Jos näet Ei turvallinen -varoituksen, kun selaat internetiä Safarilla

Safari varoittaa sinua, jos käyt verkkosivustolla, joka ei ole turvallinen.

Kun käyt salatulla verkkosivustolla, Safari tarkistaa sivuston varmenteen ja varoittaa, jos varmenne on vanhentunut tai lainvastainen. Safari myös varoittaa, jos salasana- tai luottokorttitietojasi pyytävä verkkosivusto ei ole turvallinen, koska sitä ei ole salattu. iOS 13.4- ja macOS 10.15.4 -versioissa Safari varoittaa myös, jos varmenne on voimassa mutta TLS:n versio (1.1 ja aiemmat) ei ole turvallinen.

Näissä tapauksissa saatat nähdä Ei turvallinen tai Sivusto ei ole turvallinen -viestin. Älä anna tietojasi näille sivustoille.

Jos salaamaton verkkosivusto pyytää salasana- tai luottokorttitietojasi, Safari varoittaa, että käyttämäsi sivu ei ole turvallinen.

Jos napautat tai klikkaat lomaketta kirjautumista tai tietojen antamista varten, älykkäässä hakukentässä näytetään vielä selkeämpi varoitus.

Älä koskaan anna salasana- tai luottokorttitietojasi sivustoilla, joista annetaan tämä varoitus. Jos sinun on käytettävä sivustoa, ota yhteys sen omistajaan tai ylläpitäjään ja kerro, että sivusto ei ole turvallinen.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.