Kodin hallinnan jakaminen

Kutsu henkilöitä hallitsemaan kotiasi, muokkaa heidän käyttöoikeuksiaan ja anna heidän hallita kotiasi mistä tahansa – kaikki tämä onnistuu Koti-apissa.

Henkilöiden kutsuminen hallitsemaan kotiasi

1. Avaa Koti-appi iPhonessa, iPadissa tai Macissa.
  2. Napauta tai klikkaa Lisää-painiketta ja valitse sitten Kodin asetukset. Jos sinulla on määritettynä useita koteja, valitse koti, johon haluat kutsua jonkun, ja valitse sitten Kodin asetukset.
  3. Napauta tai klikkaa Kutsu käyttäjiä.
    iPhonen Koti-apin Kodin asetukset -näytössä näkyy Kutsu muita -toiminto
  4. Syötä henkilön Apple ID, jota tämä käyttää iCloudin kanssa.
  5. Napauta tai klikkaa Lähetä kutsu.

Lue, mitä tehdä, jos et pysty kutsumaan jotakuta hallitsemaan kotiasi.

Kodin hallitsemisen kutsun hyväksyminen

1. Avaa Koti-appi iPhonessa, iPadissa tai Macissa.
  2. Napauta tai klikkaa Lisää-painiketta .
  3. Valitse Kodin asetukset .
  4. Valitse Kutsut-kohdan alta Näytä.
  5. Valitse Hyväksy ja sitten Valmis.
    iPhone Koti-apissa näkyy kotikutsu

Kun olet hyväksynyt kutsun, napauta tai klikkaa Lisää-painiketta  ja valitse sitten kodin nimi, jotta voit hallita kotia.

Lue, mitä tehdä, jos et pysty hyväksymään kodin hallitsemisen kutsua.

Etäkäytön ja muokkausoikeuksien salliminen käyttäjille

Jos olet määrittänyt kodin keskittimen, voit hallita etäkäyttöä ja muokata niiden henkilöiden käyttöoikeuksia, jotka olet kutsunut hallitsemaan kotiasi. Jos et ole vielä määrittänyt kodin keskitintä, he voivat hallita lisävarusteitasi vain ollessaan kotonasi, yhteydessä kotisi Wi-Fi-verkkoon ja lisävarusteidesi kantavuusalueella.

Jos haluat hallita etäkäyttöä ja muuttaa käyttäjän käyttöoikeuksia, avaa Koti-appi ja toimi seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Napauta tai klikkaa Lisää-painiketta ja valitse sitten Kodin asetukset. Jos sinulla on useita koteja, valitse koti ja sitten Kodin asetukset.
  2. Valitse Ihmiset-kohdassa henkilö, jonka käyttöoikeuksia haluat muokata, ja valitse seuraavista:
    • Etäohjaa lisälaitteita: Ota tämä käyttöön, jos haluat, että käyttäjät voivat hallita lisälaitteitasi mistä tahansa. Poista käytöstä, jos haluat, että käyttäjät voivat hallita lisälaitteitasi vain silloin, kun he ovat kotonasi.
    • Lisää ja muokkaa lisälaitteita: Ota tämä käyttöön, jos haluat, että käyttäjät voivat lisätä ja poistaa lisälaitteita, tilanteita, automaatioita ja muita käyttäjiä.
  3. Napauta tai klikkaa Takaisin ja sitten Valmis.

Jaetut käyttäjät eivät voi lisätä HomePodia, Apple TV:tä tai AirPlay 2 -yhteensopivia älytelevisioita tai kaiuttimia Koti-appiin. Vain Koti-appiin merkitty kodin omistaja voi lisätä näitä laitteita.

Kotisi jakamisen lopettaminen jonkun kanssa

1. Napauta tai klikkaa Lisää-painiketta ja valitse sitten Kodin asetukset. Jos sinulla on useita koteja, valitse koti ja sitten Kodin asetukset.
  2. Napauta tai klikkaa Ihmiset-kohdassa käyttäjää, jonka haluat poistaa kodistasi.
  3. Napauta tai klikkaa Poista ihminen.

Jos poistat jonkun Koti-apista, hän voi edelleen hallita lisälaitteita, jos hänellä oli tähän oikeudet kyseisen lisälaitteen erillisessä apissa. Jos haluat poistaa nämä käyttöoikeudet, käytä lisälaitteen appia, katso sen käyttöohjetta tai ota yhteyttä sen valmistajaan.

Poistuminen kodista, joka sinua pyydettiin jakamaan

1. Napauta tai klikkaa Lisää-painiketta ja valitse sitten Kodin asetukset. Jos kuulut useisiin koteihin, valitse koti, josta haluat poistua, ja valitse sitten Kodin asetukset.
  2. Vieritä alas ja napauta tai klikkaa Poistu kodista.
  3. Napauta tai klikkaa Poistu.

Jos et pysty jakamaan kodin hallintaa