilla, kuten Aseta Wi-Fi, Aseta alhaisen virran tila ja Aseta Älä häiritse.
  • Lähetä ja pyydä maksuja Apple Paylla sekä suosikkiapeillasi uusien maksutoimintojen avulla.
  • Suorita mukautettuja skriptejä Safarissa uudella Suorita JavaScript verkkosivulla -toiminnolla.
  • Oikotiet korvaa Workflow-apin, ja kaikki aikaisemmin luodut työnkulut tuodaan automaattisesti.
  • Nauti uudesta, virtaviivaisesta ulkoasusta.

Uudet toiminnot

• Pyydä Siriä näyttämään tai sanomaan tulokset Näytä tulos -toiminnolla.
  • Lähetä ja pyydä maksuja Apple Paylla ja suosikkiapeillasi Lähetä maksu- ja Pyydä maksu -toiminnoilla.
  • Uudella Suorita JavaScript verkkosivulla -toiminnolla voit suorittaa mukautettuja skriptejä Safarissa.
  • Uuden Suorita Koti-tilanne -toiminnon avulla voit hallita Koti-tilanteita napauttamalla.
  • Voit muuttaa järjestelmäasetuksia näillä uusilla toiminnoilla: Aseta Lentokonetila, Aseta Bluetooth, Aseta mobiilidataa, Aseta Älä häiritse, Aseta alhaisen virran tila ja Aseta Wi-Fi.
  • Muokkaa dokumentteja uudella Merkitse-toiminnolla.
  • Jaa iCloudiin -kuvanjakotoiminnolla voit jakaa kuvia iCloudiin.
  • Siri-oikoteitä tukevat apit tarjoavat nyt monia muita uusia toimintoja.

Päivitetyt toiminnot

• Sanele tekstiä lopettaa nyt automaattisesti kuuntelun, kun lopetat puhumisen, ja se toimii widgetissä.
  • Lähetä viesti voi nyt lähettää viestejä kysymättä lupaa käyttämällä Näytä suoritettaessa -kytkintä.
  • Aseta kirkkaus ja Aseta taskulamppu toimivat nyt widgetistä ja Sirin kanssa.
  • Muuta kirjainkokoa sisältää nyt uuden kirjainkokojen vuorottelu -vaihtoehdon.

Virheiden korjauksia

• Ongelma, jonka takia Avaa URLit ei voinut avata useita URL-osoitteita kerrallaan, on korjattu.
  • Ongelma, jonka takia Tallenna tiedosto -toiminto ei luonut tiedostoja, jotka tallennettiin iCloudin dokumenttivalitsimen kautta, on korjattu.
  • Ongelma, jonka takia Etsi iTunes Storesta saattoi kaatua etsittäessä tietyn tyyppisiä medioita, kuten äänikirjoja, on korjattu.
  • Ongelma, jonka takia oikoteiden nimeäminen uudelleen, poistaminen tai monistaminen 3D Touchin avulla ei aina onnistunut, on korjattu.
  • Ongelma, jonka takia Puhu teksti -toiminto saattoi puhua hiljaa Sanele tekstiä -toiminnon käytön jälkeen, on korjattu.
  • Drafts-toiminnot tukevat nyt Drafts 5:tä.
  • Käyttöapuun on tehty parannuksia.
  • Lisäksi monia muita virheiden korjauksia ja pienempiä lisäyksiä on tehty.

Lisätietoja

Lisätietoja Oikotiet-apista, kuten kattavat ohjeet oikoteiden luomista ja käyttöä varten, löydät Oikoteiden käyttöoppaasta.