AirPodsien ottaminen käyttöön Macilla ja muilla Bluetooth-laitteilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa AirPodsit käyttöön Macilla, Android-laitteella tai muulla Bluetooth-laitteella, jotta voit esimerkiksi kuunnella musiikkia ja vastata puheluihin.

AirPodsien käyttäminen Macin kanssa

Jos käytössäsi on AirPodit (2. sukupolvi), varmista, että Macissasi on macOS Mojave 10.14.4 tai uudempi. AirPods Pro -kuulokkeet edellyttävät macOS Catalina 10.15.1:tä tai uudempaa.

Jos otat AirPodit käyttöön iPhonesi avulla ja Macisi on kirjautuneena iCloudiin samalla Apple ID:llä, AirPodit saattavat olla jo valmiina käytettäväksi Macin kanssa. Laita AirPodit korviisi ja klikkaa Macin valikkorivillä joko Bluetooth-valikkoa tai äänenvoimakkuuden säätöä .1 Valitse sitten AirPodit luettelosta.

Jos AirPodisi eivät ole Bluetooth-valikossa  tai äänenvoimakkuuden säädön  valikossa,2 muodosta AirPodeista laitepari Macisi kanssa:

1. Valitse Macin Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Bluetooth .
  2. Varmista, että Bluetooth on käytössä.
  3. Aseta molemmat AirPodsit latauskoteloon ja avaa kansi.
  4. Pidä kotelon takana olevaa asennuspainiketta painettuna, kunnes tilavalo vilkkuu valkoisena.
  5. Valitse AirPodsit laiteluettelosta ja klikkaa sitten Yhdistä.

Jos ääntä toistetaan edelleen Macin kaiuttimista, klikkaa valikkorivillä joko Bluetooth-valikkoa  tai äänenvoimakkuuden säätöä  ja varmista, että AirPodit on valittu äänentoistolaitteeksi.1

AirPodsien käyttäminen muulla kuin Applen laitteella

Voit käyttää AirPodseja Bluetooth-kuulokemikrofonina muilla kuin Applen laitteilla. Et voi käyttää Siriä, mutta voit kuunnella ja puhua. Jos haluat ottaa AirPodit käyttöön Android-puhelimen tai toisen muun kuin Applen laitteen kanssa,3 noudata näitä ohjeita:

1. Valitse muussa kuin Applen laitteessa Bluetoothin asetukset ja varmista, että Bluetooth on päällä.4 Jos sinulla on Android-laite, valitse Asetukset > Yhteydet > Bluetooth.
  2. Avaa latauskotelon kansi, kun AirPodsit ovat kotelossa.
  3. Pidä kotelon takana olevaa asennuspainiketta painettuna, kunnes tilavalo välkkyy valkoisena.
  4. Kun AirPodsit näkyvät Bluetooth-laiteluettelossa, valitse ne.

1. Jos et näe äänenvoimakkuuden säätöä valikkorivillä, lue, miten voit lisätä sen.
  2. AirPods Pro -kuulokkeet voivat muodostaa automaattisesti yhteyden Maciin, jossa on macOS Catalina 10.15.1 tai uudempi. AirPodit (2. sukupolvi) voivat muodostaa automaattisesti yhteyden Maciin, jossa on macOS Mojave 10.14.4 tai uudempi. AirPodsit (1. sukupolvi) voidaan yhdistää automaattisesti Maciin, jossa on macOS Sierra tai uudempi.
  3. AirPodsien ominaisuuksien käyttö saattaa olla rajoitettu riippuen Bluetooth-laitteesta, johon ne on yhdistetty.
  4. Jos et löydä laitteesi Bluetooth-asetuksia, katso lisätietoja sen käyttöoppaasta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.