Seuraa nukkumistasi iPhonen ja Unikellon avulla

Määritä aika, jonka haluat nukkua joka yö, niin Kello-appi muistuttaa nukkumaanmenoajasta ja herättää sinut hälytyksellä.

Kello-apin Unikello-välilehti, jossa näkyy nukkumaanmenoaika 22.15 ja herätysaika 6.30.

Unikellon käyttöönotto

Kun asetat nukkumaanmenoaikaa ensimmäistä kertaa, Kello-appi esittää muutaman kysymyksen:

1. Avaa Kello-appi ja napauta Unikello-välilehteä.
  2. Napauta Aloita ja valitse asetukset.
  3. Napauta Tallenna.

Kun olet ottanut Unikellon käyttöön, iPhone muistuttaa nukkumaanmenoajasta ja herättää sinut myöhemmin hälytyksellä.

Jos haluat muuttaa aikaa, vedä kuun kuvake- tai herätyskuvake-kuvaketta. Nukkumaanmenon muistutus ja herätysaika päivittyvät automaattisesti vetäessäsi.

Unikellon ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa Kello-appi ja napauta Unikello-välilehteä.
  2. Laita oikeassa yläkulmassa Unikello päälle tai pois päältä.

Tämä poistaa sekä herätyksen että muistutuksen käytöstä.

Unihistorian seuraaminen

Napauta Unikello-välilehteä ja vieritä alas kohtaan Unianalyysi, joka sisältää viimeaikaisen historiasi.

Jos käytät iPhonea, kun sinun pitäisi olla nukkumassa, et saa pisteitä siitä ajasta. Tai jos torkutat herätystä, sängyssä viettämäsi aika päivittyy sen mukaisesti.

Unikellon tiedot näkyvät automaattisesti myös Terveys-apissa.

Nukkumaanmenoajan valinnat, joissa näkyvät arkipäiviksi asetettu herätys ja nukkumaanmenon muistutus 15 minuuttia ennen nukkumaanmenoaikaa.

Asetusten muuttaminen

1. Avaa Kello-appi ja napauta Unikello-välilehteä.
  2. Napauta vasemmassa yläkulmassa Valinnat.
  3. Voit muuttaa seuraavia asetuksia:
    • Valitse päivät, jolloin Unikello herättää. Herätys tapahtuu päivinä, jotka näkyvät oranssina.
    • Määritä, milloin sinua muistutetaan nukkumaanmenosta.
    • Valitse Unikellon herätysääni.
    • Muuta herätysäänen voimakkuutta.
    • Laita Älä häiritse nukuttaessa -tila päälle ja pois päältä. Nukuttaessa lukitusnäyttö himmenee, laitteen ollessa lukittuna saapuvat puhelut ja hälytykset mykistetään, ja ilmoitukset menevät historiaan.
  4. Napauta Valmis.

Terveys-apin Unianalyysi, jossa näkyy 8 tuntia ja 15 minuuttia.

Historian tarkasteleminen Terveys-apissa

Avaa Terveys-appi, napauta Terveystiedot-välilehteä ja napauta sitten Uni > Unianalyysi. Unianalyysi näyttää ajan, jonka olet viettänyt sängyssä tai unessa.

Kello-apin Unikello seuraa sängyssä viettämääsi aikaa, muttei sitä, paljonko nukuit tai liikuit. Myöskään Apple Watch ei seuraa unta tai aikaa sängyssä.

Voit seurata nukkumisaikojasi käyttämällä unenseurantalaitetta yhdessä Terveys-apin kanssa. Voit myös syöttää manuaalisesti nukkumasi ajan. Lue, miten voit lisätä tietoja tai laitteita Terveys-appiin.