Memojien käyttäminen iPhonessa tai iPad Prossa

Luo memoji persoonasi tai mielialasi mukaan ja luo sitten niin monta alter egoa kuin haluat Viesteihin ja FaceTimeen.

Memoji

Oman memojin luominen

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla luo viesti. Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta animoji-kuvake, pyyhkäise sitten oikealle ja napauta Uusi memoji lisää uusi memoji.
  3. Räätälöi memojisi ominaisuudet, kuten ihonväri, hiustyyli ja silmät.
  4. Napauta Valmis.

iOS 13:ssa ja iPadOS:ssä memojeista tulee tarrapaketteja, jotka sijaitsevat näppäimistössäsi. Tämän jälkeen voit käyttää niitä tuomaan persoonallisuutta Viesteihin, Mailiin ja muihin appeihin. Lue lisää tarrojen käyttämisestä.

Voit luoda memoji-tarran mihin tahansa iOS 13- tai iPadOS-laitteeseen, mutta tarvitset iPhone X:n tai uudemman tai 11-tuumaisen iPad Pron tai 12,9-tuumaisen iPad Pron (3. sukupolvi), jotta voit luoda ja käyttää animoituja memojeja.

Oman memojin käyttäminen

On aika ottaa animoitu memoji käyttöön Viesteissä tai FaceTimessa.

Viestit

Animoidun memojin tai memoji-tarran lähettäminen:

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla luo viesti. Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta animoji-kuvake ja valitse sitten memoji pyyhkäisemällä vasemmalle.
  3. Tallenna napauttamalla tallenna-kuvake ja lopeta tallennus napauttamalla lopeta tallennus. Voit tallentaa enintään 30 sekuntia. Voit valita toisen memojin, joka käyttää samaa tallennusta, napauttamalla toista luomaasi memojia. Luo memoji-tarra pitämällä memojia painettuna ja vetämällä se viestiketjuun. Poista memoji napauttamalla poista-kuvake.
  4. Lähetä napauttamalla lähetä-kuvake.

Jotta voit käyttää animoitua animojia tai memojia, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPad Pron.

FaceTime

1. Avaa FaceTime ja soita puhelu.
  2. Kun puhelu alkaa, napauta tehosteet-kuvake.
  3. Napauta memojia, jota haluat käyttää.
  4. Jatka FaceTime-puhelua räätälöimäsi memojin kanssa. Jos haluat jatkaa ilman memojia, napauta x-kuvake tai palaa FaceTime-valikkoon.

Voit vaihtaa animojia tai memojia tai poistaa sen FaceTime-puhelun aikana toistamalla vaiheet 2–4.

Jotta voit käyttää animoitua animojia tai memojia, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPad Pron.

Kameratehosteiden käyttäminen memojin kanssa

iOS 12:ssa ja uudemmissa sekä iPadOS:ssä voit elävöittää keskusteluja entisestään kameratehosteilla. Memojin sisältävän kuvan tai videon luominen ja jakaminen nopeasti:

1. Avaa Viestit ja luo uusi viesti napauttamalla kirjoita viesti. Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta kamera-kuvake ja ota kuva tai kuvaa video.
  3. Napauta tehosteet-kuvake, sitten animoji-kuvake ja valitse sitten haluamasi memoji. Voit lisätä muitakin tehosteita kuvaan tai videoon.
  4. Kun olet valinnut memojin, napauta oikeassa alakulmassa x-kuvake ja sitten harmaa ympyrä -kuvake.
  5. Lähetä kuva napauttamalla sininen lähetä-kuvake tai lisää henkilökohtainen viesti ennen kuvan lähettämistä napauttamalla Valmis. Jos et halua lähettää kuvaa, napauta sen oikeasta yläkulmasta x-kuvake.

Jotta voit käyttää animoitua animojia tai memojia, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPad Pron.

Memojien hallinta

Haluatko muuttaa luomaasi memojia? Voit muokata ominaisuuksia tai monistaa olemassa olevan memojin uusilla ominaisuuksilla tai poistaa memojin.

1. Avaa Viestit ja aloita uusi viesti napauttamalla luo viesti. Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  2. Napauta animoji-kuvake, etsi haluamasi memoji pyyhkäisemällä oikealle ja napauta sitten lisää-kuvake.
  3. Valitse Muokkaa, Monista tai Poista.

Jos haluat käyttää memojeitasi kaikissa yhteensopivissa laitteissakaksiosaisen todennuksen on oltava käytössä Apple ID:llesi ja sinun täytyy olla kirjautuneena iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissa. Lisäksi iCloud Driven on oltava käytössä. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud Drive.

Jotta voit käyttää animoitua animojia tai memojia, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPad Pron.

Viestien tehokas käyttö

Jotta voit käyttää animoitua animojia tai memojia, tarvitset yhteensopivan iPhonen tai iPad Pron. iPadOS on tulossa pian.