Äänen nauhoittaminen Pagesissa, Numbersissa ja Keynoten iOS-versiossa

Nauhoita ääntä suoraan Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumenttiin iPhonilla, iPadilla tai iPod Touchilla.

Voit nauhoittaa ääntä Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumentissa ja sitten kuunnella tallenteen. Halutessasi voit muokata tallennetta tai korvata sen uudella joko osittaan tai kokonaan.

Äänen nauhoittaminen

Voit nauhoittaa ääntä iOS-laitteesi sisäänrakennetulla mikrofonilla, langallisella kuulokemikrofonilla, Bluetooth-kuulokemikrofonilla tai muulla yhteensopivalla mikrofonilla. Nauhoituksen aikana voit vierittää, zoomata ja tarkastella eri sivuja, dioja ja välilehtiä.

1. Napauta avoimessa dokumentissa  Lisäyspainike , valitse Mediapainike ja napauta sitten Tallenna ääni.
  2. Aloita nauhoitus valitsemalla Nauhoituspainike.
  3. Lopeta nauhoitus valitsemalla Lopeta nauhoitus -painike. Uusi tallenne näkyy näytön alareunassa olevassa äänieditorissa.

Tallenteen esikatselu

Voit esikatsella tallennetta napauttamalla Esikatselupainike.

Jos haluat toistaa tallenteen tietystä kohdasta, sijoita etenemispalkki haluamaasi kohtaan pyyhkäisemällä tallennetta vasemmalle tai oikealle ja napauta sitten Esikatselupainike.

Tallenteen muokkaus ja korvaus

Nauhoituksen jälkeen voit korvata tallenteen kokonaan tai osittain, trimmata tallenteen osia sekä poistaa tallenteen osia tai koko tallenteen.

Jos haluat aloittaa nauhoituksen uudelleen tietystä kohdasta, sijoita etenemispalkki haluamaasi kohtaan pyyhkäisemällä tallennetta vasemmalle tai oikealle ja valitse sitten Nauhoituspainike.

Jos haluat nauhoittaa uudelleen tietyn osan, valitse Muokkauspainike, valitse katkelma vetämällä kahvat tallenteessa haluamiisi kohtiin ja nauhoita sitten kyseinen kohta uudelleen valitsemalla Nauhoituspainike.

Näin trimmaat tallennetta niin, että vain haluamasi osa jää jäljelle:

1. Valitse osa, jonka haluat säilyttää, vetämällä kahvat tallenteessa haluamiisi kohtiin.
  2. Poista kahvojen ulkopuolelle jäävät osat valitsemalla  Trimmauspainike.

Jos haluat poistaa tallenteen kokonaan tai osittain, valitse haluamasi osa kahvoista vetämällä ja valitse sitten Roskakoripainike.

Tallenteen lisääminen dokumenttiin ja sen toistaminen

Kun tallenne on valmis, valitse oikeasta yläkulmasta Lisää. Sivulle ilmestyy Tallennekuvake-kuvake tallennetta ilmaisemaan.

Kun haluat toistaa tallenteen, valitse se napauttamalla Tallennekuvake ja napauta sitten uudelleen Tallennekuvake.

Jos haluat muokata tallennetta tai poistaa sen sivulle lisäämisen jälkeen, valitse se napauttamalla Tallennekuvake ja napauta sitten Muokkaa tai Poista. Jos haluat siirtää tallennetta, valitse se napauttamalla Tallennekuvake ja vedä se sitten sivulla haluamaasi kohtaan.

Voit myös jakaa tallenteesi äänitiedostona: valitse tallenne napauttamalla Tallennekuvake ja napauta sitten Jaa.

iPad, jossa näkyy Pages-dokumentissa oleva äänitiedostokuvake