AirPodien ottaminen käyttöön Macilla ja muilla Bluetooth-laitteilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa AirPodit käyttöön Macilla, Android-laitteella tai muulla Bluetooth-laitteella, jotta voit esimerkiksi kuunnella musiikkia ja vastata puheluihin.

AirPodien käyttäminen Macin kanssa

Jos käytössäsi on AirPodit (2. sukupolvi), varmista, että Macissasi on macOS Mojave 10.14.4 tai uudempi. AirPods Pro -kuulokkeet edellyttävät macOS Catalina 10.15.1:tä tai uudempaa.

Jos otat AirPodit käyttöön iPhonesi avulla ja Macisi on kirjautuneena iCloudiin samalla Apple ID:llä, AirPodit saattavat olla jo valmiina käytettäväksi Macin kanssa. Laita AirPodit korviisi ja klikkaa Macin valikkorivillä joko Bluetooth-valikkoa  tai Äänenvoimakkuuden säätöä .1 Valitse sitten AirPodit luettelosta.

Jos AirPodisi eivät ole Bluetooth-valikossa  tai äänenvoimakkuuden säädön  valikossa,2 muodosta AirPodeista laitepari Macisi kanssa:

1. Valitse Macin Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Bluetooth .
  2. Varmista, että Bluetooth on käytössä.
  3. Aseta molemmat AirPodit latauskoteloon ja avaa kansi.
  4. Pidä kotelon takana olevaa asennuspainiketta painettuna, kunnes tilavalo vilkkuu valkoisena.
  5. Valitse AirPodit laiteluettelosta ja klikkaa sitten Yhdistä.

Jos ääntä toistetaan edelleen Macin kaiuttimista, klikkaa valikkorivillä joko Bluetooth-valikkoa  tai Äänenvoimakkuuden säätöä  ja varmista, että AirPodit on valittu äänentoistolaitteeksi.1

AirPodien käyttäminen muulla kuin Applen laitteella

Voit käyttää AirPodeja Bluetooth-kuulokemikrofonina muilla kuin Applen laitteilla. Et voi käyttää Siriä, mutta voit kuunnella ja puhua. Jos haluat ottaa AirPodit käyttöön Android-puhelimen tai toisen muun kuin Applen laitteen kanssa,3 noudata näitä ohjeita:

1. Valitse muussa kuin Applen laitteessa Bluetoothin asetukset ja varmista, että Bluetooth on päällä.4 Jos sinulla on Android-laite, valitse Asetukset > Yhteydet > Bluetooth.
  2. Avaa latauskotelon kansi, kun AirPodit ovat kotelossa.
  3. Pidä kotelon takana olevaa asennuspainiketta painettuna, kunnes tilavalo välkkyy valkoisena.
  4. Kun AirPodit näkyvät Bluetooth-laiteluettelossa, valitse ne.

Laitteiden automaattinen vaihtaminen

AirPodit (2. sukupolvi) ja AirPods Pro -kuulokkeet voivat vaihtaa automaattisesti macOS Big Surilla varustetun Macin, iOS 14:llä varustetun iPhonen ja iPadOS 14:llä tai uudemmalla varustetun iPadin välillä. Sinun on kirjauduttava laitteisiin samalla Apple ID:llä kaksiosaisen todennuksen avulla. Oletetaan, että vastaat puheluun iPhonella kuunnellessasi musiikkia Macilla. AirPodit vaihtavat automaattisesti Macin musiikin iPhonen puheluun.

Joissakin tilanteissa näet AirPodeja koskevan ilmoituksen Macin näytöllä. Kun pidät osoitinta ilmoituksen päällä, näkyviin tulee Yhdistä-painike. Vahvista, että haluat AirPodiesi vaihtavan Maciin tai pysyvän yhteydessä siihen, painamalla Yhdistä.

Jos haluat poistaa automaattisen vaihtamisen käytöstä Macissa, avaa Macin Bluetooth-asetukset, kun AirPodit ovat korvissasi. Klikkaa laiteluettelossa AirPodien vieressä olevaa Valinnat-painiketta. Klikkaa Yhdistä tähän Maciin ja valitse Kun yhdistettiin viimeksi tähän Maciin. Jos haluat ottaa tämän toiminnon takaisin käyttöön, valitse Automaattisesti.

Äänen ei pitäisi automaattisesti vaihtua laitteesta toiseen puhelun, FaceTime-puhelun, videoneuvottelun tai muun keskustelun aikana.

1. Jos et näe äänenvoimakkuuden säätöä valikkorivillä, lue, miten voit lisätä sen.
  2. AirPods Pro -kuulokkeet voivat muodostaa automaattisesti yhteyden Maciin, jossa on macOS Catalina 10.15.1 tai uudempi. AirPodit (2. sukupolvi) voivat muodostaa automaattisesti yhteyden Maciin, jossa on macOS Mojave 10.14.4 tai uudempi. AirPodit (1. sukupolvi) voidaan yhdistää automaattisesti Maciin, jossa on macOS Sierra tai uudempi.
  3. AirPodien ominaisuuksien käyttö saattaa olla rajoitettu riippuen Bluetooth-laitteesta, johon ne on yhdistetty.
  4. Jos et löydä laitteesi Bluetooth-asetuksia, katso lisätietoja sen käyttöoppaasta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.