Tietoja Apple TV 4K:n kanssa yhteensopivasta kehysnopeudesta ja dynaamisesta alueesta

Lue ohjeet siihen, miten Apple TV 4K:n kanssa yhteensopiva kehysnopeus ja dynaaminen alue otetaan käyttöön.

Apple TV 4K on suunniteltu tarjoamaan paras mahdollinen katselukokemus, johon 4K-televisiosi pystyy. Apple TV 4K täsmää dynaamisen alueen korkeimpaan televisiosi tukemaan virkistystaajuuteen oletusarvoisesti. Jos televisiosi esimerkiksi tukee Dolby Visionia 30 Hz:n virkistystaajuudella, mutta tukee myös HDR10:tä 60 Hz:n virkistystaajuudella, Apple TV 4K käyttää HDR10:tä Dolby Visionin sijaan.

tvOS 11.2:ssa ja aiemmissa Apple TV 4K:n voi määrittää vaihtamaan näyttömuodon automaattisesti vastaamaan katseltavan sisällön alkuperäistä dynaamista aluetta ja kehysnopeutta television parhaan suorituskyvyn käytön sijaan. Apple TV 4K esimerkiksi käyttää HDR10:tä 60 Hz:n virkistystaajuudella HDR-sisältöä katseltaessa, mutta vaihtaa 30 Hz:n virkistystaajuuden Dolby Visioniin Dolby Visionia tukevaa sisältöä katseltaessa.

Ominaisuuden voi ottaa käyttöön kohdassa Asetukset > Video ja ääni > Täsmää sisältö. Valitse sitten jokin seuraavista:

• Täsmää dynaaminen alue: Apple TV 4K täsmää ulostulon vastaamaan katseltavan sisällön alkuperäistä dynaamista aluetta.
  • Täsmää kehysnopeus: Apple TV 4K täsmää virkistystaajuutensa vastaamaan sisällön alkuperäistä kehysnopeutta. Tämä pätee sisältöihin, kuten esimerkiksi 24 fps:n (kuvaa/sekunti) elokuvaperusteisiin ja muihin kansainvälisiin sisältöihin, joita hallitaan eri kehysnopeuksilla.*

Jos otat jommankumman ominaisuuden käyttöön, Apple TV 4K yrittää automaattisesti määrittää television tukemat dynaamiset alueet ja kehysnopeudet.

Jos Apple TV 4K ei pysty määrittämään saatavilla olevia näyttömuotoja, tarkista televisiosi tukemat muodot. Voit tehdä sen valitsemalla Asetukset > Video ja ääni > Täsmää sisältö. Valitse sitten muoto Vahvistamattomat muodot -kohdan alapuolelta, niin voit suorittaa lyhyen näyttötestin ja näet, näkyykö näyttömuoto oikein.

* Apple TV 4K täsmää kehysnopeuden, jos sisällön koodattu nopeus on 60, 50, 30, 25 tai 24 kuvaa sekunnissa. Kehysnopeudet vastaavat alueesi virkistystaajuutta, joka esimerkiksi NTSC:lle on 29,97 kuvaa sekunnissa. Sisällöt, joissa nopeus on 25 ja 30 kuvaa sekunnissa, käyttävät mahdollisuuksien mukaan kaksinkertaista kehysnopeutta 50 Hz:n ja 60 Hz:n virkistystaajuuksilla soveltaen alkuperäistä ulkoasua sujuvan käyttöliittymän säilyessä.

Lisätietoja

Kun käytät sisällön täsmäämistä, televisio vaihtaa dynaamisen alueen ja kehysnopeuden katseltavan sisällön perusteella. Näyttö saattaa muuttua mustaksi tai välkkyä eri muotojen välillä siirryttäessä.