Pekingin tai Shanghain matkakortin lisääminen Apple Payhin

Ota selvää, miten voit lisätä matkakortin iPhoneen tai Apple Watchiin, jotta voit käyttää pikamatkakorttia Apple Payssä, kun matkustat Pekingissä ja Shanghaissa.

Voit siirtää Pekingin tai Shanghain fyysisen matkakortin saldon Walletiin ja käyttää sitä Apple Payssä.1 Voit myös luoda uuden matkakortin Walletissa. Ensimmäisestä Walletiin lisäämästäsi matkakortista tulee pikamatkakortti.2

iPhonen Apple Payssä käytettävän uuden matkakortin luominen Walletissa

Tarvitset seuraavat, jotta voit luoda uuden iPhonessa käytettävän Pekingin tai Shanghain matkakortin Walletissa:3

• iPhone 6, iPhone 6 Plus tai uudempi, jossa on käytössä Face ID, Touch ID tai pääsykoodi
  • China UnionPay -pankkikortti, joka on lisätty Walletiin
  • iOS 11.3 tai uudempi
  • internet-yhteys
  • Apple ID, jolla olet kirjautunut iCloudiin
  • Kiina laitteen alueena.

Voit luoda matkakortin Walletissa seuraavasti:

1. Avaa Wallet ja napauta plusmerkkiä .
  2. Napauta Jatka.
  3. Napauta Pekingin matkakortti tai Shanghain matkakortti.
  4. Valitse matkakortille siirrettävä summa. Sinulta veloitetaan myös 20 RMB:n palautettava vakuus.
  5. Luo uusi matkakortti iPhonessa toimimalla ohjeiden mukaan.

Apple Watchin Apple Payssä käytettävän uuden matkakortin luominen Walletissa

Tarvitset seuraavat, jotta voit luoda uuden Apple Watchin Apple Payssä käytettävän uuden matkakortin Walletissa:3

• Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 tai uudempi, josta on muodostettu pariliitos iPhone 6:een, iPhone 6 Plusiin tai uudempaan4
  • watchOS 4.3 tai uudempi ja iOS 11.3 tai uudempi.

Voit luoda uuden matkakortin Walletissa ja lisätä sen Apple Watchiin seuraavasti:

1. Avaa Watch-appi iPhonessasi.
  2. Pyyhkäise ylöspäin ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Napauta Lisää luotto-, pankki- tai matkakortti.
  4. Napauta Jatka.
  5. Napauta Pekingin matkakortti tai Shanghain matkakortti.
  6. Valitse matkakortille siirrettävä summa. Sinulta veloitetaan myös 20 RMB:n palautettava vakuus.
  7. Luo uusi kortti noudattamalla ohjeita.
  8. Aloita matkustaminen Apple Payllä.

Matkakortin saldon siirtäminen Walletiin iPhonessa

Tarvitset seuraavat, jotta voit siirtää fyysisen matkakortin saldon Walletiin iPhonessa:3

• iPhone 7, iPhone 7 Plus tai uudempi, jossa on käytössä Face ID, Touch ID tai pääsykoodi
  • iOS 11.3 tai uudempi
  • Apple ID, jolla olet kirjautunut iCloudiin
  • Kiina laitteen alueena.
  • Shanghaissa matkakortti, jossa numeron edessä on kirjain U
  • matkakortin saldo vähintään 25 RMB Pekingissä ja enemmän kuin 20 RMB Shanghaissa. Siirrettävästä saldosta vähennetään myös 20 RMB:n palautettava vakuus.

Voit siirtää fyysisen matkakortin saldon iPhoneen seuraavasti:2

1. Avaa Wallet-appi ja napauta plusmerkkiä .
  2. Napauta Jatka.
  3. Napauta Pekingin matkakortti tai Shanghain matkakortti.
  4. Napauta Siirrä saldo olemassa olevalta kortilta.
  5. Anna kortin neljä numeroa, jotka sinua pyydetään antamaan. Apua saat alla olevista kuvista.
  6. Kosketa iPhonen yläosalla matkakortin keskiosaa. Pidä se liikkumattomana korttia vasten, kunnes näytöllä näkyy teksti ”Kortti lisätty”. Tämän toiminnon suorittaminen voi kestää muutaman minuutin.

Tarkista Pekingin matkakorttien tapauksessa kortin neljä viimeistä numeroa.

Tarkista Shanghain matkakorttien tapauksessa kortin neljä ensimmäistä numeroa.

Kun olet siirtänyt fyysisen matkakorttisi saldon Walletiin, voit lunastaa alkuperäisen vakuuden palauttamalla fyysisen kortin kortinmyöntäjälle. 20 RMB:n palautettava vakuus, joka vähennetään saldosta, kun siirrät saldon Walletiin, jää Walletiin. Voit lunastaa tämän vakuuden Pekingin matkakortti- ja Shanghain matkakortti -apeissa. Perehdy kortinmyöntäjän ohjeisiin.

Matkakortin saldon siirtäminen Walletiin Apple Watchissa

Tarvitset seuraavat, jotta voit siirtää matkakortin saldon Apple Watchiin:3

• Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 tai uudempi, josta on muodostettu pariliitos iPhone 7:een, iPhone 7 Plusiin tai uudempaan4
  • watchOS 4.3 tai uudempi ja iOS 11.3 tai uudempi.
  • Shanghaissa matkakortti, jossa numeron edessä on kirjain U

Voit siirtää fyysisen matkakortin saldon Apple Watchiin seuraavasti:2

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessasi.
  2. Pyyhkäise ylöspäin ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Napauta Lisää luotto-, pankki- tai matkakortti.
  4. Napauta Jatka.
  5. Napauta Pekingin matkakortti tai Shanghain matkakortti.
  6. Napauta Siirrä saldo olemassa olevalta kortilta.
  7. Siirrä saldo toimimalla ohjeiden mukaan.

Matkakortin siirtäminen iPhonesta Apple Watchiin

Voit siirtää matkakortin iPhonesta Apple Watchiin seuraavasti:

1. Avaa Watch-appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä. Jos sinulla on useita kelloja, valitse niistä yksi.
  2. Napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Vieritä alas sen matkakortin kohdalle, jonka haluat siirtää Apple Watchiin. Napauta sitten kortin vieressä olevaa Lisää-painiketta.

Voit siirtää matkakorttisi takaisin iPhoneen Watch-apilla. Pekingin tai Shanghain matkakorttia ei voi siirtää matkan aikana.

Toisin kuin luotto- ja pankkikortit Apple Payssä, matkakortit voivat olla käytössä vain yhdessä laitteessa kerrallaan.

Mitä seuraavaksi?

Ota selvää, miten voit matkustaa Apple Payllä.

Lue ohjeet matkakortin lisäämiseksi Apple Payhin.

Pekingin matkakortti- ja Shanghain matkakortti -apeilla voit tehdä erilaisia asioita, esimerkiksi siirtää rahaa matkakortille Walletissa ja hankkia hyvityksen matkakortista. Perehdy kortinmyöntäjän ohjeisiin.

1. Apple Pay ei ole saatavana alle 13-vuotiaille lapsille.
  2. Pyydä kortinmyöntäjältäsi tietoa matkakorteista, jotka voit lisätä Apple Payhin. Apple Payn pikamatkakortti on tällä hetkellä beetavaiheessa Pekingissä ja Shanghaissa.
  3. Jos kirjaudut iCloudista ulos tai poistat Face ID:n, Touch ID:n tai pääsykoodin iPhonessa tai Apple Watchissa käytöstä, kaikki luotto-, pankki- ja matkakortit poistetaan kyseisestä laitteesta. Kun poistat matkakortin jostakin laitteesta, jäljelle jäävä saldo tallennetaan ja on siirrettävissä samaan tai toiseen iPhoneen tai Apple Watchiin, josta on muodostettu yhteys verkkoon ja jolla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.
  4. Apple Watch (1. sukupolvi) ja Apple Watch Edition (1. sukupolvi) eivät ole yhteensopivia Apple Payn pikamatkakortin kanssa Kiinassa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.