Apple ID ja tietosuoja

Apple ID on suunniteltu suojaamaan tietojasi. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

• Kun kirjaudut sisään Apple ID:lläsi, otetaan tässä iPhonessa käyttöön palveluja, kuten iCloud, App Store, iMessage ja Etsi iPhoneni ‑toiminto.
  • Tietyt tietosi, mukaan lukien yhteystietojen, kalenterien, kuvien, dokumenttien, terveyden, aktiivisuuden ja muiden appien tiedot tallennetaan ja varmuuskopioidaan puolestasi Applelle.
  • Lisäksi laitteesi liitetään Apple ID:hesi paremman palvelun ja tuen tarjoamiseksi.

Apple ID:si ja kaikki Applen palvelut on suunniteltu alusta lähtien suojaamaan yksityisyyttäsi. Apple pyrkii keräämään vain tarvitsemansa tiedot tehdäkseen kokemuksestasi paremman. Applen mielestä on tärkeää, että tiedät, mitä tietoja Apple kerää ja miksi tarvitsemme niitä, jotta voit tehdä tietoon perustuvia valintoja.

Apple ID on henkilökohtainen tili, jolla käytät Applen palveluja, kuten iCloudia, App Storea, iTunes Storea, iMessagea ja FaceTimea. Apple ID:n ansiosta sisältösi on käytössäsi kaikissa laitteissasi sekä verkossa. Apple ID:si sisältää sisäänkirjautumiseen käyttämäsi tiedot sekä kaikki yhteys-, maksu- ja turvatiedot, kuten luotetut puhelimet tai turvakysymykset, joita käytät kaikissa Applen palveluissa. Laitteesi nimi, sarjanumero ja muut laitteistotunnisteet säilytetään myös, jotta sinulle tarjottavia palveluja ja tukea voidaan parantaa. Voit muokata Apple ID -tietojasi ja nähdä laitelistasi Apple ID -tilin sivulla (https://appleid.apple.com).

Kun kirjaudut sisään Apple ID:lläsi, otetaan tässä iPhonessa käyttöön palveluja, kuten iCloud, iTunes Store, App Store, iMessage, FaceTime ja Etsi iPhoneni. Apple ID ‑tilitietojasi käytetään kaikkiin palveluihin. Lisäksi laitteesi tietyt tiedot, kuten yhteystiedot, kalenterit, kuvat, dokumentit, terveys- ja aktiivisuustiedot, Safari-välilehdet sekä muut ohjelmatiedot, lähetetään Applelle, joka tallentaa ja varmuuskopioi tiedot puolestasi.

iCloud ja tietosuoja

Sisäänkirjautuminen iCloudiin

Kun käytät iCloudia, tietyt laitteeseesi tallentamasi tiedot lähetetään automaattisesti Applelle, joka myös tallentaa ne. Tämän ansiosta voit automaattisesti käyttää tietojasi kaikissa iCloudia käyttävissä laitteissasi ja tietokoneissasi (Laitteet). Näihin tietoihin sisältyvät:

• Yhteystiedot
  • Kalenterit
  • Muistutukset
  • Kirjanmerkit
  • Safarin välilehdet
  • Terveystiedot
  • Koti-apin tiedot
  • Muistiinpanot
  • Kuvat
  • Dokumentit
  • Wallet-tiedot
  • Avainnippu ja salasanat
  • Laite- ja tiliasetukset
  • Muiden valmistajien iCloudia käyttävien ohjelmien tiedot

iCloud-varmuuskopio on myös käytössä varmistamassa, että sinulla on ajankohtainen varmuuskopio tiedoistasi, jos sinun on korvattava tai palautettava tiedot.

Voit milloin tahansa valita laitteesi Asetuksissa, mitkä iCloud-toiminnot ovat käytössä ja mitä tietoja lähetetään iCloudiin.

iCloud-tietosuoja

iCloud suojaa tietosi salaamalla tiedot, kun niitä siirretään. Tiedot tallennetaan iCloudiin salatussa muodossa, ja todentamiseen käytetään suojattuja tunnisteita. Tiettyihin tietoihin Apple käyttää päästä päähän -salausta. Tarkoituksen mukaisesti vain sinulla on pääsy näihin tietoihin, ja ainoastaan laitteissa, joissa olet kirjautunut iCloudiin. Kukaan muu, ei edes Apple, voi käyttää tietoja, jotka on salattu päästä päähän. Lisätietoja iCloud-tietosuojasta löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT202303

Joissakin tapauksissa iCloud-tietojasi voidaan tallentaa kolmannen osapuolen palvelimille. Apple ei koskaan anna salausavaimia kolmansille osapuolille.

iCloud-avainnippu

iCloud-avainnipun ansiosta Safari-verkkosivustojen käyttäjätunnukset ja salasanat, luottokorttitiedot ja Wi‑Fi-verkon tiedot ovat ajan tasalla ja käytettävissäsi kaikissa laitteissasi. Avainnippu voi myös tallentaa tilitietosi, joita käytät muun muassa Mailissa, Yhteystiedoissa, Kalenterissa, Viesteissä, Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissä ja muilla internet-tileillä, ja lisää nämä tiedot automaattisesti kaikkiin laitteisiisi.

iCloud-avainnippu käyttää päästä päähän -salausta, ja se on suunniteltu niin, että vain sinä voit käyttää tietoja, ja ainoastaan laitteissa, joissa olet kirjautunut iCloudiin. Kukaan muu, ei edes Apple, voi käyttää iCloud-avainnipun tietoja. Voit laittaa iCloud-avainnipun pois päältä milloin tahansa iCloud-asetuksissa.

iCloud-varmuuskopiointi

Kun käytät iCloud-varmuuskopiointia, varmuuskopio voi sisältää kuvia, videoita, viestejä (iMessage-, teksti- ja multimediaviestit), Terveys-apin ja muiden appien tietoja, sijaintiasetukset (esimerkiksi asettamasi sijaintipohjaiset muistutukset), Visual Voicemailin, laitteen asetukset ja ominaisuudet sekä asetuksista riippuen iOS-laitteesi muut tiedot.

Voit lopettaa tietyn apin tietojen iCloud-varmuuskopioinnin napauttamalla Asetukset > Apple ID > iCloud > Tallennustila > Hallitse tallennustilaa ja valitsemalla Varmuuskopiot-osiosta parhaillaan käyttämäsi iOS-laitteen ja laittamalla haluamiesi appien valintakytkimet pois päältä.

Voit laittaa iCloud-varmuuskopionnin kokonaan pois päältä iCloud-asetuksissa ja varmuuskopioida iOS-laitteesi tietokoneellesi iTunesin avulla. Voit poistaa varmuuskopiotietosi kokonaan iCloudista poistamalla yksittäiset varmuuskopiot ennen kuin laitat iCloud-varmuuskopion pois päältä. Muussa tapauksessa tietosi säilytetään enintään 180 päivän ajan.

Tietojen jakaminen iCloudin avulla

Jos käytät iCloudia tiedostojen jakamiseen julkisesti tai yksityisesti Muistiinpanoissa, Pagesissa, Numbersissa, Keynotessa ja tietyissä muiden valmistajien ohjelmissa, Apple tallentaa jaetun tiedoston ja sillä on myös pääsy tiedostoon. Tiliisi liitetty etu- ja sukunimesi sekä tiedoston nimi on kaikkien käytettävissä, joilla on pääsy jakolinkkiin, riippumatta siitä, onko jako yksityinen vai julkinen. Yksityisen jaon osallistujien identiteettiä ei paljasteta kenellekään, jota ei ole kutsuttu ja joka ei ole hyväksynyt yksityistä kutsua.

iCloud ja ohjelmat

Jotkin ohjelmat käyttävät iCloudia tallentamaan tietoja ja sisältöä, jota annat ohjelmalle. Näin tiedot ovat käytössäsi kaikissa iCloudia käyttävissä laitteissasi. Ohjelma voi valita, tallennetaanko osa vai kaikki tiedot iCloudiin. Muiden valmistajien ohjelmat voivat pyytää etsimään sinua, jotta ohjelman muut käyttäjät voivat nähdä etu- ja sukunimesi, kun he etsivät muita käyttäjiä näiden Apple ID:illä.

Voit lopettaa ohjelman tietojen tallentamisen iCloudiin laittamalla ohjelman pois päältä iCloud-asetusten osiossa iCloudia käyttävät ohjelmat.

Etsi iPhoneni

Kun kirjaudut sisään ja otat iCloudin käyttöön laitteessasi, tietyt Etsi iPhoneni ‑ominaisuudet otetaan käyttöön automaattisesti. Näihin kuuluvat mahdollisuus toistaa merkkiääni laitteessa, etälukita laite ja näyttää viesti laitteessa sekä etätyhjentää se. Jos otat myös Sijaintipalvelut käyttöön, Etsi iPhoneni voi auttaa sinua paikantamaan laitteesi kartalla tai näyttää paikan, jossa tuettu lisälaite oli viimeksi yhteydessä. Jos otat Lähetä viimeisin sijainti -ominaisuuden käyttöön, laitteesi viimeisin tiedossa oleva sijainti lähetetään automaattisesti Applelle aina, kun laitteesi akun varaustaso on ratkaisevan alhaisella tasolla.

Etsi iPhoneni ‑toiminnon käyttöönotto iPhonessa käynnistää toiminnon automaattisesti Apple Watch ‑laiteparissa. Etsi iPhoneni ‑toiminto voidaan ottaa käyttöön myös Apple Watchille, mikä käynnistää toiminnon iPhone-laiteparissa.

Kun käytät Etsi iPhoneni -ominaisuutta, laitteesi sijainti sekä laitteesi ja tilisi tiedot lähetetään Applelle. Apple säilyttää tiedot, jotta se voi tarjota sinulle tämän palvelun. Laitteesi sijainti lähetetään Applelle vain, jos aktiivisesti pyydät laitteen tai lisälaitteen sijaintia. Apple säilyttää sijaintitiedot, jotka ovat käytettävissäsi 24 tunnin ajan. Tämän jälkeen tiedot poistetaan.

Voit poistaa Etsi iPhoneni ‑toiminnon käytöstä valitsemalla Asetukset > Apple ID > iCloud > Etsi iPhoneni ja laittamalla Etsi iPhoneni ‑valinnan pois päältä.

Etsi ystäväni ja Jaa oma sijainti

Kun Sijaintipalvelut ovat käytössä, voit jakaa laitteesi nykyisen sijainnin haluamallesi henkilölle Etsi ystäväni- ja Jaa oma sijainti ‑toimintojen avulla. Kun käytät näitä toimintoja, sijaintisi lähetetään Applelle vain, jos ystäväsi, jonka kanssa jaat sijaintisi, aktiivisesti pyytää sitä. Tiedot säilytetään 2 tunnin ajan, jonka jälkeen ne poistetaan.

Etsi ystäväni- ja Jaa oma sijainti ‑toiminnot ovat käytössä vain, kun päätät aktiivisesti jakaa sijaintisi jonkun kanssa.

iCloudia vaativat Applen palvelut

Sinun on kirjauduttava iCloudiin laitteellasi, jotta voit käyttää Applen palveluja, kuten Apple Payta, aktiivisuusjakoa, Kotia, Handoffia, universaalia leikepöytää ja lukituksen avaamista Apple Watchilla. Sinun ei kuitenkaan tarvitse käyttää kaikkia iCloud-toimintoja. Voit laittaa minkä tahansa iCloud-toiminnon pois päältä laitteesi iCloud-asetuksissa.

iCloudista uloskirjautuminen

Jos haluat lopettaa iCloudin käytön iOS-laitteessasi ja sen Apple Watch ‑laiteparissa, voit kirjautua iCloud-tililtäsi valitsemalla Asetukset > Apple ID ja napauttamalla Kirjaudu ulos ‑painiketta. Lopeta iCloudin käyttö Macissa valitsemalla Järjestelmäasetukset > iCloud ja kirjaudu ulos iCloudista. Apple ID ‑salasanaasi saatetaan vaatia.

Perhejako

Perhejaon avulla voit jakaa sisältöä, sijainnin ja näytönkäyttötietoa perheenjäsenten kesken. Kaikilla perheenjäsenillä on pääsy ostoihisi, ja he näkevät myös ostohistoriasi. Jos otat käyttöön ostojaon, perheen järjestäjä saa kuitin kaikesta App Storesta, Apple Booksista ja iTunesista ostamastasi. Kätke ostot poistamalla Jaa ostoni ‑toiminto käytöstä Perhejaon asetuksissa. Jos päätät jakaa sijaintisi perheesi kanssa, kaikki perhejaon jäsenet näkevät kaikkien laitteidesi sijainnit, ellet laita Etsi iPhoneni ‑toimintoa päälle laitteesi Sijaintipalvelujen Järjestelmäpalveluissa. Jos otat perheelle käyttöön Ruutuajan, voit tarkkailla tiettyjä tietoja perheen ruutuajan käytöstä ja halutessasi asettaa aikarajoituksia. Vain perheenjäsenet, joille on annettu oikeus, voivat katsella toistensa näytönkäyttötietoja.

iMessage ja FaceTime

Sinut kirjataan automaattisesti iMessageen ja FaceTimeen, kun kirjaudut iPhoneesi Apple ID:lläsi. Apple ID:si tai puhelinnumerosi näytetään niille, joihin otat yhteyttä, ja sinuun voidaan ottaa yhteyttä tilisi Apple ID:llä, sähköpostiosoitteilla tai puhelinnumeroilla.  Lisätietoja iMessagen ja FaceTimen tietosuojasta saat valitsemalla Asetukset > Viestit > Tietoja: iMessage, FaceTime ja tietosuoja.

iTunes ja App Store ja Music

Kun kirjaudut Apple ID:lläsi iPhoneen, kirjaudut automaattisesti iTunes Storeen, App Storeen ja Apple Musiciin, jotta voit tehdä ostoksia tai aloittaa Apple Musicin käytön helposti ja nopeasti. Ostosi tallennetaan järjestelmiimme, jotta voit ladata ne uudelleen koska tahansa. Jos käytät Apple Musicia, kuunteluhistoriasi säilytetään ja sen avulla sinulle tarjotaan suosituksia Sinulle-osiossa. Voit valita Musiikki-asetuksissa, haluatko jakaa kuunteluhistoriasi.

Jos iTunes Match on saatavilla alueellasi ja käytät sitä, iCloud kerää tietoja iTunes-kirjastosi mediasta ja joko yhdistää mediasi iTunes Storesta saatavilla oleviin kappaleisiin tai lähettää kappaleet, joita ei löydy, iCloudiin. Tämän jälkeen kappaleesi ovat käytettävissä kaikilla soveltuvilla laitteillasi.

Lisätietoja iTunesista, App Storesta ja Musicista löytyy linkistä ”Tietoja: Storet ja tietosuoja”.

Game Center

Sinut kirjataan automaattisesti Game Centeriin, kun kirjaudut iPhoneesi Apple ID:lläsi. Game Center mahdollistaa peleihin liittyvän toiminnan, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, osallistuminen tulostaulukoihin, moninpelit ja saavutusten seuranta.

Kun käytät Game Centeriä, muut käyttäjät voivat nähdä Game Center ‑lempinimesi ja siihen liittyvät tiedot. Kun pelaat peliä, joka tukee moninpelitoimintoa, muut käyttäjät, jotka siirtyvät Game Centeriin samasta pelistä samassa Wi‑Fi-verkossa, lähiverkossa tai Bluetooth-kantaman sisällä, näkevät, että olet lähellä (ellet laita ominaisuutta pois päältä). He näkevät myös lempinimesi. Vain ne käyttäjät, joille olet lähettänyt kaveripyynnön, näkevät oikean nimesi. Ne käyttäjät, joille et ole lähettänyt kaveripyyntöä, näkevät vain lempinimesi.

Käyttötiedot

Keräämme myös tietoja iCloudin käytöstäsi tarjotaksemme palvelun ja parantaaksemme sen laatua. Jotta voimme paremmin vastata asiakkaan ongelmiin, jos sellaisia ilmenee, osa näistä tiedoista voidaan yhdistää Apple ID:hesi. Voimme käyttää IP-osoitettasi selvittämään mistä kaupungista ja maasta käytät palvelua, mutta emme säilytä osoitetta.

Applen vastaanottamia tietoja käsitellään noudattaen Applen yksityisyydensuojakäytäntöä, joka löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.