iTunes Store ja tietosuoja

iTunes Store ja iTunes U on suunniteltu niin, että tietosi ovat turvassa. Voit itse valita, mitä haluat jakaa.

• Apple kerää henkilökohtaisia tietojasi, jotta voimme tarjota sisällön, jota ostat, lataat tai haluat päivittää iTunes Storessa ja muissa Applen verkkokaupoissa, mukaan lukien iTunes Store, Apple Books ja iTunes U.
  • Käytämme myös tietoja tilistäsi, ostoistasi ja latauksistasi Storeissa mainosten tarjoamiseen, varmistaaksemme, että mainokset App Storessa, Apple Newsissä ja Pörssissä (jos saatavilla) ovat sinulle merkityksellisiä. Voit tehdä alla kuvattuja mainontaan liittyviä valintoja.
  • Apple käyttää tietoja ostoistasi, latauksistasi ja muusta toiminnastasi Storeissa ominaisuuksien räätälöimiseen ja henkilökohtaisten ehdotusten antamiseen. Voit kieltäytyä tästä tietojen käytöstä alla kuvatulla tavalla.
  • Petosten havaitsemiseksi ja estämiseksi laitteesi käyttötiedoista, mukaan lukien likimääräinen puheluiden ja sähköpostien määrä, lasketaan laitteen luottamusluku, kun yrität ostaa. Lähetettävät tiedot on suunniteltu siten, että Apple ei saa tietoonsa todellisia arvoja laitteestasi. Tuloksia säilytetään määrätty aika palvelimillamme.
  • Apple käyttää Storejen parantamiseen selaus-, osto-, haku- ja lataustietojasi. Tietojen yhteydessä tallennetaan IP-osoite, satunnainen yksilöllinen tunniste (jos se ilmenee) ja Apple ID, kun olet kirjautuneena App Storeen tai muihin Applen verkkokauppoihin.

Tarjonta Storeissa

Henkilötietojasi käytetään palvelujen ja ominaisuuksien tarjoamiseen iTunes Storessa ja muissa Applen verkkokaupoissa. Näihin tietoihin kuuluvat esimerkiksi tili- ja maksutietosi, jotka näkyvät ja ovat muutettavissa Asetuksissa, sekä ostohistoriasi.

Kun lataat sisältöä iTunes Storesta, Apple kirjaa tunnisteet, kuten laitteesi laitetunnisteen ja IP-osoitteen sekä Apple ID:si.

Parannukset Storeissa

iTunes Store- ja muiden Applen verkkokauppojen käyttökokemuksen parantamiseksi Apple kerää tietoa iTunes Store -käytöstäsi. Tähän sisältyvät Storen käynnistys- tai sulkemisajankohta sekä millaista sisältöä etsit, katsoit ja latasit. Laitteestasi kerätään myös tietoja, kuten laitetyyppi, käyttöjärjestelmän versio sekä laitteessa oleva vapaa tila. Apple voi käyttää näitä tietoja määrittääkseen, onko pyydetty sisältö ladattavissa ja onko laite Wi‑Fi- vai mobiiliyhteydessä sekä ymmärtääkseen yleiset trendit laitteen tallennustilan käytössä. Näitä tietoja käytetään esimerkiksi seuraavasti:

• Hakujesi avulla Apple voi tarjota nousussa olevia hakuja.

• Kun Apple tietää mitä sisältöä katsoit tai lataat, se voi tarjota räätälöityjä toimintoja.

• Kun laitteesi vapaa tila on tiedossa, voit hyödyntää Applen kehittämää ominaisuutta, jonka avulla voit ostaa elokuvia iPhonella ilman, että ne pitää ladata ostovaiheessa.

Räätälöidyt Storet

Vuorovaikutustasi iTunes Storen kanssa käytetään auttamaan sinua löytämään sinulle merkityksellisintä sisältöä ja ilmoitusten lähettämiseen sinulle. Apple esimerkiksi suosittelee sisältöä, jonka arvelee kiinnostavan sinua perustuen aikaisempiin hakuihisi, katseluihisi, latauksiisi, päivityksiisi ja arviointeihisi iTunes Storessa. Tähän käytetään myös ostohistoriaasi ja maksutapojasi sekä Apple ID:stäsi pääteltyjä tilitietoja. Voit poistaa räätälöintiominaisuudet käytöstä laittamalla Räätälöidyt suositukset pois päältä Apple ID:ltäsi. iOS:ssä ja iPadOS:ssä valitse Asetukset > [nimesi], napauta Media ja ostot ja laita Räätälöidyt suositukset pois päältä napauttamalla.

Viestintä sinulle

Apple voi käyttää tietoja tilistäsi (esim. omistamasi Apple-tuotteet ja tilaamasi Applen palvelut) lähettääkseen sinulle tietoja iTunes Storesta ja muista Applen tuotteista, palveluista ja tarjouksista, jotka voivat kiinnostaa sinua. Apple voi myös käyttää tietoja toiminnastasi iTunes Storessa lähettääkseen sinulle sähköpostia tai ilmoituksia uusista ominaisuuksista, sisällöstä ja tarjouksista iTunes Storessa. Voit muuttaa sähköpostiasetuksiasi ja estää sähköpostit osoitteessa appleid.apple.com. Voit päivittää ilmoitusasetuksesi iOS:ssä ja iPadOS:ssä valitsemalla Asetukset > Ilmoitukset > iTunes Store.

Mainonta

Applen toimittama mainonta auttaa käyttäjiä löytämään appeja, tuotteita ja palveluja App Storesta, Apple Newsistä ja Pörssistä. Apple varmistaa laite-, tili-, osto-, tilaus- ja lataustietojesi avulla, että mainokset ovat sinulle merkityksellisiä. Kun käytät hakua App Storessa, käytetään myös hakusanojasi. Käyttäjistä, joilla on samanlaisia ominaispiirteitä, luodaan ryhmiä (segmenttejä), ja kohdennettuja mainoksia käytetään näihin ryhmiin. Tietoja sinusta käytetään määritettäessä sinulle sopivia segmenttejä ja sinulle lähetettäviä mainoksia. Yksityisyytesi suojaamiseksi kohdennettuja mainoksia tarjotaan vain, jos enemmän kuin 5 000 ihmistä kuuluu kriteerin mukaiseen ryhmään. Tiedot, joiden avulla päätellään, mitkä mainokset ovat sinulle merkityksellisiä, on yhdistetty satunnaisiin tunnuksiin, ei Apple ID:hesi.

Jos Räätälöidyt mainokset -asetus on päällä, Applen mainosalusta voi käyttää tietojasi merkityksellisempien mainosten tarjoamiseen sinulle. Jos et halua vastaanottaa kiinostuksen kohteisiisi kohdennettuja mainoksia Applen mainosalustalta, voit laittaa Räätälöidyt mainokset pois päältä. Räätälöityjen mainosten laittaminen pois päältä estää Applea käyttämästä tietojasi mainosten kohdentamiseen. Se ei välttämättä vähennä saamiesi mainosten määrää, mutta saamasi mainokset voivat olla sinulle vähemmän merkityksellisiä.

Lisätietoja Applen mainoksista ja tietosuojasta löytyy osoitteesta support.apple.com/kb/HT205223.

Lisätietoja siitä, kuinka voit kieltäytyä räätälöidyistä mainoksista App Storessa, Apple Newsissä ja Pörssissä, löytyy osoitteesta support.apple.com/kb/HT202074.

Jako kolmansien osapuolien kanssa

Apple on velvoitettu luovuttamaan joitakin ei-henkilökohtaisia tietoja strategisille kumppaneille, jotka toteuttavat yhteistyössä Applen kanssa tuotteemme ja palvelumme, auttavat Applea markkinoinnissa asiakkaille ja myyvät mainontaa Applen puolesta näytettäväksi App Storessa, Apple Newsissa ja Pörssissä. Apple voi esimerkiksi luovuttaa ei-henkilökohtaisia tietoja ostamastasi sisällöstä sisällön omistajille, jotta ne voivat mitata luovan työnsä tuloksen, täyttää rojalti- ja kirjanpitovaatimukset ja parantaa tuotteitaan ja palvelujaan.

Säilytys

Apple säilyttää iTunes Storessa tehtyihin ostoihin ja latauksiin liittyviä henkilötietoja taloudelliseen raportointiin sovellettavien lakien mukaisen ajan. Tämä aika vaihtelee alueittain. Useimmille asiakkaille tämä vaatii vähintään kymmenen vuoden säilytysajan. Apple säilyttää myös tiedot ostoistasi ja sisältölatauksistasi vähintään niin kauan kuin sinulla on tili Applella, jotta voit ladata sisällön uudelleen noudattaen sovellettavia ehtoja. Muita tietoja, kuten selaukset ja haut, säilytetään lyhyemmän ajan. Tietojen säilyttämiseen ja liiketoimintakäyttöön sovellettavat oikeudelliset vaatimukset otetaan huomioon säilytysaikaa valittaessa. Joitakin tietoja, kuten ostoja mutta ei tallennettuja korttitietojasi, voidaan kuitenkin säilyttää yritystietoina tilisi sulkemisen jälkeen tai kun lopetat iTunes Storen tai muiden verkkokauppojen käytön.

Petosten ja haitallisten toimintojen torjunta

Apple kerää henkilötietoja myös petosten ja haittaohjelmien torjumiseksi iTunes Storessa ja muissa Applen verkkokaupoissa sekä muissa Applen apeissa ja palveluissa. Näihin tietoihin sisältyvät laitetiedot, kuten laitetyyppi ja ohjelmistoversio, sijaintitiedot (jos saatavilla), lataus- ja ostohistoria sekä muu vuorovaikutus Storeissa. Kun aloitat oston, Apple voi käyttää tietoja aikaisemmasta taloussuhteestasi Applen kanssa pyynnön käsittelyyn ja päättääkseen, toimitetaanko tuote tai palvelu ennen maksunkäsittelykumppanin hyväksyntää.

Laitteesi käyttötiedoista, mukaan lukien likimääräinen puheluiden ja sähköpostien määrä, lasketaan myös laitteen luottamusluku, kun yrität ostaa. Lähetettävät tiedot on suunniteltu siten, että Apple ei saa tietoonsa todellisia arvoja laitteestasi. Apple säilyttää tuloksia määrätyn ajan palvelimillaan.

Applen keräämää tietoa käsitellään aina Applen tietosuojakäytännön mukaisesti. Tietoja käytännöstä löydät osoitteesta www.apple.com/privacy.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.