Kappaleiden selaaminen GarageBandin iOS-versiossa

Omat kappaleet -selaimen tai Tiedostot-apin kautta voit selata ja hallita GarageBand-kappaleitasi ja -äänitiedostojasi iPhonella tai iPadilla.

iOS 11:ssä GarageBandin Omat kappaleet -selain toimii yhdessä Tiedostot-apin kanssa, jolloin kappaleesi pysyvät ajan tasalla kaikissa iOS-laitteissasi. Kappaleiden selaaminen, kun jokin kappale on avoinna:

• Napauta iPhonessa Omat kappaleet -kuvake, ja napauta sitten valintaa Omat kappaleet.
  • Napauta iPadissa valintaa Omat kappaleet.

Omat kappaleet -selain Selaa-näkymässä

Kappaleiden selaaminen

Voit selata sijainteja, joihin olet tallentanut kappaleita, napauttamalla Omat kappaleet -selaimessa valintaa Selaa – sinun on ehkä napautettava sitä useammin kuin kerran. Selaa-valikossa voit avata jonkin sijainnin napauttamalla sitä selaimessa. Sijainteihin voi sisältyä laitteesi ja iCloud Drive.

Voit selata kappaleita myös jollakin seuraavista tavoista:

• Voit katsoa hiljattain avaamiasi kappaleita napauttamalla valintaa Äskeiset.
  • Jos haluat etsiä tietyn kappaleen, napauta ikkunan ylälaidassa olevaa hakukenttää ja kirjoita siihen sitten kappaleen nimi osittain tai kokonaan.
  • Voit järjestää kappaleita eri ehtojen mukaan napauttamalla valintaa Nimi, Päivämäärä, Koko tai Tunniste.
  • Voit tarkastella dokumentteja miniatyyreinä tai luettelona valitsemalla Näytä luettelona -kuvake.
  • Jos haluat nähdä dokumentit, joilla on yhteinen tunniste, napauta tunnistetta Selaa-valikossa.

Kappaleiden järjestäminen kansioiden ja tunnisteiden avulla

Voit pitää kappaleesi järjestyksessä luomalla kansioita ja tallentamalla kappaleet niihin. Voit luoda kansion seuraavasti:

1. Napauta Omat kappaleet -selaimessa valintaa Selaa ja napauta sitten jotain sijaintia.
  2. Pyyhkäise alas ja valitse sitten Luo uusi kansio -kuvake.
  3. Anna uudelle kansiolle nimi ja napauta sitten Valmis.
  4. Jos haluat luoda uuden kappaleen kyseiseen kansioon, avaa kansio ja napauta sitten valintaa Luo dokumentti. GarageBand tallentaa kappaleen kyseiseen sijaintiin automaattisesti, kunnes siirrät sen.

Voit järjestää kappaleita ja äänitiedostoja myös tunnisteiden avulla. Tunnisteiden avulla löydät tarvitsemasi kappaleen tai muun tiedoston helposti ja nopeasti.

Kappaleen merkitseminen tunnisteella

1. Napauta Valitse ja napauta sitten dokumentin miniatyyriä, jolloin sen päälle ilmestyy valintamerkki.
  2. Napauta iPadissa valintaa Jaa tai valitse iPhonessa Jaa-kuvake ja valitse sitten Lisää tunniste -kuvake.
  3. Voit valita olemassa olevan tunnisteen tai luoda oman tunnisteen. Voit luoda oman tunnisteen seuraavasti:
    • Napauta Lisää uusi tunniste.
    • Anna tunnisteelle nimi ja valitse väri.
    • Napauta Lisää tunniste. Voit merkitä dokumentit uudella tunnisteella, ja tunniste ilmestyy myös Selaa-valikkoon.

Tunnisteiden hallinta

1. Avaa Selaa-valikko napauttamalla Selaa ja napauta sitten Muokkaa.
  2. Napauta olemassa olevan tunnisteen nimeä.
  3. Anna sitten uuden tunnisteen nimi.
  4. Napauta Valmis.

Kappaleiden hallinta

Voit jakaa, siirtää, kopioida ja poistaa kappaleita Omat kappaleet -selaimessa tai Tiedostot-apissa. Napauta Valitse, napauta dokumentin miniatyyriä, jolloin sen päälle ilmestyy valintamerkki, ja napauta sen jälkeen haluamaasi vaihtoehtoa näytön alalaidassa.

• Jos haluat jakaa kappaleen, napauta iPadissa valintaa Jaa tai valitse iPhonessa Jaa-kuvake ja valitse sitten kappaleen jakotapa.
  • Jos haluat kopioida tai siirtää kappaleen toiseen kansioon tai sijaintiin, napauta iPadissa valintaa Siirrä tai valitse iPhonessa Siirrä-kuvake, valitse uusi sijainti ja napauta sitten valintaa Kopioi tai Siirrä. Jos kopioit kappaleita iCloud Driven sijainneista laitteeseesi, kappaleesta jää kopio alkuperäiseen sijaintiin.
  • Jos haluat poistaa kappaleen, napauta iPadissa valintaa Poista tai valitse iPhonessa roskakorikuvake.

Äänitiedostojen käsittely

Jos haluat käyttää äänitiedostojasi GarageBandin iOS-versiossa 2.3, käytä iTunes-tiedostonjakoa Macissa tai Windows-tietokoneessa ja lisää ne iOS-laitteeseesi. Sitten voit käyttää tiedostoja GarageBandin Tiedostonsiirto-kansiosta iOS-laitteellasi.

Äänitiedostojen lisääminen laitteeseen iTunes-tiedostonsiirron avulla:

1. Avaa iTunes Macissa tai Windows-tietokoneessa.
  2. Yhdistä iPad tai iPhone laitteen mukana toimitetulla USB-kaapelilla tietokoneeseen.
  3. Klikkaa laitettasi iTunesissa. Jos et löydä laitettasi iTunesissa, lue ohjeet sen etsimiseen
  4. Klikkaa valintaa Tiedostonjako vasemmassa sivupalkissa.
  5. Valitse GarageBand ja kopioi tiedostoja laitteeseen vetämällä ja pudottamalla niitä kansiosta tai ikkunasta Dokumentit-luetteloon.

Jos päivität GarageBandin iOS-versioon 2.3 ja sinulla on jo äänitiedostoja laitteessasi, GarageBand siirtää tiedostot automaattisesti GarageBandin Tiedostonsiirto-kansioon päivityksen jälkeen.

Äänitiedostojen lisääminen kappaleeseen

Kun olet lisännyt äänitiedoston GarageBandin Tiedostonsiirto-kansioon, voit sitten lisätä äänitiedoston kappaleeseen.

1. Avaa GarageBand iOS-laitteessa ja avaa kappale, johon haluat lisätä äänitiedoston.
  2. Napauta tarvittaessa raitanäkymäkuvake, jos haluat avata kappaleen raitanäkymässä.
  3. Avaa Silmukat-selain valitsemalla Silmukat-selaimen kuvake. Jos näkyviin tulee valintaikkuna, jossa kysytään, haluatko siirtää tiedostot GarageBandin Tiedostonsiirto-kohtaan, napauta valintaa Siirrä tiedostot.
  4. Napauta valintaa Äänitiedostot ja vedä sitten tiedosto GarageBandin Raidat-alueelle.

Äänitiedostojen lisääminen muun valmistajan pilvipalvelusta

Jos haluat lisätä muun valmistajan pilvipalveluun tai muuhun sijaintiin tallennettuja äänitiedostoja, kopioi ne GarageBandin Tiedostonsiirto-kansioon käyttämällä Tiedostot-appia.

1. Avaa Tiedostot-appi ja napauta sitten valintaa Selaa.
  2. Napauta Selaa-valikossa sijaintia, johon tiedosto on tallennettu, ja paikanna sitten tiedosto.
  3. Napauta valintaa Valitse ja napauta sitten tiedostoa, jolloin sen päälle ilmestyy valintamerkki.
  4. Napauta valintaa Siirrä, valintaa Omassa [laitteessa] ja napauta sitten GarageBand-kansiota.
  5. Napauta GarageBandin Tiedostonsiirto-kansiota ja napauta sitten valintaa Kopioi. Nyt voit lisätä tiedoston kappaleeseesi käyttämällä GarageBandin Silmukat-selainta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.