Tietoja iPhone X:n, iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin Super Retina -näytöstä

Katso, miten saat kaiken irti iPhone X:n, iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin Super Retina -näytöstä.

Apple suunnitteli iPhone X:n, iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin Super Retina -näytön vastaamaan erittäin korkeita standardejamme. Me Applella uskomme, että tämä on kaikkien aikojen paras OLED-näyttö älypuhelimessa, ja siinä on alan paras väritarkkuus. Super Retina -näytön kontrastisuhde on uskomaton: 1 000 000 / 1. Se on erittäin kirkas ja siinä on elokuvateatteritasoinen laaja väriasteikko. Näytön ja parhaan värinhallintajärjestelmän ansiosta värit on aina tarkasti kalibroitu parhaan mahdollisen katselukokemuksen tarjoamiseksi.

HDR

Super Retinassa on myös HDR, joka tukee laajaa tummaa ja vaaleaa aluetta kuvissa ja videoissa. Tämän ansiosta voit nähdä syvänmustista sävyistä puhtaisiin, kirkkaisiin valkoisiin sekä dramaattiset sävyt niiden välillä. Kuvat näyttävät kirkkaammilta, ja kaikki, mitä katsot Dolby Vision- tai HDR10-muodossa, näyttää upeammalta kuin koskaan aiemmin.

OLED-teknologia

Super Retina -näytössä käytetään OLED-teknologiaa (Organic Light-Emitting Diode). Super Retinassa on perinteisiin OLED-näyttöihin verrattuna uusia ominaisuuksia, jotka mahdollistavat uskomattoman katselukokemuksen. OLED-näyttö on nyt ensimmäistä kertaa iPhone-standardin tasoinen.

OLED-teknologia tarjoaa uskomattoman korkean kontrastisuhteen ja korkean resoluution. Ilman taustavaloa toimiva OLED-teknologia välittää valoa jokaisen pikselin kautta, minkä ansiosta näyttö on ohuempi. Super Retina -näyttö vastaa perinteisten OLED-näyttöjen haasteisiin korkealla kirkkaudella ja laajan värialueen tukemisella. Lisäksi näytöllä on alan paras väritarkkuus.

Jos katsot OLED-näyttöä epäsuoraan, saatat huomata pieniä muutoksia väreissä ja sävyissä. Tämä on täysin normaali OLED-näyttöjen ominaisuus. Kun OLED-näyttöjä käytetään pitkällä aikavälillä, niissä voi myös näkyä pieniä visuaalisia muutoksia. Tämä on tyypillistä OLED-näytöille, ja siihen voi kuulua kuvan säilyminen tai kiinnipalaminen, jolloin näytössä saattaa näkyä himmeä jäännös kuvasta, vaikka kuva olisi vaihtunut. Tätä voi ilmetä äärimmäisissä tapauksissa, joissa esimerkiksi samaa suuren kontrastin kuvaa näytetään jatkuvasti pitkiä aikoja. Olemme suunnitelleet Super Retina -näytön alan parhaaksi vähentämään OLED-kiinnipalamista.

Super Retina -näytön tehokas käyttö

Uusimmalla iOS-versiolla iPhone X, iPhone XS ja iPhone XS Max on erityisesti suunniteltu minimoimaan pitkäkestoisen käytön vaikutukset ja pidentämään Super Retina -näytön käyttöikää. Seuraavassa on joitakin muita vinkkejä Super Retina -näytön tehokkaaseen käyttöön:

• Päivitä iPhone X, iPhone XS tai iPhone XS Max uusimpaan iOS-versioon. Kun uusi päivitys on saatavilla, laite kehottaa tekemään päivityksen. Voit myös tarkistaa päivityksiä valitsemalla Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.
  • Käytä kirkkauden automaattista säätöä, jolloin näytön kirkkaus mukautuu automaattisesti ympäristön valaistukseen. Tämä asetus on oletusarvoisesti käytössä. Voit tarkistaa tämän asetuksen valitsemalla Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Näytön mukautus.
  • Määritä iPhone X, iPhone XS tai iPhone XS Max sammuttamaan näyttö, kun et käytä sitä. Lyhyemmän ajanjakson valinta on suositeltavaa. Voit muuttaa tämän asetuksen valitsemalla Asetukset > Näyttö ja kirkkaus > Automaattilukitus.
  • Vältä staattisten kuvien näyttämistä korkeimmalla kirkkaustasolla pitkiä ajanjaksoja. Jos sinulla on sovellus, joka pitää näyttösi päällä, kun et käytä iPhone X:ää, iPhone XS:ää tai iPhone XS Maxia aktiivisesti, voit väliaikaisesti vähentää kirkkautta Ohjauskeskuksen avulla.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.