Wi-Fi-reitittimen valitseminen Apple-laitteiden käyttöön

Ota huomioon seuraavat olennaiset ominaisuudet, kun olet ostamassa Wi-Fi-reititintä Macin, iPhonen, iPadin, Apple TV:n, HomePodin tai muiden Apple-laitteiden käyttöä varten.

Etsi alla mainittuja ominaisuuksia yhteensopivuuden, luotettavuuden ja suorituskyvyn takaamiseksi, kun olet hankkimassa Wi-Fi-reititintä Apple-laitteiden käyttöä varten:

• IEEE 802.11ac, joka on uusin langattoman verkon standardi
  • Samanaikainen kaksitaajuustoiminto (virkistystaajuudet 2,4 GHz ja 5 GHz), jonka avulla reititin voi toimia molemmilla virkistystaajuuksilla samanaikaisesti, joten langattomien laitteidesi käyttämällä virkistystaajuudella ei ole merkitystä, koska ne yhdistävät automaattisesti parhaalle mahdolliselle taajuudelle nopeimman mahdollisen yhteyden takaamiseksi
  • WPA2 Personal (AES) -salaus, joka on tällä hetkellä luotettavin Wi-Fi-reitittimien salausmenetelmä
  • MIMO tai MU-MIMO, joka tarjoaa parannetun suorituskyvyn, kun useat laitteet käyttävät Wi-Fi-verkkoasi samanaikaisesti, haluat parhaan hyödyn nopeasta internet-yhteydestä tai tarvitset Wi-Fi-kattavuuden laajemmalla alueella

Perinteinen yksittäinen reititin on sopiva useimpien kotiympäristöjen koolle ja tilaratkaisulle. Mesh-verkossa toimivat Wi-Fi-järjestelmät tarjoavat laajemmille ja vaikeasti katettavissa oleville alueille joustavan kattavuuden. Ne hyödyntävät useampaa solmua, joiden ansiosta Wi-Fiä voidaan käyttää kaikkialla kotona. Jos olet ottamassa käyttöön tai laajentamassa mesh-verkkoa, tarkista mesh-reitittimesi vaatimukset, niin saat lisätietoja yhteensopivuudesta muiden reitittimien tai solmujen kanssa. Mesh-verkon luominen tai laajentaminen saattaa edellyttää, että kaikki reitittimet ja solmut ovat peräisin samalta valmistajalta.

Kun otat reitittimen käyttöön, katso ohjeet Applen suosittelemista asetuksista Wi-Fi-reitittimille ja -tukiasemille.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.