Apple ID ja tietosuoja

Apple ID on suunniteltu suojaamaan tietojasi. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

• Kun kirjaudut sisään Apple ID:lläsi, otetaan tässä iPhonessa käyttöön palveluja, kuten iCloud, App Store, iMessage ja Missä on…?.
  • Tietyt tietosi, mukaan lukien yhteystietojen, kalenterien, kuvien, dokumenttien, terveyden, aktiivisuuden ja muiden appien tiedot tallennetaan ja varmuuskopioidaan puolestasi Applelle.
  • Lisäksi laitteesi liitetään Apple ID:hesi paremman palvelun ja tuen tarjoamiseksi.

Apple ID:si ja kaikki Applen palvelut on suunniteltu alusta lähtien suojaamaan yksityisyyttäsi. Apple pyrkii keräämään vain tarvitsemansa tiedot tehdäkseen kokemuksestasi paremman. Applen mielestä on tärkeää, että tiedät, mitä tietoja Apple kerää ja miksi tarvitsemme niitä, jotta voit tehdä tietoon perustuvia valintoja.

Apple ID on henkilökohtainen tili, jolla käytät Applen palveluja, kuten iCloudia, App Storea, iTunes Storea, iMessagea ja FaceTimea. Apple ID:n ansiosta sisältösi on käytössäsi kaikissa laitteissasi sekä verkossa. Apple ID:si sisältää sisäänkirjautumiseen käyttämäsi tiedot sekä kaikki yhteys-, maksu- ja turvatiedot, kuten luotetut puhelimet tai turvakysymykset, joita käytät kaikissa Applen palveluissa. Laitteesi nimi, sarjanumero ja muut laitteistotunnisteet säilytetään myös, jotta sinulle tarjottavia palveluja ja tukea voidaan parantaa. Voit muokata Apple ID -tietojasi ja nähdä laitelistasi Apple ID -tilin sivulla osoitteessa https://appleid.apple.com.

Kun kirjaudut sisään Apple ID:lläsi, otetaan tässä iPhonessa käyttöön palveluja, kuten iCloud, iTunes Store, App Store, iMessage, FaceTime ja Missä on...?. Apple ID ‑tilitietojasi käytetään kaikkiin palveluihin. Lisäksi laitteesi tietyt tiedot, kuten yhteystiedot, kalenterit, kuvat, dokumentit, terveys- ja aktiivisuustiedot, Safari-välilehdet sekä muut appitiedot, lähetetään Applelle, joka tallentaa ja varmuuskopioi tiedot puolestasi.

iCloud ja tietosuoja

Sisäänkirjautuminen iCloudiin

Kun käytät iCloudia, tietyt laitteeseesi tallentamasi tiedot lähetetään automaattisesti Applelle, joka myös tallentaa ne. Tämän ansiosta voit automaattisesti käyttää tietojasi kaikissa iCloudia käyttävissä laitteissasi ja tietokoneissasi (laitteet). Näihin tietoihin sisältyvät:

• Yhteystiedot
  • Kalenterit
  • Muistutukset
  • Kirjanmerkit
  • Safarin välilehdet
  • Terveystiedot
  • Koti-apin tiedot
  • Muistiinpanot
  • Kuvat
  • Dokumentit
  • Wallet-tiedot
  • Avainnippu ja salasanat
  • Laite- ja tiliasetukset
  • Muiden valmistajien iCloudia käyttävien appien tiedot

iCloud-varmuuskopio on myös käytössä varmistamassa, että sinulla on ajankohtainen varmuuskopio tiedoistasi, jos sinun on korvattava tai palautettava tiedot.

Voit milloin tahansa valita laitteesi Asetuksissa, mitkä iCloud-toiminnot ovat käytössä ja mitä tietoja lähetetään iCloudiin.

iCloud-tietosuoja

iCloud suojaa tietosi salaamalla tiedot, kun niitä siirretään. Tiedot tallennetaan iCloudiin salatussa muodossa, ja todentamiseen käytetään suojattuja tunnisteita. Tiettyihin tietoihin Apple käyttää päästä päähän -salausta. Tarkoituksen mukaisesti vain sinulla on pääsy näihin tietoihin, ja ainoastaan laitteissa, joissa olet kirjautunut iCloudiin. Kukaan muu, edes Apple, ei voi käyttää tietoja, jotka on salattu päästä päähän. Lisätietoja iCloud-tietosuojasta löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT202303.

Joissakin tapauksissa iCloud-tietojasi voidaan tallentaa kolmannen osapuolen palvelimille. Apple ei koskaan anna salausavaimia kolmansille osapuolille.

iCloud-avainnippu

iCloud-avainnipun ansiosta Safari-verkkosivustojen käyttäjätunnukset ja salasanat, luottokorttitiedot ja Wi‑Fi-verkon tiedot ovat ajan tasalla ja käytettävissäsi kaikissa laitteissasi. Avainnippu voi myös tallentaa tilitietosi, joita käytät muun muassa Mailissa, Yhteystiedoissa, Kalenterissa, Viesteissä, Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissä ja muilla internet-tileillä, ja lisää nämä tiedot automaattisesti kaikkiin laitteisiisi.

iCloud-avainnippu käyttää päästä päähän -salausta, ja se on suunniteltu niin, että vain sinä voit käyttää tietoja, ja ainoastaan laitteissa, joissa olet kirjautunut iCloudiin. Kukaan muu, edes Apple, ei voi käyttää iCloud-avainnipun tietoja. Voit laittaa iCloud-avainnipun pois päältä milloin tahansa iCloud-asetuksissa.

iCloud-varmuuskopiointi

Kun käytät iCloud-varmuuskopiointia, varmuuskopio voi sisältää kuvia, videoita, viestejä (iMessage-, teksti- ja multimediaviestit), Terveys-apin ja muiden appien tietoja, sijaintiasetukset (esimerkiksi asettamasi sijaintipohjaiset muistutukset), Visual Voicemailin, laitteen asetukset ja ominaisuudet sekä asetuksista riippuen iOS- ja iPadOS-laitteesi muut tiedot.

Voit lopettaa tietyn apin tietojen iCloud-varmuuskopioinnin napauttamalla Asetukset > Apple ID > iCloud > Tallennustila > Hallitse tallennustilaa > Varmuuskopiot, valitsemalla parhaillaan käyttämäsi iOS- tai iPadOS-laitteen ja laittamalla haluamiesi appien valintakytkimet pois päältä.

Voit laittaa iCloud-varmuuskopionnin kokonaan pois päältä iCloud-asetuksissa ja varmuuskopioida iOS- tai iPadOS-laitteesi tietokoneellesi iTunesin avulla. Voit poistaa varmuuskopiotietosi kokonaan iCloudista poistamalla yksittäiset varmuuskopiot ennen kuin laitat iCloud-varmuuskopion pois päältä. Muussa tapauksessa tietosi säilytetään enintään 180 päivän ajan.

Tietojen jakaminen iCloudin avulla

Jos käytät iCloudia tiedostojen jakamiseen julkisesti tai yksityisesti Muistiinpanoissa, Pagesissa, Numbersissa, Keynotessa ja tietyissä muiden valmistajien apeissa, Apple tallentaa jaetun tiedoston ja sillä on myös pääsy tiedostoon. Tiliisi liitetty etu- ja sukunimesi sekä tiedoston nimi on kaikkien käytettävissä, joilla on pääsy jakolinkkiin, riippumatta siitä, onko jako yksityinen vai julkinen. Yksityisen jaon osallistujien identiteettiä ei paljasteta kenellekään, jota ei ole kutsuttu ja joka ei ole hyväksynyt yksityistä kutsua.

iCloud ja apit

Jotkin apit käyttävät iCloudia tallentamaan tietoja ja sisältöä, jota annat apille. Näin tiedot ovat käytössäsi kaikissa iCloudia käyttävissä laitteissasi. Appi voi valita, tallennetaanko osa vai kaikki tiedot iCloudiin. Muiden valmistajien apit voivat pyytää etsimään sinua, jotta apin muut käyttäjät voivat nähdä etu- ja sukunimesi, kun he etsivät muita käyttäjiä näiden Apple ID:illä.

Voit lopettaa apin tietojen tallentamisen iCloudiin laittamalla apin pois päältä iCloud-asetusten osiossa Hallitse appeja, jotka voivat etsiä sinua.

Missä on…?

Kun kirjaudut sisään ja otat iCloudin käyttöön laitteissasi, tietyt Missä on…? ‑ominaisuudet otetaan käyttöön automaattisesti. Näihin kuuluvat mahdollisuus toistaa merkkiääni laitteessa, etälukita laite ja näyttää viesti laitteessa sekä etätyhjentää se. Laitteet, joissa on suojauspiiri, suojataan myös aktivointilukituksella, eikä niitä voida tyhjentää ja aktivoida uudelleen ilman salasanaasi. Missä on…? ‑toiminnon käyttöönotto iPhonessa käynnistää toiminnon automaattisesti Apple Watch ‑laiteparissa. Missä on…? ‑toiminto voidaan ottaa käyttöön myös Apple Watchille, mikä käynnistää toiminnon iPhone-laiteparissa.

Kun käytät Missä on…? -ominaisuutta, laitteesi sijainti sekä laitteesi ja tilisi tiedot lähetetään Applelle. Apple säilyttää tiedot, jotta se voi tarjota sinulle tämän palvelun. Laitteesi sijainti lähetetään Applelle vain, jos aktiivisesti pyydät laitteen tai lisälaitteen sijaintia. Apple säilyttää sijaintitiedot, jotka ovat käytettävissäsi 24 tunnin ajan. Tämän jälkeen tiedot poistetaan. Kun sijaintipalvelut ovat käytössä, voit myös jakaa laitteesi sijainnin Missä on…?- ja Jaa oma sijainti -toiminnoilla. Kun käytät näitä toimintoja, sijaintisi lähetetään Applelle vain, jos ystäväsi, jonka kanssa jaat sijaintisi, aktiivisesti pyytää sitä. Tiedot säilytetään kahden tunnin ajan, jonka jälkeen ne poistetaan. Missä on…?- ja Jaa oma sijainti ‑toiminnot ovat käytössä vain, kun päätät aktiivisesti jakaa sijaintisi jonkun kanssa.

Missä on…? -toiminnolla voit etsiä laitteesi kartalta, jos sijaintipalvelut ovat käytössä. Jos otat Lähetä viimeisin sijainti -ominaisuuden käyttöön, laitteesi viimeisin tiedossa oleva sijainti lähetetään automaattisesti Applelle aina, kun laitteesi akun varaustaso on ratkaisevan alhaisella tasolla.

Missä on…? -toiminnon Etsi yhteydettömät laitteet voi auttaa löytämään laitteen silloinkin, kun se ei ole yhteydessä internetiin. Jos Etsi yhteydettömät laitteet on käytössä, laitteesi tunnistavat yhteydettömien laitteiden läsnäolon bluetoothilla. Jos kadoksissa oleva yhteydetön laite löytyy, laitteesi käyttävät Wi-Fi- tai mobiiliyhteyttä raportoidakseen sen sijainnin omistajalle suojatusti. Sijainnin raportointi on päästä päähän salattua, eikä Apple näe yhteydettömän eikä raportoivan laitteen sijaintia. Voit laittaa Etsi yhteydettömät laitteet -toiminnon pois päältä valitsemalla iPhonessa Asetukset > Apple ID:si > Missä on...? > Etsi iPhoneni > Etsi yhteydettömät laitteet.

Voit poistaa Missä on…? ‑toiminnon ja aktivointilukituksen käytöstä iOS- tai iPadOS-laitteessa valitsemalla Asetukset > Apple ID > Missä on…? > Etsi iPhoneni tai Etsi iPadini ja laittamalla Etsi iPhoneni tai Etsi iPadini ‑valinnan pois päältä. macOS-laitteessa valitse Asetukset > iCloud > Etsi Macini.

iCloudia vaativat Applen palvelut

Sinun on kirjauduttava iCloudiin laitteellasi, jotta voit käyttää Applen palveluja, kuten Apple Payta, aktiivisuusjakoa, Kotia, Handoffia, universaalia leikepöytää ja lukituksen avaamista Apple Watchilla. Apple käyttää iCloud-tilaustasi tarkistaakseen, voitko ottaa Suojatun kameratallennuksen käyttöön Koti-apissa. Apple ei voi käyttää kameratallennustesi sisältöä. Sinun ei tarvitse käyttää kaikkia iCloudin ominaisuuksia, ja voit laittaa minkä tahansa iCloud-toiminnon pois päältä laitteesi iCloud-asetuksissa.

iCloudista uloskirjautuminen

Jos haluat lopettaa iCloudin käytön iOS- tai iPadOS-laitteessasi ja sen Apple Watch ‑laiteparissa, voit kirjautua iCloud-tililtäsi valitsemalla Asetukset > Apple ID ja napauttamalla Kirjaudu ulos ‑painiketta. Lopeta iCloudin käyttö Macissa valitsemalla Järjestelmäasetukset > iCloud ja kirjaudu ulos iCloudista. Apple ID ‑salasanaasi saatetaan vaatia.

Perhejako

Perhajaolla voit jakaa joitakin sisältöjä, sijainnin, tilauksia ja näytön käyttötiedot perheen jäsenten kesken. Perheen järjestäjä valitsee käytettävät jakopalvelut. Jos Perhejako on käytössä Apple Musicille, Apple TV:lle, Arcadelle tai News+:lle, perheen jäsenet kirjautuvat palveluihin edelleenkin omalla Apple ID:llään ja säilyttävät omat kirjastonsa ja suosituksensa yksityisinä, mutta nauttivat perhetilauksen eduista. Samoin Perhejaon salliminen iCloud-tallennustilalle antaa jokaiselle jäsenelle pääsyn perheen tallennustilaan, mutta erilliset tilit ja tiedostot pysyvät erillään.

Jos Ostojen jako on käytössä, perheen jäsenet pääsevät käyttämään useita aiempia ja tulevia ostojasi App Storessa, Apple Booksissa ja Apple Musicissa, ellet kätke kyseisiä ostoja. Voit kätkeä yksittäiset iTunes-, Apple Books- ja App Store -ostosi tai laittaa Jaa omat ostot -valinnan pois päältä omissa Perhejakoasetuksissasi. Perheen järjestäjä saa edelleen kuitit ostoista App Storessa, Apple Booksissa ja Apple Musicissa, vaikka olisitkin kätkenyt ostosi.

Jos jaat sijaintisi perheen kanssa, kaikki perheenjäsenet näkevät kaikkien laitteidesi sijainnin Missä on...? -apissa, joten he voivat auttaa sinua löytämään kadonneen laitteen tai nähdä sijaintisi kartalla. Voita hallita sijainnin jakoa tai estää sen yksittäisten perheenjäsenten kanssa laitteesi Missä on...? -asetuksissa.

Jos olet perheen järjestäjä ja otat käyttöön Ruutuajan perheelle, voit tarkkailla tiettyjä perheesi laitteiden käyttötietoja. Perheen järjestäjä voi myös asettaa Ruutuajan rajoituksia perheelle, joita noudatetaan automaattisesti lasten laitteissa. Perheen järjestäjä voi antaa perheen jäsenille oikeuden katsella muiden perheen jäsenten Ruutuaika-tietoja.

iMessage ja FaceTime

Sinut kirjataan automaattisesti iMessageen ja FaceTimeen, kun kirjaudut iPhoneesi Apple ID:lläsi. Apple ID:si tai puhelinnumerosi näytetään niille, joihin otat yhteyttä, ja sinuun voidaan ottaa yhteyttä tilisi Apple ID:llä, sähköpostiosoitteilla tai puhelinnumeroilla. Lisätietoja iMessagen ja FaceTimen tietosuojasta saat valitsemalla Asetukset > Viestit > Tietoja: iMessage, FaceTime ja tietosuoja.

iTunes ja App Store ja Music

Kun kirjaudut Apple ID:lläsi iPhoneen, kirjaudut automaattisesti iTunes Storeen, App Storeen ja Apple Musiciin, jotta voit tehdä ostoksia tai aloittaa Apple Musicin käytön helposti ja nopeasti. Ostosi tallennetaan järjestelmiimme, jotta voit ladata ne uudelleen koska tahansa. Jos käytät Apple Musicia, kuunteluhistoriasi säilytetään ja sen avulla sinulle tarjotaan suosituksia Sinulle-osiossa. Voit valita Musiikki-asetuksissa, haluatko jakaa kuunteluhistoriasi.

Jos iTunes Match on saatavilla alueellasi ja käytät sitä, iCloud kerää tietoja iTunes-kirjastosi mediasta ja joko yhdistää mediasi iTunes Storesta saatavilla oleviin kappaleisiin tai lähettää kappaleet, joita ei löydy, iCloudiin. Tämän jälkeen kappaleesi ovat käytettävissä kaikilla soveltuvilla laitteillasi.

Lisätietoja iTunesista ja App Storesta ja Musicista löytyy linkistä ”Tietoja: Storet ja tietosuoja”.

Käyttötiedot

Keräämme myös tietoja iCloudin käytöstäsi tarjotaksemme palvelun ja parantaaksemme sen laatua. Jotta voimme paremmin vastata asiakkaan ongelmiin, jos sellaisia ilmenee, osa näistä tiedoista voidaan yhdistää Apple ID:hesi. Voimme käyttää IP-osoitettasi selvittämään mistä kaupungista ja maasta käytät palvelua, mutta emme säilytä osoitetta.

Applen keräämää tietoa käsitellään aina Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Tietoja käytännöstä löydät osoitteesta www.apple.com/legal/privacy/fi/.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.