Tietoja iMovien macOS-version yhteensopimattomista mediatiedostoista

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit valmistautua macOS:n uusiin versioihin havaitsemalla ja muuntamalla yhteensopimattomia mediatiedostoja iMovie-kirjastoista.

Osana tulevaa macOS:n siirtymistä 64-bittiseen teknologiaan saatat nähdä iMoviessa ilmoituksen mediatiedostoista, jotka eivät ole yhteensopivia tulevien, macOS Mojaven jälkeen julkaistavien, macOS-versioiden kanssa.

Nämä yhteensopimattomat mediatiedostot on tavallisesti luotu käyttäen muotoja tai koodekkeja, jotka ovat riippuvaisia QuickTimen vanhemmasta QuickTime 7 -versiosta, joka sisältyy macOS Mojaveen yhteensopivuussyistä. Koska macOS Mojaven jälkeiset macOS-versiot eivät kuitenkaan enää sisällä QuickTime 7 -sovelluskehystä, sinun pitää ensin havaita ja muuntaa yhteensopimattomat mediatiedostot, jotta voit jatkaa niiden käyttöä iMoviessa.

Muista muuntaa kaikki yhteensopimattomat mediatiedostot ennen päivittämistä seuraavaan, macOS Mojaven jälkeiseen merkittävään macOS-versioon. Päivityksen jälkeen yhteensopimattomien tiedostojen muuntaminen ei ole enää mahdollista.

Voit varmistaa, että luomasi uudet mediatiedostot ovat yhteensopivia macOS Mojaven jälkeisten macOS-versioiden kanssa käyttämällä kameroita ja mediamuotoja, joita iMovie tukee.

Yhteensopimattomien mediatiedostojen havaitseminen ja muuntaminen iMoviessa

Kun tuot mediaa tai avaat kirjaston macOS 10.1.11:n tai uudempien versioiden iMoviessa, näyttöön tulee ikkuna, jossa on luettelo kirjastosi yhteensopimattomista mediatiedostoista.

Voit muuntaa yhteensopimattomat mediatiedostot välittömästi klikkaamalla ikkunassa Muunna. iMovie luo mediatiedostoista kopiot H.264-muodossa. Alkuperäiset tiedostot siirretään iMovien yhteensopimaton media -kansioon, joka sijaitsee samassa kansiossa kuin kirjasto. Alkuperäistä mediaa ei muokata.

Jos haluat muuntaa ne myöhemmin, voit iMovien avulla skannata kirjaston ja muuntaa yhteensopimattomat tiedostot:

1. Valitse iMoviessa Tiedosto > Tarkista median yhteensopivuus.
  2. Klikkaa yhteensopimattomien mediatiedostojen ikkunassa Muunna.

Lue lisätietoja siitä, miten iMovie havaitsee ja muuntaa yhteensopimattomat mediatiedostot.

macOS Mojaven jälkeisten macOS-versioiden kanssa yhteensopivat muodot

Nämä video-, ääni-, still-kuva- ja säilömuodot eivät käytä QuickTime 7 -sovelluskehystä, joten ne ovat iMovie-yhteensopivia myös macOS Mojaven jälkeisissä macOS-versioissa:

Videomuodot

• Apple Animation Codec
  • Apple Intermediate Codec
  • Apple ProRes
  • AVCHD (mukaan lukien AVCCAM, AVCHD Lite ja NXCAM)
  • DV (mukaan lukien DVCAM, DVCPRO ja DVCPRO50)
  • H.264
  • HDV
  • HEVC
  • iFrame
  • Motion JPEG (vain OpenDML)
  • MPEG-4 SP
  • XAVC-S

Still-kuvamuodot

• BMP
  • GIF
  • HEIF
  • JPEG
  • PNG
  • PSD
  • RAW
  • TGA
  • TIFF

Äänimuodot

• AAC
  • AIFF
  • BWF
  • CAF
  • MP3
  • MP4
  • RF64
  • WAV

Säilömuodot

• 3GP
  • AVI
  • M4V
  • MOV (QuickTime)
  • MP4

Mediamuodot, joihin 64-bittiseen teknologiaan siirtyminen vaikuttaa

Esimerkkejä mediamuodoista, joihin 64-bittiseen teknologiaan siirtyminen vaikuttaa, ovat varhaisten Flip Video -kameroiden videotiedostot, joissa käytetään 3ivx-koodekkia, varhaiset verkkovideot, jotka on koodattu Sorenson-koodekilla, sekä DVD:ltä DivX-muotoon muunnetut mediatiedostot.

Muut valmistajat voivat jatkaa joidenkin muotojen yhteensopivuutta liittämällä tuen suoraan osaksi kehittämiään ohjelmia. Ota yhteyttä muiden valmistajien ohjelmien kehittäjiin saadaksesi lisätietoja heidän ohjelmiensa tukemista mediamuodoista.

Siirtyminen vaikuttaa esimerkiksi seuraaviin mediamuotoihin:

• 3ivx MPEG-4
  • AV1 / VP9
  • AVC0 Media AVA0 Media
  • BitJazz SheerVideo
  • CineForm
  • Cinepak
  • DivX
  • Flash Video
  • FlashPix
  • FLC
  • H.261
  • Implode
  • Indeo video 5.1
  • Intel Video 4:3
  • JPEG 2000
  • Microsoft Video 1
  • Motion JPEG A
  • Motion JPEG B
  • On2 VP3, VP5, VP6, VP6-E, VP6-S, VP7, VP8, VP9
  • Perian-kokoelman koodekit (Microsoft MPEG-4, DivX, 3ivx, VP6, VP3 ja muita)
  • Pixlet
  • Planar RGB
  • RealVideo
  • Sorenson 3
  • Sorenson Sparc
  • Sorenson Video / Video 3 / YUV9
  • Streambox ACT-L2
  • Windows Media Video 7, 8, 9
  • Xiph.orgin Theora Video
  • ZyGoVideo

Muualla kuin iMovie-kirjastossa olevien yhteensopimattomien mediatiedostojen muuntaminen

Jos haluat muuntaa yhteensopimattoman mediatiedoston, avaa se QuickTime Playerissa (versio 10.0 ja uudemmat) ja tallenna siitä kopio uudella nimellä. macOS Mojaven jälkeiset macOS-versiot eivät tue tätä menetelmää.

Voit myös käyttää Compressoria ja muuntaa yhden tai useamman mediatiedoston esimerkiksi muotoon H.264, HEVC tai Apple ProRes. Näitä muotoja tuetaan macOS Mojaven jälkeisissä macOS-versioissa. H.264 ja HEVC säilyttävät kuvanlaadun pienimmässä tiedostokoossa. ProRes säilyttää parhaan kuvanlaadun ja tarjoaa paremman suorituskyvyn iMoviessa editointia varten, mutta se myös luo paljon suurempia tiedostoja, jotka vaativat enemmän tallennustilaa kuin H.264- ja HEVC-tiedostot.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.