Sisällön jakaminen Facebookiin macOS:n iMoviesta, Final Cut Pro X:stä tai Compressorista

Voit jakaa elokuvan Maciisi tai muuhun paikalliseen tallennusvälineeseen videotiedostona ja lähettää sitten videotiedoston Facebookiin.

Facebookin jakamista koskevien päivitysten vuoksi macOS:n iMoviesta, Final Cut Pro X:stä ja Compressorista ei enää voi suoraan jakaa sisältöä Facebookiin. Noudata käytössäsi olevalle ohjelmaversiolle tarkoitettuja tämän artikkelin ohjeita:

Näet käytössäsi olevan ohjelmaversion valitsemalla [ohjelman nimi] > Tietoja: [ohjelman nimi]. Valitse esimerkiksi iMovie > Tietoja: iMovie.

Sisällön jakaminen Facebookiin macOS:n iMovie 10.1.10:llä, Final Cut Pro 10.4.4:llä tai Compressor 4.4.2:lla tai uudemmalla

Kun olet valmis julkaisemaan elokuvan, projektin tai klipin Facebookissa iMovie 10.1.10:stä, Final Cut Pro 10.4.4:stä tai Compressor 4.4.2:sta tai uudemmasta, tallenna se videotiedostona Valmistele Facebookille -kohteeseen. Lähetä sitten videotiedosto Facebookiin selaimessa.

macOS:n iMovie-projektin jakaminen

Jos käytät macOS:n iMovie 10.1.10:tä tai uudempaa, jaa projekti Facebookiin noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Valitse työkalupalkista Projektit ja valitse sitten elokuva.
  2. Klikkaa työkalupalkin jakamispainiketta  ja valitse sitten Valmistele Facebookille.
  3. Määritä näyttöön avautuvassa valintaikkunassa nimi, kuvaus ja muut tiedot.
    • Jos haluat määrittää jaetun elokuvan nimen, klikkaa nimeä ylhäällä ja kirjoita sitten uusi nimi.
    • Jos haluat määrittää jaetun elokuvan kuvauksen, klikkaa Kuvaus-kenttää ja kirjoita sitten uusi kuvaus.
    • Jos haluat määrittää jaetun elokuvan tunnisteet, klikkaa Tunnisteet-kenttää ja anna sitten haluamasi tunnisteet pilkuin eroteltuina.
    • Jos haluat vaihtaa jaetun elokuvan tarkkuutta, klikkaa Tarkkuus-ponnahdusvalikkoa ja valitse sitten haluamasi tarkkuusasetus.
  4. Klikkaa Next (Seuraava) ja tallenna sitten tiedosto Maciisi tai muuhun paikalliseen tallennusvälineeseen.
  5. Kirjaudu Facebook-tilillesi Safarissa tai muussa verkkoselaimessa, ja lähetä sitten videotiedosto.

Final Cut Pro -projektin tai -klipin jakaminen

Jos käytössäsi on Final Cut Pro 10.4.4 tai uudempi, jaa projekti tai klippi Facebookiin noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Valitse klippi tai projekti Final Cut Pro -selaimessa, klikkaa jakamispainiketta  ja valitse sitten Prepare for Facebook (Valmistele Facebookille).  Valitse vaihtoehtoisesti File (Tiedosto) > Share (Jaa) > Prepare for Facebook (Valmistele Facebookille).
  2. Klikkaa jakamisikkunassa Info (Tiedot), niin voit muuttaa esimerkiksi klipin nimen tai kuvauksen.
  3. Klikkaa Next (Seuraava) ja tallenna sitten tiedosto Maciisi tai muuhun paikalliseen tallennusvälineeseen.
  4. Kirjaudu Facebook-tilillesi Safarissa tai muussa verkkoselaimessa, ja lähetä sitten videotiedosto.

Klipin tai projektin jakaminen Compressorilla

Jos käytössäsi on Compressor 4.4.2 tai uudempi, jaa videotiedosto Facebookiin noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Klikkaa Compressorin pakkausalueella Add File (Lisää tiedosto), valitse jaettava lähdetiedosto ja klikkaa Add (Lisää).
  2. Valitse avautuvassa asetusikkunassa Prepare for Facebook (Valmistele Facebookille), valitse muunnetun tiedoston sijainti ja klikkaa OK.
  3. Jos lähdetiedosto on jo pakkausalueella, voit vetää Prepare for Facebook (Valmistele Facebookille) -kohdan asetuspaneelin Built-in (Sisäinen) -osiosta pakkausalueella olevaan lähdetiedostoon.
  4. Klikkaa Start Batch (Aloita pakkaaminen).
  5. Kirjaudu Facebook-tilillesi Safarissa tai muussa verkkoselaimessa, ja lähetä sitten videotiedosto.

Sisällön jakaminen Facebookiin macOS:n iMovie 10.1.9:llä, Final Cut Pro 10.4.3:lla tai Motion 5.4.1:llä tai aiemmalla

Jaa sisältöä Facebookiin macOS:n iMovie 10.1.9:llä, Final Cut Pro 10.4.3:lla tai Motion 5.4.1:llä tai aiemmalla noudattamalla seuraavia ohjeita.

macOS:n iMovie-projektin jakaminen

Jos käytät macOS:n iMovie 10.1.9:ää tai aiempaa, jaa projekti Facebookiin noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Klikkaa työkalupalkissa Projektit ja valitse projekti.
  2. Klikkaa työkalupalkin jakamispainiketta  ja valitse sitten Tiedosto.
  3. Klikkaa jakamisikkunassa Laatu-ponnahdusvalikkoa, ja valitse sitten Matala, Normaali tai Korkea.
  4. Määritä mahdolliset muut valinnat, klikkaa Seuraava ja tallenna tiedosto sitten Maciisi tai muuhun paikalliseen tallennuslaitteeseen.
  5. Kirjaudu Facebook-tilillesi Safarissa tai muussa verkkoselaimessa, ja lähetä sitten videotiedosto.

Final Cut Pro -projektin jakaminen

Jos käytössäsi on Final Cut Pro 10.4.3 tai aiempi, jaa projekti Facebookiin noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Valitse projekti Final Cut Pro -selaimessa, klikkaa jakamispainiketta  ja valitse sitten Master File (Master-tiedosto).
  2. Klikkaa jakamisikkunassa Settings (Asetukset).
  3. Klikkaa Format (Muoto) -ponnahdusikkunaa ja valitse sitten Web Hosting (Verkko).
  4. Klikkaa When done (Kun valmis) -ponnahdusvalikkoa ja valitse sitten Do nothing (Älä tee mitään).
  5. Määritä mahdolliset muut valinnat, klikkaa Next (Seuraava) ja tallenna tiedosto sitten Maciisi tai muuhun paikalliseen tallennuslaitteeseen.
  6. Kirjaudu Facebook-tilillesi Safarissa tai muussa verkkoselaimessa, ja lähetä sitten videotiedosto.

Motion-projektin jakaminen

Jos käytössäsi on Motion 5.4.1 tai aiempi, jaa projekti Facebookiin noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Kun Motion-projekti on auki, klikkaa jakamispainiketta  ja valitse Export Movie (Vie elokuva).
  2. Klikkaa Export (Vie) -ponnahdusvalikkoa, ja valitse sitten H.264.
  3. Määritä mahdolliset muut valinnat, klikkaa Next (Seuraava) ja tallenna tiedosto sitten Maciisi tai muuhun paikalliseen tallennusvälineeseen.
  4. Kirjaudu Facebook-tilillesi Safarissa tai muussa verkkoselaimessa, ja lähetä sitten videotiedosto.

Compressor-projektin jakaminen

Jos käytössäsi on Compressor 4.4.1 tai aiempi, jaa projekti Facebookiin noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Klikkaa Compressorissa Add File (Lisää tiedosto), valitse jaettava videolähdetiedosto ja klikkaa Add (Lisää).
  2. Jos se on tarpeen, klikkaa Built-In (Sisäinen) -kohdan vieressä lisätietokolmiota ja valitse sitten Publish to Facebook (Julkaise Facebookissa).
  3. Valitse muunnetun tiedoston sijainti Location (Sijainti) -ponnahdusvalikosta ja klikkaa OK.
  4. Valitse lähdetiedosto pakkausalueella.
  5. Valitse Window (Ikkuna) > Show Inspector (Näytä inspektori).
  6. Valitse inspektorin Action (Toiminta) -alueen When done (Kun valmis) -ponnahdusikkunasta Do nothing (Älä tee mitään).
  7. Klikkaa Start Batch (Aloita pakkaaminen).
  8. Kirjaudu Facebook-tilillesi Safarissa tai muussa verkkoselaimessa, ja lähetä sitten videotiedosto.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.