iPhone X:n selaaminen eleiden avulla

iPhone X:n eleillä voit siirtyä nopeasti, käyttää useita appeja samanaikaisesti, muokata asetuksia ja käyttää helposti kaikkea tarvitsemaasi.

Perusteiden oppiminen

Sivupainikkeen avulla voit esimerkiksi laittaa iPhone X:n päälle tai nukkumaan ja käyttää Siriä tai Apple Payta.

Virran kytkeminen päälle tai pois päältä

Voit laittaa laitteen päälle pitämällä sivupainiketta painettuna, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

Voit laittaa laitteen pois päältä pitämällä sivupainiketta ja kumpaa tahansa äänenvoimakkuuspainiketta painettuina, kunnes liukusäädin tulee näkyviin. Sulje virta sitten liu’uttamalla.

Laitteen herättäminen ja laittaminen nukkumaan

Herätä iPhone X nostamalla tai napauttamalla.

Voit laittaa iPhone X:n nukkumaan painamalla sivupainiketta.

Sirin käyttö

Sano Hei Siri tai pidä sivupainiketta painettuna.

Appien asentaminen

Kun olet valinnut apin App Storessa, asenna se kaksoisklikkaamalla sivupainiketta.

Apple Payn käyttö

Voit todentaa Apple Pay -ostokset Face ID:llä painamalla sivupainiketta kaksi kertaa ja katsomalla sitten iPhone X:ää.

Käyttö sujuu helposti intuitiivisilla eleillä

Loimme katkeamattoman pinnan, jossa mikään ei häiritse käyttökokemusta, ja korvasimme Koti-painikkeen uusilla mutta silti tutuilla navigointitavoilla. Nosta aluksi iPhone ylös ja avaa lukitus Face ID:n avulla katsomalla laitetta kohti. Jos laite on pöydällä tai muulla tasaisella alustalla, voit herättää sen nostamalla tai napauttamalla.

Lukituksen avaaminen ja Koti-valikkoon siirtyminen

Avaa lukitus katsomalla iPhone X:ää ja pyyhkäise sitten lukitun näytön alaosasta ylöspäin. Voit palata Koti-valikkoon milloin tahansa pyyhkäisemällä näytön alareunasta ylöspäin.

Moniajo

Pyyhkäise näytön alaosasta ylöspäin ja pysäytä liike. Kun käytät appia, pyyhkäisemällä näytön alareunassa oikealle voit siirtyä apista toiseen.

Widgettien etsiminen

Voit tarkastella tietoja apeista, jotka olet lisännyt widgetteihin pyyhkäisemällä Koti-valikosta tai lukitulta näytöltä oikealle.

Haku

Voit löytää nopeasti mitä tahansa laitteestasi ja verkosta pyyhkäisemällä alas näytön keskiosasta.

Ohjauskeskuksen avaaminen

Voit mukauttaa asetuksia ja appeja nopeasti Ohjauskeskuksessa pyyhkäisemällä alas näytön oikeasta yläkulmasta.

Ilmoitusten tarkastelu

Voit tarkastella ilmoituksia, kuten puheluita, muistutuksia ja viestejä, pyyhkäisemällä alas näytön yläosasta.

Yläosassa olevien kohteiden käyttö

Voit käyttää yläosassa olevia kohteita pyyhkäisemällä alas näytön alareunassa tai pyyhkäisemällä näytön alareunasta nopeasti ylös ja alas.*

* Tuo ulottuville -ominaisuus on oletuksena poissa päältä. Voit laittaa sen päälle valitsemalla Asetukset > Yleiset > Käyttöapu. Selaa sitten alas, napauta Tuo ulottuville ja laita se päälle.