Memojien käyttäminen iPhone X:ssä tai iPad Prossa

iPhone X:llä ja uudemmilla sekä 11- ja 12,9-tuumaisella iPad Prolla voit luoda oman memojin, joka käyttää ääntäsi ja peilaa ilmeitäsi. Niillä voit omaksua alter egoja Viestit- ja FaceTime-apeissa.

Memoji

memojin luominen

Oman memojin luominen

iPhone X ja uudemmat sekä 11- tai 12,9-tuumainen iPad Pro:

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla luo viesti. Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta animoji-kuvake, pyyhkäise sitten oikealle ja napauta Uusi memoji lisää uusi memoji.
  3. Räätälöi sitten memojisi ominaisuudet, kuten ihonväri, hiustyyli ja silmät.
  4. Napauta Valmis.

Tarvitset memojin käyttämiseen iPhone X:n tai uudemman tai 11- tai 12,9-tuumaisen iPad Pron.

Oman memojin käyttäminen

Nyt on aika ottaa memojisi käyttöön Viesteissä tai FaceTimessa.

memojit ja viestit

Viestit

Animoidun memojin tai memoji-tarran lähettäminen:

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla luo viesti. Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta animoji-kuvake
  3. Valitse memojisi pyyhkäisemällä vasemmalle. Katso iPhoneen tai iPadiin.
  4. Tallenna napauttamalla tallenna-kuvake ja lopeta tallennus napauttamalla lopeta tallennus. Voit tallentaa enintään 30 sekuntia. Voit valita toisen memojin, joka käyttää samaa tallennusta, napauttamalla toista luomaasi memojia. Luo memoji-tarra pitämällä memojia painettua ja vetämällä se viestiketjuun. Poista memoji napauttamalla poista-kuvake.
  5. Lähetä napauttamalla lähetä-kuvake.

Tarvitset memojin käyttämiseen iPhone X:n tai uudemman tai 11- tai 12,9-tuumaisen iPad Pron.

FaceTime

1. Avaa FaceTime ja soita puhelu.
  2. Kun puhelu alkaa, napauta tehosteet-kuvake.
  3. Napauta memojia, jota haluat käyttää.
  4. Jatka FaceTime-puhelua räätälöimäsi memojin kanssa. Jos haluat jatkaa ilman memojia, napauta x-kuvake tai palaa FaceTime-valikkoon.

Voit vaihtaa animojia tai memojia tai poistaa sen FaceTime-puhelun aikana toistamalla vaiheet 2–4.

Tarvitset memojin käyttämiseen iPhone X:n tai uudemman tai 11- tai 12,9-tuumaisen iPad Pron.

Oman memojin käyttäminen kameratehosteilla

iOS 12:n kameratehosteiden avulla voit elävöittää keskustelujasi entistäkin enemmän. Memojin sisältävän kuvan tai videon luominen ja jakaminen nopeasti:

1. Avaa Viestit ja luo uusi viesti napauttamalla kirjoita viesti. Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta kamera-kuvake ja ota kuva tai kuvaa video.
  3. Napauta tehosteet-kuvake, sitten animoji-kuvake ja valitse sitten haluamasi memoji. Voit lisätä muitakin tehosteita kuvaan tai videoon.
  4. Kun olet valinnut memojin, napauta oikeassa alakulmassa x-kuvake ja sitten harmaa ympyrä -kuvake.
  5. Lähetä kuva napauttamalla sininen lähetä-kuvake tai lisää henkilökohtainen viesti ennen kuvan lähettämistä napauttamalla Valmis. Jos et halua lähettää valokuvaa, napauta sen oikeasta yläkulmasta x-kuvake.

Tarvitset animojin tai memojin käyttämiseen iPhone X:n tai uudemman tai 11- tai 12,9-tuumaisen iPad Pron.

Memojien hallinta

Haluatko muuttaa luomaasi memojia? Voit muokata ominaisuuksia tai monistaa olemassa olevan memojin uusilla ominaisuuksilla tai poistaa memojin.

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla luo viesti. Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta animoji-kuvake, etsi haluamasi memoji pyyhkäisemällä oikealle ja napauta sitten lisää-kuvake.
  3. Valitse Muokkaa, Monista tai Poista.

Jos haluat synkronoida memojit iPhone X:n ja uudempien tai 11- tai 12,9-tuumaisen iPad Pron välillä, joudut ottamaan iCloud Driven käyttöön. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud Drive.

Viestien tehokas käyttö

Tarvitset memojin käyttämiseen iPhone X:n tai uudemman tai 11- tai 12,9-tuumaisen iPad Pron.