Laiteohjelmiston päivittäminen Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli)- ja Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli) -tietokoneissa

Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli) ja Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli) edellyttävät manuaalisia laiteohjelmistopäivityksiä macOS:n päivityksen jälkeen tai ennen macOS:n uudelleenasentamista.

Toisin kuin muissa Mac-malleissa, Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli)- ja Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli) -malleissa laiteohjelmistopäivityksiä ei asenneta automaattisesti macOS:n päivityksen yhteydessä. Noudattamalla alla olevia ohjeita voit varmistaa, että Mac Pro vastaanottaa kaikki saatavilla olevat laiteohjelmistopäivitykset, kun päivität tai uudelleenasennat macOS:n.

Jos olet yrittänyt asentaa macOS:n näissä malleissa uudelleen macOS:n palautustoiminnolla ja nähnyt näytön, jossa sanotaan, että laiteohjelmisto on päivitettävä, lue, miten toimia.

Laiteohjelmistopäivitysten hankkiminen macOS:n päivityksen jälkeen

Käytä Macin ohjelmiston päivittämiseen ensin App Store -ohjelmaa. Kun päivitys on valmis:

1. Valitse Omenavalikko () > App Store. Hae macOS. Klikkaa macOS:n nykyisen version tulosta ja käynnistä sitten lataus klikkaamalla Hanki.
  2. Asentaja latautuu Ohjelmat-kansioon ja avautuu, kun se on valmis. Jos se ei käynnisty automaattisesti, etsi Ohjelmat-kansiosta Asenna macOS ja avaa se kaksoisklikkaamalla.
  3. Klikkaa Jatka.
  4. Jos Mac tarvitsee laiteohjelmistopäivityksen, näkyviin tulee seuraava näyttö:
    Asenna macOS -näyttö
  5. Tee laiteohjelmistopäivitys noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Laiteohjelmistopäivitysten hankkiminen ennen macOS:n uudelleenasennusta

Jotta voit asentaa macOS:n kokonaan uudelleen Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli) ja Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli) -tietokoneisiin, sinun on suoritettava asentaja kahdesti: kerran laiteohjelmiston päivittämistä varten ja toisen kerran macOS:n uudelleenasentamista varten. Toimi seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko > App Store. Hae macOS. Klikkaa macOS:n nykyisen version tulosta ja käynnistä sitten lataus klikkaamalla Hanki.
  2. Asentaja latautuu Ohjelmat-kansioon ja avautuu, kun se on valmis. Jos se ei käynnisty automaattisesti, etsi Ohjelmat-kansiosta Asenna macOS ja avaa se kaksoisklikkaamalla.
  3. Klikkaa Jatka.
  4. Jos Mac tarvitsee laiteohjelmistopäivityksen, näkyviin tulee seuraava näyttö:
    Asenna macOS -näyttö
  5. Tee laiteohjelmistopäivitys noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.
  6. Kun laiteohjelmistopäivitys on valmis ja Mac käynnistyy, avaa Asenna macOS uudelleen ja asenna macOS noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

macOS:n palautustoiminnon käyttäminen näissä Mac-malleissa

Jos yrität asentaa macOS:n uudelleen macOS:n palautustoiminnolla Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli) ja Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli) -tietokoneisiin, saatat nähdä varoituksen, että macOS:n asentaminen edellyttää laiteohjelmistopäivitystä. Suorita asennus loppuun noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Klikkaa Sammuta. Jos Mac ei sammu itsestään, sammuta se pitämällä virtapainiketta painettuna.
  2. Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes virran merkkivalo välähtää tai kunnes kuulet pitkän merkkiäänen. Näyttöön tulee harmaa näyttö, jossa on Apple-logo ja etenemispalkki. Kun päivitys on valmis, Mac Pro käynnistyy.
  3. Käynnistä Mac Pro uudelleen ja asenna macOS uudelleen pitämällä tämän jälkeen välittömästi optio- ja komento-R-painikkeita painettuina. Sinun ei enää pitäisi saada pyyntöä asentaa laiteohjelmisto uudelleen.