Mittanauha-apin käyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Lue, miten voit mitata erilaisten tosielämän kohteiden koon iPhonen, iPadin tai iPod touchin kameran avulla Mittanauha-apissa. Lue myös, miten voit mitata kohteita ja henkilöitä aiempaa helpommin 12,9-tuumaisen iPad Pron (4. sukupolvi) ja 11-tuumaisen iPad Pro (2. sukupolvi) LiDAR-skannerin avulla.

Mittanauha-appi muuttaa laitteesi mittanauhaksi lisätyn todellisuuden (AR) teknologian avulla. Voit mitata kohteiden koon, tunnistaa suorakaiteen muotoisten kohteiden mitat automaattisesti ja tallentaa kuvan mitoista myöhempää käyttöä varten. Ja 12,9-tuumaisella iPad Prolla (4. sukupolvi) ja 11-tuumaisella iPad Prolla (2. sukupolvi) voit mitata kohteet aiempaa helpommin käyttämällä visuaalisia opasteita, mitata henkilön pituuden ja tarkastella mittaushistoriaa.

Ennen kuin aloitat

Varmista ensin, että laitteesi ohjelmisto on ajan tasalla. Mittanauha-appi toimii seuraavissa laitteissa:

Varmista myös, että ympäristösi on riittävän valoisa.

Yksittäisen mittaustuloksen ottaminen Mittanauha-apilla

Yksittäisen mittaustuloksen ottaminen

1. Avaa Mittanauha-appi ja seuraa näytössä näkyviä ohjeita, jotka pyytävät sinua liikuttamaan laitetta. Tämä antaa laitteellesi viitekehyksen mittaamastasi kohteesta ja alustasta, jolla se sijaitsee. Liikuta laitettasi, kunnes ympyrä, jonka keskellä on piste, tulee esiin.
  2. Liikuta laitettasi niin, että ympyrä on kohdassa, josta haluat aloittaa mittauksen. Napauta sitten Lisää-painiketta .
  3. Liikuta laitettasi hitaasti, kunnes ympyrä on kohdassa, johon haluat päättää mittauksen. Napauta sitten Lisää-painiketta  uudelleen.

Kun olet saanut mittaustuloksen, voit mukauttaa sen aloitus- ja päättymiskohtaa. Pidä jompaakumpaa kohtaa painettuna, ja vedä se sitten haluamaasi kohtaan. Mittaustulos muuttuu kohdan liikuttamisen mukaan.

Mittaustuloksen tallentaminen

Kun mittaustulos on näkyvillä, voit tarkastella sitä tuumina ja senttimetreinä napauttamalla lukua. Kun napautat Kopioi, luku lähetetään leikepöydälle, jolloin voit liittää sen toiseen appiin. Aloita uudelleen napauttamalla Tyhjennä.

Voit myös ottaa kuvan, josta näkyy kohde ja sen mitat. Napauta suljinpainiketta , niin kuva tulee näkyviin näytön vasempaan alakulmaan. Napauta sitä tehdäksesi merkintöjä Merkintä-työkalun avulla tai pyyhkäise vasemmalle tallentaaksesi sen Kuvat-appiin.

Mittanauha-apin käyttäminen useiden mittaustulosten ottamiseen kohteesta

Useiden mittaustulosten ottaminen

1. Kun olet ottanut ensimmäisen mittaustuloksen, liikuta laite kohdistamaan piste toisen sijainnin yli kohteen päälle tai lähelle sitä.
  2. Aloita toinen mittaus napauttamalla Lisää-painiketta , ja liikuta laitetta sitten niin, että piste on kosketuksissa aiemman mittauksen linjaan.*
  3. Napauta Lisää-painiketta  uudelleen, niin toinen mittaustulos tulee näkyviin.
  4. Toista nämä vaiheet, niin voit ottaa haluamasi määrän mittaustuloksia.

Kumoa-painiketta  napauttamalla voit poistaa viimeisimmän mittaustuloksen ja Tyhjennä-painiketta napauttamalla voit aloittaa uudelleen.

* Uusien mittausten aloitus- tai lopetuskohdan pitää olla kosketuksissa aiemman mittauksen linjaan. Muutoin aiemmat mittaustulokset korvataan uusimmilla mittaustuloksilla.

Mittanauha-apin käyttäminen suorakaiteen muotoisen kohteen mittaamiseen

Suorakaiteen muotoisen kohteen mittaaminen

Jos laite tunnistaa mitattavan kohteen olevan suorakaiteen tai neliön muotoinen, se asettaa mittauslaatikon automaattisesti kohteen ympärille. Napauta Lisää-painiketta , niin mitat kohteen leveydestä ja pituudesta tulevat näkyviin. Kun liikutat laitetta hieman, kohteen laskettu pinta-ala tulee näkyviin.

Kun mittaustulos on näkyvissä, voit napauttaa lasketun pinta-alan lukua nähdäksesi lävistäjän pituuden sekä pinta-alan neliötuumina tai neliömetreinä.

Mittanauha-apin käyttäminen 12,9-tuumaisella iPad Prolla (4. sukupolvi) ja 11-tuumaisella iPad Prolla (2. sukupolvi)

12,9-tuumaisen iPad Pron (4. sukupolvi) ja 11-tuumaisen iPad Pron (2. sukupolvi) LiDAR-skannerin avulla voit mitata kohteita aiempaa nopeammin ja tarkemmin Mittanauha-apilla.

Henkilön pituuden mittaaminen

Kun Mittanauha-appi havaitsee henkilön etsimessä, se mittaa tämän pituuden automaattisesti maasta päälaelle, hattuun tai hiuksiin. Voit kuvata henkilön ja tämän pituusmittaustuloksen napauttamalla suljinpainiketta . Voit sitten käyttää kuvassa merkintätyökalua, tallentaa kuvan ja jakaa sen.

Pysty- ja reunaopasteiden käyttäminen

12,9-tuumaisen iPad Pron (4. sukupolvi) ja 11-tuumaisen iPad Pron (2. sukupolvi) opastusviivojen avulla voit mitata esimerkiksi huonekalujen ja tasojen pituuden ja suorat reunat helposti ja tarkasti. Opastusviivat tulevat automaattisesti näkyviin reunoille ja pystysuuntaista mittausta tehtäessä.

Kiinnitä alku- ja loppupisteet keltaiselle opastusviivalle ja napauta sitten mittanauhaa, niin iPad Pron antamat lisätiedot tulevat näkyviin. Voit tarkastella mittauksen korkeustietoja, etäisyyttä, kulmaa ja monia muita tietoja.

Tarkempien mittatietojen tarkasteleminen viivainnäkymässä

12,9-tuumaisen iPad Pron (4. sukupolvi) ja 11-tuumaisen iPad Pron (2. sukupolvi) Mittanauha-appi lisää viivaimen viivamittojen päälle ja ilmaisee kohteen mitat tarkkoina mittoina. Siirrä iPad Pro viivamittauksen lähelle, niin viivainnäkymä tulee näkyviin. Ota sitten kuva suljinpainiketta napauttamalla, jotta voit käyttää tarkkoja mittoja projektisuunnittelussa.

Mittaushistorian tarkasteleminen

Napauta luettelopainiketta , niin saat kaikki ottamasi mitat sekä näyttökuvat näkyviin. Tämä auttaa pitämään kirjaa mitoista, kun mittaat tilaa tai useita kohteita. Voit kopioida mitat Muistiinpanot- tai Mail-appiin tai mihin tahansa appiin, johon haluat tallentaa luettelosi, tai tyhjentää mitat ja aloittaa alusta.