iPhone X:n ja uudempien selaaminen eleiden avulla

iPhone X:n ja uudempien eleillä voit siirtyä nopeasti, käyttää useita appeja samanaikaisesti, muokata asetuksia ja käyttää helposti kaikkea tarvitsemaasi.

Perusteiden oppiminen

Sivupainikkeen avulla voit esimerkiksi laittaa iPhone X:n päälle tai nukkumaan ja käyttää Siriä tai Apple Payta.

kaavio iPhone X:n äänenvoimakkuus- ja sivupainikkeista

Virran kytkeminen päälle tai pois päältä

Voit laittaa laitteen päälle pitämällä sivupainiketta painettuna, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

Voit laittaa laitteen pois päältä pitämällä sivupainiketta ja kumpaa tahansa äänenvoimakkuuspainiketta painettuina, kunnes liukusäädin tulee näkyviin. Sulje virta sitten liu’uttamalla.

Laitteen herättäminen ja laittaminen nukkumaan

Herätä iPhone X nostamalla tai napauttamalla.

Voit laittaa iPhone X:n nukkumaan painamalla sivupainiketta.

Sirin käyttäminen

Sano Hei Siri. Tai pidä sivupainiketta painettuna.

Appien asentaminen

Kun olet valinnut apin App Storessa, asenna se kaksoisklikkaamalla sivupainiketta.

Apple Payn käyttäminen

Voit todentaa Apple Pay -ostokset Face ID:llä painamalla sivupainiketta kaksi kertaa ja katsomalla sitten iPhone X:ää.

Käyttö sujuu helposti intuitiivisilla eleillä

Loimme yhtenäisen pinnan, jossa mikään ei häiritse käyttökokemusta, ja korvasimme Koti-painikkeen uusilla mutta silti tutuilla navigointitavoilla. Nosta aluksi iPhone ylös ja avaa lukitus Face ID:n avulla katsomalla laitetta kohti. Jos laite on pöydällä tai muulla tasaisella alustalla, voit herättää sen nostamalla tai napauttamalla.

Lukituksen avaaminen ja Koti-valikkoon siirtyminen

Avaa lukitus katsomalla iPhone X:ää ja pyyhkäise sitten lukitun näytön alaosasta ylöspäin. Voit palata Koti-valikkoon milloin tahansa pyyhkäisemällä näytön alareunasta ylöspäin.

animaatio iPhone X:n lukituksen avaamisesta

Moniajo

näyttö moniajosta iPhone X:ssä

Pyyhkäise näytön alaosasta ylöspäin ja pysäytä liike. Jos käytät appia, voit siirtyä apista toiseen pyyhkäisemällä näytön alareunassa oikealle.

Widgettien etsiminen

näyttö iPhone X:n widgeteistä

Voit tarkastella tietoja apeista, jotka olet lisännyt widgetteihin pyyhkäisemällä Koti-valikosta tai lukitusta näytöstä oikealle.

Haku

näyttö iPhone X:n hausta

Voit löytää nopeasti mitä tahansa laitteestasi ja verkosta pyyhkäisemällä alas näytön keskiosasta.

Ohjauskeskuksen avaaminen

Voit mukauttaa asetuksia ja appeja nopeasti Ohjauskeskuksessa pyyhkäisemällä alas näytön oikeasta yläkulmasta.

animaatio Ohjauskeskuksen avaamisesta iPhone X:ssä

Ilmoitusten tarkastelu

näyttö ilmoituksista iPhone X:ssä

Voit tarkastella ilmoituksia, kuten puheluita, muistutuksia ja viestejä, pyyhkäisemällä alas näytön yläosasta.

Yläosassa olevien kohteiden käyttö

näyttö tuo ulottuville -ominaisuudesta iPhone X:ssä

Voit käyttää yläosassa olevia kohteita pyyhkäisemällä alas näytön alareunassa. Tai voit pyyhkäistä näytön alareunasta nopeasti ylös ja alas*.

* Tuo ulottuville -ominaisuus on oletuksena poissa päältä. Voit laittaa sen päälle valitsemalla Asetukset > Yleiset > Käyttöapu. Selaa sitten alas, napauta Tuo ulottuville ja laita se päälle.