Seuraa nukkumistasi iPhonen ja Unikellon avulla

Määritä aika, jonka haluat nukkua joka yö, niin Kello-appi muistuttaa nukkumaanmenoajasta ja herättää sinut hälytyksellä.

Unikello on käytettävissä vain iOS 13:ssa ja sitä vanhemmissa versiossa. Jos käytät iOS 14:ää tai uudempaa, lue, miten voit seurata untasi Apple Watchilla ja käyttää iPhonen Uni-appia.

No alt supplied for Image

Unikellon käyttöönotto

Kun asetat nukkumaanmenoaikaa ensimmäistä kertaa, Kello-appi esittää muutaman kysymyksen:

1. Avaa Kello-appi ja napauta Unikello-välilehteä.

2. Napauta Aloita ja valitse asetukset.

3. Napauta Valmis.

Kun olet ottanut Unikellon käyttöön, iPhone muistuttaa nukkumaanmenoajasta ja herättää sinut myöhemmin hälytyksellä.

Unikellon ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Kello-appi ja napauta Unikello-välilehteä.

2. Napauta Aikataulu-kohdassa Nukkumaan tai Herätys.

3. Laita oikeassa yläkulmassa Nukkumisaikataulu päälle tai pois päältä.

Tämä poistaa sekä nukkumaanmenon muistutuksen että herätysajan käytöstä.

Muistutus- tai herätysajan ja -päivien muuttaminen

1. Avaa Kello-appi ja napauta Unikello-välilehteä.

2. Napauta Aikataulu-kohdassa Nukkumaan tai Herätys.

3. Vedä Nukkumaan-painiketta No alt supplied for Image tai Herätys-painiketta herätyskuvake. Nukkumaanmenon muistutus ja herätysaika päivittyvät automaattisesti vetäessäsi.

4. Napauta Viikonpäivät, jolloin käytössä -kohdassa päiviä, joina haluat saada muistutuksia tai herätyksiä. Oranssilla merkityt päivät ovat käytössä.

Unihistorian seuraaminen

1. Avaa Kello-appi ja napauta Unikello-välilehteä.

2. Vieritä alas analyysiisi, joka sisältää viimeaikaisen historiasi.

Jos käytät iPhonea, kun sinun pitäisi olla nukkumassa, et saa pisteitä siitä ajasta. Tai jos torkutat herätystä, sängyssä viettämäsi aika päivittyy sen mukaisesti.

Unikellon tiedot näkyvät automaattisesti myös Terveys-apissa.

No alt supplied for Image

Asetusten muuttaminen

1. Avaa Kello-appi ja napauta Unikello-välilehteä.

2. Napauta vasemmassa yläkulmassa Valinnat.

3. Voit muuttaa seuraavia asetuksia:

• Määritä, milloin sinua muistutetaan nukkumaanmenosta.

• Laita Seuraa aikaa sängyssä päälle tai pois päältä. Sen avulla voit selvittää unitottumuksesi tarkemmin seuraamalla, milloin käytät iPhoneasi yön aikana.

• Laita Älä häiritse nukuttaessa -tila päälle ja pois päältä. Nukuttaessa lukitusnäyttö himmenee, laitteen ollessa lukittuna saapuvat puhelut ja hälytykset mykistetään, ja ilmoitukset menevät historiaan.

• Valitse Unikellon herätysääni.

• Muuta herätysäänen voimakkuutta.

4. Napauta Valmis.

No alt supplied for Image

Historian tarkasteleminen Terveys-apissa

Voit seurata unianalyysiasi iOS 13:ssa avaamalla Kello-apin, napauttamalla Unikello-välilehteä ja napauttamalla sitten Näytä lisää Terveys-apissa. Unianalyysi näyttää ajan, jonka olet viettänyt sängyssä tai unessa.

Kello-apin Unikello seuraa sängyssä viettämääsi aikaa, muttei sitä, paljonko nukut tai liikut. Myöskään Apple Watch ei seuraa unta tai aikaa sängyssä.

Voit seurata nukkumisaikojasi käyttämällä unenseurantalaitetta yhdessä Terveys-apin kanssa. Voit syöttää nukkumasi ajan myös manuaalisesti: Avaa Kello-appi, napauta Unikello-välilehteä ja napauta sitten Näytä lisää Terveys-apissa. Napauta oikeassa yläkulmassa Lisää tietoja. Lue lisää Terveys-apista.