Äänen tallentaminen Pagesin, Numbersin ja Keynoten iOS- ja Mac-versioissa

Tallenna ääntä suoraan Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumenttiin iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla.

Äänen tallentaminen iOS-laitteella

Tallenna ääntä Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumenttiin iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla ja toista sitten tallenne. Voit muokata tallennetta milloin tahansa.

Äänen tallentaminen

Voit tallentaa ääntä iOS-laitteesi sisäänrakennetulla mikrofonilla, langallisella kuulokemikrofonilla, Bluetooth-kuulokemikrofonilla tai muulla yhteensopivalla mikrofonilla. Tallennuksen aikana voit vierittää, zoomata ja tarkastella eri sivuja, dioja ja välilehtiä.

1. Napauta avoimessa dokumentissa Lisäyspainike, valitse Mediapainike ja napauta sitten Tallenna ääni.
  2. Aloita tallennus valitsemalla Tallennuspainike.
  3. Lopeta tallennus valitsemalla Lopeta tallennus -painike. Uusi tallenne näkyy näytön alareunassa olevassa äänieditorissa.
  4. Voit esikuunnella tallenteen napauttamalla Esikuuntelupainike. Jos haluat esikuunnella tallenteen tietystä kohdasta, sijoita etenemispalkki haluamaasi kohtaan pyyhkäisemällä tallennetta vasemmalle tai oikealle ja napauta sitten Esikuuntelupainike.

Tallenteen muokkaaminen ja korvaaminen

Tallennuksen jälkeen voit korvata tallenteen kokonaan tai osittain, trimmata tallenteen osia sekä poistaa tallenteen osia tai koko tallenteen.

Jos haluat aloittaa tallennuksen uudelleen tietystä kohdasta, sijoita etenemispalkki haluamaasi kohtaan pyyhkäisemällä tallennetta vasemmalle tai oikealle ja valitse sitten Tallennuspainike.

Jos haluat tallentaa uudelleen tietyn osan, valitse Muokkauspainike, valitse katkelma vetämällä kahvat tallenteessa haluamiisi kohtiin ja tallenna sitten kyseinen kohta uudelleen valitsemalla Tallennuspainike.

Näin trimmaat tallennetta niin, että vain haluamasi osa jää jäljelle:

1. Valitse osa, jonka haluat säilyttää, vetämällä kahvat tallenteessa haluamiisi kohtiin.
  2. Poista kahvojen ulkopuolelle jäävät osat valitsemalla Trimmauspainike.

Jos haluat poistaa tallenteen kokonaan tai osittain, valitse haluamasi osa kahvoista vetämällä ja valitse sitten Roskakoripainike.

Tallenteen lisääminen dokumenttiin ja sen toistaminen

Kun tallenne on valmis, valitse oikeasta yläkulmasta Lisää. Sivulle, diaan tai välilehdelle ilmestyy kuvake Tallennekuvake, joka esittää tallennetta.

Kun haluat toistaa tallenteen, valitse se napauttamalla Tallennekuvake ja napauta sitten uudelleen Tallennekuvake.

Jos haluat muokata tallennetta tai poistaa sen sivulle lisäämisen jälkeen, valitse se napauttamalla Tallennekuvake ja napauta sitten Muokkaa tai Poista. Jos haluat siirtää tallenteen, valitse se napauttamalla Tallennekuvake ja vedä se sitten sivulla haluamaasi kohtaan.

Voit myös jakaa tallenteesi äänitiedostona: Valitse tallenne napauttamalla Tallennekuvake ja napauta sitten Jaa.

Äänen tallentaminen Macilla

Tallenna ääntä Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumenttiin Macilla ja toista sitten tallenne. Voit muokata tallennetta milloin tahansa.

Äänen tallentaminen

Voit tallentaa ääntä Macisi sisäänrakennetulla mikrofonilla, langallisella kuulokemikrofonilla, Bluetooth-kuulokemikrofonilla tai muulla yhteensopivalla mikrofonilla. Tallennuksen aikana voit vierittää, zoomata ja tarkastella eri sivuja, dioja ja välilehtiä.

1. Klikkaa avoimen dokumentin, dian tai välilehden työkalupalkissa Mediapainike ja valitse sitten Tallenna ääni.
  2. Aloita tallentaminen klikkaamalla Tallennuspainike. Uusi tallenne ilmestyy Tallenna ääni -ikkunaan.
  3. Lopeta tallennus klikkaamalla Lopeta tallennus -painike.
  4. Lisää tallenne olemassa olevaan tallenteeseen klikkaamalla Tallennuspainike uudelleen.
  5. Esikuuntele tallenne klikkaamalla Näyte.

Tallenteen muokkaaminen ja korvaaminen

Tallennuksen jälkeen voit korvata tallenteen kokonaan tai osittain, trimmata tallenteen osia sekä poistaa tallenteen osia tai koko tallenteen.

Jos haluat tallentaa uudelleen tietyn osan, klikkaa Muokkaa, valitse katkelma vetämällä kahvat tallenteessa haluamiisi kohtiin ja tallenna sitten kyseinen kohta uudelleen valitsemalla Tallennuspainike.

Voit trimmata tallennetta niin, että vain haluamasi osa jää jäljelle:

1. Klikkaa Muokkaa ja valitse sitten osa, jonka haluat säilyttää, vetämällä kahvat tallenteessa haluamiisi kohtiin.
  2. Poista kahvojen ulkopuolelle jäävät osat klikkaamalla Trimmauspainike.

Jos haluat poistaa tallenteen kokonaan tai osittain, valitse haluamasi osa kahvoista vetämällä ja klikkaa sitten Roskakoripainike.

Tallenteen lisääminen dokumenttiin ja sen toistaminen

Kun tallenne on valmis, klikkaa Lisää. Sivulle, diaan tai välilehdelle ilmestyy kuvake Tallennekuvake, joka esittää tallennetta.

Kun haluat toistaa tallenteen, valitse se klikkaamalla Tallennekuvake ja klikkaa sitten uudelleen Tallennekuvake.

Jos haluat siirtää tallenteen dokumentissa toiseen sijaintiin, vedä Tallennekuvake

Jos haluat poistaa tallenteen, klikkaa Tallennekuvake ja paina sitten Poista.

Voit myös jakaa tallenteesi äänitiedostona: Valitse tallenne ctrl-klikkaamalla Tallennekuvake, valitse Jaa äänite ja valitse sitten, miten haluat jakaa tallenteen.