Tietoja watchOS 5 -päivityksistä

watchOS 5 antaa uusia tapoja olla aktiivisempi, pysyä yhteydessä ja tarkkailla omaa terveyttä Apple Watchilla. Näitä ovat mm. Aktiivisuus-kilpailut, harjoittelujen automaattinen tunnistaminen, jooga- ja patikointiharjoittelut, Podcastit, Radiopuhelin, uudet kellotaulut, päivitetty Siri-kellotaulu sekä parannetut ilmoitukset ja Syke-appi.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 5.1

Tämä päivitys sisältää parannuksia ja virheenkorjauksia:

• Apple Watch Series 4 ottaa yhteyden hätäkeskukseen automaattisesti, jos se havaitsee rajun kaatumisen, jonka jälkeen olet liikkumatta noin minuutin ajan. Apple Watch toistaa nyt myös viestin, joka ilmoittaa vastaanottajalle Apple Watchin havainneen kaatumisen. Lisäksi se jakaa sijaintisi koordinaatit, jos mahdollista.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta Radiopuhelimen asennus jää vajaaksi joillakin käyttäjillä.
  • Korjaa ongelman, joka esti Radiopuhelin-kutsujen lähettämisen ja vastaanottamisen joillakin käyttäjillä.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta jotkin aiemmin ansaitut Aktiivisuus-palkinnot eivät näkyneet joillakin käyttäjillä Aktiivisuus-apin Palkinnot-välilehdellä.

Jotkin ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisätietoja on osoitteessa https://www.apple.com/watchos/feature-availability/

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 5.0.1

Tämä päivitys sisältää parannuksia ja virheiden korjauksia. Se mm.

• korjaa ongelman, josta johtuen harjoitteluminuutit kasvoivat pienellä määrällä käyttäjiä
  • korjaa ongelman, josta johtuen jotkin käyttäjät eivät saaneet seisomistunnustusta iltapäivisin
  • korjaa ongelman, joka saattoi estää Apple Watchia latautumasta.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

watchOS 5

Aktiivisuus

• Haasta kuka tahansa Aktiivisuuden kanssasi jakava ystäväsi seitsemänpäiväiseen sparrauskilpailuun.
  • Ansaitse pisteitä täyttämällä aktiivisuusympyräsi, yksi piste jokaista täyttöprosenttia kohti joka päivä.
  • Tarkastele aktiivisia kilpailuja Aktiivisuus-apin jakovälilehdellä.
  • Saa älykkäitä ja personalisoituja ilmoituksia kilpailujen ajan.
  • Ansaitse palkintoja kilpailun lopussa. Näet ne iPhonen Aktiivisuus-apin uudistetulla Palkinnot-välilehdellä.

Harjoittelu

• Automaattinen harjoittelun tunnistus lähettää kehotuksia käynnistää Harjoittelu-appi useille harjoitteluille ja huomioi takautuvasti jo aloitetun harjoittelun. Lisäksi saat muistutuksen lopettaa harjoittelu.
  • Harjoittelutyypit joogalle ja patikoinnille asianmukaista ja tarkkaa seurantaa varten.
  • Aseta tavoitevauhti ulkojuoksuharjoitteluille ja saa ilmoituksia, jos jäät jälkeen tavoitevauhdista tai olet sen edellä.
  • Seuraa kadenssia tai askeleita minuuttia kohti juoksun aikana ja näe keskikadenssi juoksuharjoittelujen yhteenvedoissa.
  • Seuraa välittömästi edeltävän mailin tai kilometrin vauhtia juoksuharjoitteluissa.

Applen Podcastit

• Synkronoi Applen Podcasteissa tilatut ohjelmat Apple Watchiin toistettavaksi paikallisesti Bluetooth-kuulokkeilla.
  • Uudet jaksot päivitetään automaattisesti, kun niitä lisätään tilattuihin ohjelmiin.
  • Suoratoista Applen Podcasteissa saatavilla olevia jaksoja tai ohjelmia Sirillä, kun olet Wi-Fi- ja mobiiliyhteydessä.
  • Uusi Podcastit-komplikaatio kellotauluille.

Radiopuhelin

• Kutsu kavereita, joilla on Apple Watch, viestimään Radiopuhelimella.
  • Paina, kun haluat puhua, ja vapauta, kun haluat kuunnella.
  • Tukee kahdenvälistä viestintää Apple Watchin käyttäjien kesken.
  • Erityiset äänet ja tuntopalaute erottavat Radiopuhelimen muista Apple Watchin ilmoituksista.
  • Määritä saatavuutesi Radiopuhelimelle.
  • Radiopuhelin toimii Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden kautta Apple Watchissa tai pariksi liitetyn iPhonen kanssa.

Kellotaulut

• Hengitys-kellotaulu, jossa valittavissa kolme animaatiotyyliä: Klassinen, Tyyni ja Keskittyminen.
  • Kolme uutta liikekellotaulua – Fire & Water, Vapor ja Liquid Metal – jotka animoituvat, kun nostat ranteesi tai napautat näyttöä.
  • Näytä valikoituja hetkiä kuvakirjastostasi Kuvat-kellotaulun Muistot-valinnalla.
  • Uudet komplikaatiot Podcasteille ja Radiopuhelimelle.

Siri

• Päivitetty Siri-kellotaulu ehdottaa oikoteitä ennustavasti ja ennakoivasti rutiinien ja syötteiden, kuten sijainnin ja vuorokaudenajan, mukaan.
  • Siri-kellotauluun integroitu Kartta näyttää käännös käännökseltä etenevät reittiohjeet ja arvioi saapumisajan seuraavan kalenteritapahtuman sijaintiin.
  • Sykemittaustulokset, kuten leposyke, kävelykeskiarvo ja palautumissyke, näkyvät Siri-kellotaulussa.
  • TV-apin ajantasaiset urheilutulokset ja suosikkijoukkueidesi tulevat ottelut näkyvät Siri-kellotaulussa.
  • Tuki muiden kehittäjien appioikoteille Siri-kellotaulussa.
  • Käytä Siriä Nosta ja puhu -ominaisuudella: nosta ranteesi suun eteen ja puhu pyyntösi kelloon.
  • Tuki Siri-oikoteiden muokatuille äänikomennoille, joita luodaan ja hallitaan iPhonessa.

Ilmoitukset

• Samasta apista tulevat ilmoitukset ryhmitellään automaattisesti yhteen ilmoitusten hallinnan helpottamiseksi.
  • Mahdollisuus muokata apin ilmoitusasetuksia pyyhkäisemällä apin ilmoituksesta vasemmalle Ilmoituskeskuksessa.
  • Uusi Toimita hiljaisesti -valinta lähettää ilmoitukset suoraan Ilmoituskeskukseen keskeyttämättä sinua.
  • Laita älä häiritse -toiminto pois päältä määritetyn ajan kuluttua, määritetystä sijainnista poistuttua tai määritetyn kalenteritapahtuman jälkeen.

Sykemittari

• Asetus, joka ilmoittaa, jos sykkeesi laskee määritetyn kynnyksen alle ollessasi liikkumatta kymmenen minuutin ajan.
  • Sykemittaustulokset, kuten leposyke, kävelykeskiarvo ja palautumissyke näkyvät Siri-kellotaulussa.

Muut ominaisuudet ja parannukset

• Näe verkkosivuston sisältö Apple Watchille optimoituna, kun saat linkkejä Mailissa tai Viesteissä.
  • Lisää kaupunkeja Apple Watchin Sää-appiin.
  • Näe uusia tietoja, kuten UV-indeksi, tuulen nopeus ja ilmanlaatuindeksi tuetuilla alueilla Sää-apissa.
  • Lisää uusia seurattavia osakkeita Apple Watchin Pörssi-appiin.
  • Muokkaa Ohjauskeskuksen kuvakkeiden järjestystä.
  • Valitse Wi-Fi-verkkoja Asetukset-apissa ja syötä salasana kysyttäessä.
  • Vastaa FaceTime-videopuheluihin äänipuheluina Apple Watchissa.
  • Vaihtoehto asentaa ohjelmistopäivitykset yön aikana.
  • Lisää kaupunkeja Apple Watchin Maailmankello-appiin.
  • Selaa ja valitse emojeja Mailissa ja Viesteissä uudistettujen kategorioiden avulla.
  • Lisää järjestelmäkielituen hindille.

Jotkin ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisätietoja on osoitteessa https://www.apple.com/fi/watchos/feature-availability/

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222