Memojien käyttäminen iPhonessa tai iPad Prossa

iOS 12:ssa ja uudemmissa ja iPadOS:ssä voit luoda Memojin persoonallisuutesi ja fiiliksesi mukaan ja lähettää sen sitten Viestit- ja FaceTime-apeissa. Kun käytössäsi on yhteensopiva iPhone tai iPad Pro, voit luoda animoidun memojin, joka käyttää ääntäsi ja peilaa ilmeitäsi.

iPhone, jossa näkyy, miten voit luoda memojin

Memojin luominen

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla Luo uusi -painiketta Luo uusi. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta Memoji-painiketta Memoji-painike, pyyhkäise oikealle ja napauta Uusi memoji lisää uusi memoji -painiketta.
  3. Räätälöi memojisi ominaisuudet, kuten ihonväri, hiustyyli ja silmät.
  4. Napauta Valmis.

iPhone, jossa näkyy, miten voit luoda memoji-tarran

Memoji-tarrojen luominen

iOS 13:ssa ja uudemmissa sekä iPadOS:ssä memojeista tulee automaattisesti tarrapaketteja, jotka sijaitsevat näppäimistössäsi. Voit käyttää niitä Viestit- ja Mail-apeissa sekä joissakin muiden valmistajien apeissa.

Voit luoda memoji-tarran seuraavasti:

1. Luo oma memoji.
  2. Avaa näppäimistö ja napauta sitten Memoji-tarrat-painiketta Memoji-tarrat-painike.
  3. Valitse lähetettävä tarra.
  4. Napauta Lähetä-painiketta Lähetä-painike.

Lue lisätietoja tarrojen käytöstä Viesteissä.

Memoji-tarroja ei tueta iPad Air 2:ssa.

iPhone, jossa näkyy, miten animoitua memojia käytetään

Animoidun memojin käyttäminen Viesteissä

1. Varmista, että sinulla on yhteensopiva iPhone tai iPad Pro.
  2. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla Luo uusi -painiketta Luo uusi -painike. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.
  3. Napauta Memoji-painiketta Memoji-painike ja valitse sitten memoji pyyhkäisemällä vasemmalle.
  4. Tallenna napauttamalla Tallenna-painiketta tallenna-kuvake ja lopeta tallennus napauttamalla lopeta tallennus. Voit tallentaa enintään 30 sekuntia. Voit valita toisen memojin, joka käyttää samaa tallennusta, napauttamalla toista luomaasi memojia. Luo memoji-tarra pitämällä memojia painettuna ja vetämällä se viestiketjuun. Voit poistaa memojin napauttamalla Roskakori-painiketta Roskakori-painike.
  5. Napauta Lähetä-painiketta lähetä-kuvake.

iPhone, jossa näkyy, miten voit luoda animoidun memojin FaceTimessa

Animoidun memojin käyttäminen FaceTimessa

1. Varmista, että sinulla on yhteensopiva iPhone tai iPad Pro.
  2. Avaa FaceTime ja soita puhelu.
  3. Kun puhelu alkaa, napauta Tehosteet-kuvaketta tehosteet-kuvake.
  4. Napauta memojia, jota haluat käyttää.
  5. Jatka FaceTime-puheluasi räätälöidyllä memojilla. Voit myös napauttaa , jos haluat jatkaa ilman memojia tai palata FaceTime-valikkoon.

Jos haluat muuttaa memojiasi tai poistaa sen FaceTime-puhelun aikana, toista vaiheet 2–4.

Memojien hallinta

Haluatko muuttaa luomaasi memojia? Voit muokata ominaisuuksia, monistaa olemassa olevan memojin uusilla ominaisuuksilla tai poistaa memojin.

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla Luo uusi -painiketta Luo uusi -painike. Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta Memoji-painiketta Memoji-painike tai Memoji-tarrat-painiketta Memoji-tarrat ja valitse sitten haluamasi memoji.
  3. Napauta Lisää-painiketta lisää-kuvake. Valitse sitten Muokkaa, Monista tai Poista.

Jos haluat käyttää memojeitasi kaikissa yhteensopivissa laitteissakaksiosaisen todennuksen on oltava käytössä Apple ID:llesi ja sinun täytyy olla kirjautuneena iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissa. Lisäksi iCloud Driven on oltava käytössä. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud Drive.

Jotta voit käyttää animoitua memojia, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPad Pron.

Viestien tehokas käyttö

Elävöitä viestejäsi tehosteilla, kuten viestikuplilla ja koko näytön animaatioilla.