Miten Apple käyttää maksutietojasi

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Apple käyttää maksutietojasi.

Apple ID on tili, jolla käytät Applen palveluita. Jos haluat tehdä ostoksia iTunes Storessa, Apple Books Storessa, App Storessa tai muiden valmistajien apeissa, sinun on annettava maksutapa Apple käyttää tätä maksutapaa aina, kun haluat tehdä ostoksen. Sen avulla voit myös ottaa Apple Payn nopeasti käyttöön, jotta voit ostaa fyysisiä tuotteita ja palveluita apeissa, kivijalkakaupoissa ja verkkosivustoissa.

Joissakin tapauksissa Apple saattaa käyttää maksutietojasi myös henkilöllisyytesi vahvistamiseen.1 Sinun on mahdollisesti vahvistettava maksutietosi, kun nollaat Apple ID:n salasanan, otat Perhejaon käyttöön, luot lapsen tilin tai ryhdyt tekemään ostoksia uudella laitteella.

Kun määrität maksutavan

Kun määrität maksutavan, varmista, että kaikki tilitietosi (esimerkiksi nimesi, laskutusosoitteesi ja puhelinnumerosi) vastaavat rahoituslaitoksellasi olevia luottokorttitietojasi. Kun olet lisännyt tietosi, Apple tekee maksutavalle tilapäisen katevarauksen maksutavan kelvollisuuden vahvistamiseksi. Jos käytät luottokorttia, sen on oltava aktivoitu, eikä se saa olla vanhentunut.

Kun sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi

Maksutavan avulla voit vahvistaa henkilöllisyytesi 1Applelle tai tehdä erilaisia asioita, esimerkiksi ottaa Perhejaon käyttöön tai luoda lapsen tilin. Se helpottaa myös henkilöllisyytesi vahvistamista ja lyhentää palautusaikaa, jos yrität palauttaa Apple ID:n takaisin käyttöösi.

Varmista, että annat samat korttitiedot, joilla teet ostoksia iTunes Storessa, Apple Books Storessa, App Storessa ja iCloudissa. Apple saattaa tehdä maksutavalle tilapäisen katevarauksen tietojesi vahvistamiseksi.

Tietoja tilapäisestä katevarauksesta

Katevaraukset saattavat näyttää veloituksilta, mutta kortinmyöntäjä poistaa ne lyhyen ajan kuluttua. Tämä aika vaihtelee rahoituslaitoksen mukaan. Jos otat uuden kortin käyttöön, muutat maksutietoja tai teet ostoksen, Apple saattaa asettaa kortillesi tilapäisen katevarauksen tai pyytää sinua vahvistamaan kortin tiedot. Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten korttisi käsittelee valtuutuspyynnöt, ota yhteyttä rahalaitokseen.

Jos valtuutuspyyntö epäonnistuu

Jos annat oikeat maksutiedot, mutta sinua pyydetään antamaan oikeat suojaustiedot uudelleen, ota yhteyttä kortin myöntäjään. Rahoituslaitoksesi saattaa hylätä valtuutuspyyntösi.

1. Jos pääasiallinen Apple ID -maksutapasi lisättiin Apple Payn kautta, henkilöllisyyden vahvistaminen maksutavalla ei ole käytettävissä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.