iTunes Store ja tietosuoja

App Store, iTunes Store, Apple Booksin Store, Videot ja iTunes U on suunniteltu suojaamaan tietojasi. Voit itse valita, mitä ja milloin haluat jakaa.

• Apple kerää henkilötietosi, jotta sinulle voidaan tarjota ostamaasi ja lataamaasi sisältöä, tai sisältöä, jota haluat päivittää.
  • Tili-, osto- ja lataustietojasi Storeissa käytetään mainonnan tarjoamiseen. Näin varmistetaan, että App Storen hakumainokset ja Apple Newsin mainokset, jos saatavilla, ovat merkityksellisiä. Mainonnan suhteen sinulla mahdollisuus valintoihin alla kuvatulla tavalla.
  • Osto-, lataus- ja muita Store-toimintojesi tietoja käytetään ominaisuuksien räätälöimiseen ja henkilökohtaisten suositusten tarjoamiseen. Voit estää näiden tietojen käytön tähän tarkoitukseen alla kuvatulla tavalla.
  • Petosten havaitsemiseksi ja estämiseksi laitteesi käyttötiedoista, mukaan lukien likimääräinen puheluiden ja sähköpostien määrä, lasketaan laitteen luottamusluku, kun yrität ostaa. Lähetettävät tiedot on sunniteltu siten, että Apple ei saa tietoonsa todellisia arvoja laitteestasi. Tuloksia säilytetään määrätty aika palvelimillamme.
  • Apple käyttää Storen parantamiseen selaus-, osto-, haku- ja lataustietojasi. Tiedot tallennetaan IP-osoitteen, satunnaisen yksilöllisen tunnisteen (jos se ilmenee) ja Storeen kirjautumasi Apple ID:n kanssa.

Tarjonta Storeissa

Henkilötietojasi käytetään palvelujen ja ominaisuuksien tarjoamiseen Storeissa. Näihin tietoihin kuuluu esimerkiksi tili- ja maksutietosi, jotka näkyvät ja ovat muutettavissa Asetuksissa, sekä ostohistoriasi.

Kun ostat tai lataat Storesta tai asennat apin Apple Watchiin, Apple kirjaa tunnisteet, kuten laitteesi laitetunnisteen ja IP-osoitteen sekä Apple ID:si.

Jotta toistokohta Videot-apissa voidaan säilyttää, Apple tallentaa ja synkronoi kohdan kaikissa iOS-laitteissa, joihin olet kirjautunut sisään.

Parannukset Storeissa

Store-käyttökokemuksen parantamiseksi Apple kerää tietoa Store-käytöstäsi. Tähän sisältyvät Storen käynnistys- tai sulkemisajankohta, millaista sisältöä etsit, katsoit ja latasit. Keräämme tietoa myös laitteestasi, kuten laitetyyppi, käyttöjärjestelmän versio sekä laitteessa oleva vapaa tila. Apple voi käyttää näitä tietoja määrittääkseen, onko pyydetty sisältö ladattavissa ja onko laite Wi‑Fi- vai mobiiliyhteydessä sekä ymmärtääkseen yleiset trendit laitteen tallennustilan käytössä. Apple voi käyttää näitä tietoja Store-käyttökokemuksen parantamiseen seuraavilla tavoilla:

• Käyttäjien hakutietojen avulla Apple voi tarjota nousussa olevia hakuja.
  • Kun Apple tietää mitä sisältöä katsot tai lataat, se voi tarjota räätälöityjä toimintoja, kuten ”Lisää pelejä, joista saatat pitää”.
  • Kun laitteesi vapaa tila on tiedossa, voit hyödyntää Applen kehittämää ominaisuutta, jonka avulla voit ostaa elokuvia iPhonella ilman, että elokuva pitää ladata ostovaiheessa.

Jos Suositut apit lähelläni ‑toiminto on käytössä, iPhone lähettää ajoittain aika- ja sijaintitiedot ostamistasi tai käyttämistäsi apeista anonyymissa ja salatussa muodossa Applelle. Näillä tiedoilla voidaan tarjota maantieteellisesti merkityksellisiä appeja ja muita Applen tuotteita ja palveluja.

Räätälöidyt Storet

Vuorovaikutustasi Storejen kanssa käytetään auttamaan sinua löytämään sinulle merkityksellisintä sisältöä. Esimerkiksi, suosittelemme sisältöä, jonka arvelemme kiinnostavan sinua perustuen aikaisempiin hakuihisi, katseluihisi, latauksiisi, päivityksiisi ja arviointeihisi Storeissa. Käytämme myös ostohistoriaasi ja maksutapojasi sekä Apple ID:stäsi pääteltyjä tilitietoja. Tehdäksemme parempia suosituksia käytämme myös koostettua tietoa appien käynnistämisestä, asentamisesta ja poistamisesta käyttäjiltä, jotka jakavat laitteen analyysitiedot Applelle. Räätälöintiominaisuudet voidaan estää liu’uttamalla Räätälöidyt suositukset -kytkin pois päältä Apple ID:si kohdalta iTunes ja App Store -asetuksissa.

Mainonta

Appien kehittäjät voivat mainostaa Storen hakumainoksilla tehokkaasti ja helposti App Storen hakutuloksissa, jotka auttavat käyttäjiä löytämään appeja. Apple varmistaa, että Storejen mainokset ovat sinulle merkityksellisiä käyttämällä laite-, tili-, osto-, lataus- ja hakusanatietojasi. Luomme ihmisryhmiä, segmenttejä, joilla on samanlaisia ominaispiirteitä, ja käytämme kohdennettuja mainoksia näihin ryhmiin. Tietoja sinusta käytetään määritettäessä sinulle sopivia segmenttejä ja sinulle lähetettäviä mainoksia. Yksityisyytesi suojaamiseksi sinut sijoitetaan tietojesi avulla vähintään 5 000 hengen segmentteihin. Jos et halua vastaanottaa kiinnostuksen kohteisiisi kohdennettuja Applen mainosalustan mainoksia, voit laittaa Rajoita mainosseurantaa -toiminnon päälle, jolloin Apple ID:lläsi kirjauduttuihin laitteisiin ei tule kyseisiä mainoksia.

Jotta Apple Newsissä näkyisi merkityksellisimpiä mainoksia, käytämme samanlaisia Store-tietoja, mutta tavalla, joka on sidottu erityiseen Apple News ‑tunnisteeseen eikä Apple ID:hesi.

Lisätietoja mainonnasta ja tietosuojasta hakumainoksissa ja Newsissä löytyy täältä. https://support.apple.com/fi-fi/HT205223.

Lisätietoja kuinka kieltäytyä kiinnostuksen kohteisiin liittyvistä mainoksista App Storessa ja Apple Newsissä löytyy täältä: https://support.apple.com/fi-fi/HT202074.

Jos päätät rajoittaa mainosseurantaa, saat edelleen syöttämiisi hakusanoihin liittyviä mainoksia.

Jako kolmannen osapuolen kanssa

Olemme velvollisia antamaan ei-henkilökohtaisia tietoja ostamastasi sisällöstä strategisille kumppaneillemme, kuten appien kehittäjille ja/tai sisällön omistajille, jotta ne voivat mitata luovan työnsä tuloksen, täyttää rojalti- ja kirjanpitovaatimukset ja parantaa tuotteitaan ja palvelujaan.

Voimme jakaa tietoja kolmannen osapuolen appikehittäjien kanssa appien käyttämiseksi ja parantamiseksi. Kehittäjillä on pääsy suostumuksensa antaneiden käyttäjien käyttötietoihin, joista kehittäjät näkevät koosteena tietoja käyttäjäryhmistä, jotka käyttäytyvät samanlaisesti tai ovat ominaispiirteiltään samanlaisia. Kehittäjät voivat nähdä kuittitiedot tuotteidensa ja palveluidensa ostoista Storeissa. Kuitteihin ei sisälly henkilötietoja. Kehittäjät voivat kuitenkin pyrkiä yhdistämään kuitit henkilötietojen kanssa appien käytön ja latausten perusteella, jos olet antanut tiedot kehittäjille.

Jos ostat tilauksen kolmannen osapuolen apissa, luomme tilaajatunnuksen, joka on yksilöllinen sinulle ja kehittäjälle tai julkaisijalle. Lisätietoja tilaajatunnuksesta löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT207233.

Säilytys

Säilytämme ostoihin ja latauksiin liittyviä henkilötietoja Storeissa taloudellisiin raportointiin sovellettavien lakien mukaisen ajan. Tämä aika vaihtelee maittain. Useimmille asiakkaille tämä vaatii vähintään kymmenen vuoden säilytysajan. Säilytämme myös tiedot ostoistasi ja sisältölatauksistasi vähintään niin kauan kuin sinulla on tili Applelle, jotta voit ladata sisällön uudelleen noudattaen sovellettavia ehtojamme. Säilytämme lyhyemmän ajan muita tietoja, kuten selaukset ja haut. Tietojen säilyttämiseen ja liiketoimintakäyttöön sovellettavat oikeudelliset vaatimukset otetaan huomioon säilytysaikaa valittaessa. Joitakin tietoja, kuten ostoja, voidaan kuitenkin säilyttää yritystietoina tilisi sulkemisen jälkeen tai kun lopetat Storen käytön.

Petosten ja haittaohjelmien torjunta

Keräämme henkilötietoja myös petosten ja haittaohjelmien torjumiseksi Storeissa ja muissa Applen apeissa ja palveluissa. Näihin tietoihin sisältyvät laitetiedot, kuten laitetyyppi ja ohjelmistoversio, sijaintitiedot (jos saatavilla), lataus- ja ostohistoria sekä muu vuorovaikutus Storeissa.

Laitteesi käyttötiedoista, mukaan lukien likimääräinen puheluiden ja sähköpostien määrä, lasketaan myös laitteen luottamusluku, kun yrität ostaa. Lähetettävät tiedot on sunniteltu siten, että Apple ei saa tietoonsa todellisia arvoja laitteestasi. Tuloksia säilytetään määrätty aika palvelimillamme.

Apple kerää ja käyttää tietoja aina tietosuojakäytäntönsä mukaisesti. Käytäntö löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/privacy

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.