Pikamatkakortin käyttäminen Apple Paylla Manner-Kiinassa

Julkisella liikenteellä matkustaminen Manner-Kiinassa ei ole ollut koskaan helpompaa tai kätevämpää. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää pikamatkakorttia Apple Paylla iPhonessa tai Apple Watchissa.

Jos haluat käyttää pikamatkakorttia Apple Paylla Manner-Kiinassa, sinun on ensin otettava matkakortti käyttöön Apple Payssa yhteensopivassa laitteessa: iPhone 6s:ssä tai uudemmassa tai Apple Watch Series 1:ssä, Apple Watch Series 2:ssa tai uudemmassa. Voit tarkistaa julkisen liikenteen järjestäjältä, mitkä laitteet ovat yhteensopivia matkakorttisi kanssa.

Matkan maksaminen matkakortilla Apple Payn avulla

Voit maksaa matkapalvelut, kuten metro- ja bussimatkat, käyttämällä pikamatkakorttia Apple Payssa.1

1. Kulje lippuporteista sisään pitämällä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä lippulaitteen lukijan keskiosan lähellä, kunnes tunnet värinän.
  2. Näytössä näkyy Valmis-teksti ja valintamerkki. iPhonen tai Apple Watchin täytyy olla päällä, mutta sen ei tarvitse olla yhteydessä verkkoon. Pikamatkakorttia käytettäessä sinun ei tarvitse suorittaa vahvistusta Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla, eikä sinun tarvitse herättää laitetta, avata sen lukitusta tai avata appia.
  3. Kulje lippuporteista ulos pitämällä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä lippulaitteen lukijan keskiosan lähellä, kunnes tunnet värinän.

Yhteensopivassa iPhonessa, jossa on iOS:n uusin versio, Express-kortit, joissa on varatehoa, ovat käytettävissä jopa viisi tuntia sen jälkeen, kun iPhonesi tarvitsee latausta. Kun iPhonesi tarvitsee latausta, voit tarkistaa Express-korttien käytettävyyden painamalla sivupainiketta. Jos teet tämän usein, Express-korttien varateho saattaa vähentyä huomattavasti. Jos päätät sammuttaa iPhonesi, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Jos haluat maksaa kaupoissa oletuksena olevalla luotto- tai pankkikortilla, noudata seuraavia ohjeita:

• Jos sinulla on iPhone, jossa on käytössä Touch ID, kaksoisklikkaa Koti-painiketta iPhonen ollessa lukittuna tai valitse korttisi Walletissa ja suorita todennus, ennen kuin siirrät iPhonen lukijan lähelle.
  • Jos sinulla on iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max tai iPhone XR tai uudempi, kaksoisklikkaa sivupainiketta ja suorita todennus Face ID:llä, ennen kuin siirrät iPhonen lukijan lähelle.

Jos aseman työntekijän on huollettava matkakorttisi Apple Payssa, aseta laite huoltotilaan ennen sen antamista aseman työntekijälle:

• Avaa iPhonessa Wallet-appi ja napauta Lisää-painiketta lisää-kuvake. Avaa sitten Huoltotila ja suorita todennus Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.
  • Poista Apple Watch ranteestasi, avaa sen lukitus pääsykoodilla ja kaksoisklikkaa sen sivupainiketta. Valitse sitten matkakorttisi, paina lujasti näyttöä, napauta Huoltotila ja pyydä aseman työntekijää pitämään Apple Watchia näyttö alaspäin.

Pikamatkakortin vaihtaminen

Ensimmäisestä Walletiin lisäämästäsi matkakortista tulee pikamatkakortti. Jos lisäät muita matkakortteja ja haluat vaihtaa pikamatkakortin, toimi seuraavasti.

iPhone

1. Siirry Asetukset-appiin ja napauta sitten Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta iPhone 6s:ssä, iPhone 6s Plussassa ja uudemmissa Pikamatkakortti. Napauta iPhone 6:ssa ja iPhone 6 Plussassa Automaattinen matkakortti.
  3. Valitse uusi matkakortti ja valtuuta se Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Apple Watch

1. Avaa Watch-appi iPhonessasi.
  2. Siirry Oma Apple Watch -välilehteen, napauta Wallet ja Apple Pay ja napauta sitten Pikamatkakortti.
  3. Valitse uusi kortti ja valtuuta se antamalla pääsykoodisi Apple Watchiin.

Jos et halua, että kortti asetetaan pikamatkakortiksi, valitse Ei mitään.

Apple Watch ja iPhone, joissa on matkakortti

Matkakortin saldon tarkistaminen

Avaa iPhonessa Wallet-appi ja napauta sitten matkakorttia. Nykyinen saldo näytetään.

Apple Watchissa voit tarkistaa saldon kaksoisklikkaamalla sivupainiketta ja pyyhkäisemällä matkakorttiisi.

Voit saada ilmoituksia, kun saldo on vähissä. Avaa sitä varten Wallet, napauta matkakorttia ja napauta sitten Lisää-painiketta lisää-kuvake. Napauta Saldo, napauta sitten Ei muistutusta ja ota ilmoitukset käyttöön toimimalla ohjeiden mukaan.

Jos matkakorttisi saldoa ei päivitetä

1. Avaa Wallet-appi iPhonessa.
  2. Napauta matkakorttia.
  3. Napauta Lisää-painiketta .
  4. Ota huoltotila käyttöön ja tee sitten todennus Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Voit poistaa huoltotilan käytöstä napauttamalla korttia. Jos saldosi on edelleen väärin, käynnistä iPhone uudelleen.

Rahan lisääminen matkakortille

Voit lisätä matkakortille rahaa käyttämällä China UnionPay -luotto- tai -pankkikorttia, jonka olet lisännyt Walletiin. iPhoneen tai Apple Watchiin lisättävissä olevat minimi- ja maksimisuunnat voivat vaihdella julkisen liikenteen tarjoajan mukaan.

iPhone:

1. Avaa Wallet-appi.
  2. Napauta matkakorttia, jolle haluat lisätä rahaa.
  3. Napauta Lisää-painiketta lisää-kuvake, napauta Lisää rahaa, valitse summa ja napauta Lisää.
  4. Valitse UnionPay-luotto- tai -pankkikorttisi ja suorita tapahtuma loppuun käyttämällä Face ID:tä, Touch ID:tä tai pääsykoodia.

Apple Watch:

1. Avaa Wallet-appi.
  2. Napauta matkakorttia.
  3. Selaa Korttivalinnat-kohtaan ja napauta Lisää rahaa.
  4. Toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Varmista ennen matkan aloittamista, että Apple Payn matkakortilla on riittävästi rahaa koko matkalle. Varmista myös, että akku on ladattu kestämään koko matkan.

Voit lisätä rahaa myös julkisen liikenteen tarjoajan apilla.

1. Shanghaissa voit maksaa matkakortilla metro-, bussi-, lautta- ja maglev-matkat.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.