iWork-dokumenttien avaaminen Face ID:llä

Jos käytät salasanaa Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumenttien suojaamiseen, voit määrittää Face ID:n avaamaan dokumentit, kun katsot iPhoneasi tai iPadiasi.

Kun luot dokumentteja iWorkissa, voi vaatia käyttäjiä käyttämään salasanaa tiedoston avaamiseen. Voit käyttää Face ID:ta tukevissa iPhone- ja iPad-malleissa Face ID:tä salasanan kirjoittamisen sijaan. Jos iPhonesi tai iPadisi tukee Touch ID:tä, voit käyttää Touch ID:tä avataksesi iWork-dokumenttisi.

Voit avata salasanasuojattuja dokumentteja Face ID:llä, kun määrität Face ID:n iPhonessasi tai iPadissasi. Kun avaat lukittuja Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumentteja ensimmäistä kertaa Face ID:llä, sinulta kysytään, sallitko iWork-ohjelman käyttää Face ID:tä. Tämä tapahtuu vain kerran appia kohti. Voit muuttaa tätä asetusta kohdassa Asetukset > Face ID ja pääsykoodi > Muut apit.

Salasanan lisääminen dokumentille

Kun dokumentti on auki iPhonessa tai iPadissa Pagesissa, Numbersissa tai Keynotessa, napauta Lisää-painiketta  ja sitten Aseta salasana. Kirjoita salasana Salasana- ja Vahvista-kenttiin ja lisää sitten salasanavihje, joka muistuttaa tekstisalasanastasi. Varmista, että ”Avaa Face ID:llä” on käytössä ja napauta Valmis.

Salasanasuojattujen dokumenttien avaaminen Face ID:llä

Avatessasi salasanasuojattua dokumenttia ensimmäistä kertaa joudut antamaan dokumentin tekstisalasanan. Jos olet määrittänyt Face ID:n iPhonessasi tai iPadissasi, näet myös sen, että ”Avaa Face ID:llä” -valinta on käytössä.

Kun seuraavan kerran avaat tämän dokumentin, voit vain katsoa laitettasi sen sijaan, että kirjoittaisit dokumentin salasanan. Jos kasvojasi ei tunnisteta kahdella yrityksellä, voit kirjoittaa dokumentin salasanan.