Tietoja lomakalentereista iOS:ssä ja macOS:ssä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit näyttää Kalenteri-apin lomakalenterit iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa.

iOS-laitteen ja Macin Kalenteri-apissa on sisäinen lomakalenteri, joka on mukautettu maassasi tai alueellasi yleisimmin tunnustettujen juhlapäivien mukaan. Näihin kuuluvat viralliset valtiolliset, uskonnolliset ja muut perinteiset juhlapäivät.

Lomakalenterin näyttäminen

Siirry iOS-laitteessa Kalenteri-appiin ja napauta Kalenterit. Vieritä alas Muu-kohtaan ja laita lomakalenteri päälle tai pois päältä napauttamalla  tai . Lomakalenterin nimi osoittaa, mikä maa tai alue näytetään. Sinun on ehkä päivitettävä kalenteri muutosten tekemisen jälkeen, jotta näet muutokset. Siirry Kalenteri-appiin ja napauta Saapuneet. Pyyhkäise sitten hitaasti näytön ylälaidasta alaspäin.

Valitse Macissa Kalenteri > Asetukset ja klikkaa sitten Yleiset. Klikkaa sitten Näytä juhlapäiväkalenteri sen ottamiseksi käyttöön tai poistamiseksi käytöstä. Jos juhlapäiväkalenteri on käytössä, mutta et näe sitä, klikkaa Kalenteri-apin vasemmassa yläkulmassa olevaa Kalenterit-painiketta. Varmista, että valittuna on Muu-kohdassa oleva juhlapäiväkalenteri. Voit siirtyä Kalenteri-appiin myös klikkaamalla Kalenterit ja valitsemalla Juhlapäivät tai poistamalla sen valinnan. Sinun on ehkä päivitettävä kalenteri muutosten tekemisen jälkeen, jotta näet muutokset. Valitse Kalenterit > Näytä > Päivitä kalenterit.

Jos näet useita juhlapäiväkalentereita, olet ehkä tilannut muun valmistajan juhlapäiväkalenterin tai vanhemman iCloud-kalenterin. Voit peruuttaa näiden kalentereiden tilauksen seuraavasti:

• Siirry iOS-laitteessa Kalenteri-appiin ja napauta sitten Kalenterit. Vieritä alas iCloud-osioon ja hae juhlapäiväkalenteri. Napauta  ja sitten Poista.
  • Avaa Macissa Kalenteri ja katso Muu-kohtaa. Ctrl-klikkaa ja valitse Peruuta tilaus.

Muiden kalentereiden lisääminen

Kalenteri-appi käyttää kalenteritietojen vaihtamiseen ja ajoittamiseen alan standardiksi muodostunutta iCalendar-muotoa. Voit tilata myös muita, esimerkiksi urheilu- ja koulutapahtumia sisältäviä kalentereita. Nämä kalenterit ilmestyvät kalenteriluettelon iCloud-osioon. Lue, miten voit lisätä ne.