Tietoja macOS Server 5.7.1:stä ja sitä uudemmista

Apple on lopettanut macOS Serverin 21.4.2022. Nykyiset macOS Server -asiakkaat voivat ladata apin ja käyttää sitä edelleen macOS Montereylla.

Suosituimmat palvelintoiminnot, kuten välimuistipalvelin, tiedostonjakopalvelin ja Time Machine -palvelin, sisältyvät macOS High Sierran ja sitä uudempien versioiden kaikkiin asennuksiin, joten entistä useammat asiakkaat voivat käyttää näitä palveluita ilman lisäkustannuksia.

Jotta sinun on helpompi siirtyä Profiilinhallinnasta muihin MDM-ratkaisuihin, lue lisätietoja MDM-ratkaisun valitsemisesta ja MDM-siirron suunnittelemisesta.

macOS:ssä ja macOS Serverissä käytettävissä olevat palvelut

Lue, mitä palveluita macOS Serverissä on käytettävissä ja mitkä palvelut on siirretty macOS Serveristä macOS:ään.

macOS Server 5.12:een ja sitä uudempiin sisältyvät palvelut

macOS Server 5.12:een ja sitä uudempiin sisältyvät ja täysin tuetut palvelut ovat seuraavat:

• Profiilinhallinta
  • Open Directory

macOS Server -versioihin 5.7.1–5.11.1 sisältyvät palvelut

macOS Server -versioihin 5.7.1–5.11.1 sisältyvät ja täysin tuetut palvelut ovat seuraavat:

• Profiilinhallinta
  • Open Directory
  • Xsan

macOS Serveristä macOS Big Suriin ja sitä uudempiin siirretyt palvelut

Xsan-hallinnan komentorivityökalut sisältyvät macOS Big Suriin ja sitä uudempiin. Lue lisää.

macOS Serveristä macOS High Sierraan ja sitä uudempiin siirretyt palvelut

Nämä palvelut ovat nyt käytettävissä macOS High Sierrassa ja sitä uudemmissa, ja ne löytyvät kohdasta Järjestelmäasetukset > Jakaminen:

• Tiedostopalvelin
  • Välimuistipalvelin
  • Time Machine -palvelin

Palvelun tila

Tässä taulukossa on esitetty kunkin macOS Server -palvelun tila ja käytettävissä olevat vaihtoehdot.

Huolto Tila Vaihtoehdot
Profiilinhallinta Käytettävissä Server 5.12.2:ssa Lue lisätietoja MDM-ratkaisun valitsemisesta.
Xsan Poistettu Server 5.12:sta Quantum, macOS:n sisäiset komentorivityökalut
FTP Poistettu Server 5.4:stä SFTP/SSH
Server-dokumentit Poistettu Server 5.4:stä

iCloud-dokumentit, Apache/WebDAV
DHCP Käyttöliittymätyökalut poistettu Server 5.7.1:stä bootpd, sisältyy macOS:ään
DNS Poistettu Server 5.7.1:stä BIND, Unbound, KnotDNS
VPN Poistettu Server 5.7.1:stä OpenVPN, SoftEther VPNWireGuard
Palomuuri Käyttöliittymätyökalut poistettu Server 5.7.1:stä pf firewall (sisältyy macOS:ään)
Sähköpostipalvelin Poistettu Server 5.7.1:stä

dovecot/Postfix

Courier, Kerio Connect

Kalenteri Poistettu Server 5.7.1:stä CalendarServer, DavMail, Radicale, Kerio Connect
Wiki Poistettu Server 5.7.1:stä MediaWiki, PmWiki, XWiki, Confluence, WordPress WMX -tiedostot
Websites Käyttöliittymätyökalut poistettu Server 5.7.1:stä Apache HTTP Server (sisältyy macOS:ään), Nginx, Lighttpd
Yhteystiedot Poistettu Server 5.7.1:stä CalendarServer, DavMail, Kerio Connect
NetBoot/NetInstall Käyttöliittymätyökalut poistettu Server 5.7.1:stä BOOTP, TFTP, HTTP, NFS (kaikki sisältyvät macOS:ään), NetSUS, BSDPy
Viestit Poistettu Server 5.7.1:stä ejabberd, Openfire, Prosody
Radius Poistettu Server 5.7.1:stä FreeRadius
AirPort-hallinta Poistettu Server 5.7.1:stä AirPort-työkalu

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.