Pikamatkakortin käyttäminen Apple Paylla Manner-Kiinassa

Julkisella liikenteellä matkustaminen Manner-Kiinassa ei ole ollut koskaan helpompaa tai kätevämpää. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää pikamatkakorttia Apple Paylla iPhonessa tai Apple Watchissa.

Jos haluat käyttää pikamatkakorttia Apple Paylla Manner-Kiinassa, sinun on ensin otettava matkakortti käyttöön Apple Payssa yhteensopivassa laitteessa: iPhone 6s:ssä tai uudemmassa, Apple Watch Series 3:ssa tai uudemmassa, jossa on iOS:n tai watchOS:n uusin versio.* Voit tarkistaa julkisen liikenteen järjestäjältä, mitkä laitteet ovat yhteensopivia matkakorttisi kanssa.

* Sijainnistasi riippuen voit ehkä käyttää Apple Watch Series 1:tä tai Apple Watch Series 2:ta.

Matkan maksaminen matkakortilla Apple Payn avulla

Voit maksaa matkapalvelut, kuten metro- ja bussimatkat, käyttämällä pikamatkakorttia Apple Payssa.1

1. Kulje lippuporteista sisään pitämällä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä lippulaitteen lukijan keskiosan lähellä, kunnes tunnet värinän.

2. Näytössä näkyy Valmis-teksti ja valintamerkki. iPhonen tai Apple Watchin täytyy olla päällä, mutta sen ei tarvitse olla yhteydessä verkkoon. Pikamatkakorttia käytettäessä sinun ei tarvitse suorittaa vahvistusta Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla, eikä sinun tarvitse herättää laitetta, avata sen lukitusta tai avata appia.

3. Kulje lippuporteista ulos pitämällä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä lippulaitteen lukijan keskiosan lähellä, kunnes tunnet värinän.

Yhteensopivassa iPhonessa, jossa on iOS:n uusin versio, Express-kortit, joissa on varatehoa, ovat käytettävissä jopa viisi tuntia sen jälkeen, kun iPhonesi tarvitsee latausta. Jos iPhone on ladattava, voit tarkistaa pikamatkakorttien käytettävyyden painamalla sivupainiketta. Jos teet näin usein, pikamatkakorttien varateho voi vähentyä merkittävästi. Jos sammutat iPhonen, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Jos haluat maksaa kaupoissa oletuksena olevalla luotto- tai pankkikortilla, noudata seuraavia ohjeita:

• Jos sinulla on iPhone, jossa on käytössä Touch ID, kaksoisklikkaa Koti-painiketta iPhonen ollessa lukittuna tai valitse korttisi Lompakossa ja suorita todennus, ennen kuin siirrät iPhonen lukijan lähelle.

• Jos sinulla on iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max tai iPhone XR tai uudempi, kaksoisklikkaa sivupainiketta ja suorita todennus Face ID:llä, ennen kuin siirrät iPhonen lukijan lähelle.

Jos aseman työntekijän on huollettava matkakorttisi Apple Payssa, aseta laite huoltotilaan ennen sen antamista aseman työntekijälle:

• Avaa Lompakko-appi iPhonessa, napauta Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, napauta Kortin tiedotKortin tiedot ‑kuvake ja avaa sitten huoltotila ja tee todennus Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

• Poista Apple Watch ranteestasi, avaa sen lukitus pääsykoodilla ja kaksoisklikkaa sen sivupainiketta. Valitse sitten matkakorttisi, paina lujasti näyttöä, napauta Huoltotila ja pyydä aseman työntekijää pitämään Apple Watchia näyttö alaspäin.

Pikamatkakortin vaihtaminen

Ensimmäisestä Lompakkoon lisäämästäsi matkakortista tulee pikamatkakortti. Jos lisäät muita matkakortteja ja haluat vaihtaa pikamatkakortin, toimi seuraavasti.

iPhone:

1. Siirry Asetukset-appiin ja napauta sitten Lompakko ja Apple Pay.

2. Napauta iPhone 6s:ssä, iPhone 6s Plussassa ja uudemmissa Pikamatkakortti. Napauta iPhone 6:ssa ja iPhone 6 Plussassa Automaattinen matkakortti.

3. Valitse uusi matkakortti ja tee todennus Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Apple Watch:

1. Avaa Watch-appi iPhonessasi.

2. Siirry Oma Apple Watch -välilehteen, napauta Lompakko ja Apple Pay ja napauta sitten Pikamatkakortti.

3. Valitse uusi kortti ja valtuuta se antamalla pääsykoodisi Apple Watchiin.

Jos et halua, että kortti asetetaan pikamatkakortiksi, valitse Ei mitään.

Matkakortin saldon tarkistaminen

Avaa iPhonessa Lompakko-appi ja napauta sitten matkakorttia. Nykyinen saldo tulee näkyviin.

Apple Watchissa voit tarkistaa saldon kaksoisklikkaamalla sivupainiketta ja pyyhkäisemällä matkakorttiisi.

Voit saada ilmoituksia, kun saldo on vähissä. Voit tehdä tämän avaamalla Lompakko-apin, napauttamalla matkakorttia, napauttamalla Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja sitten napauttamalla Kortin tiedot -painikettaKortin tiedot -painike. Napauta Saldo, napauta sitten Ei muistutusta ja ota ilmoitukset käyttöön toimimalla ohjeiden mukaan.

Jos matkakorttisi saldoa ei päivitetä

1. Avaa Lompakko-appi iPhonessa.

2. Napauta matkakorttia.

3. Napauta Lisää-painikettaKuvaan ei ole lisätty vaihtoehtoista tekstiä ja napauta sitten Kortin tiedotKortin tiedot -kuvake.

4. Ota huoltotila käyttöön ja tee sitten todennus Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Apple Watch ja iPhone, joissa on matkakortti

Voit poistaa huoltotilan käytöstä napauttamalla korttia. Jos saldosi on edelleen väärin, käynnistä iPhone uudelleen.

Rahan lisääminen matkakortille

Voit lisätä matkakortille rahaa käyttämällä China UnionPay -luotto- tai -pankkikorttia, jonka olet lisännyt Lompakkoon. iPhoneen tai Apple Watchiin lisättävissä olevat minimi- ja maksimisuunnat voivat vaihdella julkisen liikenteen tarjoajan mukaan.

iPhone:

1. Avaa Lompakko-appi.

2. Napauta matkakorttia, jolle haluat lisätä rahaa.

3. Napauta Lisää rahaa, valitse summa ja napauta Lisää.

4. Valitse UnionPay-luotto- tai -pankkikorttisi ja suorita tapahtuma loppuun käyttämällä Face ID:tä, Touch ID:tä tai pääsykoodia.

Apple Watch:

1. Avaa Lompakko-appi.

2. Napauta matkakorttia.

3. Selaa Korttivalinnat-kohtaan ja napauta Lisää rahaa.

4. Toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Varmista ennen matkan aloittamista, että Apple Payn matkakortilla on riittävästi rahaa koko matkalle. Varmista myös, että akku on ladattu kestämään koko matkan.

Voit lisätä rahaa myös julkisen liikenteen tarjoajan apilla.

Lisätietoja

1. Shanghaissa voit maksaa matkakortilla metro-, bussi-, lautta- ja maglev-matkat.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.