Radiopuhelimen käyttäminen Apple Watchissa

Oletpa sitten ostoksilla tai yrität etsiä jotakuta ihmisjoukosta, voit ottaa muihin yhteyttä vain yhdellä napautuksella käyttämällä Radiopuhelin-appia. Lisää ystäviä ja voit sitten keskustella silloin kun haluat.

Keskustelu Joe Mazzantin kanssa Radiopuhelin-apin avulla

Radiopuhelin-kuvake

Sekä sinulla että ystävälläsi on oltava watchOS 5:tä käyttävä Apple Watch Series 1 tai uudempi, jotta voitte käyttää Radiopuhelinta. Lisäksi teidän molempien pitää ottaa käyttöön FaceTime-appi iPhonessa ja pystyä soittamaan sekä vastaanottamaan FaceTime-äänipuheluita. Radiopuhelin-appi ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla

Ystävät Radiopuhelin-apissa

Ystävien lisääminen

1. Avaa Apple Watchisi Radiopuhelin-appi.
  2. Napauta pluskuvake ja valitse sitten yhteystieto.
  3. Odota, että ystäväsi hyväksyy kutsun. Yhteystietokortti on harmaa ja siinä lukee Kutsuttu, kunnes ystäväsi hyväksyy kutsun. Kun hän on hyväksynyt kutsun, voitte keskustella välittömästi, ja ystäväsi yhteystietokortti muuttuu keltaiseksi.

Jos haluat poistaa ystävän, avaa Radiopuhelin-appi, pyyhkäise ystävän päällä vasemmalle ja napauta sitten Poista-kuvake. Vaihtoehtoisesti avaa iPhonesi Apple Watch -appi, napauta Radiopuhelin > Muokkaa, napauta sitten miinuskuvake ja sen jälkeen Poista.

Hanki apua, jos et voi lisätä ystävääsi Radiopuhelin-appiin

Kutsu keskusteluun Erin Steediltä

Kutsun hyväksyminen

1. Avaa Ilmoituskeskus pitämällä kellotaulun yläosaa painettuna ja pyyhkäisemällä sitten alaspäin.
  2. Etsi Radiopuhelin-apin ilmoitus ja napauta sitä.
  3. Napauta Salli aina.
  4. Jos et löydä kutsua, varmista, että Älä häiritse -toiminto ei ole päällä. Avaa Ohjauskeskus pitämällä kellotaulun alaosaa painettuna ja pyyhkäisemällä sitten ylöspäin. Jos Älä häiritse -toiminto on päällä, napauta Älä häiritse -kuvake

Keskustelun aloittaminen

1. Avaa Apple Watchisi Radiopuhelin-appi.
  2. Napauta ystävää.
  3. Pidä keskustelupainiketta painettuna ja sano sitten jotakin. Jos näytöllä lukee Yhdistetään, odota, että Radiopuhelin muodostaa yhteyden. Kun Radiopuhelin on muodostanut yhteyden, ystäväsi voi kuulla äänesi ja keskustella kanssasi välittömästi.

Kunhan ystävälläsi on Apple Watch ranteessaan, Radiopuhelin ilmoittaa hänelle, kun haluat keskustella.

Keskusteleminen Radiopuhelimen avulla

1. Pidä keskustelupainiketta painettuna ja sano sitten jotakin.
  2. Kun olet lopettanut, nosta sormesi painikkeelta. Ystäväsi kuulee puheesi välittömästi.

Säädä äänenvoimakkuutta kääntämällä Digital Crownia.

Saatavuus poistettu käytöstä Radiopuhelimessa

Radiopuhelimen laittaminen pois päältä tai päälle

1. Avaa Radiopuhelin-appi.
  2. Laita saatavuus pois päältä tai päälle. Jos joku yrittää ottaa sinuun yhteyttä, kun et ole saatavilla, saat ilmoituksen, jossa kysytään, haluatko keskustella.

Jos laitat hiljaisen tilan päälle, voit silti kuulla äänimerkit ja ystäväsi äänen. Jos laitat Teatteritila- tai Älä häiritse -tilan päälle, olet automaattisesti tavoittamattomissa Radiopuhelimessa.

Näin saat apua

Jos iPhonesi ei ole lähellä, voit käyttää Radiopuhelinta mobiili- tai Wi-Fi-yhteydellä. Lue, miten voit käyttää Apple Watchia, kun iPhonesi ei ole lähellä.

Jos tarvitset lisäapua, etsi ongelmasi alta.

Jos Radiopuhelin-appi ei ole näkyvissä

1. Lataa FaceTime-appi iPhoneesi. Avaa iPhonessa App Store, etsi FaceTime ja sitten napauta latauskuvake.
  2. Varmista, että FaceTime on käytössä. Avaa Asetukset-appi, napauta FaceTime ja ota sitten FaceTime käyttöön.
  3. Avaa FaceTime-ohjelma. Varmista FaceTimen asianmukainen käyttöönotto soittamalla puhelu.
  4. Käynnistä Apple Watch uudelleen.
  5. Käynnistä iPhone uudelleen.

FaceTime ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Jos kutsujen lähettämisessä tai vastaanottamisessa esiintyy ongelmia

1. Avaa iPhonessa Asetukset-appi ja napauta FaceTime. Varmista, että olet kirjautuneena Apple ID:lläsi. Varmista Yhteystietosi FaceTimea varten -kohdassa, että sähköpostiosoitteesi on valittuna.
  2. Käynnistä Apple Watch uudelleen.
  3. Käynnistä iPhone uudelleen.
  4. Yritä lähettää kutsu uudelleen. Avaa Radiopuhelin-appi Apple Watchissa, pyyhkäise yhteystiedon päällä vasemmalle ja napauta sitten Poista-kuvaketta. Napauta pluskuvaketta ja valitse sitten sama yhteystieto.

Jos tarvitset edelleen apua

Jos päivitit watchOS 5:een ja yritit edellä olevia vaiheita, mutta tarvitset edelleen apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.