Kahden SIMin käyttäminen kahdella nano-SIM-kortilla

Manner-Kiinassa, Hongkongissa ja Macaossa iPhone XS Maxin ja iPhone XR:n kahden SIMin käyttäminen onnistuu kahdella nano-SIM-kortilla. Tämän ansiosta voit käyttää kahta puhelinnumeroa puheluiden soittamiseen ja vastaanottamiseen sekä tekstiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

Jos et ole Manner-Kiinassa tai jos olet Hongkongissa tai Macaossa ja omistat iPhone XS:n, lue, miten voit käyttää kahta SIMiä eSIMin avulla.

Seuraavassa on muutama eri tapa, joilla voit käyttää kahta SIM-korttia:

• Käytä yhtä numeroa työasioihin ja toista numeroa henkilökohtaisiin puheluihin.
  • Lisää paikallinen datapaketti, kun matkustat oman maasi tai alueesi ulkopuolelle.
  • Käytä erillisiä liittymiä puheluille ja datalle.

Molemmilla puhelinnumeroillasi voidaan soittaa ja vastaanottaa äänipuheluita sekä lähettää ja vastaanottaa teksti- ja multimediaviestejä.* iPhonesi voi käyttää yhtä mobiilidataverkkoa kerrallaan.

* Tässä käytetään kahden SIMin Dual Standby -teknologiaa (DSDS), jonka ansiosta molemmilla SIM-korteilla voidaan soittaa ja vastaanottaa puheluita. Jos puhelu on kesken yhdellä numerolla, toiseen numeroon tulevat puhelut siirretään puhepostiin.

Vaatimukset

Kahden SIMin käyttämiseen tarvitaan iPhone XS Max tai iPhone XR, jossa on iOS 12.1 tai uudempi, ja kaksi nano-SIM-korttia.

Asenna nano-SIM-kortit seuraavasti:

Aseta paperiliitin tai SIM-kortin poistotyökalu SIM-kortin alustassa olevaan pieneen reikään ja työnnä sitten liitintä sisäänpäin kohti iPhonea, niin voit poistaa SIM-kortin alustan. Katso, missä uuden SIM-kortin kulmassa on lovi. Aseta uusi SIM-kortti alustan taustapuolelle. Sen voi asettaa loven vuoksi alustaan vain yhdellä tavalla. Aseta sitten toinen SIM-kortti alustan etupuolelle.

Kun molemmat nano-SIM-kortit ovat paikoillaan, aseta SIM-kortin alusta kokonaan laitteen sisään samassa suunnassa kuin poistit sen. Alusta sopii laitteeseen vain yhdellä tavalla asetettuna.

Jos SIM-kortit on suojattu PIN-koodilla, muista, kumpi kortti on SIM-kortin alustan etu- ja kumpi taustapuolella. Anna pyydettäessä etu- ja taustapuolella olevien SIM-korttien oikeat PIN-koodit.

Liittymien nimeäminen

Kun toinen liittymäsi on aktivoitu, nimeä liittymäsi. Voit esimerkiksi antaa toiselle nimen Työasiat ja toiselle Henkilökohtainen.

Näiden nimien avulla valitset jatkossa puhelinnumeron, jota käytetään puheluita ja viestejä varten ja joka määritetään mobiilidataa varten. Nimien avulla myös liitetään numero yhteystietoihisi, jotta tiedät, mitä numeroa käytät.

Jos muutat myöhemmin mieltäsi, voit vaihtaa nimiä valitsemalla Asetukset > Mobiiliverkko ja napauttamalla numeroa, jonka nimen haluat muuttaa. Napauta sitten Mobiililiittymätyyppi ja valitse uusi nimi tai anna mukautettu nimi.

Liittymien yhteistyön määrittäminen

Valitse oletusnumerosi, jota iMessage ja FaceTime käyttävät, sekä numero, jota käytät soittaessasi tai lähettäessäsi viestejä henkilöille, jotka eivät ole Yhteystiedot-apissasi.

Valitse tässä näytössä oletusnumerosi. Voit myös valita, mitä numeroa käytetään vain mobiilidataa varten. Toinen numerosi on tällöin oletusnumerosi.

Käytä ensisijaista numeroa oletuslinjana: Jos valitset tämän asetuksen, ensisijaista numeroasi käytetään oletuksena äänipuheluita, tekstiviestejä, datasiirtoja, iMessagea ja FaceTimea varten. Toissijaista numeroa voidaan käyttää vain äänipuheluihin ja tekstiviesteihin.

Käytä toissijaista numeroa oletuslinjana: Jos valitset tämän asetuksen, toissijaista numeroasi käytetään äänipuheluita, tekstiviestejä, datasiirtoja, iMessagea ja FaceTimea varten. Ensisijaista numeroa voidaan käyttää vain äänipuheluihin ja tekstiviesteihin.

Käytä toissijaista numeroa vain mobiilidataa varten: Tämä asetus kannattaa ehkä valita, jos matkustat ulkomailla ja haluat pitää ensisijaisen numeron käytössä äänipuheluita, tekstiviestejä, iMessagea ja FaceTimea varten. Tällöin voit käyttää toissijaista numeroa dataa varten.

Kahden puhelinnumeron käyttäminen puheluita, viestejä ja dataa varten

Nyt kun iPhonessasi on otettu kaksi puhelinnumeroa käyttöön, voit käyttää niitä seuraavasti.

Anna iPhonen muistaa, mitä numeroa käytetään

Kun soitat jollekin yhteyshenkilöllesi, sinun ei tarvitse jokaisella kerralla valita käytettävää numeroa. Oletuksena on, että iPhonesi käyttää samaa numeroa, jolla viimeksi soitit kyseiselle yhteyshenkilölle. Jos et ole koskaan soittanut yhteyshenkilölle, iPhonesi käyttää oletusnumeroasi. Voit halutessasi määrittää, mitä numeroa käytetään tietylle yhteyshenkilölle soitettaessa. Toimi seuraavasti:

1. Napauta yhteystietoa.
  2. Napauta Ensisijainen mobiililiittymä.
  3. Napauta numeroa, jota haluat tämän yhteyshenkilön kanssa käyttää.

Puheluiden soittaminen ja vastaanottaminen

Voit soittaa ja vastaanottaa puheluita kummallakin puhelinnumerolla.

Jos olet puhumassa puhelua, toiseen puhelinnumeroosi tuleva puhelu siirretään puhepostiin, jos olet ottanut operaattorisi tarjoaman puhepostipalvelun käyttöön.* Et kuitenkaan saa ilmoitusta vastaamattomasta puhelusta toissijaiseen numeroosi. Koputuspalvelu on toiminnassa samaan puhelinnumeroon tulevissa puheluissa. Voit varmistaa tärkeiden puheluiden vastaanottamisen ottamalla soitonsiirron käyttöön ja siirtämällä kaikki puhelut yhdestä numerosta toiseen. Tarkista saatavuus operaattoriltasi ja kysy, aiheuttaako tämä lisämaksuja.

* Jos dataroaming on käytössä numerossa, joka käyttää mobiilidataa, Visual Voicemail ja multimediaviestit ovat poissa käytöstä vain puheluihin käytettävässä numerossa.

Puhelinnumeron vaihtaminen puhelua varten

Voit vaihtaa puhelinlinjaa ennen puhelun soittamista. Jos soitat jollekulle Suosikit-listaltasi, toimi seuraavasti:

1. Napauta .
  2. Napauta nykyistä puhelinnumeroa.
  3. Napauta toista numeroasi.

Jos käytät näppäimistöä, toimi seuraavasti:

1. Anna puhelinnumero.
  2. Napauta näytön yläreunan lähellä olevaa puhelinnumeroa.
  3. Napauta numeroa, jota haluat käyttää.

iMessage-viestien sekä teksti- ja multimediaviestien lähettäminen

Voit lähettää iMessage-viestejä ja käyttää FaceTimea yhdellä puhelinlinjalla. Jos haluat vaihtaa iMessagea käyttävää linjaa, toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Viestit.
  2. Napauta iMessage- ja FaceTime-linja.
  3. Valitse puhelinnumero, jota haluat käyttää.

Voit lähettää teksti- ja multimediaviestejä kummallakin puhelinnumerolla.* Voit vaihtaa puhelinnumeroa ennen teksti- tai multimediaviestin lähettämistä. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit.
  2. Napauta näytön oikeassa yläkulmassa Uusi-painiketta.
  3. Anna yhteyshenkilösi nimi.
  4. Napauta nykyistä puhelinnumeroa.
  5. Napauta numeroa, jota haluat käyttää.

* Tämä saattaa olla maksullista. Tarkista asia operaattoriltasi.

Tietoja kahden SIMin tilakuvakkeista

Näytön yläreunan tilapalkin kuvakkeet näyttävät kahden operaattorisi signaalien voimakkuuden. Lue tilakuvakkeiden merkityksestä.

Näet lisää tilakuvakkeita, kun avaat Ohjauskeskuksen.

Mobiilidatanumeron vaihtaminen

Mobiilidataa varten voidaan käyttää yhtä numeroa kerrallaan. Jos haluat vaihtaa mobiilidataa käyttävän numeron, toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Mobiiliverkko.
  2. Napauta Mobiilidata.
  3. Napauta numeroa, jota haluat käyttää mobiilidataa varten.

Jos otat mobiilidatan vaihdon käyttöön, vain äänipuheluihin käytettävä numerosi ottaa automaattisesti äänipuhelut ja datan käyttöön, kun soitat sillä puheluita.* Tämän ansiosta voit käyttää sekä puhetta että dataa puhelun aikana.

Jos otat mobiilidatan vaihdon pois käytöstä ja käytät parhaillaan äänipuheluiden numeroa, jota ei ole määritetty mobiilidatanumeroksesi, mobiilidata ei toimi puhelun aikana.

Voit laittaa mobiilidatan vaihdon päälle seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Mobiiliverkko.
  2. Napauta Mobiilidata.
  3. Laita Mobiilidatan vaihto päälle.

* Mobiilidatalinjasi muuttuu automaattisesti puhelun ajaksi. Mobiilidatan vaihto ei toimi, jos dataroaming on samaan aikaan käytössä. Tarkista saatavuus operaattoriltasi ja kysy, aiheuttaako tämä lisämaksuja.

Mobiiliverkkoasetusten hallitseminen

Voit vaihtaa kunkin liittymäsi mobiiliverkkoasetuksia seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Mobiiliverkko.
  2. Napauta numeroa, jonka haluat muuttaa.
  3. Napauta kutakin asetusta ja määritä ne normaaliin tapaan.