Kodin hallinnan jakaminen

Kutsu henkilöitä hallitsemaan kotiasi, muokkaa heidän lupiaan ja anna heidän hallita kotiasi mistä tahansa – kaikki tämä onnistuu Koti-appissa.

Ennen kuin aloitat

Miten voit kutsua muita hallitsemaan HomeKit-lisälaitteitasi:

*HomePod ja Apple TV eivät ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

Kutsu henkilöitä hallitsemaan kotiasi

Noudata näitä laitteesi ohjeita.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Avaa Koti-appi ja napauta Kotiasetukset-kuvaketta vasemmassa yläkulmassa. Jos sinulla on Koti-appissa määritettynä useita koteja, napauta Kotiasetukset ja sitten kotia, johon haluat kutsua jonkun.
  2. Napauta Ihmiset-kohdassa Kutsu.
  3. Syötä henkilön Apple ID, jota hän käyttää iCloudin kanssa.
  4. Napauta Lähetä kutsu.

Mac

1. Avaa Koti-appi.
  2. Avaa valikkopalkissa Muokkaa > Muokkaa Kotia. Jos sinulla on Koti-appissa määritettynä useita koteja, klikkaa vasemmassa yläkulmassa Kodit ja sitten kotia, johon haluat kutsua jonkun.
  3. Klikkaa Ihmiset-kohdassa Kutsu.
  4. Syötä henkilön Apple ID, jota hän käyttää iCloudin kanssa.
  5. Klikkaa Lähetä kutsu.

Kodin hallitsemisen kutsun hyväksyminen

Kun joku kutsuu sinut hallitsemaan heidän kotiaan, saat ilmoituksen iOS-laitteesi tai Macisi Koti-appissa. Noudata alla olevia vaiheita hyväksyäksesi kutsun.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Avaa Koti-appi ja napauta Kotiasetukset-kuvaketta.
  2. Napauta Kodin asetukset.
  3. Napauta Hyväksy ja sitten Valmis.

Kun olet hyväksynyt kutsun, napauta Kotiasetukset-kuvaketta ja sitten kodin nimeä hallitaksesi sitä.

Mac

1. Avaa Koti-appi ja klikkaa työkalupalkin Koti-kuvaketta.
  2. Klikkaa kohtaa 1 kutsu.
  3. Klikkaa Hyväksy ja sitten Valmis.

Kun olet hyväksynyt kutsun, klikkaa työkalupalkissa Koti-kuvaketta ja sitten kodin nimeä hallitaksesi sitä.

Etäkäytön ja muokkausoikeuksien salliminen käyttäjille

Jos olet määrittänyt kotikeskuksen, voit hallita etäkäyttöä ja muokata niiden henkilöiden lupia, jotka olet kutsunut hallitsemaan kotiasi. Jos et ole vielä määrittänyt kodin keskitintä, he voivat hallita lisälaitteitasi vain ollessaan kotonasi, yhteydessä kotisi Wi-Fi-verkkoon ja HomeKit-lisälaitteidesi kantavuusalueella.

Jos haluat hallita etäkäyttöä ja muuttaa käyttäjän lupia, avaa Koti-appi iOS-laitteellasi tai Macillasi ja noudata alla olevia ohjeita.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta Kotiasetukset-kuvaketta. Jos sinulla on useampi koti, napauta Koti-asetukset ja sitten kotia.
  2. Napauta Ihmiset-kohdassa henkilöä, jonka lupia haluat muokata, ja valitse seuraavista:
    • Salli etäkäyttö: Ota tämä käyttöön, jos haluat käyttäjien voivan hallita lisälaitteitasi mistä tahansa. Poista käytöstä, jos haluat, että käyttäjät voivat hallita lisälaitteitasi vain silloin, kun he ovat kotonasi.
    • Salli muokkaus: Ota käyttöön, jos haluat sallia sen, että käyttäjät lisäävät ja poistavat lisävarusteita, tapahtumia ja muita käyttäjiä.
  3. Napauta Takaisin ja sitten Valmis.

Mac

1. Avaa valikkopalkissa Muokkaa > Muokkaa Kotia. Jos sinulla on useita koteja, klikkaa Kodit vasemmassa yläkulmassa ja valitse koti.
  2. Klikkaa Ihmiset-kohdassa henkilöä, jonka lupia haluat muokata, ja valitse seuraavista:
    • Salli etäkäyttö: Ota tämä käyttöön, jos haluat käyttäjien voivan hallita lisälaitteitasi mistä tahansa. Poista käytöstä, jos haluat, että käyttäjät voivat hallita lisälaitteitasi vain silloin, kun he ovat kotonasi.
    • Salli muokkaus: Ota käyttöön, jos haluat sallia sen, että käyttäjät lisäävät ja poistavat lisävarusteita, tapahtumia ja muita käyttäjiä.
  3. Klikkaa Takaisin ja sitten Valmis.

Henkilön poistaminen tai kodista poistuminen

Jos haluat lopettaa kotisi jakamisen tietyn henkilön kanssa:

• iPhone, iPad tai iPod touch: Napauta Kotiasetukset-kuvaketta. Jos sinulla on useampi koti, napauta Koti-asetukset ja sitten kotia. Napauta Ihmiset-kohdassa käyttäjää ja sitten Poista henkilö.
  • Mac: Avaa Muokkaa > Muokkaa kotia. Jos sinulla on useita koteja, klikkaa Kodit vasemmassa yläkulmassa ja klikkaa kotia. Klikkaa Ihmiset-kohdassa käyttäjää ja sitten Poista henkilö.

Jos haluat poistua kodista, johon sinut kutsuttiin liittymään:

• iPhone, iPad tai iPod touch: Napauta Kotiasetukset-kuvaketta ja sitten Kotiasetukset. Napauta kotia, josta haluat poistua, selaa alas ja napauta Poistu kodista.
  • Mac: Avaa Muokkaa > Muokkaa kotia ja klikkaa sitten Kodit vasemmassa yläkulmassa. Klikkaa kotia, josta haluat poistua, selaa alas ja klikkaa Poistu kodista.