32-bittisten ohjelmien yhteensopivuus macOS High Sierra 10.13.4:n ja uudempien kanssa

Tässä artikkelissa kerrotaan 64-bittiseen teknologiaan siirtymisestä ja siitä, miten se vaikuttaa 32-bittisiin ohjelmiin.

Huipputekniikka tekee Macista Macin. Kaikissa uusimmissa Maceissa on tehokas 64-bittinen prosessori, ja edistykselliset 64-bittiset ohjelmat toimivat macOS:ssä, minkä vuoksi muistia voidaan hyödyntää huomattavasti enemmän ja järjestelmän suorituskyky on nopeampi. Tämänhetkistä Mac-kokemusta määrittävät teknologiat, kuten Metalin grafiikkakiihdytys, toimivat vain 64-bittisissä ohjelmissa. Jotta kaikki ostamasi ohjelmat olisivat yhtä kehittyneitä kuin Mac, jolla niitä käytät, kaikkien Macin ohjelmistojen pitää tulevaisuudessa olla 64-bittisiä.

Apple aloitti siirtymisen 64-bittisiin laitteisto- ja ohjelmistoteknologioihin Macin kohdalla yli kymmenen vuotta sitten ja tekee yhteistyötä kehittäjien kanssa 64-bittisiin ohjelmiin siirtymiseksi. Apple ilmoitti kehittäjille vuoden 2018 Worldwide Developers Conference -tapahtumassa, että macOS Mojave on viimeinen macOS-versio, jossa voidaan käyttää 32-bittisiä ohjelmia.

Vaikka kehittäjät optimoivat ohjelmat yhteensopiviksi 64-bittisen teknologian kanssa, Apple ilmoittaa asiakkaille, kun he käyttävät 32-bittiseen teknologiaan perustuvaa ohjelmaa. Tämä tapahtuu yhden kerran näkyvän varoituksen muodossa 32-bittisen ohjelman käynnistyksen yhteydessä. macOS Mojavessa varoitus näkyy 30 päivän välein ohjelman käynnistyksen yhteydessä.

Alta löydät lisätietoja varoituksesta sekä siitä, miten 64-bittiseen teknologiaan siirtyminen vaikuttaa sinuun.

Miksi näen varoituksen?

macOS High Sierra 10.13.4:stä lähtien ohjelmissa, joita ei ole päivitetty käyttämään 64-bittisiä järjestelmiä, näkyy yhden kerran ilmestyvä varoitus ohjelman käynnistämisen yhteydessä. Näin käyttäjät saavat ennakkoilmoituksen siitä, että heidän käytössään on 32-bittinen ohjelmisto, joka ei tulevaisuudessa ole yhteensopiva macOS:n kanssa.

Voinko jatkaa 32-bittisten ohjelmieni käyttöä?

Kyllä, voit jatkaa 32-bittisten ohjelmiesi käyttöä Macissasi toistaiseksi. 32-bittisen ohjelmiston käyttämisellä ei ole haittavaikutuksia tietoihisi tai tietokoneeseesi.

Koska 64-bittiseen teknologiaan siirtyminen tapahtuu?

macOS:n ja sen ohjelmien siirtyminen 64-bittisyyteen on edelleen käynnissä, joten lopullisen siirtymisen päivämäärä ei vielä ole tiedossa. Nyt on kuitenkin hyvä aika tarkistaa ohjelmiston kehittäjiltä, onko suosikkinimikkeistäsi saatavilla 64-bittiset versiot.

Miten voin ottaa yhteyttä ohjelman kehittäjään?

Helpoin tapa ottaa yhteyttä kehittäjään on etsiä hänen yhteystietonsa verkosta. Löydät ohjelman kehittäjän nimen avaamalla ohjelman, klikkaamalla ohjelman nimeä valikkorivillä ja valitsemalla ”Tietoja...”.

Miten voin tarkistaa, onko ohjelma 32- vai 64-bittinen?

Valitse Omenavalikosta Tietoja tästä Macista ja klikkaa Järjestelmäraportti-painiketta. Vieritä järjestelmäraportin sivupalkissa alas kohtaan Ohjelmisto ja valitse sitten Ohjelmat. Kun valitset jonkin ohjelman, näet kohdan, jossa lukee 64-bittinen (Intel). ”Kyllä” tarkoittaa 64-bittistä ja ”Ei” 32-bittistä. Jos käytössäsi on macOS Mojave, voit tarkastella kaikkia ohjelmia, joita ei ole päivitetty 64-bittisiin prosesseihin, valitsemalla sivupalkissa Vanha ohjelmisto.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.