Jos iPhone ei käynnisty tai on lakannut vastaamasta

Lue, miten toimia, jos iPhonen näyttö lakkaa vastaamasta, ei reagoi, kun kosketat sitä, tai jumittuu, kun otat sen käyttöön.

Näyttö on pimeänä tai jumissa

Noudata laitettasi koskevia ohjeita.

iPhone 8 tai uudempi, mukaan lukien iPhone SE (2. ja 3. sukupolvi)

1. Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta lyhyesti.

2. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta lyhyesti.

3. Pidä sivupainiketta painettuna, kunnes Apple-logo tulee näkyviin (tähän menee noin kymmenen sekuntia).

iPhonessa näkyy painikepainallusten kuvio
  4. Jos iPhone ei käynnisty, lataa iPhonea tunnin ajan ja yritä sitten uudelleen. Jos iPhonessa näkyy lähes tyhjästä akusta kertova kuvakelähes tyhjästä akusta kertova kuvake, tarkista laitteisto ja lataa iPhone uudelleen.

5. Jos iPhone ei käynnisty edelleenkään, ota yhteyttä Apple-tukeen.

iPhone 7 tai iPhone 7 Plus

1. Pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina, kunnes Apple-logo tulee näkyviin (tähän menee noin kymmenen sekuntia).

iPhonessa näkyvät painettavat painikkeet
  2. Jos iPhone ei käynnisty, lataa iPhonea tunnin ajan ja yritä sitten uudelleen. Jos iPhonessa näkyy lähes tyhjästä akusta kertova kuvakelähes tyhjästä akusta kertova kuvake, tarkista laitteisto ja lataa iPhone uudelleen.

3. Jos iPhone ei käynnisty edelleenkään, ota yhteyttä Apple-tukeen.

iPhone 6s ja aiemmat, mukaan lukien iPhone SE (1. sukupolvi)

1. Pidä Koti-painiketta ja sivupainiketta tai yläpainiketta painettuina, kunnes Apple-logo tulee näkyviin (tähän menee noin kymmenen sekuntia).

2. Jos iPhone ei käynnisty, lataa iPhonea tunnin ajan ja yritä sitten uudelleen. Jos iPhonessa näkyy lähes tyhjästä akusta kertova kuvakelähes tyhjästä akusta kertova kuvake, tarkista laitteisto ja lataa iPhone uudelleen.

3. Jos iPhone ei käynnisty edelleenkään, ota yhteyttä Apple-tukeen.

iPhone käynnistyy, mutta se lakkaa vastaamasta käynnistyksen aikana

Jos käynnistyksessä tulee näkyviin Apple-logo tai punainen tai sininen näyttö, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

1. Liitä iPhone tietokoneeseen.

2. Valitse iPhone tietokoneeltasi.

3. Kun iPhonesi on liitettynä, toimi seuraavasti:

• iPhone 8 tai uudempi, mukaan lukien iPhone SE (2. ja 3. sukupolvi): Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta lyhyesti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta lyhyesti. Pidä sitten sivupainiketta painettuna.

iPhonessa näkyy kuvio painikkeiden painamisesta
    • iPhone 7 tai iPhone 7 Plus: Pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina samanaikaisesti.

iPhonessa näkyvät painettavat painikkeet
    • iPhone 6s tai aiemmat, mukaan lukien iPhone SE (1. sukupolvi): Pidä Koti-painiketta ja sivupainiketta tai yläpainiketta painettuina samanaikaisesti.

4. Pidä painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.

iPhonen palautustilanäyttö
  5. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Päivitä.

Näytössä näkyvät Päivitä-, Palauta- ja Peru-valinnat.
  6. Tietokoneesi lataa ohjelmiston laitteeseesi. Jos siihen menee yli 15 minuuttia, laitteesi poistuu palautustilasta. Toista vaiheet 2–4.

Lisäohjeita

Ota yhteyttä Apple-tukeen palvelun käyttöönottoa varten.