Tietoja iPadin ja iPhonen latauksenhallintaominaisuudesta

iOS sisältää latauksenhallintaominaisuuden, jonka avulla akku pidetään kunnossa, kun iPad tai iPhone XS, iPhone XS Max tai iPhone XR on liitettynä verkkovirtaan pitkään, kuten silloin, kun sitä käytetään kioskissa tai myyntipisteessä tai kun se on säilytyksessä latauspisteessä.

iPad ja iPhone ovat kannettavia laitteita, jotka on suunniteltu käytettäviksi koko päivän ajan yhdellä latauksella. Joskus iPad tai iPhone kuitenkin liitetään verkkovirtaan pitkäksi ajaksi, kuten silloin, kun sitä käytetään kioskissa tai myyntipisteessä tai kun se on säilytyksessä latauspisteessä. iPadin ja iPhonen akut ovat litiumioniakkuja, joita ladataan ja joiden lataus purkautuu koko niiden elinkaaren ajan. Jos ne pysyvät pitkään täyteen ladattuina, niiden kunto saattaa heikentyä.

iPadeissa, joissa on iOS 11.3 tai uudempi, ja iPhone XS:ssä, iPhone XS Maxissa ja iPhone XR:ssä, joissa on iOS 12 tai uudempi, on latauksenhallintaominaisuus, jonka avulla akku pidetään kunnossa. Se valvoo näiden laitteiden käyttöä tällaisissa lataustilanteissa ja vähentää akun enimmäistasoa tarpeen mukaan. Akkuvirran ilmaisin näyttää akun varausprosenttimäärän säädetyn enimmäistason perusteella. Enimmäistaso palautetaan säätöä edeltävään tasoon, kun iPad tai iPhone ei ole enää liitettynä verkkovirtaan pitkään sen mukaan, millaiset käyttöolosuhteet ja akun kunto ovat.