Äänisisällön toistaminen useista kaiuttimista AirPlaylla

Voit toistaa äänisisältöä useista kaiuttimista samanaikaisesti eri puolilla kotiasi.

Kun olet ottanut käyttöön useita Apple TV-, HomePod- tai muita äänilaitteita Koti-apissa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, voit toistaa musiikkia ja muuta äänisisältöä useissa kotisi huoneissa samanaikaisesti. Voit myös toistaa ja hallita musiikkia alueittain, esimerkiksi yläkerrassa tai alakerrassa.

Hallitse musiikkia iOS-laitteessa, Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa, Apple TV:ssä tai HomePodissa tai pyydä Siriä toistamaan musiikkia kotonasi.

Ennen kuin voit toistaa äänisisältöä useista äänilähteistä, varmista, että kaikissa Apple-laitteissa ja kaiuttimissa on uusimmat ohjelmistoversiot. Lue lisätietoja AirPlayn käytön edellytyksistä.

iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

Toista musiikkia iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa1, ja hallitse sitten musiikin toistopaikkaa Ohjauskeskuksessa:

1. Avaa Ohjauskeskus.
  2. Avaa äänisäätimet painamalla oikeassa yläkulmassa olevaa äänikorttia voimakkaasti tai pitämällä sitä painettuna. Jos et näe muita laitteita, joista haluat toistaa äänisisältöä, vaihda toistosäätimistä AirPlay-valintoihin napauttamalla .
  3. Napauta kaikkia laitteita, joista haluat toistaa parhaillaan toistettavaa äänisisältöä.

1 Voit myös toistaa äänisisältöä useista laitteista Musiikki-apilla, Podcastit-apilla tai muilla apeilla. Kun kuuntelet kappaletta tai podcastia, napauta näytön alaosassa olevaa soitinta, napauta  ja valitse laitteet, joista haluat toistaa äänisisältöä AirPlaylla.

Macista tai Windows-tietokoneesta

1. Avaa iTunes ja toista musiikkia.
  2. Klikkaa iTunes-ikkunan yläosassa .
  3. Valitse laitteen nimen oikealla puolella oleva valintaneliö, niin parhaillaan toistettava äänisisältö kuuluu kyseisestä laitteesta. Jos haluat toistaa äänisisältöä Apple TV:stä AirPlaylla, sinua saatetaan pyytää antamaan salasana.

Apple TV:stä tai HomePodista

Voit toistaa musiikkia kaikkialla kodissasi Sirin avulla. Apple TV:ssä voit myös lisätä muita kaiuttimia manuaalisesti.

1. Jos kuuntelet musiikkia, pyyhkäise ylös kaukosäätimessä ja valitse . Tai paina kaukosäätimessäsi  ja pidä sitä painettuna.
  2. Valitse kaikki muut laitteet, joista haluat toistaa äänisisältöä.

AirPlay-toistaminen Apple TV:stä HomePodiin on toistaiseksi beetavaiheessa.

Näin saat apua

• Jos musiikin toisto lakkaa odottamatta, jatka musiikin toistamista laitteesi tai Sirin avulla. Joissakin tapauksissa Koti-appi saattaa käyttää HomePodia tai Apple TV:tä äänilähteenä musiikin suoratoistamiseen verkosta (vaikkei HomePod tai Apple TV toistaisi parhaillaan musiikkia). Sirin käyttäminen laitteessa tai toisen tehtävän suorittaminen saattaa pysäyttää äänisisällön toiston kaikkialla. Voit myös suoratoistaa musiikkia manuaalisesti käyttämällä iOS-laitetta tai iTunesilla varustettua tietokonetta keskittimenä.
  • Jos et voi lisätä parhaillaan toistettavaa musiikkia HomePodiin, Apple TV:hen tai kaiuttimeen valitsemalla valintaneliötä, laite pitää ehkä päivittää. Lue tietoja AirPlayn käytön edellytyksistä.
  • Jos haluat muuttaa huonetta, jossa kaiutin on, tai jos haluat nimetä kaiuttimen uudelleen tai käyttää kahta HomePod-kaiutinta stereona, voit hallita kaiuttimiasi ja äänilaitteitasi Koti-apissa.
  • Tarvitsetko edelleen apua? Lue, mitä tehdä, jos sinulla on edelleen ongelmia AirPlayn käytön kanssa.