Opiskelijakorttien käyttäminen iPhonen tai Apple Watchin Walletissa

Lisää opiskelijakorttisi Walletiin ja käytä iPhoneasi tai Apple Watchiasi, kun haluat päästä eri paikkoihin, kuten asuntolaan, kirjastoon ja kampuksen tapahtumiin. Voit myös maksaa pesulapalveluista, pikkupurtavista ja aterioista kampuksen alueella.

Asiat, jotka tarvitset, jos haluat käyttää opiskelijakorttia Walletissa

Tarkista oppilaitoksesi opiskelijakorttitoimistosta, voiko opiskelijakorttiasi käyttää Walletissa.

Tarvitset seuraavat asiat, jos haluat käyttää opiskelijakorttia Walletissa:

• iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE tai uudempi*
  • Apple Watch Series 1 tai uudempi
  • Apple ID, jolla olet kirjautunut iCloudiin
  • oppilaitoksesi opiskelijatilin hallinta-apin uusin versio App Storesta
  • oppilaitoksesi ratkaisu henkilöllisyyden todentamista ja turvallisten salasanojen luontia varten
  • iOS:n ja watchOS:n uusimmat versiot

Voit käyttää opiskelijakorttiasi enintään kahdessa laitteessa, joista on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.

*Joillakin oppilaitoksilla voi olla erilaisia vaatimuksia. Lisätietoja saat oppilaitoksesi opiskelijakorttitoimistosta.

Lisää opiskelijakortti Walletiin

Jos olet ladannut oppilaitoksesi opiskelijatilin hallinta-apin iPhoneesi ja sinulla on käyttöoikeus oppilaitoksesi henkilöllisyyden todentamis- ja salasanaratkaisuun, toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään oppilaitoksesi opiskelijatilin hallinta-appiin oppilaitoksen tunnuksella ja salasanalla.
  2. Napauta Lisää Apple Walletiin.
  3. Noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

Käytä iPhonea tai Apple Watchia siellä, missä opiskelijakorttia käytetään

Voit käyttää iPhonessa tai Apple Watchissa olevaa opiskelijakorttia kaikkialla, missä käytät fyysistä opiskelijakorttia. Käy sillä asuntolassa tai kirjastossa, matkusta kampuksen bussilla, osta ruokaa kampuksen kahviloista sekä maksa kirjat ja tarvikkeet kampuksen kaupoissa.

Kassahenkilöiden on ehkä valittava maksutapa, ennen kuin voit maksaa Walletissa olevalla tunnistekortilla.

Kun pikakäyttötila on päällä

Pikakäyttötila** laitetaan oletusarvoisesti päälle, kun lisäät tunnistekortin.

Pidä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä muutaman senttimetrin päässä kortinlukijan keskiosasta, kunnes tunnet värinän. Näytössä näkyy Valmis-teksti ja valintamerkki.

iPhonen tai Apple Watchin täytyy olla päällä, mutta sen ei tarvitse olla yhteydessä verkkoon. Sinun ei tarvitse suorittaa vahvistusta Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla, eikä sinun tarvitse herättää laitetta, avata sen lukitusta tai avata appia.

Yhteensopivassa iPhonessa, jossa on iOS:n uusin versio, Express-kortit, joissa on varatehoa, ovat käytettävissä laitteestasi riippuen jopa viisi tuntia, kun iPhonesi tarvitsee latausta. Kun iPhonesi tarvitsee latausta, voit tarkistaa Express-korttien käytettävyyden painamalla sivupainiketta. Jos teet tämän usein, Express-korttien varateho saattaa vähentyä huomattavasti tai loppua kokonaan. Jos päätät sammuttaa iPhonesi, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Pikakäyttötila** ei ole käytettävissä iPhone 6:ssa tai iPhone 6 Plussassa.

**Jotkin oppilaitokset saattavat silti vaatia todennusta Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla silloinkin, kun pikakäyttötila on käytössä.

Kun pikakäyttötila on pois päältä

Jos käytössä on iPhone, suorita todennus Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla. Pidä sitten iPhonen yläosaa muutaman senttimetrin päässä lähimaksupäätteestä, kunnes näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.

Jos käytössä on Apple Watch, avaa korttisi kaksoisklikkaamalla Apple Watchin sivupainiketta ja valitse tunnistekorttisi pyyhkäisemällä. Pidä sitten näyttöä kortinlukijan lähellä.

Kun lisäät tunnistekortin Walletiin, pikakäyttötila laitetaan oletusarvoisesti päälle. Jos et halua käyttää pikakäyttötilaa, voit laittaa sen pois päältä. Avaa Wallet, napauta tunnistekorttia, napauta Lisää-painiketta ja napauta pikakäyttötilan painiketta.

Lisää rahaa

Voit lisätä opiskelijakortillesi rahaa Apple Paylla tai oppilaitoksesi opiskelijatilin hallinta-apissa käyttöön otetulla luotto- tai pankkikortilla. Voit lisätä rahaa myös koulun itsepalvelulaitteilla.

Tarkista tilien saldot

Voit tarkistaa opiskelijakorttisi tilien saldot iPhonessa seuraavasti:

1. Avaa Wallet-appi.
  2. Valitse kortti. Näet tunnistekortin etupuolella enintään kolmen tilin saldot.
  3. Jos haluat nähdä lisää saldoja, napauta Lisää-painiketta .

Jos olet lisännyt kortin Apple Watchiin, näet tiliesi saldot iPhonen Apple Watch -apissa tai Apple Watchin Wallet ja Apple Pay -kohdassa.

Poista tunnistekortti laitteesta

Voit poistaa tunnistekortin iPhonen tai Apple Watchin Walletista usealla eri tavalla.

Jos käytössä on iPhone, avaa Wallet, napauta opiskelijakorttia, napauta Lisää-painiketta ja napauta Poista kortti. Voit myös avata Asetukset, napauttaa Wallet ja Apple Pay, napauttaa opiskelijakorttia ja napauttaa Poista kortti.

Jos käytössä on Apple Watch, avaa Wallet, napauta opiskelijakorttia ja pidä sitä painettuna. Kun poistokuvake tulee näkyviin, napauta Poista kortti.

Napauta iPhonen Apple Watch -apissa Wallet ja Apple Pay, napauta opiskelijakorttia ja napauta Poista kortti.

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan

Jos haluat jäädyttää tai poistaa mahdollisuuden käyttää opiskelijakorttia maksamiseen laitteella, siirry Apple ID -tilisivullesi tai käytä Etsi iPhoneni -toimintoa. Voit myös ottaa yhteyttä koulusi opiskelijakorttitoimistoon. Napauta Walletissa olevalla opiskelijakortilla Lisää-painiketta lisää-kuvaketta ja napauta yhteydenottokuvaketta. Voit myös poistaa opiskelijakortin oppilaitoksesi opiskelijatilin hallinta-apista.

Koulusi yhteydenottovaihtoehdot voivat poiketa tässä esitetystä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.