Kaiuttimien lisääminen ja hallitseminen Koti-apissa

Voit lisätä jokaisen kotonasi olevan Apple TV:n, HomePodin ja AirPlay 2 -yhteensopivan kaiuttimen Koti-appiin ja hallita niitä yhdestä paikasta.

Kun lisäät kaiuttimia Koti-appiin, voit toistaa suosikkikappalettasi AirPlay 2:n avulla joka puolella kotiasi. Koti-apin avulla voit myös järjestää kaiuttimia huoneen mukaan niin, että voit toistaa joka huoneessa eri kappaletta samanaikaisesti. Sirin ansiosta voit lisäksi hallita kodissasi toistettavaa musiikkia pelkällä äänelläsi.

Ennen kuin aloitat

Kaiuttimien lisääminen Koti-appiin

Lisää kaiuttimesi Koti-appiin, jotta voit kuunnella ja hallita usean kaiuttimen kautta toistamaasi musiikkia AirPlay 2:lla.

HomePodin lisääminen

Määritä HomePod, niin se näkyy automaattisesti Koti-apissa.

HomePod ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Apple TV:n lisääminen

Voit lisätä Koti-appiin tvOS 11.4:ää tai uudempaa käyttävän Apple TV 4K:n tai Apple TV:n (4. sukupolvi). Toimi seuraavasti:

1. Varmista, että Apple TV on yhdistetty kotisi Wi-Fi-verkkoon ja että olet kirjautunut sisään iCloudiin Koti-apissa käyttämälläsi Apple ID:llä.
  2. Valitse Apple TV:ssä Asetukset > AirPlay > Huone.
  3. Valitse huone, jonka olet määrittänyt Koti-apissa, tai valitse Lisää uusi huone.

Apple TV:si tulee näkyviin Koti-apissa. Tarkista tämä avaamalla Koti-appi ja napauttamalla Koti- tai Huoneet-välilehteä.

Uusien kaiuttimien lisääminen

1. Avaa Koti-appi, napauta ja sitten Lisää lisälaite.
  2. Napauta Eikö sinulla ole koodia tai etkö voi skannata, ja napauta sitten kaiutinta.
  3. Odota, kunnes kaiuttimesi on lisätty. Nimeä kaiutin ja valitse huone, jossa se sijaitsee.
  4. Napauta Valmis.

Jotkin kaiuttimet saattavat vaatia laiteohjelmistopäivityksen tai lisäasennustoimia valmistajan apilla. Jos haluat lisätä AirPort Express 802.11n (2. sukupolvi) -tukiasemaan liitettyjä kaiuttimia, päivitä AirPort Expressiin uusin laiteohjelmisto.

Kaiuttimien järjestäminen huoneen mukaan

Järjestä kaiuttimesi Koti-apissa huoneen mukaan, jotta voit hallita kodissasi toistettavaa musiikkia Sirin avulla. Toimi seuraavasti:

1. Pidä Koti-apissa Apple TV:tä, HomePodia tai muuta kaiutinta painettuna ja napauta sitten Tiedot.
  2. Napauta Huone ja valitse sitten huone, jossa kaiuttimesi sijaitsee. Luo uusi huone napauttamalla Luo uusi, ja nimeä sitten huone ja napauta Tallenna.
  3. Napauta Valmis.

Voit siirtyä Koti-apissa huoneesta toiseen napauttamalla alalaidasta Huoneet-välilehteä ja sitten pyyhkäisemällä näytöllä oikealle tai vasemmalle. Voit myös napauttaa vasemmassa yläkulmassa .

Haluatko toistaa musiikkia alakerran jokaisessa huoneessa? Lue, miten voit ryhmittää huoneet alueeksi Koti-apissa.