32-bittisten ohjelmien ja macOS High Sierra 10.13.4:n yhteensopivuus

Tässä artikkelissa kerrotaan 64-bittiseen teknologiaan siirtymisestä ja siitä, miten se vaikuttaa 32-bittisiin ohjelmiin.

Ohjelmaa ei ole optimoitu Macillesi. Kehittäjän pitää päivittää ohjelma yhteensopivuuden parantamiseksi.

Huipputekniikka tekee Macista Macin. Kaikissa uusimmissa Maceissa on tehokas 64-bittinen prosessori, ja edistykselliset 64-bittiset ohjelmat toimivat macOS:ssä, minkä vuoksi muistia voidaan hyödyntää huomattavasti enemmän ja järjestelmän suorituskyky on nopeampi. Tämänhetkistä Mac-kokemusta määrittävät teknologiat, kuten Metalin grafiikkakiihdytys, toimivat vain 64-bittisissä ohjelmissa. Jotta kaikki ostamasi ohjelmat olisivat yhtä kehittyneitä kuin Mac, jolla niitä käytät, kaikkien Macin ohjelmistojen pitää tulevaisuudessa olla 64-bittisiä.

Apple aloitti siirtymisen 64-bittisiin laitteisto- ja ohjelmistoteknologioihin Macin kohdalla yli kymmenen vuotta sitten ja tekee yhteistyötä kehittäjien kanssa 64-bittisiin ohjelmiin siirtymiseksi. Apple ilmoitti kehittäjille vuonna 2017 Worldwide Developers Conference -tapahtumassa, että macOS High Sierra on viimeinen macOS-versio, jossa voidaan käyttää 32-bittisiä ohjelmia ilman kompromisseja.

Vaikka kehittäjät optimoivat ohjelmat yhteensopiviksi 64-bittisen teknologian kanssa, Apple ilmoittaa asiakkaille, kun he käyttävät 32-bittiseen teknologiaan perustuvaa ohjelmaa. Tämä tapahtuu yhden kerran näkyvän varoituksen muodossa 32-bittistä ohjelmaa käynnistettäessä.

Alta löydät lisätietoja varoituksesta sekä siitä, miten 64-bittiseen teknologiaan siirtyminen vaikuttaa sinuun.

Miksi näen varoituksen?

macOS High Sierra 10.13.4:stä lähtien ohjelmissa, joita ei ole päivitetty käyttämään 64-bittisiä järjestelmiä, näkyy yhden kerran ilmestyvä varoitus ohjelman käynnistämisen yhteydessä. Näin käyttäjät saavat ennakkoilmoituksen siitä, että heidän käytössään on 32-bittinen ohjelmisto, joka ei tulevaisuudessa ole yhteensopiva macOS:n kanssa.

Voinko jatkaa 32-bittisten ohjelmieni käyttöä?

Kyllä, voinet jatkaa 32-bittisten ohjelmiesi käyttöä Macissa toistaiseksi. 32-bittisen ohjelmiston käyttämisellä ei ole haittavaikutuksia tietoihisi tai tietokoneeseesi.

Koska täysin 64-bittiseen teknologiaan siirtyminen tapahtuu?

macOS:n ja sen ohjelmien siirtyminen 64-bittisyyteen on edelleen käynnissä, joten lopullisen siirtymisen päivämäärä ei vielä ole tiedossa. Nyt on kuitenkin hyvä aika tarkistaa ohjelmiston kehittäjiltä, onko suosikkinimikkeistäsi saatavilla 64-bittiset versiot.

Miten voin ottaa yhteyttä ohjelman kehittäjään?

Helpoin tapa ottaa yhteyttä kehittäjään on etsiä hänen yhteystietonsa verkosta. Löydät ohjelman kehittäjän nimen avaamalla ohjelman, klikkaamalla ohjelman nimeä valikkorivillä ja valitsemalla ”Tietoja...”.

Miten voin tarkistaa, onko ohjelma 32- vai 64-bittinen?

Valitse Omenavalikosta Tietoja tästä Macista ja klikkaa Järjestelmäraportti-painiketta. Vieritä järjestelmäraportissa alas kohtaan Ohjelmisto, ja valitse sitten Ohjelmat. Kun valitset jonkin ohjelman, näet kohdan, jossa lukee ”64-bittinen (Intel)”. ”Kyllä” tarkoittaa 64-bittistä ja ”Ei” 32-bittistä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.