Tietoja iPadin ja iPhonen latauksenhallintaominaisuudesta

iPadOS:ssä ja iOS:ssä on latauksenhallintaominaisuus, joka pitää akun kunnossa silloin, kun iPad tai iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR tai uudempi on liitetty virtalähteeseen pitkäksi ajaksi.

iPad ja iPhone ovat kannettavia laitteita, jotka on suunniteltu käytettäviksi koko päivän ajan yhdellä latauksella. Joskus iPad tai iPhone kuitenkin liitetään virtalähteeseen pitkäksi ajaksi, kuten silloin, kun sitä käytetään kioskissa tai myyntipisteessä tai säilytetään latausvaunussa. iPadin ja iPhonen akut ovat litiumioniakkuja, jotka latautuvat ja joiden lataus purkautuu koko niiden elinkaaren ajan. Jos ne pysyvät pitkään täyteen ladattuina, niiden kunto saattaa heikentyä.

iPadeissa, joissa on iOS 11.3 tai uudempi, sekä iPhone XS:ssä, iPhone XS Maxissa, iPhone XR:ssä ja uudemmissa, joissa on iOS 12 tai uudempi, on latauksenhallintaominaisuus, joka auttaa pitämään akun kunnossa. Ominaisuus tarkkailee laitteen käyttöä näissä lataustilanteissa ja vähentää tarvittaessa akun enimmäiskapasiteettia. Akkuvirran ilmaisin näyttää akun varausprosenttimäärän säädetyn enimmäistason perusteella. Enimmäistaso palautetaan säätöä edeltävään tasoon, kun iPad tai iPhone ei ole enää liitettynä virtalähteeseen pitkäksi ajaksi, käyttöolosuhteiden ja akun kunnon puitteissa.