Tietoja iMovien macOS-version yhteensopimattomista mediatiedostoista

Lue ohjeet siihen, miten voit tunnistaa ja muuntaa macOS Mojaven iMovie-kirjastojen yhteensopimattomat mediatiedostot.

Osana tulevaa macOS:n siirtymistä 64-bittiseen tekniikkaan saatat nähdä iMoviessa ilmoituksen mediatiedostoista, jotka eivät ole yhteensopivia macOS Catalinan kanssa.

Ennen kuin päivität macOS Catalinaan, voit tunnistaa ja muuntaa kaikki yhteensopimattomat mediatiedostot iMoviella, jotta ne ovat yhteensopivia uudempien macOS-versioiden kanssa. Kun olet päivittänyt macOS Catalinaan, et enää voi muuntaa yhteensopimattomia tiedostoja.

Voit varmistaa, että luomasi uudet mediatiedostot ovat yhteensopivia macOS Catalinan kanssa. Voit tehdä tämän siten, että käytät kameroita ja mediamuotoja, joita iMovie tukee.

Saatat saada macOS Catalinassa ilmoituksen yhteensopimattomista mediatiedostoista, kun yrität katsoa yhteensopimatonta mediatiedostoa ja kun et olet muuntanut tällaisia tiedostoja ennen macOS Catalinaan päivittämistä.

Yhteensopimattomat mediatiedostojen tunnistaminen ja muuntaminen macOS Mojaven iMoviessa

Kun tuot mediasisältöä tai avaat kirjaston iMovie 10.1.11:ssä tai tätä uudemmassa Macilla, jossa on macOS Mojave, näyttöön avautuu ikkuna, jossa luetellaan kirjastosi yhteensopimattomat mediatiedostot.

Voit muuntaa yhteensopimattomat mediatiedostot välittömästi klikkaamalla ikkunassa Muunna. iMovie luo mediatiedostoista kopiot H.264-muodossa. Alkuperäiset tiedostot siirretään iMovien yhteensopimaton media -kansioon, joka sijaitsee samassa kansiossa kuin kirjasto. Alkuperäistä mediaa ei muokata.

Jos haluat muuntaa ne myöhemmin, voit iMovien avulla skannata kirjaston ja muuntaa yhteensopimattomat tiedostot:

1. Valitse iMoviessa Tiedosto > Tarkista median yhteensopivuus.
  2. Klikkaa yhteensopimattomien mediatiedostojen ikkunassa Muunna.

Lue lisätietoja siitä, miten iMovie havaitsee ja muuntaa yhteensopimattomat mediatiedostot.

macOS Catalinan kanssa yhteensopivat muodot

Seuraavat video-, kuva- ja säilömuodot ovat yhteensopivia macOS Catalinaa käyttävien Mac-koneiden iMovien kanssa:

Videomuodot

• Apple Animation Codec
  • Apple Intermediate Codec
  • Apple ProRes
  • AVCHD (mukaan lukien AVCCAM, AVCHD Lite ja NXCAM)
  • DV (mukaan lukien DVCAM, DVCPRO ja DVCPRO50)
  • H.264
  • HDV
  • HEVC
  • iFrame
  • Motion JPEG (vain OpenDML)
  • MPEG-4 SP
  • JPEG-valokuvat
  • XAVC-S

Still-kuvamuodot

• BMP
  • GIF
  • HEIF
  • JPEG
  • PNG
  • PSD
  • RAW
  • TGA
  • TIFF

Äänimuodot

• AAC
  • AIFF
  • BWF
  • CAF
  • MP3
  • MP4
  • RF64
  • WAV

Säilömuodot

• 3GP
  • AVI
  • M4V
  • MOV (QuickTime)
  • MP4

Mediamuodot, joihin 64-bittiseen teknologiaan siirtyminen vaikuttaa

Esimerkkejä mediamuodoista, joihin 64-bittiseen teknologiaan siirtyminen vaikuttaa, ovat varhaisten Flip Video -kameroiden videotiedostot, joissa käytetään 3ivx-koodekkia, varhaiset verkkovideot, jotka on koodattu Sorenson-koodekilla, sekä DVD:ltä DivX-muotoon muunnetut mediatiedostot.

Muut valmistajat voivat jatkaa joidenkin muotojen yhteensopivuutta liittämällä tuen suoraan osaksi kehittämiään appeja. Ota yhteyttä muiden valmistajien appikehittäjiin saadaksesi lisätietoja heidän ohjelmiensa tukemista mediamuodoista.

Siirtyminen vaikuttaa esimerkiksi seuraaviin mediamuotoihin:

• 3ivx MPEG-4
  • AV1 / VP9
  • AVC0 Media AVA0 Media
  • BitJazz SheerVideo
  • CineForm
  • Cinepak
  • DivX
  • Flash Video
  • FlashPix
  • FLC
  • H.261
  • Implode
  • Indeo video 5.1
  • Intel Video 4:3
  • JPEG 2000
  • Microsoft Video 1
  • Motion JPEG A
  • Motion JPEG B
  • On2 VP3, VP5, VP6, VP6-E, VP6-S, VP7, VP8, VP9
  • Perian-kokoelman koodekit (Microsoft MPEG-4, DivX, 3ivx, VP6, VP3 ja muita)
  • Pixlet
  • Planar RGB
  • QuickTime-tiedostot, jotka on koodattu still-kuvamuodoilla (SGI, TGA, PNG ja muut)
  • RealVideo
  • Sorenson 3
  • Sorenson Sparc
  • Sorenson Video / Video 3 / YUV9
  • Streambox ACT-L2
  • Windows Media Video 7, 8, 9
  • Xiph.orgin Theora Video
  • ZyGoVideo

Muualla kuin iMovie-kirjastossa olevien yhteensopimattomien mediatiedostojen muuntaminen

Jos haluat muuntaa yhteensopimattoman mediatiedoston, avaa se macOS Mojaven QuickTime Playerissa (versio 10.0 ja uudemmat) ja tallenna siitä kopio uudella nimellä. Tätä tapaa ei tueta macOS Catalinassa.

Voit myös käyttää Compressoria ja muuntaa yhden tai useamman mediatiedoston esimerkiksi muotoon H.264, HEVC tai Apple ProRes. Näitä muotoja tuetaan macOS Mojaven jälkeisissä macOS-versioissa. H.264 ja HEVC säilyttävät kuvanlaadun pienimmässä tiedostokoossa. ProRes säilyttää parhaan kuvanlaadun ja tarjoaa paremman suorituskyvyn iMoviessa editointia varten, mutta se myös luo paljon suurempia tiedostoja, jotka vaativat enemmän tallennustilaa kuin H.264- ja HEVC-tiedostot.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.