Mitä tehdä ennen Apple Watchin myymistä, luovuttamista tai vaihtamista tai ennen sen ostamista toiselta henkilöltä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit poistaa henkilökohtaiset tiedot laitteesta. Ohjeista on apua, vaikka laite ei enää olisi hallussasi. Vaihtoehtoisesti voit varmistaa, että Apple Watch, jota olet ostamassa toiselta henkilöltä, on valmis käyttöön.

Kehote, jossa pyydetään antamaan Apple ID:si salasana aktivointilukituksen poistamiseksi käytöstä.

Ennen kuin myyt, luovutat tai vaihdat Apple Watchisi

Sinun on laitettava aktivointilukitus pois päältä ja poistettava henkilökohtaiset tietosi laitteesta. Toimi seuraavasti:

1. Pidä Apple Watch ja iPhone lähekkäin.
  2. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  3. Napauta Apple Watchisi nimeä näytön ylälaidassa ja sitten tietokuvake.
  4. Napauta Poista Apple Watch -laitepari. Napauta Apple Watchin mobiilimalleissa Poista [operaattorin] palvelu. Jos et aio muodostaa laiteparia toiseen Apple Watchiin tai iPhoneen, ota yhteyttä palveluntarjoajaasi ja peru mobiilipalvelun tilaus. Operaattorin maksut ovat mahdollisia.
  5. Anna Apple ID:si salasana aktivointilukituksen laittamiseksi pois päältä. Jos olet unohtanut Apple ID:si salasanan, voit nollata sen
  6. Vahvista napauttamalla uudelleen. Kun poistat laiteparin, iPhone yrittää varmuuskopioida Apple Watchin. Jos saat uuden Apple Watchin, voit käyttää varmuuskopiota sen ottamiseksi käyttöön.

Jos olet jo antanut Apple Watchisi pois, voit tyhjentää sen ja laittaa aktivointilukituksen pois päältä iCloud.comissa. Toimi seuraavasti:

1. Avaa iCloud.com tietokoneessa ja kirjaudu sisään Apple ID:llä.
  2. Siirry Etsi iPhoneni -kohtaan.
  3. Valitse Kaikki laitteet ja klikkaa sitten Apple Watchiasi.
  4. Klikkaa Tyhjennä Apple Watch. Paina Seuraava-painiketta, kunnes laite on tyhjennetty.
  5. Klikkaa Apple Watchisi vieressä x-kuvake

Lue lisätietoja aktivointilukituksesta

Kun tyhjennät Apple Watchin

Kun tyhjennät kaikki sisällöt ja asetukset, laitteestasi poistetaan kaikki tiedot, kuten Apple Payta varten lisäämäsi kortit sekä kuvat, yhteystiedot, musiikit ja apit. Myös iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center ja muut palvelut laitetaan pois päältä. iCloudissa olevaa sisältöäsi ei poisteta, kun tyhjennät laitteen.

Ennen Apple Watchin ostamista toiselta henkilöltä

Ennen kuin ostat Apple Watchin muualta kuin Applelta tai Applen valtuuttamalta jälleenmyyjältä, varmista, ettei se ole enää liitettynä aiemman omistajan tiliin.

1. Tunnista Apple Watchin malli
  2. Varmista, että aiempi omistaja on poistanut aktivointilukituksen Apple Watchista ja että se on tyhjennetty. Aiemman omistajan pitää poistaa Apple Watchin laitepari sekä aktivointilukitus antamalla Apple ID:n salasana, jotta voit käyttää laitetta.
    • Jos näet pääsykoodilla suojatun lukitun näytön tai Koti-valikon, laite pitää tyhjentää.
    • Jos se on mahdollista, yritä muodostaa Apple Watchista ja iPhonestasi laitepari. Jos sinua pyydetään antamaan aiemman omistajan Apple ID:n salasana käyttöönoton aikana, aktivointilukitus on yhä käytössä.
  3. Varmista Apple Watchin Cellular-malleissa, että aiempi omistaja on poistanut ja perunut mahdolliset voimassa olevat mobiilipalvelut.