Apple TV -appi ja tietosuoja

Apple TV -appi on suunniteltu suojaamaan tietojasi. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

• Apple TV -appi kokoaa suosikkielokuvasi ja -TV-ohjelmasi yhteen paikkaan ja suosittelee sinulle sisältöä, josta saatat pitää.
  • Apple kerää tietoja ostoistasi, latauksistasi ja Apple TV -apin käytöstäsi, sekä tietoja siitä, mitä sisältöä katsot ja milloin Apple TV -apissa tai yhdistetyissä apeissa kaikilla tuetuilla laitteillasi. Näitä tietoja käytetään palvelun toteuttamiseen ja Apple TV -apin parantamiseen sinun ja muiden käyttäjien eduksi.
  • Käytämme tietoja ostoistasi, latauksistasi ja toiminnastasi Apple TV -apissa, sekä siitä, mitä ja missä katselet, ominaisuuksien räätälöimiseen ja henkilökohtaisten ehdotusten antamiseen. Voit kieltäytyä tästä tietojen käytöstä alla kuvatulla tavalla.
  • Käytämme tietoja elokuvista ja TV-ohjelmista, joita ostat tai lataat mainosten tarjoamiseen, varmistaaksemme, että hakumainokset App Storessa ja mainokset Apple Newsissä ja Pörssissä (jos saatavilla) ovat sinulle merkityksellisiä. Voit tehdä mainontaan alla kuvattuja valintoja.
  • Petosten havaitsemiseksi ja estämiseksi laitteesi käyttötiedoista, mukaan lukien likimääräinen puheluiden ja sähköpostien määrä, lasketaan laitteen luottamusluku, kun yrität ostaa. Lähetettävät tiedot on suunniteltu siten, että Apple ei saa tietoonsa todellisia arvoja laitteestasi. Tuloksia säilytetään määrätty aika palvelimillamme.

Apple TV:llä voit katsoa suosikki-TV-sarjojasi ja -elokuviasi yhdessä paikassa. Voit katsoa Applelta ostamaasi tai vuokraamaasi sisältöä. Jos saatavilla, voit myös käyttää Apple TV+:n, Apple TV -kanavien ja liitettyjen kolmansien osapuolien videoappien sisältöä. Kaikki tämä sisältö on käytettävissäsi Apple TV -apilla tuetuissa laitteissa, jotka ovat kirjautuneena samalla Apple ID:llä.

Tarjonta Apple TV -apissa

Henkilötietojasi käytetään palvelujen ja ominaisuuksien tarjoamiseen Apple TV -apissa. Näihin tietoihin kuuluu tili- ja maksutietosi, jotka näkyvät ja ovat muutettavissa Asetuksissa.

Apple kerää tietoja siitä, mitä ostat ja katselet Apple TV -apilla kaikilla tuetuilla laitteillasi, jotka ovat kirjautuneena samalla Apple ID:llä. Apple tallentaa tämän tiedon yhdessä Apple ID:si kanssa, jotta voimme näyttää sinulle katselemaasi sisältöä tuetuilla laitteillasi. Jos sallit muun valmistajan apin yhdistää Apple TV -appiin, Apple kerää tämän tiedon myös kyseisestä apista kaikilla tuetuilla laitteillasi. Tuettua sisältöä sisältävät Applen apit, kuten Musiikki, yhdistetään automaattisesti, kun aloitat Apple TV -apin käytön.

Katselutietoihisi sisältyy toistamasi sisältö, milloin toistit sen, millä laitteilla katsoit sen sekä missä kohdassa keskeytit tai lopetit katselun. Keräämme myös yksityiskohtaista historiatietoa kaikista toistotapahtumista Apple TV -kanavilla ja Apple TV+:ssa.

Jos sallit Apple TV -apin käyttää sijaintiasi, sitä käytetään alueesi sisällön tarjoamiseen.

Apple TV -apin parantaminen

Apple kerää myös Apple TV -apin käyttötietoja, mukaan lukien tietoja käyttämistäsi toiminnoista (esim. Seuraavaksi tai Kirjasto), etsimistäsi kohteista, ilmoituksista, joiden kanssa vuorovaikutat, selaamistasi ja katselemistasi sisältösivuista sekä apin virheistä ja kaatumisista. Näitä tietoja, ja tietoja siitä, mitä katsot, käytetään Apple TV -apin parantamiseen ja optimoimiseen sinun ja muiden käyttäjien eduksi. Keräämme tietoa myös laitteestasi, kuten laitetyyppi, käyttöjärjestelmän versio sekä laitteessa oleva vapaa tila. Apple voi käyttää näitä tietoja määrittääkseen, onko pyydetty sisältö ladattavissa ja onko laite Wi‑Fi- vai mobiiliyhteydessä sekä ymmärtääkseen yleiset trendit laitteen tallennustilan käytössä. Esimerkiksi, kun laitteesi vapaa tila on tiedossa, voit hyödyntää Applen kehittämää ominaisuutta, jonka avulla voit ostaa elokuvia iPhonella ilman, että elokuva pitää ladata ostovaiheessa.

Apple TV -apin räätälöinti

Apple räätälöi Apple TV -appia, jotta löydät sinulle merkityksellisintä sisältöä. Apple voi esimerkiksi suositella elokuvia, jotka saattavat kiinnostaa sinua aiemmin katsomiesi elokuvien perusteella. Käytämme räätälöintiin mm. katselu-, osto-, lataus-, selaus- ja muita toimiasi Apple TV -apissa.

Jos et halua, että Apple käyttää tietoja tällä laitteella katselemastasi sisällöstä Apple TV -apissa räätälöintiin kaikissa Apple TV -appia tukevissa laitteissa, voit laittaa räätälöintiominaisuudet pois päältä Asetuksissa. Valitse iOS:ssä ja iPadOS:ssä Asetukset > TV > Käytä toistohistoriaa. Valitse tvOS:ssä Asetukset > Apit > TV > Käytä toistohistoriaa.

Mainonta

Käytämme tietoja Applelta ostamistasi elokuvista ja TV-ohjelmista varmistamaan, että mainokset App Storessa ovat merkityksellisiä. Luomme ihmisryhmiä, segmenttejä, joilla on samanlaisia ominaispiirteitä, ja käytämme kohdennettuja mainoksia näihin ryhmiin. Tietoja sinusta käytetään määritettäessä sinulle sopivia segmenttejä ja sinulle lähetettäviä mainoksia. Yksityisyytesi suojaamiseksi kohdennettuja mainoksia tarjotaan vain, jos enemmän kuin 5 000 ihmistä kuuluu kriteerin mukaiseen ryhmään. Jotta Apple Newsissä ja Pörssissä näkyisi merkityksellisimpiä mainoksia, käytämme samanlaisia tietoja, mutta tavalla, joka on sidottu erityiseen Apple News ‑tunnisteeseen eikä Apple ID:hesi.

Jos et halua vastaanottaa kiinnostuksen kohteisiisi kohdennettuja Applen mainosalustan mainoksia, voit laittaa Rajoita mainosseurantaa -toiminnon päälle, jolloin Apple ID:lläsi kirjauduttuihin laitteisiin ei tule kyseisiä mainoksia.

Lisätietoja mainonnasta ja tietosuojasta hakumainoksissa ja Newsissä löytyy täältä: https://support.apple.com/fi-fi/HT205223.

Lisätietoja kuinka kieltäytyä kiinnostuksen kohteisiin liittyvistä mainoksista App Storessa ja Apple Newsissä löytyy täältä: https://support.apple.com/fi-fi/HT202074.

Jako kolmannen osapuolen kanssa

Olemme velvoitettuja antamaan joitakin ei-henkilökohtaisia tietoja strategisille kumppaneille, jotka toteuttavat yhteistyössä Applen kanssa tuotteemme ja palvelumme, auttavat Applea markkinoinnissa asiakkaille ja myyvät mainontaa Apple puolesta näytettäväksi App Storessa, Apple Newsissa ja Pörssissä. Esimerkiksi, saatamme jakaa ei-henkilökohtaisia tietoja maksutapahtumistasi ja katselemastasi sisällöstä strategisille Apple TV -kumppaneillemme, kuten sisällön omistajille, jotta ne voivat mitata luovan työnsä tuloksen, täyttää rojalti- ja kirjanpitovaatimukset ja parantaa tuotteitaan ja palvelujaan.

Säilytys

Säilytämme henkilökohtaista tietoa Apple TV -apissa tekemistäsi ostoista, latauksista ja katselemastasi sisällöstä eripituisia aikoja, riippuen liiketoiminnan tarpeista, sopimusvelvotteista ja lain asettamista vaatimuksista. Ostojen ja latausten tapauksessa tämä vaatii yleensä vähintään kymmenen vuoden säilytysajan. Säilytämme myös tiedot ostoistasi ja sisältölatauksistasi vähintään niin kauan kuin sinulla on tili Applella, jotta voit ladata sisällön noudattaen sovellettavia ehtojamme. Säilytämme enintään kahden vuoden ajan muita tietoja, kuten selaukset ja haut. Joitakin tietoja, kuten maksutapahtumia, mutta ei tallennettuja korttitietojasi, voidaan kuitenkin säilyttää yritystietoina tilisi sulkemisen jälkeen tai kun lopetat Apple TV -apin käytön.

Tyhjennä toistohistoria

Voit tyhjentää toistohistoriasi Apple TV -apin Asetuksissa. Valitse iOS:n tai iPadOS:n Apple TV -apissa Tili > Tyhjennä toistohistoria. Valitse tvOS:ssä Asetukset > Apit > TV > Tyhjennä toistohistoria. Tämä poistaa kaikki TV-ohjelmat ja elokuvat Seuraavaksi-jonosta ja erottaa aikaisemman toistohistorian tilistäsi. Tämä vaikuttaa kaikkiin laitteisiin, jotka käyttävät samaa Apple ID:tä.

Voit poistaa yksittäisiä kohteita Seuraavaksi-jonosta painamalla jaksoa pitkään ja valitsemalla Poista Seuraavaksi-jonosta. Jos valitset samasta valikosta Poista äskettäin katselluista, jaksoa ei myöskään käytetä enää henkilökohtaisten suositusten räätälöintiin. Apple säilyttää kuitenkin toistohistoriatiedot Apple TV -kanavilta ja Apple TV+:sta raportointi- ja rojaltivaatimusten toteuttamiseen.

Muiden valmistajien yhdistetyt apit

Sinun on annettava lupa osallistuville muiden valmistajien apeille, jotta ne voidaan yhdistää Apple TV -appiin. Tämän jälkeen apit voivat alkaa jakaa katselutietojasi Applelle. Kun Apple TV -appi otetaan käyttöön, sinulta saatetaan pyytää lupaa useammalle apille kerralla. Osa apeista saattaa olla appeja, joita et ole vielä asentanut kyseiselle laitteelle, ja asetuksiasi käytetään niihin, jos asennat ne myöhemmin. Vaikka et antaisikaan lupaa, voit muuttaa jokaisen apin asetuksia Asetuksissa.

Voit milloin tahansa katkaista muun valmistajan apin yhteyden Apple TV -appiin erottamalla sen Apple TV -apista. Apple lopettaa kyseisen apin toistotietojen keräämisen. Valitse iOS:n tai iPadOS:n Apple TV -apissa Tili > Yhdistetyt apit, valitse muun valmistajan appi ja laita se pois päältä. Valitse tvOS:ssä Asetukset > Apit > TV > Yhdistä TV:hen ja laita muun valmistajan appi pois päältä. Kun poistat muun valmistajan apin Apple TV -apista, voit myös poistaa kaikki toistotiedot, jotka Apple on kerännyt kyseisessä apissa katselemastasi sisällöstä valitsemalla ”Poista ja tyhjennä toistohistoria”. Voit koska tahansa myös poistaa kaikki Applen keräämät toistotiedot muiden valmistajien sisällöstä, jota olet katsonut Apple TV -apissa tyhjentämällä toistohistoriasi yllä kuvatulla tavalla. Toistohistorian tyhjentäminen yllä mainituilla tavoilla tyhjentää ainoastaan muiden valmistajien appien toistotiedot, jotka Applella on käytössään Apple TV -appia varten. Se ei vaikuta muiden valmistajien appien erikseen tallentamiin toistotietoihin (esim. appien sisällä tai palvelimilla).

Lue myös muiden appivalmistajien käyttöehdot, tietosuojakäytännöt ja muut käytännöt, jotta ymmärrät, kuinka ne käyttävät ja jakavat toistotietojasi ja siihen liittyviä muita tietoja.

Petosten ja haitallisten toimintojen torjunta

Keräämme henkilötietoja myös petosten ja haittaohjelmien torjumiseksi Apple TV -apissa. Näihin tietoihin sisältyvät laitetiedot, kuten laitetyyppi ja ohjelmistoversio, sijaintitiedot (jos saatavilla), lataus- ja ostohistoria sekä muu vuorovaikutus Apple TV -apissa.

Laitteesi käyttötiedoista, mukaan lukien likimääräinen puheluiden ja sähköpostien määrä, lasketaan myös laitteen luottamusluku, kun yrität ostaa. Lähetettävät tiedot on suunniteltu siten, että Apple ei saa tietoonsa todellisia arvoja laitteestasi. Tuloksia säilytetään määrätty aika palvelimillamme.

Applen keräämää tietoa käsitellään aina Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Tietoja käytännöstä löydät osoitteesta www.apple.com/legal/privacy/fi/.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.