Hei Siri -toiminnon käyttäminen useiden laitteiden kanssa

Lue, miten laite reagoi Hei Siri -toimintoon, kun läheisyydessä on useita tätä toimintoa tukevia laitteita.

Mikä laite reagoi Hei Siri -toimintoon?

Kun sanot ”Hei Siri” useiden tätä toimintoa tukevien laitteiden läheisyydessä, laitteet kommunikoivat nopeasti keskenään Bluetoothin välityksellä ja määrittävät, minkä niistä pitäisi reagoida kutsuun. Reagoiva laite on se, joka kuuli sinut parhaiten tai joka äskettäin nostettiin tai jota äskettäin käytettiin.

HomePod reagoi useimpiin Siri-pyyntöihin. Se reagoi myös silloin, kun läheisyydessä on muita Hei Siri -toimintoa tukevia laitteita. Jos haluat käyttää Siriä tietyssä laitteessa, herätä laite nostamalla se tai käytä Siriä painamalla painiketta, ja esitä sitten pyyntö.

Entä jos väärä laite reagoi Hei Siri -toimintoon?

• Varmista, että Bluetooth on otettu käyttöön kaikissa laitteissa. Jos Bluetooth on poistettu käytöstä tai laite on muiden laitteiden Bluetoothin käyttöalueen ulkopuolella, useat laitteet saattavat reagoida pyyntöön.
  • Varmista, että kaikissa laitteissa on uusin Applen ohjelmisto. Jos joissakin laitteissa on käytössä vanha ohjelmisto, useat laitteet saattavat reagoida Hei Siri -toimintoon.
  • Varmista, että Hei Siri on otettu käyttöön Siri-asetuksissa kaikissa laitteissa, joissa haluat käyttää Hei Siri -toimintoa.
  • Jos käytössäsi on iPhone tai iPad, voit asettaa sen näyttö alaspäin, jotta se ei reagoi Hei Siri -toimintoon.
  • Jos käytössäsi on HomePod, voit sanoa ”Hei Siri, poista Hei Siri käytöstä”. Vaihtoehtoisesti voit poistaa Reagoi Hei Siri -kutsuun -toiminnon käytöstä Koti-apissa. Voit ottaa sen takaisin käyttöön pitämällä HomePodin yläosaa painettuna ja sanomalla sitten ”Ota Hei Siri käyttöön”.
  • Jos käytössäsi on Hei Siri -toimintoa tukeva Mac, voit sulkea sen kannen, jos et halua sen reagoivan Hei Siri -toimintoon. Ja jos Salli Siri, kun lukittuna -toiminto on poistettu käytöstä Siri-asetuksissa, Mac ei myöskään vastaa näytön ollessa lukittu.

Lisätietoja

Lue lisää Sirin-käytöstä näissä laitteissa:

Sirin ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.