Arabian ja heprean kaksisuuntaisen tuen käyttäminen Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa

Lue, miten oikealta vasemmalle kirjoitettavaa tekstiä sisältäviä dokumentteja luodaan ja muokataan.

Kun käytät kaksisuuntaista kieltä, tekstin, tekstilaatikoiden ja taulukoiden vakiona oleva kirjoitussuunta on oikealta vasemmalle. Kun syötät tekstiä dokumenttiin, näppäimistön kieli määrittää kirjoitussuunnan.

Kielen tarkistaminen

Voit käyttää kaksisuuntaisia kieliä, kuten arabiaa ja hepreaa, Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa. Lue, miten voit lisätä kieliä Macin syöttölähteisiinlisätä näppäimistön iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin javaihtaa kielen iCloud.comissa.

Dokumentin luominen

Kun olet lisännyt kaksisuuntaisen kielen, luo dokumentti valitsemalla työpohja.

• Mac: Valitse Tiedosto > Uusi, ja valitse sitten työpohja. Valitse kaksisuuntainen kieli oikeasta alakulmasta, ja klikkaa sitten Valitse.
  • iPhone, iPad tai iPod touch: Napauta +, valitse kaksisuuntainen kieli vasemmasta yläkulmasta, ja napauta sitten työpohjaa.
  • iCloud.com: Klikkaa Lisää-painike, valitse kaksisuuntainen kieli oikeasta yläkulmasta, valitse työpohja, ja klikkaa sitten Valitse.

Aiemmin luodun dokumentin kielen vaihtaminen

Kun luot uuden dokumentin, siinä käytetään laitteessasi käytettyä kieltä. Lue, miten kieli vaihdetaan Macissa ja iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Jos haluat vaihtaa aiemmin luodun dokumentin kielen, noudata seuraavia laitteesi ohjeita.

Macissa:

1. Valitse Tiedosto > Lisävalinnat > Kieli ja alue.
  2. Valitse kieli.
  3. Klikkaa OK.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Napauta Lisää-painike ja sitten Kieli ja alue.
  2. Napauta Kieli, ja valitse sitten kieli.
  3. Napauta Alue, ja valitse sitten alue.
  4. Napauta Valmis.

Kaksisuuntaisten tekstien ja taulukoiden kanssa työskenteleminen

Voit käyttää sekä oikealta vasemmalle että vasemmalta oikealle luettavia tekstejä samassa dokumentissa. Lue, miten taulukon suunta käännetään ja kirjoitussuunta vaihdetaan.

Kirjoitussuunnan vaihtaminen

Klikkaa Macissa tai iCloud.comissa kuvaketta muotoilupainike, ja klikkaa sitten Oikealta vasemmalle -painike

Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa kuvaketta muotoilupainike, ja napauta sitten Oikealta vasemmalle -painike.

Taulukon suunnan kääntäminen

Klikkaa Macissa tai iCloud.comissa taulukkoa, klikkaa muotoilupainike, ja klikkaa sitten Käännä taulukon suunta tai Käännä taulukon suunta.

Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa taulukkoa, napauta muotoilupainike, ja vieritä sitten alas ja napauta Käännä taulukon suunta.

Välilehden suunnan kääntäminen

Välilehden kaikkien taulukoiden suunnan kääntäminen Numbers-dokumentissa:

1. Napauta tai klikkaa välilehteä.
  2. Napauta tai klikkaa Käännä välilehden suunta.

Aukeaman käyttäminen

Voit määrittää Pages-dokumentin kaksisivuiseksi aukeamaksi, ja kun otat kaksisuuntaisen kielen käyttöön, sivujen asettelu on oikealta vasemmalle.

Jos haluat käyttää aukeamaa uudessa dokumentissa, valitse kirjan työpohja työpohjan valitsijasta. Jos haluat käyttää aukeamaa aiemmin luodussa dokumentissa, noudata laitteesi ohjeita:

• Mac: klikkaa Dokumentin valinnat oikeassa yläkulmassa, ja valitse sitten Aukeama.
  • iPhone, iPad tai iPod touch: napauta Lisää-painike, napauta Dokumentin asetukset , napauta Dokumenttiasetukset-painike, ja vieritä sitten alas ja ota Aukeama käyttöön.

Käytä kaksisuuntaista tekstiä kaavioissa

Kun määrität kaksisuuntaisen kielen, tekstin suunta, muotoillut numerot, päivämäärät ja rot ja kaavioiden nimikkeet näkyvät oikealta vasemmalle.

Kaaviot tekstillä oikealta vasemmalle