Tietoja suojauspäivitys 2017-001:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan suojauspäivitys 2017-001:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta. Voit salata Applen kanssa käydyt keskustelut käyttämällä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Suojauspäivitys 2017-001

Julkaistu 29.11.2017

Hakemistotyökalu

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13 ja macOS High Sierra 10.13.1.

Ei vaikutusta: macOS Sierra 10.12.6 ja aiemmat.

Vaikutus: Hyökkääjä saattoi ohittaa ylläpitäjän todentamisen antamatta ylläpitäjän salasanaa.

Kuvaus: Tunnistetietojen tarkistamisessa esiintyi logiikkaongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla tunnistetietojen tarkistamista.

CVE-2017-13872

Kohta päivitetty 29.11.2017

Jos olet hiljattain päivittänyt macOS High Sierra 10.13:sta 10.13.1:een, varmista suojauspäivityksen onnistunut käyttöönotto käynnistämällä Mac uudelleen. Jos näet järjestelmäraportin Ohjelmisto-kohdan alla Asennukset-luettelossa maininnan MRTConfigData 1.27, Mac on myös suojattu.

Varmista, että Macissa on suojauspäivitys 2017-001:

1. Avaa Pääte-ohjelma Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Kirjoita what /usr/libexec/opendirectoryd ja paina rivinvaihtonäppäintä.
  3. Jos suojauspäivityksen 2017-001 asennus onnistui, näkyviin tulee jokin seuraavista projektin versionumeroista:
    opendirectoryd-483.1.5 (macOS High Sierra 10.13)
    opendirectoryd-483.20.7 (macOS High Sierra 10.13.1).

Jos tarvitset Maciin root-käyttäjätilin, ota root-käyttäjä uudelleen käyttöön ja vaihda root-käyttäjän salasana tämän päivityksen jälkeen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.