Opiskelijakorttien käyttäminen iPhonen tai Apple Watchin Walletissa

Lisää opiskelijakorttisi Walletiin ja käytä iPhoneasi tai Apple Watchiasi, kun haluat päästä eri paikkoihin, kuten asuntolaan, kirjastoon ja kampuksen tapahtumiin. Voit myös maksaa pesulapalveluista, pikkupurtavista ja aterioista kampuksen alueella.

Asiat, jotka tarvitset, jos haluat käyttää opiskelijakorttia Walletissa

Tarvitset seuraavat asiat, jos haluat käyttää opiskelijakorttia Walletissa:

• iPhone 6 tai iPhone 6 Plus ja uudemmat
  • Apple Watch Series 1 ja uudemmat
  • Apple ID, jolla olet kirjautunut iCloudiin
  • eAccounts-apin uusin versio, joka on saatavilla App Storesta
  • Duo Mobile -appi, joka on saatavilla App Storesta
  • iOS:n ja watchOS:n uusimmat versiot.

Voit käyttää opiskelijakorttiasi enintään kahdessa laitteessa, joista on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.

Lisää opiskelijakortti Walletiin

Jos olet ladannut eAccounts-apin ja Duo Mobile -apin App Storesta iPhoneen:

1. Kirjaudu koulun tunnuksella ja salasanalla eAccounts-appiin.
  2. Napauta eAccounts-apin vasemmassa yläkulmassa olevaa käyttäjäprofiilin kuvaketta.
  3. Napauta Lisää Apple Walletiin ja valitse laite.

Jos olet lisäämässä tunnistekorttia toiseen laitteeseen etkä näe Lisää Apple Walletiin -painiketta, napauta tietokuvake. Napauta sitten Add or Remove Campus ID from Wallet (Lisää tai poista kampuksen tunnus Walletista).

Käytä iPhonea tai Apple Watchia siellä, missä opiskelijakorttia käytetään

Voit käyttää iPhonessa tai Apple Watchissa olevaa opiskelijakorttia kaikkialla, missä käytät fyysistä opiskelijakorttia. Käy sillä asuntolassa tai kirjastossa, matkusta kampuksen bussilla, osta ruokaa kampuksen kahviloista sekä maksa kirjat ja tarvikkeet kampuksen kaupoissa.

Kassahenkilöiden on ehkä valittava maksutapa, ennen kuin voit maksaa Walletissa olevalla tunnistekortilla.

opiskelijakortti Walletissa

Kun pikakäyttötila on päällä

Pikakäyttötila laitetaan oletusarvoisesti päälle, kun lisäät tunnistekortin.

Pidä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä muutaman senttimetrin päässä kortinlukijan keskiosasta, kunnes tunnet värinän. Näytössä näkyy Valmis-teksti ja valintamerkki.

iPhonen tai Apple Watchin täytyy olla päällä, mutta sen ei tarvitse olla yhteydessä verkkoon. Sinun ei tarvitse suorittaa vahvistusta Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla, eikä sinun tarvitse herättää laitetta, avata sen lukitusta tai avata appia.

iPhone XS:n, iPhone XS Maxin ja iPhone XR:n Express-kortit, joissa on varatehoa, ovat käytettävissä jopa viisi tuntia sen jälkeen, kun iPhonesi tarvitsee latausta. Kun iPhonesi tarvitsee latausta, voit tarkistaa Express-korttien käytettävyyden painamalla sivupainiketta. Tämä saattaa usein vähentää Express-korttien varatehoa huomattavasti. Jos päätät sammuttaa iPhonesi, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Pikakäyttötila ei ole käytettävissä iPhone 6:ssa tai iPhone 6 Plusissa.

Pikakäyttötila laitettu pois päältä Walletissa

Kun pikakäyttötila on pois päältä

Jos käytössä on iPhone, suorita todennus Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla. Pidä sitten iPhonen yläosaa muutaman senttimetrin päässä lähimaksupäätteestä, kunnes näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.

Jos käytössä on Apple Watch, avaa korttisi kaksoisklikkaamalla Apple Watchin sivupainiketta ja valitse tunnistekorttisi pyyhkäisemällä. Pidä sitten näyttöä kortinlukijan lähellä.

Kun lisäät tunnistekortin Walletiin, pikakäyttötila laitetaan oletusarvoisesti päälle. Jos et halua käyttää pikakäyttötilaa, voit laittaa sen pois päältä. Avaa Wallet, napauta tunnistekorttia, napauta Lisää-kuvake ja napauta pikakäyttötilan painiketta.

Lisää rahaa

Voit lisätä opiskelijakortillesi rahaa Apple Paylla tai eAccounts-apissa käyttöön otetulla luotto- tai pankkikortilla. Voit lisätä rahaa myös koulun itsepalvelulaitteilla.

opiskelijakortti Walletissa

Tarkista tilien saldot

Voit tarkistaa opiskelijakorttisi tilien saldot iPhonessa seuraavasti:

• Avaa Wallet-appi.
  • Valitse kortti. Näet tunnistekortin etupuolella enintään kolmen tilin saldot.
  • Jos haluat nähdä lisää saldoja, napauta lisää-kuvake.

Jos olet lisännyt kortin Apple Watchiin, näet tiliesi saldot iPhonen Apple Watch -apissa tai Apple Watchin Wallet ja Apple Pay -kohdassa.

poista opiskelijakortti Walletista

Poista tunnistekortti laitteesta

Voit poistaa tunnistekortin iPhonen tai Apple Watchin Walletista usealla eri tavalla.

Jos käytössä on iPhone, avaa Wallet, napauta opiskelijakorttia, napauta lisää-kuvake ja napauta Poista kortti. Voit myös avata Asetukset, napauttaa Wallet ja Apple Pay, napauttaa opiskelijakorttia ja napauttaa Poista kortti.

Jos käytössä on Apple Watch, avaa Wallet, napauta opiskelijakorttia ja pidä sitä painettuna. Kun poistokuvake tulee näkyviin, napauta Poista kortti.

Napauta iPhonen Apple Watch -apissa Wallet ja Apple Pay, napauta opiskelijakorttia ja napauta Poista kortti.

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan

Jos haluat jäädyttää tai poistaa mahdollisuuden käyttää opiskelijakorttia maksamiseen laitteella, siirry Apple ID -tilisivullesi tai käytä Etsi iPhoneni -toimintoa. Voit myös ottaa yhteyttä koulusi opiskelijakorttitoimistoon. Napauta Walletissa olevalla opiskelijakortilla lisää-kuvake ja napauta yhteydenottokuvaketta. Voit poistaa tunnistekortin myös eAccounts-apista.

yliopiston yhteystiedot Walletissa

Koulusi yhteydenottovaihtoehdot voivat poiketa tässä esitetystä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.