Apple ID ja tietosuoja

Apple ID ‑tietojasi käytetään Applen palvelujen käyttöön ottamiseen sisäänkirjautumisvaiheessa. Näihin palveluihin kuuluu mm. iCloud-varmuuskopiointi, joka varmuuskopioi automaattisesti laitteesi tiedot, jos tiedot pitää korvata tai palauttaa. Laitteesi sarjanumeroa saatetaan käyttää palvelutarjouskelpoisuuden tarkastamiseen.

Apple ID on suunniteltu niin, että tietosi ovat turvassa. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

Privacy Icon

• Kun kirjaudut sisään Apple ID:lläsi, otetaan tässä iPhonessa käyttöön palveluja, kuten iCloud, App Store, iMessage ja Etsi.
  • Tietyt tietosi, mukaan lukien yhteystietojen, kalenterien, kuvien, dokumenttien, terveyden, aktiivisuuden ja muiden appien tiedot tallennetaan ja varmuuskopioidaan puolestasi Applelle.
  • Lisäksi laitteesi liitetään Apple ID:hesi paremman palvelun ja tuen tarjoamiseksi.

Apple ID:si ja kaikki Applen palvelut on suunniteltu alusta lähtien niin, että yksityisyytesi on turvassa. Apple pyrkii keräämään vain tiedot, jotka se tarvitsee kokemuksesi parantamiseksi. Applen mielestä on tärkeää, että tiedät, mitä tietoja Apple kerää ja miksi niitä tarvitaan, jotta voit tehdä tietoon perustuvia valintoja.

Apple ID on henkilökohtainen tili, jolla käytät Applen palveluja, kuten iCloudia, App Storea ja muita Applen verkkokauppoja, iMessagea ja FaceTimea. Apple ID:n ansiosta sisältösi on käytössäsi kaikissa laitteissasi sekä verkossa. Apple ID:si sisältää sisäänkirjautumiseen käyttämäsi tiedot sekä kaikki yhteys-, maksu- ja turvatiedot, kuten luotetut puhelimet tai turvakysymykset, joita käytät kaikissa Applen palveluissa. Apple säilyttää laitteesi nimen, sarjanumeron ja muut laitteistotunnisteet, jotta sinulle tarjottavia palveluja ja tukea voidaan parantaa, mukaan lukien mahdollisuus näyttää laitteen takuutila. Tietoja saatetaan käyttää palvelujen saatavuuden tarkistamiseen, kun aktivoit laitteen. Voit muokata Apple ID -tietojasi ja nähdä listan laitteistasi ja puhelinnumeroistasi Apple ID -tilin sivulla osoitteessa appleid.apple.com.

Kun kirjaudut sisään Apple ID:lläsi, tässä iPhonessa otetaan käyttöön palveluja, kuten iCloud, App Store, iMessage, FaceTime ja Etsi. Apple ID -tilitietojasi, mukaan lukien siihen liittyvä puhelinnumero, käytetään kunkin palvelun kanssa, joka luo analyysitietoja, joilla voidaan ylläpitää ja parantaa kyseisiä palveluja. Lisäksi tietyt laitteestasi saadut tiedot, mukaan lukien valitsemasi profiilikuva sekä yhteystietojen, kalenterien, kuvien, dokumenttien, terveyden, aktiivisuuden, Safari-välilehtien ja muiden appien tiedot tallennetaan ja varmuuskopioidaan puolestasi Applelle.

Apple kerää Apple ID:hesi liittyviä tietoja siitä, onko laite oikeutettu tiettyihin lain vaatimiin ominaisuuksiin ja palveluihin, jotka perustuvat maahan tai alueeseen, jossa laitteesi sijaitsee. Apple kerää myös Apple ID:hesi yhdistettyjä tietoja asentamistasi apeista, mukaan lukien mistä asennat ne (esimerkiksi sivusto tai appimarkkinapaikka), kirjanpito-, raportointi-, analyysi- ja petostentunnistustarkoituksiin näihin lain vaatimien ominaisuuksien ja palvelujen käyttöönottoon liittyen.

iCloud ja tietosuoja

Sisäänkirjautuminen iCloudiin

Kun käytät iCloudia, tietyt laitteeseesi tallentamasi tiedot lähetetään automaattisesti Applelle, joka myös tallentaa ne. Tämän ansiosta voit automaattisesti käyttää tietojasi kaikissa iCloudia käyttävissä laitteissasi ja tietokoneissasi (laitteet). Näihin tietoihin sisältyvät:

• Yhteystiedot
  • Kalenterit
  • Muistutukset
  • Kirjanmerkit
  • Safarin välilehdet
  • Terveysdata
  • Koti-apin tiedot
  • Muistiinpanot
  • Freeform
  • Kuvat
  • Dokumentit
  • Lompakko-tiedot
  • Avainnippu ja salasanat
  • Laitteessa oleva puhelinnumero
  • Laite- ja tiliasetukset
  • Muiden valmistajien iCloudia käyttävien appien tiedot

iCloud-varmuuskopio on myös käytössä varmistamassa, että sinulla on ajankohtainen varmuuskopio tiedoistasi, jos sinun on korvattava tai palautettava tiedot.

Voit milloin tahansa valita laitteesi Asetuksissa, mitkä iCloud-toiminnot ovat käytössä ja mitä tietoja lähetetään iCloudiin.

iCloud-tietosuoja

iCloud suojaa tietosi salaamalla tiedot, kun niitä siirretään. Tiedot tallennetaan iCloudiin salatussa muodossa, ja todentamiseen käytetään suojattuja tunnisteita. Tiettyihin tietoihin Apple käyttää päästä päähän -salausta. Tarkoituksen mukaisesti vain sinulla on pääsy näihin tietoihin, ja ainoastaan laitteissa, joissa olet kirjautunut iCloudiin. Kukaan muu, edes Apple, ei voi käyttää tietoja, jotka on salattu päästä päähän. Lisätietoja iCloud-tietosuojasta löytyy osoitteesta support.apple.com/fi-fi/HT202303

Tietojen säilytykseen ja käsittelyyn voidaan käyttää sekä Applen että muiden toimijoiden datakeskuksia. Muun toimijan datakeskuksessa säilytettyjä tietoja käsiteltäessä vain suojatuilla palvelimilla olevat Applen ohjelmistot käyttävät salattuja avaimia ja vain tarpeellisen käsittelyn aikana.

iCloud-avainnippu

iCloud-avainnipun ansiosta Safari-sivustojen käyttäjätunnukset ja salasanat, luottokorttitiedot ja Wi‑Fi-verkon tiedot ovat ajan tasalla ja käytettävissäsi kaikissa laitteissasi. Avainnippu voi myös tallentaa tilitietosi, joita käytät muun muassa Mailissa, Yhteystiedoissa, Kalenterissa, Viesteissä, Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissä ja muilla internet-tileillä, ja lisää nämä tiedot automaattisesti kaikkiin laitteisiisi.

iCloud-avainnippu käyttää päästä päähän -salausta, ja se on suunniteltu niin, että vain sinä voit käyttää tietoja, ja ainoastaan laitteissa, joissa olet kirjautunut iCloudiin. Kukaan muu, edes Apple, ei voi käyttää iCloud-avainnipun tietoja. Voit laittaa iCloud-avainnipun pois päältä milloin tahansa iCloud-asetuksissa.

iCloud-varmuuskopiointi

Kun käytät iCloud-varmuuskopiointia, varmuuskopio voi sisältää kuvia, videoita, viestejä (iMessage-, teksti- ja multimediaviestit), Terveys-apin ja muiden appien tietoja, sijaintiasetukset (esimerkiksi asettamasi sijaintipohjaiset muistutukset), Visual Voicemailin, laitteen asetukset ja ominaisuudet sekä asetuksista riippuen iOS- tai iPadOS-laitteesi muut tiedot.

Voit lopettaa tietyn apin tietojen iCloud-varmuuskopioinnin napauttamalla Asetukset > [nimesi] > iCloud > Tallennustila > Hallitse tallennustilaa > Varmuuskopiot, valitsemalla iOS- tai iPadOS-laitteesi ja napauttamalla haluamasi apit pois päältä.

Voit laittaa iCloud-varmuuskopionnin kokonaan pois päältä iCloud-asetuksissa ja varmuuskopioida iOS- tai iPadOS-laitteesi tietokoneellesi Finderin (macOS Catalina 10.15 tai uudempi) tai iTunesin (macOS Mojave 10.14 tai vanhempi) avulla. Voit poistaa varmuuskopiotietosi kokonaan iCloudista poistamalla yksittäiset varmuuskopiot ennen kuin laitat iCloud-varmuuskopion pois päältä. Muussa tapauksessa tietosi säilytetään enintään 180 päivän ajan.

Tietojen jakaminen iCloudin avulla

Jos käytät iCloudia tiedostojen jakamiseen julkisesti tai yksityisesti Muistiinpanoissa, Pagesissa, Numbersissa, Keynotessa, Freeformissa ja tietyissä muiden valmistajien apeissa, Apple tallentaa jaetun tiedoston ja sillä on myös pääsy tiedostoon. Tiliisi liitetty etu- ja sukunimesi (jos soveltuu), laitteessa oleva puhelinnumero sekä tiedoston nimi ovat kaikkien niiden käytettävissä, joilla on pääsy jakolinkkiin, riippumatta siitä, onko jako yksityinen vai julkinen. Yksityisen jaon osallistujien identiteettiä ei paljasteta kenellekään, jota ei ole kutsuttu ja joka ei ole hyväksynyt yksityistä kutsua.

Jos luot jaetun kirjaston tai liityt jaettuun kirjastoon, kuka tahansa osallistuja voi lisätä, muokata ja poistaa jaetussa kirjastossa olevia kuvia ja videoita iCloudin kautta. Jaettuun kirjastoon voi lisätä sisältöä monin tavoin joko käsin tai automaattisesti. Voit hallita sitä, miten jaat sisältöä, iOS- tai iPadOS-laitteessa kohdassa Asetukset > Kuvat > Jaettu kirjasto > Jaa kamerasta.

iCloud ja apit

Jotkin apit käyttävät iCloudia tallentamaan tietoja ja sisältöä, jota annat apille. Näin tiedot ovat käytössäsi kaikissa iCloudia käyttävissä laitteissasi. Appi voi valita, tallennetaanko osa vai kaikki tiedot iCloudiin. Muiden valmistajien apit voivat pyytää etsimään sinut, jotta apin muut käyttäjät voivat nähdä etu- ja sukunimesi, kun he etsivät muita käyttäjiä näiden Apple ID:illä.

Voit lopettaa apin tietojen tallentamisen iCloudiin laittamalla sen iCloud-käyttöoikeuden pois päältä. Tee näin valitsemalla Asetukset > [nimesi] > iCloud ja napauttamalla appeja pois päältä luettelossa.

iCloudia vaativat Applen palvelut

Sinun on kirjauduttava iCloudiin laitteellasi, jotta voit käyttää Applen palveluja, kuten Apple Payta, aktiivisuusjakoa, Kotia, Handoffia, universaalia leikepöytää ja lukituksen avaamista Apple Watchilla. Apple tarkistaa iCloud-tilauksestasi, voitko ottaa Suojatun kameratallennuksen käyttöön Koti-apissa. Apple ei voi käyttää kameratallennustesi sisältöä. Sinun ei tarvitse käyttää kaikkia iCloudin ominaisuuksia, ja voit laittaa minkä tahansa iCloud-toiminnon pois päältä laitteesi iCloud-asetuksissa.

Kirjautuminen ulos iCloudista

Jos haluat lopettaa iCloudin käytön iOS- tai iPadOS-laitteessasi ja sen Apple Watch ‑laiteparissa, voit kirjautua iCloud-tililtäsi valitsemalla Asetukset > [nimesi] ja napauttamalla Kirjaudu ulos. Lopeta iCloudin käyttö Macissa valitsemalla Järjestelmäasetukset > [nimesi] ja klikkaamalla Kirjaudu ulos. Tähän saatetaan vaatia Apple ID ‑salasanasi.

Viestintä sinulle

Apple voi lähettää tilitietojesi (esim. omistamasi Apple-tuotteet ja tilaamasi Applen palvelut, tilillesi rekisteröidyt laitteet) perusteella sinulle tietoja iCloudista ja muista Applen tuotteista, palveluista ja tarjouksista, jotka voivat kiinnostaa sinua, mukaan lukien Apple One. Laitteesi sarjanumeroa saatetaan käyttää palvelutarjous­kelpoisuuden tarkastamiseen. Jos kuulut Perhejako-ryhmään, Apple voi lähettää sinulle viestejä tuotteista, palveluista ja tarjouksista, jotka ovat saatavillasi Perhejaon kautta. Jos ostat Apple One -tilauksen, Apple voi lähettää sinulle viestejä tai ilmoituksia kunkin tilaamasi palvelun ominaisuuksista.

Sähköposti­markkinointi
Voit saada näitä viestejä sähköpostilla, jos annat luvan sähköposti­markkinointiin. Voit muuttaa sähköpostiasetuksiasi ja estää sähköpostit osoitteessa appleid.apple.com, tai iOS- tai iPadOS-laitteessasi valitsemalla Asetukset > [nimesi] > Henkilötiedot.

Push-ilmoitukset
Voit saada näitä viestejä myös push-ilmoituksilla. Voit päivittää ilmoitusasetuksesi tai estää ilmoitukset iOS- tai iPadOS-laitteessa valitsemalla Asetukset > Ilmoitukset.

Perhejako

Perhajaolla voit jakaa joitakin sisältöjä, sijainnin, tilauksia ja näytön käyttötiedot perheen jäsenten kesken. Perheen järjestäjä valitsee käytettävät jakopalvelut. Jos Perhejako on käytössä Apple Musicille, Apple TV:lle, Apple Arcadelle tai Apple News+:lle, perheen jäsenet kirjautuvat palveluihin edelleenkin omalla Apple ID:llään ja säilyttävät omat kirjastonsa ja suosituksensa yksityisinä, mutta nauttivat perhetilauksen eduista. Samoin Perhejaon salliminen iCloud-tallennustilalle antaa jokaiselle jäsenelle pääsyn perheen tallennustilaan, mutta henkilökohtaiset tilit ja tiedostot pysyvät erillään.

Jos Ostojen jako on käytössä, perheen jäsenet pääsevät automaattisesti käyttämään useita aiempia ja tulevia ostojasi App Storessa, Apple Booksissa ja Apple Musicissa, ellet kätke kyseisiä ostoja. Voit kätkeä yksittäiset iTunes-, Apple Books- ja App Store -ostosi tai laittaa Jaa omat ostot -valinnan pois päältä omissa Perhejako-asetuksissasi. Perheen järjestäjä saa edelleen kuitit ostoista App Storessa, Apple Booksissa ja Apple Musicissa, vaikka olisitkin kätkenyt ostosi.

Jos jaat sijaintisi perheen kanssa, kaikki perheenjäsenet näkevät kaikkien laitteidesi sijainnin Etsi‑apissa, joten he voivat auttaa sinua löytämään kadonneen laitteen tai nähdä sijaintisi kartalla. Voita hallita sijainnin jakoa tai estää sen yksittäisten perheenjäsenten kanssa laitteesi Etsi-asetuksissa.

Jos olet perheen järjestäjä ja otat käyttöön Ruutuajan perheelle, voit tarkkailla tiettyjä perheesi laitteiden käyttötietoja. Perheen järjestäjä voi myös asettaa perheelle Ruutuajan rajoituksia, joita noudatetaan automaattisesti lasten laitteissa. Perheen järjestäjä voi antaa perheen jäsenille oikeuden tarkastella muiden perheen jäsenten Ruutuaika-tietoja.

iMessage, FaceTime ja iCloud

Kun kirjaudut sisään Apple ID :llä iPhonessa, sinut kirjataan iMessageen, FaceTimeen, iCloudiin ja muihin Apple-palveluihin automaattisesti. Laitteen puhelinnumero myös vahvistetaan ja yhdistetään Apple ID:hesi. Apple ID:si tai puhelinnumerosi näytetään niille, joihin otat yhteyttä tai joiden kanssa jaat tietoja, ja sinuun voidaan ottaa yhteyttä tilisi Apple ID:llä, sähköpostiosoitteilla tai puhelinnumeroilla. Voit valita, miten sinut voidaan tavoittaa, kohdassa Asetukset > [nimesi] > Henkilötiedot. Lisätietoja iMessagen ja FaceTimen tietosuojasta saat myös valitsemalla Asetukset > Viestit ja napauttamalla Tietoja: iMessage, FaceTime ja tietosuoja.

iTunes ja App Store ja Music

Kun kirjaudut Apple ID:lläsi iPhoneen, sinut kirjataan automaattisesti iTunes Storeen, App Storeen ja Apple Musiciin, jotta voit tehdä ostoksia tai aloittaa Apple Musicin käytön helposti ja nopeasti. Ostosi tallennetaan Applen järjestelmiin, jotta voit ladata ne uudelleen koska tahansa. Jos käytät Apple Musicia, kuunteluhistoriasi säilytetään ja sen avulla sinulle tarjotaan suosituksia Kuuntele nyt -osiossa. Voit valita Musiikki-asetuksissa, jaetaanko kuunteluhistoriasi.

Jos iTunes Match on saatavilla alueellasi ja käytät sitä, iCloud kerää tietoja iTunes-kirjastosi mediasta ja joko yhdistää mediasi iTunes Storesta saatavilla oleviin kappaleisiin tai lähettää kappaleet, joita ei löydy, iCloudiin. Tämän jälkeen kappaleesi ovat käytettävissä kaikissa soveltuvissa laitteissasi.

Apple One

Jos mobiilioperaattorisi tarjoaa Apple One -tilauksia ja ilmaisia kokeiluja, Apple voi tarkistaa puhelinnumerosi selvittääkseen, oletko oikeutettu operaattorikumppanin kautta. Jos liityit operaattorisi kautta, puhelinnumeroasi käytetään tilisi tunnistamiseen ja ilmoittamiseen operaattorille, että olet aktivoinut tilauksesi. Tilaukseesi yhdistettyä puhelinnumeroa käytetään tilisi tunnistamiseen kirjauduttaessa ja Apple One -tilauksesi liittämiseen tiliin.

Maksutavat, Gift Cardit ja varojen lisääminen Apple ID -saldoon

Jotta voit ostaa App Storesta, iTunesista, Musiikki-apissa ja muualla, sinun on lisättävä Apple ID:hesi kelvollinen maksutapa. Lisää maksutapa iOS:ssä valitsemalla Asetukset > [nimesi] > Maksu ja toimitus, napauttamalla Lisää maksutapa ja lisäämällä tarvittavat maksutiedot. Voit lisätä maksutietoja syöttämällä tiedot käsin tai ottamalla kuvan maksukortistasi. Jos lisäät maksutiedot ottamalla kuvan maksukortistasi, laite erittelee kuvasta tarvittavat tiedot kenttiin. Kuvaa ei näytetä Applelle eikä Apple tallenna sitä. Apple kerää ja tallentaa antamasi maksutavan tiedot, mukaan lukien tilinumeron ja vanhentumisajan, käsitelläkseen ostosi, lakien noudattamiseksi ja petosten ehkäisemiseksi. Voit antaa Applelle myös laskutus- ja toimitusosoitteet, joita voidaan käyttää markkinointi- ja analyysitarkoituksiin, kuten myös laillisten velvoitteiden noudattamiseen ja petosten ehkäisemiseen.

Kun käytät maksukorttia, Apple voi säilyttää ja päivittää automaattisesti korttinumeron ja laskutusosoitteen tulevia ostoja, toistuvia tilitapahtumia ja muita valtuuttamiasi käyttökohteita varten. Apple voi hankkia tämän tiedon rahoituslaitokseltasi tai maksuverkostasi ja myös käyttää sitä petosten ehkäisemiseen ja tietojen vahvistamiseen.

Jos sinulla on Apple Pay käytössä, Apple tarkistaa myös, soveltuuko jokin Apple Payn maksutavoista lisättäväksi maksutavaksi Apple ID:llesi, ja näyttää kyseiset maksutavat Löytyi Lompakosta -kohdan alla. Kun suoritat tapahtuman Apple ID:lläsi, Apple voi myös tarkistaa, soveltuuko jokin Apple ID:n maksutavoista käytettäväksi Apple Paylla. Jos näin on, Apple voi ottaa käyttöön Apple Payn kyseiselle maksutavalle maksutietojesi suojelemiseksi. Voit muokata maksutapojasi milloin tahansa valitsemalla Asetukset > [nimesi] > Maksu ja toimitus.

Voit ostaa Apple Gift Cardin Apple ID:hesi liitetyllä maksutavalla ja jakaa Gift Cardin vastaanottajalle antamalla Applelle vastaanottajan sähköpostiosoitteen, oman nimesi ja Gift Cardin arvon. Voit halutessasi lisätä myös viestin. Apple käyttää vastaanottajan tietoja Gift Card -myyntien ja -palautusten toteuttamiseen, laillisten velvoitteiden täyttämiseen ja petosten ehkäisemiseen.

Voit lunastaa Apple Gift Cardin lisäämällä Gift Cardin arvon Apple ID -saldoosi. Kun lunastat Apple Gift Cardin, tiedot Gift Cardista yhdistetään Apple ID -saldoosi ja Apple voi käyttää tietoja laillisten velvoitteiden täyttämiseen ja petosten ehkäisemiseen. Joitakin tietoja Gift Cardin lunastuksestasi, kuten lunastamiesi Gift Cardien määrä, voidaan myös käyttää lunastuskokemuksesi räätälöimiseen ja Applen viestintään sinulle. Voit kieltäytyä Gift Card -tietojen käytöstä räätälöintiin siirtymällä iTunes Storeen, vierittämällä alareunaan, napauttamalla Apple ID > Näytä Apple ID ja napauttamalla ”Räätälöidyt suositukset” pois päältä.

Voit lisätä Apple ID -saldoasi Apple ID:lle asetetulla maksutavalla. Kun lisäät Apple ID -saldoa, sinulla voi olla mahdollisuus asettaa automaattinen summa tai aikaväli toistuville saldon lisäyksille. Kun otat käyttöön automaattisen saldon lisäyksen, saat Applelta saldoa tai toistuvaa saldon lisäystä koskevia sähköposteja tai viestejä laitteeseesi (esimerkiksi vahvistusilmoituksia, kuitteja ja muistutuksia rekisteröitymisen jälkeen). Voit päivittää tai lopettaa automaattiset saldon lisäykset koska tahansa Apple ID -tiliasetuksissa.

Kun lunastat lahjakortin tai lisäät rahaa Apple ID -saldoosi, Apple-tilisi päivitetty saldo näkyy Lompakossa, jotta voit käyttää Apple-tilin saldoa helposti Apple Store -ostoihin.

Apple voi kerätä Apple ID -tilin maksuasetuksiin liittyvästä toiminnastasi tiettyjä tietoja, kuten klikkaukset ja napautukset, ja parantaa niiden avulla maksutapoihin, Gift Cardeihin ja Apple ID -saldon lisäämiseen liittyvää käyttökokemustasi.

Käyttötiedot

Apple kerää myös tietoja iCloudin käytöstäsi palvelun tarjoamista ja sen laadun parantamista varten. Osa näistä tiedoista voidaan yhdistää Apple ID:hesi, jotta mahdollisesti kohtaamiisi ongelmiin voidaan vastata paremmin. IP-osoitettasi voidaan käyttää sen selvittämiseen, mistä kaupungista ja maasta käytät palvelua, mutta osoitetta ei säilytetä.

Henkilötietojen käsittelyyn sovellettava oikeusperusta

Apple käsittelee Apple ID:tä ja yllä kuvattuja liittyviä tietoja yleisesti toteuttaakseen sopimuksesi Applen kanssa, siinä määrin kuin on tarpeen palvelun tarjoamiseksi ja laillisten velvoitteiden täyttämiseksi. Suostumuksen ollessa asianmukainen oikeusperusta Apple hankkii sen sovellettavan paikallisen lain mukaisesti.

Soveltuvan lain salliessa Apple käsittelee seuraaviin kategorioihin kuuluvia henkilötietoja siinä määrin kuin on tarpeen Applen tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen mukaisiin tarkoituksiin. Näitä tietoja ovat mm. seuraavat:

• Apple ID -tilisi, mukaan lukien sisäänkirjautumiseen käyttämäsi tiedot sekä kaikki yhteys-, maksu- ja turvatiedot, kuten luotetut puhelimet tai turvakysymykset, joita käytät kaikissa Applen palveluissa.
  • Asentamasi apit, mukaan lukien mistä asennat ne (esimerkiksi sivusto tai appimarkkinapaikka)
  • Onko laitteesi oikeutettu tiettyihin lain vaatimiin palveluihin ja ominaisuuksiin, jotka perustuvat maahan tai alueeseen, jossa se sijaitsee
  • Laitteesi, mukaan lukien laitteen nimi, sarjanumero ja muut laitteistotunnisteet
  • Se miten käytät ja tilaat eri Apple-palveluja, kuten iCloudia, iTunes Storea, App Storea, Apple Musicia ja Apple Onea
  • Maksutiedot, mm. tilinumerot ja vanhenemis­päivämäärät, laskutus- ja toimitusosoitteet sekä tiedot Gift Cardien lunastuksista

Oikeutettuja etuja ovat mm. seuraavat:

• Sinulle ja muille tarjotun palvelun ja tuen parantaminen sekä kirjanpito-, raportointi- ja analyysitarkoitukset
  • Sen määrittäminen, mitä lain vaatimia ominaisuuksia ja palveluja on saatavilla, sekä niiden käyttöönottaminen
  • Tietojesi käyttö sinua mahdollisesti kiinnostavien tarjousten lähettämiseen sinulle sähköpostilla tai push-ilmoituksilla
  • Tarjouskelpoisuuden tarkistaminen
  • Petosten ja muun haitallisen toiminnan torjunta

Säilytys

Kun teet oston, kuten tilauksen, ostoon liittyviä henkilötietoja säilytetään taloudelliseen raportointiin sovellettavien lakien mukaisen ajan. Tämä aika vaihtelee alueittain. Useimmille asiakkaille tämä vaatii vähintään 10 vuoden säilytysajan, mutta joillakin alueilla, kuten Kiinassa, aika voi olla 30 vuotta. Apple voi säilyttää myös tiedot iCloudiin liittyviin palveluihin liittyvästä toiminnastasi. Näitä tietoja säilytetään yleensä 30 päivää, mutta niitä voidaan säilyttää koostetussa muodossa enintään 3 vuotta, ellei laki tai oikeusprosessi edellytä pitempää säilytysaikaa.

Jos poistat Apple ID -tilisi, Apple säilyttää poistetusta tilistä arkistotietueen lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi, mukaan lukien kuten edellä kuvattu, ja niin kauan kuin oikeutetusti tarpeen tilin turvallisuuden varmistamiseksi. Jos päätät luoda uuden tilin myöhemmin, sinun on käytettävä sähköpostiosoitetta, jota ei ole liitetty poistettavaksi pyytämääsi tiliin. Jos käytit tilin luomiseen puhelinnumeroa, sitä ei voida samoista syistä käyttää toisen tilin luomiseen. Et voi poistaa tilin ensisijaista sähköpostiosoitetta etkä puhelinnumeroa, jos käytit sitä tilin luomiseen. Applelta voidaan myös edellyttää tietojen säilyttämistä tuomioistuinratkaisun tai vastaavan velvoittavan prosessin vaatimusten noudattamiseksi.

Poistaessaan tilin Apple tekee parhaansa kaikkien tiliisi liittyvien henkilötietojen poistamiseksi. Jos Apple poistaa henkilötietosi, tietyt sinua koskevat henkilötietosi poistetaan niin, että niitä ei ole mahdollista palauttaa. Lisäksi tietyt henkilötietosi tehdään tunnistamattomaksi.

Applen keräämiä tietoja käsitellään aina Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Tämä löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/privacy.

Julkaisupäivä: 5. maaliskuu 2024