Jatkuvuuskameran käyttäminen Macilla

Skannaa dokumentteja iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla tai ota kuvia lähellä olevasta kohteesta, jolloin kuvat näkyvät heti Macissasi. Monet ohjelmat, kuten Finder, Mail ja Viestit, tukevat jatkuvuuskameraa.

Vaatimusten selvittäminen

Jatkuvuuskamera toimii, kun laitteet ovat lähellä toisiaan ja määritetty seuraavasti:

• Wi-Fi ja Bluetooth ovat päällä sekä Macissa että iOS-laitteessa.
  • Macilla ja iOS-laitteella on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä, jossa on käytössä kaksiosainen todennus.
  • Mac käyttää macOS Mojavea ja iOS-laitteesi käyttää iOS 12:ta.

Tuettujen ohjelmien tarkistaminen

Voit käyttää jatkuvuuskameraa Macillasi näissä ohjelmissa:

• Finder
  • Keynote 8.2 tai uudempi
  • Mail
  • Viestit
  • Huomautukset
  • Numbers 5.2 tai uudempi
  • Pages 7.2 tai uudempi
  • TeXturi

Kuvan ottaminen

1. Avaa tuettu ohjelma Macissa.
  2. Ctrl-klikkaa dokumentin tai ikkunan kohtaa, johon haluat kuvan tulevan näkyviin, ja valitse sitten Arkisto- tai Lisää-valikko. Valitse sitten Tuo iPhonesta tai iPadista tai Lisää iPhonesta tai iPadista > Ota kuva, mikä avaa Kamera-apin iPhonessa tai iPadissa.
    Voit käyttää jatkuvuuskameraa Finderissa avaamalla Finder-ikkunan ja klikkaamalla Toiminto-ponnahdusvalikkoa toimintovalikon painike tai ctrl-klikkaamalla työpöydällä tai ikkunassa kohtaa, johon haluat kuvasi tulevan näkyviin. Valitse sitten Tuo iPhonesta tai iPadista > Ota kuva.Tuo iPhonesta tai iPadista -valikko Keynoten diassa
  3. Ota kuva napauttamalla iPhonessa tai iPadissa Ota kuva -painiketta ja napauta sitten Käytä kuvaa. Kuva näkyy sitten Macin dokumentissa tai ikkunassa.

Dokumenttien skannaaminen

1. Avaa tuettu ohjelma Macissa.
  2. Ctrl-klikkaa dokumentin tai ikkunan kohtaa, johon haluat skannauksen tulevan näkyviin. Vaihtoehtoisesti voit valita Arkisto- tai Lisää-valikon. Valitse sitten Tuo iPhonesta tai iPadista tai Lisää iPhonesta tai iPadista > Skannaa dokumentteja, mikä avaa Kamera-apin iPhonessa tai iPadissa.
    Voit käyttää jatkuvuuskameraa Finderissa avaamalla Finder-ikkunan ja klikkaamalla Toiminto-ponnahdusvalikkoa toimintovalikon painike tai ctrl-klikkaamalla työpöydällä tai ikkunassa kohtaa, johon haluat skannauksen tulevan näkyviin. Valitse sitten Tuo iPhonesta tai iPadista > Skannaa dokumentteja. Tuo iPhonesta tai iPadista -valikko Mailin Kirjoita viesti -ikkunassa
  3. Aseta asiakirja iPhonen tai iPadin kameran näkyville ja odota, kunnes skannaus on valmis. Jos sinun on skannattava manuaalisesti, napauta Ota kuva -painike tai yhtä äänenvoimakkuuspainikkeista, sovita skannaus sivulle vetämällä nurkista ja napauta sitten Pidä tämä.
  4. Lisää muita skannauksia dokumenttiin tai napauta Tallenna, kun olet valmis. Skannaukset näkyvät sitten asiakirjassa PDF-asiakirjana tai Macin ikkunassa.