Intel-pohjaisen Macin tyhjentäminen

Tyhjennä Intel-pohjaisen Mac-tietokoneen sisäinen levy (tai SSD) Levytyökalu-toiminnolla.

Nämä ohjeet koskevat vain Mac-tietokoneita, joissa on Intel-prosessori.

Macin tyhjentäminen poistaa kaikki sen tiedostot pysyvästi, joten varmista, että olet varmuuskopioinut kaikki tiedostot, jotka haluat säilyttää. Jos yrität palauttaa Macisi tehdasasetuksiin, lue ensin, mitä tehdä, ennen kuin myyt, luovutat tai vaihdat Macisi.

Käynnistäminen macOS:n palautustoiminnolla

Käynnistä Mac ja pidä sitten näitä kahta näppäintä painettuna, kunnes näet Apple-logon tai muun kuvan: komento (⌘) ja R. Sinua saatetaan pyytää valitsemaan käyttäjä, jonka salasanan tiedät. Valitse käyttäjä, klikkaa Seuraava ja kirjoita ylläpitäjän salasana.

Levyn tyhjentäminen Levytyökalun avulla

1. Valitse macOS:n palautustoiminnon lisäappien ikkunasta Levytyökalu ja klikkaa Jatka.
    macOS Big Sur -palautusasetukset, kun Levytyökalu on valittu
  2. Valitse Levytyökalun sivupalkista Macintosh HD. Etkö näe Macintosh HD:tä?
  3. Klikkaa työkalurivin Tyhjennä-painiketta ja kirjoita pyydetyt tiedot:
    • Nimi: Jatka Macintosh HD -nimen käyttöä tai kirjoita toinen nimi.
    • Muoto: Jatka APFS- tai Mac OS laajennettu (kirjaava) -muodon käyttöä Levytyökalun suositusten mukaisesti.
  4. Klikkaa Tyhjennä taltioryhmä. Jos et näe tätä painiketta, klikkaa sen sijaan Tyhjennä.
    Levytyökalu – Tyhjennä taltioryhmä
  5. Jos Missä on...? on päällä tässä Macissa, sinua saatetaan pyytää antamaan Apple ID:si poiston valtuuttamiseksi. Oletko unohtanut Apple ID:si?
  6. Kun tyhjennys on valmis, valitse muut sivupalkissa mahdollisesti näkyvät sisäiset taltiot ja poista sitten jokainen taltio klikkaamalla työkalurivin tyhjennä taltio (–) -painiketta.
    Sinun ei tarvitse poistaa juuri tyhjentämääsi Macintosh HD -taltiota eikä ulkoisia taltioita tai levytiedostoja.
  7. Palaa Lisäapit-ikkunaan sulkemalla Levytyökalu.
  8. Jos haluat käynnistää uudelleen tyhjentämältäsi levyltä, sinun on nyt asennettava macOS uudelleen tälle levylle.

Jos et näe Macintosh HD:tä Levytyökalussa

Sisäisen käynnistyslevyn tulisi olla ensimmäinen kohde Levytyökalun sivupalkissa. Sen nimi on Macintosh HD, ellet muuta nimeä. Jos sitä ei näy, valitse Omenavalikko  > Sammuta, irrota sitten kaikki tarpeettomat laitteet Macista ja yritä uudelleen.

Jos levy ei vieläkään tule näkyviin Levytyökaluun tai Levytyökalu ilmoittaa tyhjennysprosessin epäonnistuneen, Mac on ehkä huollettava. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Lisätietoja

Lisätietoja Levytyökalun käytöstä on Levytyökalun käyttöoppaassa.