AirPodien ottaminen käyttöön Macilla ja muilla Bluetooth-laitteilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa AirPodit käyttöön Macilla, Android-laitteella tai muulla Bluetooth-laitteella, jotta voit esimerkiksi kuunnella musiikkia ja vastata puheluihin.

Bluetooth-asetukset Macin valikkorivillä

AirPodien käyttäminen Macin kanssa

Jos käytössäsi on AirPodit (2. sukupolvi), varmista, että Macissa on macOS Mojave 10.14.4 tai sitä uudempi. AirPods Prot (1. sukupolvi) edellyttävät macOS Catalina 10.15.1:tä tai sitä uudempaa. AirPodit (3. sukupolvi) edellyttävät macOS Montereytä tai uudempaa. AirPods Prot (2. sukupolvi) edellyttävät macOS Venturaa.

Jos otat AirPodit käyttöön iPhonesi avulla ja Macisi on kirjautuneena iCloudiin samalla Apple ID:llä, AirPodit saattavat olla jo valmiina käytettäväksi Macin kanssa. Laita AirPodit korviisi ja klikkaa Macin valikkoriviltä joko Bluetooth-valikkoa  tai äänenvoimakkuuden säädintä .1 Valitse sitten AirPodit luettelosta.

Jos AirPodit eivät näy Bluetooth-valikossa  tai äänenvoimakkuuden säädön  valikossa,2 muodosta AirPodeista laitepari Macin kanssa:

1. Valitse Macin Omenavalikosta  Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Bluetooth.
  2. Varmista, että Bluetooth on käytössä.
  3. Aseta molemmat AirPodit latauskoteloon ja avaa kansi.
  4. Pidä kotelon takana olevaa asennuspainiketta painettuna, kunnes tilavalo vilkkuu valkoisena.
  5. Valitse AirPodit laiteluettelosta ja klikkaa sitten Yhdistä.

Bluetooth-asetukset Macin Järjestelmäasetukset-kohdassa

Jos ääntä toistetaan edelleen Macin kaiuttimista, klikkaa valikkoriviltä joko Bluetooth-valikkoa  tai äänenvoimakkuuden säädintä  ja varmista, että AirPodit on valittu äänentoistolaitteeksi.1

AirPodien käyttäminen muulla kuin Applen laitteella

Voit käyttää AirPodeja Bluetooth-kuulokemikrofonina muilla kuin Applen laitteilla. Et voi käyttää Siriä, mutta voit kuunnella ja puhua. Jos haluat ottaa AirPodit käyttöön Android-puhelimen tai toisen muun kuin Applen laitteen kanssa,3 noudata näitä ohjeita:

1. Valitse muussa kuin Applen laitteessa Bluetoothin asetukset ja varmista, että Bluetooth on päällä.4 Jos sinulla on Android-laite, valitse Asetukset > Yhteydet > Bluetooth.
  2. Avaa latauskotelon kansi, kun AirPodit ovat kotelossa.
  3. Pidä kotelon takana olevaa asennuspainiketta painettuna, kunnes tilavalo vilkkuu valkoisena.
  4. Kun AirPodit näkyvät Bluetooth-laiteluettelossa, valitse ne.

Laitteiden automaattinen vaihtaminen

AirPodit (2. ja 3. sukupolvi) ja AirPods Prot (1. ja 2. sukupolvi) voivat vaihtaa automaattisesti macOS Big Surilla varustetun Macin, iOS 14:llä varustetun iPhonen ja iPadOS 14:llä tai sitä uudemmalla varustetun iPadin välillä. Sinun on kirjauduttava laitteisiin samalla Apple ID:llä kaksiosaisen todennuksen avulla. Oletetaan, että vastaat puheluun iPhonella kuunnellessasi musiikkia Macilla. AirPodit vaihtavat automaattisesti Macin musiikin iPhonen puheluun.

Joissakin tilanteissa Macin näytöllä näkyy AirPodeja koskeva ilmoitus. Kun pidät osoitinta ilmoituksen päällä, näkyviin tulee Yhdistä-painike. Vahvista, että haluat AirPodien vaihtavan Maciin tai pysyvän yhteydessä siihen, klikkaamalla Yhdistä.

Jos haluat poistaa käytöstä automaattisen vaihtamisen Macissa, avaa Macin Bluetooth-asetukset, kun AirPodit ovat korvissasi. Klikkaa laiteluettelossa AirPodien vieressä olevaa Valinnat-painiketta. Klikkaa Yhdistä tähän Maciin ja valitse Kun yhdistettiin viimeksi tähän Maciin. Jos haluat ottaa tämän toiminnon takaisin käyttöön, valitse Automaattisesti.

Äänen ei pitäisi automaattisesti vaihtua laitteesta toiseen puhelun, FaceTime-puhelun, videoneuvottelun tai muun keskustelun aikana.

1. Jos et näe äänenvoimakkuuden säädintä valikkorivillä, lue lisätietoja sen lisäämisestä.
  2. AirPods Prot (2. sukupolvi) voivat muodostaa automaattisesti yhteyden Maciin, jossa on macOS Ventura. AirPodit (3. sukupolvi) voivat muodostaa automaattisesti yhteyden Maciin, jossa on macOS Monterey tai sitä uudempi. AirPods Pro -kuulokkeet voivat muodostaa automaattisesti yhteyden Maciin, jossa on macOS Catalina 10.15.1 tai sitä uudempi. AirPodit (2. sukupolvi) voivat muodostaa automaattisesti yhteyden Maciin, jossa on macOS Mojave 10.14.4 tai sitä uudempi. AirPodit (1. sukupolvi) voidaan yhdistää automaattisesti Maciin, jossa on macOS Sierra tai uudempi.
  3. AirPodien ominaisuuksien käyttö saattaa olla rajoitettu riippuen Bluetooth-laitteesta, johon ne on yhdistetty.
  4. Jos et löydä laitteesi Bluetooth-asetuksia, katso lisätietoja sen käyttöoppaasta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.