Tietoja iMovien macOS-version vanhoista mediatiedostoista

Valmistaudu tuleviin macOS-versioihin suorittamalla loppuun iMovie-projektit, jotka sisältävät vanhaa mediaa.

Vanhat mediatiedostot ovat yhteensopivia macOS Mojaven kanssa mutta eivät seuraavien macOS-julkaisujen kanssa. Vanha media voi sisältää esimerkiksi Flip Video -kameroilla kuvattua materiaalia, GoPro-kameroiden CineForm-muodossa kuvattua materiaalia, ohjelmistolla luotuja DivX-muodon videotiedostoja, monilla muilla vanhemmilla kameroilla kuvattua materiaalia ja vanhemmalla ohjelmistolla muokattuja tiedostoja.

Kun Macissasi on vielä macOS Mojave, tallenna iMovie-kirjastosi ja viimeistele sekä päivitä vanhaa mediaa sisältävät projektisi tämän artikkelin ohjeiden avulla.

Varmistaaksesi nyt luomasi median yhteensopivuuden tulevien macOS-versioiden kanssa, käytä iMovien tukemia kameroita.

iMovie-kirjaston varmuuskopioiminen

Varmuuskopioi iMovie-kirjastosi, ennen kuin suoritat projektit loppuun. Voit tallentaa iMovie-kirjastosi APFS- tai MacOS laajennettu (kirjaava) -muodossa alustettuun ulkoiseen tallennuslaitteeseen, kuten USB-, FireWire- tai Thunderbolt-asemaan.1 Älä tallenna iMovie-kirjastoja SD-korttien tai USB-muistitikkujen kaltaisiin ulkoisiin tallennuslaitteisiin, verkossa jaettuihin asemiin tai Time Machine -varmuuskopiointiin käytettyyn ulkoiseen asemaan tai muuhun levyyn.

1. Varmista, että kaikki ulkoinen media on koottu kirjastoon kokoamalla kirjaston mediatiedostot yhteen.
  2. Klikkaa Dockissa olevaa Finder-kuvaketta ja valitse sitten näytön ylälaidan valikkoriviltä Siirry > Koti.
  3. Avaa Elokuvat-kansio ja vedä ulkoiselle kovalevylle tiedostot, joiden nimenä on iMovie-kirjasto ja iMovie Theater.2

1 APFS-muotoa suositellaan taltioille, joissa on käytössä macOS 10.13 tai uudempi.

2 Useimmiten sinulla on vain yksi kirjasto, joka sijaitsee Elokuvat-kansiossa. Sinulla saattaa kuitenkin olla useampi kirjasto, jotka olet ehkä siirtänyt eri sijaintiin Macissasi. Varmista, että löydät ja varmuuskopioit kaikki iMovie-kirjastot.

Vanhoja mediatiedostoja sisältävien iMovie-projektien viimeisteleminen

Kun olet varmuuskopioinut kirjastosi, suorita loppuun kaikkien vanhaa mediaa sisältävien iMovie-projektien editointi ja vie ne sitten QuickTime-elokuvina.

1. Avaa Projektit-näkymä valitsemalla Ikkuna > Siirry Projekteihin tai painamalla 2.
  2. Valitse vietävä projekti, klikkaa Jaa-painike ja valitse sitten Tiedosto.
  3. Klikkaa Resoluutio-ponnahdusvalikkoa ja valitse korkein resoluutioasetus.
  4. Klikkaa Laatu-ponnahdusvalikkoa ja valitse Korkea.
  5. Klikkaa Pakkaus-ponnahdusvalikkoa ja valitse Parempi laatu.
  6. Huomioi miniatyyrin alla ilmoitettu tiedoston arvioitu koko. Tarvitset vietävää QuickTime-elokuvaa varten vähintään sen verran vapaata tilaa käyttämälläsi ulkoisella levyllä.
  7. Klikkaa Seuraava.
  8. Kirjoita projektin nimi Tallenna nimellä -kenttään, siirry haluamaasi tiedoston tallennuspaikkaan ja klikkaa Tallenna.
  9. Varmuuskopioi QuickTime-elokuva kopioimalla se ulkoiseen asemaan.

Viedyn projektin päivittäminen

Jos haluat päivittää projektin, jonka olet jo vienyt QuickTime-elokuvana, luo uusi projekti, tuo QuickTime-elokuva ja sitten lisää uusia leikkeitä alkuperäisen leikkeen alkuun tai loppuun. Voit lisätä myös leikkauskuvaleikkeitä tuodun QuickTime-tiedoston päälle aikajanalla korvataksesi tai päivittääksesi osioita uusilla leikkeillä. Jos haluat lisätä täysin uusia osioita vietyyn QuickTime-elokuvaan, jaa leike ja lisää uusia leikkeitä jakokohtaan.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.