Pikamatkakortin käyttäminen Apple Paylla Pekingissä ja Shanghaissa

Matkustaminen Pekingissä ja Shanghaissa ei ole koskaan ollut näin helppoa ja kätevää. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää pikamatkakorttia Apple Paylla iPhonessa tai Apple Watchissa.

Jos haluat käyttää pikamatkakorttia Apple Paylla Pekingissä tai Shanghaissa, sinun on ensin otettava matkakortti käyttöön Apple Payssa iPhone 6:ssa, iPhone 6 Plusissa tai uudemmassa tai Apple Watch Series 1:ssä, Apple Watch Series 2:ssa tai uudemmassa.*

Matkan maksaminen matkakortilla Apple Payn avulla

Voit maksaa matkapalvelut käyttämällä pikamatkakorttia Apple Payssa. Pekingissä voit maksaa matkakortilla metro- ja bussimatkat. Shanghaissa voit maksaa matkakortilla metro-, bussi-, lautta- ja maglev-matkat.

Kun kuljet lippuporteista, pidä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä muutaman senttimetrin päässä lippulaitteen lukijan keskiosasta, kunnes tunnet värinän. Näytössä näkyy Valmis-teksti ja valintamerkki. iPhonen tai Apple Watchin täytyy olla päällä, mutta sen ei tarvitse olla yhteydessä verkkoon. Pikamatkakorttia käytettäessä sinun ei tarvitse suorittaa vahvistusta Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla, eikä sinun tarvitse herättää laitetta, avata sen lukitusta tai avata appia.

iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin Express-kortit, joissa on varatehoa, ovat käytettävissä jopa viisi tuntia sen jälkeen, kun iPhonesi tarvitsee latausta. Kun iPhonesi tarvitsee latausta, voit tarkistaa Express-korttien käytettävyyden painamalla sivupainiketta. Tämä saattaa usein vähentää Express-korttien varatehoa huomattavasti. Jos päätät sammuttaa iPhonesi, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Jos haluat maksaa kaupoissa oletuksena olevalla luotto- tai pankkikortilla, noudata seuraavia ohjeita:

1. Jos sinulla on iPhone, jossa on käytössä Touch ID, kaksoisklikkaa Koti-painiketta iPhonen ollessa lukittuna tai valitse korttisi Walletissa ja suorita todennus, ennen kuin siirrät iPhonen lukijan lähelle.
  2. Jos sinulla on iPhone X, iPhone XS tai iPhone XS Max, kaksoisklikkaa sivupainiketta ja suorita todennus Face ID:llä, ennen kuin siirrät iPhonen lukijan lähelle.

Joudut ehkä pyytämään aseman työntekijää huoltamaan matkakortin Apple Payssa. Jos teet näin, aseta laite Huoltotilaan ennen sen antamista aseman työntekijälle:

• Avaa iPhonessa Wallet ja napauta Lisää-painike. Avaa sitten Huoltotila ja suorita todennus Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.
  • Poista Apple Watch ranteestasi, avaa sen lukitus pääsykoodilla ja kaksoisklikkaa sen sivupainiketta. Valitse sitten matkakorttisi, paina lujasti näyttöä, napauta Huoltotila ja pyydä aseman työntekijää pitämään Apple Watchia näyttö alaspäin.

Pikamatkakortin vaihtaminen

Ensimmäisestä Walletiin lisäämästäsi matkakortista tulee pikamatkakortti. Jos lisäät muita matkakortteja ja haluat vaihtaa pikamatkakortin, toimi seuraavasti.

iPhone

1. Valitse Asetukset > Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta iPhone 6s:ssä, iPhone 6s Plusissa ja uudemmissa Pikamatkakortti. Napauta iPhone 6:ssa ja iPhone 6 Plusissa Automaattinen matkakortti.
  3. Valitse uusi matkakortti ja valtuuta se Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Apple Watch

1. Avaa Watch-appi iPhonessasi.
  2. Valitse Oma Apple Watch -välilehti, napauta Wallet ja Apple Pay > Pikamatkakortti.
  3. Valitse uusi kortti ja valtuuta se antamalla pääsykoodisi Apple Watchiin.

Jos et halua, että kortti asetetaan pikamatkakortiksi, valitse Ei mitään.

Apple Watch ja iPhone, joissa on matkakortti

Matkakortin saldon tarkistaminen

Avaa iPhonessa Wallet ja napauta sitten matkakorttia. Nykyinen saldo näytetään.

Apple Watchissa voit tarkistaa saldon kaksoisklikkaamalla sivupainiketta ja pyyhkäisemällä matkakorttiisi. Voit tarkistaa saldon myös avaamalla Walletin, napauttamalla matkakorttia ja vierittämällä alas Digital Crownilla.

Voit saada ilmoituksia, kun saldo on vähissä. Avaa sitä varten Wallet, napauta matkakorttia ja sitten Lisää-painike. Napauta sen jälkeen Saldo > Ei muistutusta ja ota ilmoitukset käyttöön toimimalla ohjeiden mukaan.

Rahan lisääminen matkakortille

Voit lisätä matkakortille rahaa käyttämällä China UnionPay -pankkikorttia, jonka olet lisännyt Walletiin. Pienin iPhoneen lisättävissä oleva summa on Pekingissä 1 RMB ja Shanghaissa 10 RMB. Pienin Apple Watchiin lisättävissä oleva summa on 10 RMB. Suurin kerralla lisättävissä oleva summa on 500 RMB. Walletissa olevan matkakortin enimmäissaldo on 1 000 RMB.

iPhone:

1. Avaa Wallet.
  2. Napauta matkakorttia, jolle haluat lisätä rahaa.
  3. Napauta Lisää-painike, sitten Lisää rahaa, valitse summa ja napauta Lisää.
  4. Valitse UnionPay-pankkikorttisi ja käytä Face ID:tä, aseta sormesi Touch ID:lle tai anna pääsykoodisi tapahtuman suorittamiseksi loppuun.

Apple Watchissa:

1. Avaa Wallet.
  2. Napauta matkakorttia.
  3. Selaa Korttivalinnat-kohtaan ja napauta Lisää rahaa.
  4. Toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Varmista ennen matkan aloittamista, että Apple Payn matkakortilla on riittävästi rahaa koko matkalle. Varmista myös, että akku on ladattu kestämään koko matkan.

Voit lisätä rahaa myös Pekingin ja Shanghain matkakorttiapeissa.

* Apple Payn pikamatkakortti on tällä hetkellä beetavaiheessa Pekingissä ja Shanghaissa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.