macOS Server 5.7.1:n muutokset

Isännöityjen palvelujen yleistymisen vuoksi (ja koska ohjelmistojen pitäminen ajan tasalla on tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin) Apple tekee joitakin muutoksia macOS Serveriin.

Lisätietoja nykyisestä ja tulevasta tuesta

Apple kehittää ja tukee edelleen macOS Serveriä, joka sisältää Open Directoryn, Profiilinhallinnan ja Xsan-hallinnan. Suosituimmat palvelintoiminnot, kuten välimuistipalvelin, tiedostonjakopalvelin ja Time Machine -palvelin, sisältyvät macOS High Sierran ja sitä uudempien versioiden kaikkiin asennuksiin, joten entistä useammat asiakkaat voivat käyttää näitä välttämättömiä palveluita ilman lisäkustannuksia.

macOS Server 5.7.1:stä alkaen Apple ei enää sisällytä macOS Serveriin avoimen lähdekoodin palveluita, kuten Calendar Server, Contacts Server, Mail Server, DNS, DHCP, VPN Server ja Websites. Asiakkaat voivat hankkia nämä samat palvelut suoraan avoimen lähdekoodin palveluntarjoajilta. Näin macOS Server -asiakkaat voivat asentaa kaikkein turvallisimmat ja viimeisimmät palvelut heti, kun ne ovat saatavilla.

Apple on julkaissut ohjeet tämän siirtymän helpottamiseksi.

macOS Server 5.7.1:een ja uudempiin sisältyvät palvelut

macOS Server 5.7.1:een ja uudempiin sisältyvät ja täysin tuetut palvelut ovat seuraavat:

• Profiilinhallinta
  • Open Directory
  • Xsan

macOS Serveristä macOS High Sierraan ja uudempiin siirretyt palvelut

Nämä palvelut ovat nyt käytettävissä macOS High Sierrassa ja uudemmissa, ja ne löytyvät kohdasta Järjestelmäasetukset > Jakaminen:

• Tiedostopalvelin
  • Välimuistipalvelin
  • Time Machine -palvelin

Palvelun tila

Tässä taulukossa on esitetty kunkin macOS Server -palvelun tila ja käytettävissä olevat vaihtoehdot.

Palvelu Tila Vaihtoehdot
FTP Poistettu Server 5.4:stä SFTP/SSH
Palvelindokumentit Poistettu Server 5.4:stä

iCloud-dokumentit, Apache/WebDAV
DHCP Käyttöliittymätyökalut poistettu Server 5.7.1:stä bootpd, sisältyy macOS:ään
DNS Poistettu Server 5.7.1:stä BIND, Unbound, KnotDNS
VPN Poistettu Server 5.7.1:stä OpenVPN, SoftEther VPNWireGuard
Palomuuri Käyttöliittymätyökalut poistettu Server 5.7.1:stä pf firewall (sisältyy macOS:ään)
Sähköpostipalvelin Poistettu Server 5.7.1:stä

dovecot/Postfix

Courier, Kerio Connect

Kalenteri Poistettu Server 5.7.1:stä CalendarServer, DavMail, Radicale, Kerio Connect
Wiki Poistettu Server 5.7.1:stä MediaWiki, PmWiki, XWiki, Confluence, WordPress WMX -tiedostot
Websites Käyttöliittymätyökalut poistettu Server 5.7.1:stä Apache HTTP Server (sisältyy macOS:ään), Nginx, Lighttpd
Yhteystiedot Poistettu Server 5.7.1:stä CalendarServer, DavMail, Citadel, Kerio Connect
NetBoot/NetInstall Käyttöliittymätyökalut poistettu Server 5.7.1:stä BOOTP, TFTP, HTTP, NFS (kaikki sisältyvät macOS:ään), NetSUS, BSDPy
Viestit Poistettu Server 5.7.1:stä ejabberd, Openfire, Prosody
Radius Poistettu Server 5.7.1:stä FreeRadius
AirPort-hallinta Poistettu Server 5.7.1:stä AirPort-työkalu

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.