Kodin hallinnan jakaminen

Kutsu henkilöitä hallitsemaan kotiasi, muokkaa heidän lupiaan ja anna heidän hallita kotiasi mistä tahansa – kaikki tämä onnistuu Koti-apissa.

Ennen kuin aloitat

Muiden kutsuminen hallitsemaan HomeKit-lisälaitteita:

*HomePod ja Apple TV eivät ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

Henkilöiden kutsuminen hallitsemaan kotiasi

Noudata näitä laitteesi ohjeita.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Avaa Koti-appi ja napauta Kodin asetukset -kuvake vasemmassa yläkulmassa. Jos sinulla on Koti-apissa määritettynä useita koteja, napauta Kodin asetukset ja sitten kotia, johon haluat kutsua jonkun.
  2. Napauta Ihmiset-kohdassa Kutsu.
  3. Syötä henkilön Apple ID, jota hän käyttää iCloudin kanssa.
  4. Napauta Lähetä kutsu.

Mac

1. Avaa Koti-appi.
  2. Avaa valikkorivillä Muokkaa > Muokkaa kotia. Jos sinulla on Koti-apissa määritettynä useita koteja, klikkaa vasemmassa yläkulmassa Kodit ja sitten kotia, johon haluat kutsua jonkun.
  3. Klikkaa Ihmiset-kohdassa Kutsu.
  4. Syötä henkilön Apple ID, jota hän käyttää iCloudin kanssa.
  5. Klikkaa Lähetä kutsu.

Kodin hallitsemisen kutsun hyväksyminen

Kun joku kutsuu sinut hallitsemaan heidän kotiaan, saat ilmoituksen iOS-laitteesi tai Macisi Koti-apissa. Noudata alla olevia vaiheita hyväksyäksesi kutsun.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Avaa Koti-appi ja napauta Kodin asetukset -kuvake.
  2. Napauta Kodin asetukset.
  3. Napauta Hyväksy ja sitten Valmis.

Kun olet hyväksynyt kutsun, napauta Kodin asetukset -kuvake ja sitten kodin nimeä hallitaksesi sitä.

Mac

1. Avaa Koti-ohjelma ja klikkaa Koti-kuvake työkalupalkissa.
  2. Klikkaa kohtaa 1 kutsu.
  3. Klikkaa Hyväksy ja sitten Valmis.

Kun olet hyväksynyt kutsun, klikkaa Koti-kuvake työkalupalkissa ja sitten kodin nimeä hallitaksesi sitä.

Etäkäytön ja muokkausoikeuksien salliminen käyttäjille

Jos olet määrittänyt kotikeskuksen, voit hallita etäkäyttöä ja muokata niiden henkilöiden lupia, jotka olet kutsunut hallitsemaan kotiasi. Jos et ole vielä määrittänyt kodin keskitintä, he voivat hallita lisälaitteitasi vain ollessaan kotonasi, yhteydessä kotisi Wi-Fi-verkkoon ja HomeKit-lisälaitteidesi kantavuusalueella.

Jos haluat hallita etäkäyttöä ja muuttaa käyttäjän lupia, avaa Koti-appi iOS-laitteellasi tai Macillasi ja noudata alla olevia ohjeita.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta Kodin asetukset -kuvake. Jos sinulla on useampi koti, napauta Kodin asetukset ja sitten kotia.
  2. Napauta Ihmiset-kohdassa henkilöä, jonka lupia haluat muokata, ja valitse seuraavista:
    • Salli etäkäyttö: Ota tämä käyttöön, jos haluat käyttäjien voivan hallita lisälaitteitasi mistä tahansa. Poista käytöstä, jos haluat, että käyttäjät voivat hallita lisälaitteitasi vain silloin, kun he ovat kotonasi.
    • Salli muokkaus: ota käyttöön, jos haluat sallia sen, että käyttäjät lisäävät ja poistavat lisälaitteita, tilanteita ja muita käyttäjiä.*
  3. Napauta Takaisin ja sitten Valmis.

Mac

1. Avaa valikkorivillä Muokkaa > Muokkaa kotia. Jos sinulla on useita koteja, klikkaa Kodit vasemmassa yläkulmassa ja valitse koti.
  2. Klikkaa Ihmiset-kohdassa henkilöä, jonka lupia haluat muokata, ja valitse seuraavista:
    • Salli etäkäyttö: Ota tämä käyttöön, jos haluat käyttäjien voivan hallita lisälaitteitasi mistä tahansa. Poista käytöstä, jos haluat, että käyttäjät voivat hallita lisälaitteitasi vain silloin, kun he ovat kotonasi.
    • Salli muokkaus: ota käyttöön, jos haluat sallia sen, että käyttäjät lisäävät ja poistavat lisälaitteita, tilanteita ja muita käyttäjiä.*
  3. Klikkaa Takaisin ja sitten Valmis.

*Jaetut käyttäjät eivät voi lisätä HomePodia, Apple TV:tä eivätkä muita AirPlay 2 -yhteensopivia äly-TV:itä tai kaiuttimia Koti-appiin. Vain Koti-appiin merkitty kodin omistaja voi lisätä näitä laitteita.

Henkilön poistaminen tai kodista poistuminen

Jos haluat lopettaa kotisi jakamisen jonkun kanssa:

• iPhone, iPad tai iPod touch: Napauta Kodin asetukset -kuvake. Jos sinulla on useampi koti, napauta Kodin asetukset ja sitten kotia. Napauta Ihmiset-kohdassa käyttäjää ja sitten Poista ihminen.
  • Mac: Avaa Muokkaa > Muokkaa kotia. Jos sinulla on useita koteja, klikkaa Kodit vasemmassa yläkulmassa ja klikkaa kotia. Klikkaa Ihmiset-kohdassa käyttäjää ja sitten Poista ihminen.

Jos haluat poistua kodista, johon sinut kutsuttiin liittymään:

• iPhone, iPad tai iPod touch: Napauta Kodin asetukset -kuvake ja sitten Kodin asetukset. Napauta kotia, josta haluat poistua, selaa alas ja napauta Poistu kodista.
  • Mac: Avaa Muokkaa > Muokkaa kotia ja klikkaa sitten Kodit vasemmassa yläkulmassa. Klikkaa kotia, josta haluat poistua, selaa alas ja klikkaa Poistu kodista.