TV:iden ja kaiuttimien lisääminen ja hallitseminen Koti-apissa

Lisää jokainen kotonasi oleva Apple TV, HomePod ja AirPlay 2 -yhteensopiva äly-TV ja kaiutin Koti-appiin, ja hallitse niitä yhdestä paikasta.

Ennen kuin aloitat

Jos käytössäsi on äly-TV, etsi seuraava merkki:

Jos käytössäsi on kaiutin, etsi seuraava merkki:

TV:iden ja kaiuttimien lisääminen Koti-appiin

Lisää jokainen omistamasi AirPlay 2 -yhteensopiva äly-TV, Apple TV, HomePod ja AirPlay 2 -yhteensopiva kaiutin Koti-appiin. Voit sitten toistaa haluamaasi sisältöä missä tahansa.

AirPlay 2 -yhteensopivien äly-TV:iden lisääminen

1. Valitse äly-TV:ssä Apple HomeKit -asetukset ja etsi QR-koodi. Jos tarvitset apua asetusten löytämiseen, ota yhteyttä tuotteen valmistajaan.
  2. Avaa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Koti-appi, ja napauta  ja sitten Lisää lisälaite.
  3. Skannaa TV:n näytöllä näkyvä QR-koodi iPhonen, iPadin tai iPod touchin kameralla.
  4. Odota, kunnes äly-TV on lisätty.
  5. Nimeä TV ja valitse huone, jossa se sijaitsee.
  6. Napauta Valmis.

Samsungin AirPlay 2 -yhteensopivat äly-TV:t eivät tue HomeKitiä, eikä niitä voi lisätä Koti-appiin. Voit kuitenkin käyttää AirPlayta Samsungin äly-TV:iden kanssa, mutta et voi toistaa videoita tai hallita toistoa Sirillä. Jos haluat käyttää AirPlayta Samsungin äly-TV:n kanssa, varmista, että Apple-laitteesi ja äly-TV:si ovat yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon.

Jotkin äly-TV:t saattavat vaatia ohjelmistopäivityksen tai lisäasennustoimia valmistajan apilla.

Apple TV 4K:n tai Apple TV HD:n lisääminen

1. Varmista, että Apple TV:hen on päivitetty tvOS:n uusin versio. Varmista myös, että se on yhdistetty kotisi Wi-Fi-verkkoon ja että sillä ja Koti-apilla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.
  2. Valitse Apple TV:ssä Asetukset > AirPlay > Huone.
  3. Valitse huone, jonka olet määrittänyt Koti-apissa, tai valitse Lisää uusi huone.

Apple TV näkyy Koti-apin Koti- tai Huoneet-välilehdellä.

HomePodin lisääminen

Määritä HomePod, niin se näkyy automaattisesti Koti-apissa.

HomePod ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

AirPlay 2 -yhteensopivien kaiuttimien lisääminen

1. Avaa Koti-appi, napauta ja sitten Lisää lisälaite.
  2. Napauta Eikö sinulla ole koodia tai etkö voi skannata, ja napauta sitten kaiutinta.
  3. Odota, kunnes kaiuttimesi on lisätty. Nimeä kaiutin ja valitse huone, jossa se sijaitsee.
  4. Napauta Valmis.

Jotkin kaiuttimet saattavat vaatia laiteohjelmistopäivityksen tai lisäasennustoimia valmistajan apilla. Jos haluat lisätä AirPort Express 802.11n (2. sukupolvi) -tukiasemaan liitettyjä kaiuttimia, päivitä AirPort Expressiin uusin laiteohjelmisto.

TV:iden ja kaiuttimien järjestäminen huoneen mukaan

Järjestä äly-TV:si ja kaiuttimesi huoneen mukaan iOS-laitteen Koti-apissa tai Macin Koti-ohjelmassa. Voit sitten toistaa ja hallita musiikkia Sirillä kaikkialla kotonasi. Voit myös pyytää Siriä toistamaan haluamaasi videosisältöä siellä, missä haluat sitä katsoa.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Paina Koti-apissa AirPlay-TV:tä tai -kaiutinta pitkään, ja napauta sitten Asetukset.
  2. Napauta Huone, ja valitse sitten huone laitteelle.
  3. Napauta Valmis.

Mac:

1. Kaksoisklikkaa Koti-ohjelmassa AirPlay-TV:tä tai -kaiutinta, ja klikkaa sitten Asetukset oikeasta yläkulmasta.
  2. Klikkaa Huone, ja valitse sitten huone laitteelle.
  3. Klikkaa Valmis.

Haluatko hallita kotisi tietyillä alueilla, kuten yläkerrassa tai alakerrassa, toistettavaa äänisisältöä? Lue, miten voit ryhmittää huoneet alueeksi Koti-apissa.

AirPlay-asetusten muuttaminen

Valitse Kodin asetukset -kohdassa, kuka voi nähdä kaiuttimesi ja TV:si ja toistaa niistä äänisisältöä.

1. Avaa Koti-appi iOS-laitteellasi tai Koti-ohjelma Macillasi.
  2. Napauta iOS-laitteessa Kodin asetukset -kuvake. Jos sinulla on useampi koti, napauta Koti-asetukset ja sitten kotia. Siirry macOS-laitteessa valikkorivin kohtaan Muokkaa > Muokkaa kotia.
  3. Vieritä alas ja valitse Salli kaiuttimien ja TV:n käyttö.

Täältä voit sallia kaikkien, kaikkien kotisi Wi-Fi-verkkoon liittyneiden tai vain kotiasi hallitsemaan kutsumiesi henkilöiden toistaa äänisisältöä laitteistasi AirPlaylla.