Esityksen luominen Keynotessa

Lue, miten voit valita teeman, lisätä dioja ja muuttaa esityksen ulkoasua ja kuvasuhdetta Macissa, iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai verkossa iCloud.comissa.

Mac ja iPad, joissa on molemmissa sama esitys avoinna Keynotessa

Keynoten iOS-version käyttäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit muun muassa valita teeman, lisätä sisältöä ja muuttaa dian ulkoasua.

Teeman valitseminen ja sisällön lisääminen

Luo Keynote-esitys valitsemalla ensin teema. Teemat sisältävät valmiita dia-asetteluja, joilla voit aloittaa esityksen suunnittelun.

1. Napauta esityksen hallinnassa Lisää , joka on näytön yläosassa.
  2. Napauta esityksen teemaa.
  3. Lisää dia napauttamalla Lisää dia  näytön alaosassa, ja napauta sitten dian asettelua.
  4. Lisää tekstiä napauttamalla paikanvaraajatekstiä kaksi kertaa.
  5. Korvaa kuvan paikanvaraaja napauttamalla sen päällä Korvaa media  ja valitsemalla sitten haluamasi kuva.

Dian ulkoasun muuttaminen

Voit muuttaa dian ulkoasua nopeasti lisäämällä eri kantadian. Kun vaihdat kantadian, lisäämäsi sisältö näkyy uudessa asettelussa.

1. Valitse ainakin yksi dia.
  2. Napauta Muoto  ja sitten Kantadia.
  3. Katso kaikki kantadiat pyyhkäisemällä, ja valitse niistä sitten yksi napauttamalla.

Dian koon muuttaminen

Voit muuttaa dian kokoa eri kuvasuhteen näytöille sopivaksi. Sisältöä saatetaan siirtää uuden kuvasuhteen mukaan.

1. Napauta Lisää  > Dokumentin asetukset.
  2. Napauta Dian koko ja valitse uusi koko.
  3. Jos valitset Muokattu, anna dian mitat ja napauta Valmis. Napauta Edellinen dia  tai Seuraava dia  esikatsellaksesi dioja uudessa koossa.
  4. Napauta Valmis.

Koko esityksen ulkoasun muuttaminen

Voit muuttaa koko esityksen ulkoasua nopeasti milloin tahansa valitsemalla uuden teeman. Jos olet jo lisännyt sisältöä, se näkyy uuden teeman dioissa. Jos olet tehnyt muokkauksia, esimerkiksi vaihtanut tekstin väriä, ne näkyvät uudessa teemassa.

1. Napauta Lisää  > Dokumentin asetukset.
  2. Napauta teemaa tai katso muita teemoja pyyhkäisemällä vasemmalle.
  3. Napauta Valmis.

Kantadiojen muokkaaminen

Jos haluat nopeasti muuttaa useita esityksesi dioja kerralla, voit muokata kantadioja. Voit muuttaa kantadian asettelua sekä lisätä tekstiä, kuvia ja objekteja. Kantadiojen muutokset vaikuttavat esityksesi samaa kantadiaa käyttäviin dioihin.

1. Napauta dian taustaa ja napauta sitten näyttöön tulevassa valikossa Muokkaa kantadiaa.
  2. Napauta sivupalkissa kantadiaa, jota haluat muokata.
  3. Valitse, mitä haluat tehdä. Voit muuttaa sisältöjen järjestystä sekä lisätä diaan tekstiä, kuvia tai objekteja.
  4. Kun olet lopettanut kantadiojen muokkauksen, napauta oikeassa yläkulmassa Valmis.

Keynoten Mac-version käyttäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit muun muassa valita teeman, lisätä sisältöä ja muuttaa dian ulkoasua.

Teeman valitseminen ja sisällön lisääminen

1. Valitse Keynotessa Arkisto > Uusi. Kaksoisklikkaa sitten haluamaasi teemaa teemavalitsimessa. Jos et näe teemavalitsinta, pidä optionäppäintä painettuna ja valitse Arkisto > Uusi teemavalitsimesta. Kaksoisklikkaa sitten haluamaasi teemaa.
  2. Voit lisätä dian klikkaamalla työkalupalkissa Lisää  ja sitten dian asettelua.
  3. Lisää tekstiä kaksoisklikkaamalla paikanvaraajatekstiä.
  4. Korvaa kuvan paikanvaraaja klikkaamalla sen päällä Korvaa media  ja valitsemalla sitten haluamasi kuva.

Dian ulkoasun muuttaminen

Voit muuttaa dian ulkoasua nopeasti lisäämällä eri kantadian. Kun vaihdat kantadian, lisäämäsi sisältö näkyy uudessa asettelussa.

1. Klikkaa Näytä-valikkoa , valitse Rakennenäkymä ja valitse sitten ne diat, jotka haluat muuttaa.
  2. Klikkaa Muoto  ja sitten Vaihda kantadia. Lisää kantadia sitten valittuihin dioihin klikkaamalla sitä.

Dian koon muuttaminen

Voit muuttaa dian kokoa eri kuvasuhteen näytöille ja projektoreille sopivaksi. Sisältöä saatetaan siirtää uuden kuvasuhteen mukaan.

1. Klikkaa Dokumentti  ja sitten Dokumentti-painiketta.
  2. Valitse dian koko Dian koko -ponnahdusvalikosta.
  3. Jos valitset Muokattu diakoko -vaihtoehdon, anna dian mitat ja klikkaa OK.

Koko esityksen ulkoasun muuttaminen

Voit muuttaa koko esityksen asettelua milloin tahansa valitsemalla uuden teeman. Jos olet jo lisännyt sisältöä, se näkyy uuden teeman dioissa.

1. Klikkaa Dokumentti  ja sitten Dokumentti-painiketta.
  2. Klikkaa Vaihda teema.
  3. Kaksoisklikkaa uutta teemaa.
  4. Valitse Säilytä tyylimuutokset varmistaaksesi muokkausten, kuten tekstin värin, näkymisen uudessa teemassa.
  5. Voit aina palata edelliseen teemaan, jos se on mielestäsi uutta teemaa parempi.

Kantadiojen muokkaaminen

Jos haluat nopeasti muuttaa useita esityksesi dioja kerralla, voit muokata kantadioja. Voit muuttaa kantadian asettelua sekä lisätä tekstiä, kuvia ja objekteja. Kantadiojen muutokset vaikuttavat esityksesi samaa kantadiaa käyttäviin dioihin.

1. Valitse valikkopalkista Näytä > Muokkaa kantadioja.
  2. Valitse sivupalkista kantadia, jota haluat muokata.
  3. Valitse, mitä haluat tehdä. Voit muuttaa sisältöjen järjestystä sekä lisätä diaan tekstiä, kuvia tai objekteja.
  4. Kun olet lopettanut kantadiojen muokkauksen, klikkaa oikeassa alakulmassa Valmis.

Keynoten iCloud-versio

Voit valita haluamasi teeman, kun luot uuden Keynote-esityksen verkossa iCloud.comissa.

1. Klikkaa esityksen hallinnassa Luo uusi Keynote-esitys.
  2. Kaksoisklikkaa teemaa. Esitys aukeaa selaimessa uudessa välilehdessä tai ikkunassa.
  3. Voit lisätä dian klikkaamalla Valitse tähän esitykseen lisättävä dia diojen rakennenäkymästä ja klikkaamalla sitten dian asettelua.
  4. Lisää diaan tekstiä kaksoisklikkaamalla paikanvaraajatekstiä.
  5. Lisää diaan haluamasi kuva tietokoneeltasi vetämällä se paikanvaraajakuvaan.

Jos haluat muuttaa diojen ulkoasua, kokoa tai teemaa sen jälkeen, kun olet luonut esityksen Keynoten iCloud-versiossa, avaa esitys Keynoten Mac- tai iOS-versiossa.