Tietoja Apple TV :n kanssa yhteensopivasta kehysnopeudesta ja dynaamisesta alueesta

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit laittaa päälle yhteensopivan kehysnopeuden ja dynaamisen alueen.

Apple TV 4K1 on suunniteltu tarjoamaan paras mahdollinen katselukokemus, johon 4K-televisiosi pystyy. Apple TV 4K täsmää dynaamisen alueen korkeimpaan televisiosi tukemaan virkistystaajuuteen oletusarvoisesti. Jos televisiosi esimerkiksi tukee Dolby Visionia 30 Hz:n virkistystaajuudella, mutta tukee myös HDR10:tä 60 Hz:n virkistystaajuudella, Apple TV 4K käyttää HDR10:tä Dolby Visionin sijaan.

tvOS:n uusimmassa versiossa Apple TV 4K:n voi määrittää vaihtamaan näyttömuodon automaattisesti vastaamaan katseltavan sisällön alkuperäistä dynaamista aluetta tai kehysnopeutta television parhaan suorituskyvyn käytön sijaan. Apple TV 4K esimerkiksi käyttää HDR10:tä 60 Hz:n virkistystaajuudella HDR-sisältöä katseltaessa, mutta vaihtaa 30 Hz:n virkistystaajuuden Dolby Visioniin Dolby Visionia tukevaa sisältöä katseltaessa.

Apple TV (4. sukupolvi) on suunniteltu tarjoamaan paras mahdollinen HD-katselukokemus. tvOS:n uusimmassa versiossa Apple TV:n (4. sukupolvi) voi määrittää vaihtamaan näyttömuodon automaattisesti katseltavan sisällön kehysnopeutta vastaavaksi.

Täsmäytä dynaaminen alue- tai Täsmäytä kehysnopeus -asetuksen laittaminen päälle tai pois

Valitse Asetukset > Video ja ääni > Täsmää sisältö. Valitse sitten jokin seuraavista:

• Täsmäytä dynaaminen alue: Apple TV 4K täsmää ulostulon vastaamaan katseltavan sisällön alkuperäistä dynaamista aluetta.
  • Täsmäytä kehysnopeus: Apple TV 4K tai Apple TV (4. sukupolvi) täsmää virkistystaajuutensa vastaamaan sisällön alkuperäistä kehysnopeutta. Tämä pätee sisältöihin, kuten esimerkiksi 24 fps:n (kuvaa/sekunti) elokuvaperusteisiin ja muihin kansainvälisiin sisältöihin, joita hallitaan eri kehysnopeuksilla.2

Jos otat jommankumman ominaisuuden käyttöön, Apple TV yrittää automaattisesti määrittää television tukemat dynaamiset alueet tai kehysnopeudet.

Jos Apple TV ei pysty määrittämään saatavilla olevia näyttömuotoja, sinun pitää varmistaa televisiosi tukemat muodot. Voit tehdä sen valitsemalla Asetukset > Video ja ääni > Täsmää sisältö. Valitse sitten muoto Vahvistamattomat muodot -kohdan alapuolelta, niin voit suorittaa lyhyen näyttötestin ja näet, näkyykö näyttömuoto oikein.

Lisätietoja

Kun käytät sisällön täsmäämistä, televisio vaihtaa dynaamista aluetta ja kehysnopeutta katseltavan sisällön perusteella. Näyttö saattaa muuttua mustaksi tai välkkyä eri muotojen välillä siirryttäessä.

1. Kehysnopeuden ja dynaamisen alueen täsmäytys ei ole saatavilla Apple TV (3. sukupolvi) -mallissa tai sitä aiemmissa.
  2. Apple TV täsmää kehysnopeuden, jos sisällön koodattu nopeus on 60, 50, 30, 25 tai 24 kuvaa sekunnissa. Kehysnopeudet vastaavat alueesi virkistystaajuutta, joka esimerkiksi NTSC:lle on 29,97 kuvaa sekunnissa. Sisällöt, joissa nopeus on 25 ja 30 kuvaa sekunnissa, käyttävät mahdollisuuksien mukaan kaksinkertaista kehysnopeutta 50 Hz:n ja 60 Hz:n virkistystaajuuksilla soveltaen alkuperäistä ulkoasua sujuvan käyttöliittymän säilyessä.
Julkaisupäivämäärä: Tue Apr 10 01:15:11 GMT 2018