Tietoja iMovien macOS-version vanhoista mediatiedostoista

Tulevia macOS-versioita varten valmistautuessaan iMovie tunnistaa vanhat mediatiedostot iMovie-kirjastoissa.

Osana tulevaa macOS:n siirtymistä 64-bittiseen teknologiaan saatat nähdä iMoviessa ilmoituksen vanhoista mediatiedostoista, jotka eivät ole yhteensopivia tulevien, macOS Mojaven jälkeen julkaistujen, macOS-versioiden kanssa.

Nämä mediatiedostot on tavallisesti luotu käyttäen muotoja tai koodekkeja, jotka ovat QuickTimen vanhemmasta versiosta QuickTime 7:stä ja joka sisältyvät macOS Mojaveen yhteensopivuuden vuoksi. macOS Mojaven jälkeen julkaistavat macOS-versiot eivät kuitenkaan enää sisällä QuickTime 7 -sovelluskehystä. Jotta näitä tiedostoja voi käyttää iMoviessa myös macOS Mojaven jälkeisissä macOS-versioissa, iMovien päivitetty versio (saatavilla vuoden 2019 alkupuoliskolla) sisältää ominaisuuden, jonka avulla voit tunnistaa ja muuntaa vanhoja mediatiedostoja.

Varmista, että nyt luomasi mediatiedostot pysyvät yhteensopivina tulevien macOS-versioiden kanssa käyttämällä kameroita ja mediamuotoja, joita iMovie tukee.

Vanhat mediamuodot, joihin 64-bittiseen teknologiaan siirtyminen vaikuttaa

Monien vanhojen muotojen tuki oli peräisin kameroiden ja muiden valmistajien ohjelmistoista tai asennetuista ohjelmista, joiden avulla saattoi luoda tai editoida videotiedostoja. Usein tuki tarjottiin lisäosina QuickTime 7 -sovelluskehykseen, jota ei ole enää saatavana macOS Mojaven jälkeisiin macOS-versioihin.

Esimerkkejä mediamuodoista, joihin 64-bittiseen teknologiaan siirtyminen vaikuttaa, ovat varhaisten Flip Video -kameroiden videotiedostot, joissa käytetään 3ivx-koodekkia, varhaiset verkkovideot, jotka on koodattu Sorenson-koodekilla, sekä DVD:ltä DivX-muotoon muunnetut mediatiedostot.

Muut valmistajat voivat jatkaa joidenkin muotojen yhteensopivuutta liittämällä tuen suoraan osaksi kehittämiään ohjelmia. Ota yhteyttä muiden valmistajien ohjelmien kehittäjiin saadaksesi lisätietoja heidän ohjelmiensa tukemista mediamuodoista.

Siirtyminen vaikuttaa esimerkiksi seuraaviin mediamuotoihin:

• 3ivx MPEG-4
  • AV1 / VP9
  • AVC0 Media AVA0 Media
  • BitJazz SheerVideo
  • CineForm
  • Cinepak
  • DivX
  • Flash Video
  • FlashPix
  • FLC
  • H.261
  • Implode
  • Indeo video 5.1
  • Intel Video 4:3
  • JPEG 2000
  • Microsoft Video 1
  • Motion JPEG A
  • Motion JPEG B
  • On2 VP3, VP5, VP6, VP6-E, VP6-S, VP7, VP8, VP9
  • Perian-kokoelman koodekit (Microsoft MPEG-4, DivX, 3ivx, VP6, VP3 ja muita)
  • Pixlet
  • Planar RGB
  • RealVideo
  • Sorenson 3
  • Sorenson Sparc
  • Sorenson Video / Video 3 / YUV9
  • Streambox ACT-L2
  • Windows Media Video 7, 8, 9
  • Xiph.orgin Theora Video
  • ZyGoVideo

Vanhojen mediatiedostojen muuntaminen iMoviessa

Sinun ei tarvitse tehdä mitään, ennen kuin olet valmistautumassa päivittämään Maciisi seuraavan merkittävän macOS-päivityksen macOS Mojaven jälkeen.

Vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon aikana julkaistava iMovie-päivitys sisältää ominaisuuden, jonka avulla voit tunnistaa ja muuntaa QuickTime 7 -sovelluskehystä käyttävät mediatiedostot.

Muualla kuin iMovie-kirjastossa olevien vanhojen mediatiedostojen muuntaminen

Jos haluat muuntaa vanhan mediatiedoston, avaa se QuickTime Playerissa (versio 10.0 ja uudemmat) ja tallenna siitä kopio uudella nimellä. macOS Mojaven jälkeiset macOS-versiot eivät tue tätä menetelmää.

Voit myös käyttää Compressoria ja muuntaa yhden tai useamman mediatiedoston esimerkiksi muotoon H.264, HEVC tai Apple ProRes. Näitä muotoja tuetaan macOS Mojaven jälkeisissä macOS-versioissa. H.264 ja HEVC säilyttävät kuvanlaadun pienimmässä tiedostokoossa. ProRes säilyttää parhaan kuvanlaadun ja tarjoaa paremman suorituskyvyn iMoviessa editointia varten, mutta se myös luo paljon suurempia tiedostoja, jotka vaativat enemmän tallennustilaa kuin H.264- ja HEVC-tiedostot.

macOS Mojaven jälkeisten macOS-versioiden kanssa yhteensopivat muodot

Nämä video-, ääni-, still-kuva- ja säilömuodot eivät käytä QuickTime 7 -sovelluskehystä, joten ne ovat iMovie-yhteensopivia myös macOS Mojaven jälkeisissä macOS-versioissa:

Videomuodot

• Apple Intermediate Codec
  • Apple ProRes
  • AVCHD (mukaan lukien AVCCAM, AVCHD Lite ja NXCAM)
  • DV (mukaan lukien DVCAM, DVCPRO ja DVCPRO50)
  • H.264
  • HDV
  • HEVC
  • iFrame
  • Motion JPEG (vain OpenDML)
  • MPEG-4 SP
  • XAVC-S

Still-kuvamuodot

• BMP
  • GIF
  • HEIF
  • JPEG
  • PNG
  • PSD
  • RAW
  • TGA
  • TIFF

Äänimuodot

• AAC
  • AIFF
  • BWF
  • CAF
  • MP3
  • MP4
  • RF64
  • WAV

Säilömuodot

• 3GP
  • AVI
  • M4V
  • MOV (QuickTime)
  • MP4

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.