Kaiuttimien lisääminen ja hallitseminen Koti-appissa

Voit lisätä jokaisen kotonasi olevan Apple TV:n, HomePodin ja AirPlay 2 -yhteensopivan kaiuttimen Koti-appiin ja hallita niitä yhdestä paikasta.

Kun lisäät kaiuttimia Koti-appiin, voit toistaa suosikkikappalettasi AirPlay 2:n avulla joka puolella kotiasi. Koti-appin avulla voit myös järjestää kaiuttimia huoneen mukaan niin, että voit toistaa joka huoneessa eri kappaletta samanaikaisesti. Sirin ansiosta voit lisäksi hallita kodissasi toistettavaa musiikkia pelkällä äänelläsi.

Ennen kuin aloitat

Kaiuttimien lisääminen Koti-appiin

Lisää kaiuttimesi Koti-appiin, jotta voit kuunnella ja hallita usean kaiuttimen kautta toistamaasi musiikkia AirPlay 2:lla.

HomePodin lisääminen

Määritä HomePod, niin se näkyy automaattisesti Koti-appissa.

HomePod ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Apple TV:n lisääminen

Voit lisätä Koti-appiin tvOS 11.4:ää tai uudempaa käyttävän Apple TV 4K:n tai Apple TV:n (4. sukupolvi). Toimi seuraavasti:

1. Varmista, että Apple TV on yhdistetty kotisi Wi-Fi-verkkoon ja että olet kirjautunut sisään iCloudiin Koti-appissa käyttämälläsi Apple ID:llä.
  2. Valitse Apple TV:ssä Asetukset > AirPlay > Huone.
  3. Valitse huone, jonka olet määrittänyt Koti-appissa, tai valitse Lisää uusi huone.

Apple TV:si tulee näkyviin Koti-appissa. Tarkista tämä avaamalla Koti-appi ja napauttamalla Koti- tai Huoneet-välilehteä.

Uusien kaiuttimien lisääminen

1. Avaa Koti-appi, napauta ja sitten Lisää lisälaite.
  2. Napauta Eikö sinulla ole koodia tai etkö voi skannata, ja napauta sitten kaiutinta.
  3. Odota, kunnes kaiuttimesi on lisätty. Nimeä kaiutin ja valitse huone, jossa se sijaitsee.
  4. Napauta Valmis.

Jotkin kaiuttimet saattavat vaatia laiteohjelmistopäivityksen tai lisäasennustoimia valmistajan appilla. Jos haluat lisätä AirPort Express 802.11n (2. sukupolvi) -tukiasemaan liitettyjä kaiuttimia, päivitä AirPort Expressiin uusin laiteohjelmisto.

Kaiuttimien järjestäminen huoneen mukaan

Järjestä kaiuttimesi huoneen mukaan Koti-appissa iOS-laitteellasi tai Macillasi, jotta voit käyttää Siriä musiikin hallintaan kaikkialla kodissasi. Toimi seuraavasti:

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Avaa Koti-appi, paina pohjassa Apple TV-, HomePod- tai muuta kaiutinta ja napauta Asetukset.
  2. Napauta Huone ja valitse sitten huone, jossa kaiuttimesi sijaitsee.
  3. Napauta Valmis.

Mac:

1. Avaa Koti-appi, kaksoisklikkaa Apple TV-, HomePod- tai muuta kaiutinta ja klikkaa Asetukset oikeassa yläkulmassa.
  2. Klikkaa Huone ja valitse huone, jossa kaiutin on.
  3. Klikkaa Valmis.

Haluatko toistaa musiikkia alakerran jokaisessa huoneessa? Lue, miten voit ryhmittää huoneet alueeksi Koti-appissa.