Seuraa nukkumistasi iPhonen ja Unikellon avulla

Määritä aika, jonka haluat nukkua joka yö, niin Kello-appi muistuttaa nukkumaanmenoajasta ja herättää sinut hälytyksellä.

Unikellon käyttöönotto

Kun asetat nukkumaanmenoaikaa ensimmäistä kertaa, Kello-appi esittää muutaman kysymyksen:

1. Avaa Kello-appi ja napauta Unikello-välilehteä.
  2. Napauta Aloita ja vastaa muutamaan kysymykseen.
  3. Napauta Tallenna.

Kun olet ottanut Unikellon käyttöön, iPhone muistuttaa nukkumaanmenoajasta ja herättää sinut myöhemmin hälytyksellä.

Vaihda aikaa vetämällä  tai . Nukkumaanmenon muistutus ja herätysaika päivittyvät automaattisesti vetäessäsi.

Unikellon ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Kello-appi ja napauta Unikello-välilehteä.
  2. Napauta näytön ylälaidassa Unikello.

Tämä poistaa sekä herätyksen että muistutuksen käytöstä.

Unihistorian seuraaminen

Napauta Unikello-välilehteä ja vieritä alas kohtaan Unianalyysi, joka sisältää viimeaikaisen historiasi.

Jos käytät iPhonea, kun sinun pitäisi olla nukkumassa, et saa pisteitä siitä ajasta. Tai jos torkutat herätystä, sängyssä viettämäsi aika päivittyy sen mukaisesti.

Unikellon tiedot näkyvät automaattisesti myös Terveys-apissa.

Asetusten muuttaminen

1. Avaa Kello-appi ja napauta Unikello-välilehteä.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa Valinnat.
  3. Voit muuttaa seuraavia asetuksia:
    • Valitse päivät, jolloin Unikello herättää. Herätys tapahtuu päivinä, jotka näkyvät oranssina.
    • Määritä, milloin sinua muistutetaan nukkumaanmenosta.
    • Valitse Unikellon herätysääni.
    • Muuta herätysäänen voimakkuutta.
  4. Napauta Valmis.

Unitiedot Terveys-apissa

Historian tarkastelu Terveys-apissa

Avaa Terveys-appi, napauta Terveystiedot-välilehteä ja napauta sitten Uni > Unianalyysi. Unianalyysi näyttää ajan, jonka olet viettänyt sängyssä tai unessa.

Kello-apin Unikello seuraa sängyssä viettämääsi aikaa, muttei sitä, paljonko nukuit tai liikuit. Myöskään Apple Watch ei seuraa unta tai aikaa sängyssä.

Voit seurata nukkumisaikojasi käyttämällä unenseurantalaitetta yhdessä Terveys-apin kanssa. Voit myös syöttää manuaalisesti nukkumasi ajan. Lue, miten voit lisätä tietoja tai laitteita Terveys-appiin.