Tietoja iPhone X:n Super Retina -näytöstä

Lue ohjeet iPhone X:n Super Retina -näytön tehokkaaseen käyttöön.

Apple on suunnitellut iPhone X:n Super Retina -näytön vastaamaan äärimmäisen korkeita standardejamme. Me Applella uskomme, että tämä on kaikkien aikojen paras OLED-näyttö älypuhelimessa, ja siinä on alan paras väritarkkuus. 5,8 tuuman Super Retina -näytöllä on uskomaton 1 000 000:1 kontrastisuhde, korkea kirkkaus ja laaja elokuvatasoinen väriskaala. Näytön ja parhaan värinhallintajärjestelmän ansiosta värit on aina tarkasti kalibroitu parhaan mahdollisen katselukokemuksen tarjoamiseksi.

HDR

Super Retinassa on myös HDR, joka tukee laajaa tummaa ja vaaleaa aluetta kuvissa ja videoissa. Tämän ansiosta voit nähdä syvänmustista sävyistä puhtaisiin, kirkkaisiin valkoisiin sekä dramaattiset sävyt niiden välillä. Kuvat näyttävät kirkkaammilta, ja kaikki, mitä katsot Dolby Vision- tai HDR10-muodossa, näyttää upeammalta kuin koskaan aiemmin.

OLED-teknologia

Super Retina -näytössä käytetään OLED-teknologiaa (Organic Light-Emitting Diode). Super Retinassa on perinteisiin OLED-näyttöihin verrattuna uusia ominaisuuksia, jotka mahdollistavat uskomattoman katselukokemuksen. OLED-näyttö on nyt ensimmäistä kertaa iPhone-standardin tasoinen.

OLED-teknologia tarjoaa uskomattoman korkean kontrastisuhteen ja korkean resoluution. Ilman taustavaloa toimiva OLED-teknologia välittää valoa jokaisen pikselin kautta, minkä ansiosta näyttö on ohuempi. Super Retina -näyttö vastaa perinteisten OLED-näyttöjen haasteisiin korkealla kirkkaudella ja laajan värialueen tukemisella. Lisäksi näytöllä on alan paras väritarkkuus.

Jos katsot OLED-näyttöä epäsuoraan, saatat huomata pieniä muutoksia väreissä ja sävyissä. Tämä on täysin normaali OLED-näyttöjen ominaisuus. Kun OLED-näyttöjä käytetään pitkällä aikavälillä, niissä voi myös näkyä pieniä visuaalisia muutoksia. Tämä on tyypillistä OLED-näytöille, ja siihen voi kuulua kuvan säilyminen tai kiinnipalaminen, jolloin näytössä saattaa näkyä himmeä jäännös kuvasta, vaikka kuva olisi vaihtunut. Tätä voi ilmetä äärimmäisissä tapauksissa, joissa esimerkiksi samaa suuren kontrastin kuvaa näytetään jatkuvasti pitkiä aikoja. Olemme suunnitelleet Super Retina -näytön alan parhaaksi vähentämään OLED-kiinnipalamista.

Super Retina -näytön tehokas käyttö

iOS 11 -käyttöjärjestelmällä toimiva iPhone X on suunniteltu erityisesti vähentämään pitkäaikaisen käytön vaikutuksia ja pidentämään Super Retina -näytön käyttöikää. Seuraavassa on joitakin muita vinkkejä Super Retina -näytön tehokkaaseen käyttöön:

• Päivitä iPhone X uusimpaan iOS-versioon. Kun uusi päivitys on saatavilla, laite kehottaa tekemään päivityksen. Voit myös tarkistaa päivityksiä valitsemalla Asetukset> Yleiset > Ohjelmistopäivitys.
  • Käytä kirkkauden automaattista säätöä, jolloin näytön kirkkaus mukautuu automaattisesti ympäristön valaistukseen. Tämä asetus on oletusarvoisesti käytössä. Voit tarkistaa tämän asetuksen valitsemalla Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Näytön mukautus.
  • Aseta iPhone X sammuttamaan näyttö, kun et käytä laitetta. Lyhyemmän ajanjakson valinta on suositeltavaa. Voit muuttaa tämän asetuksen valitsemalla Asetukset > Näyttö ja kirkkaus > Automaattilukitus.
  • Vältä staattisten kuvien näyttämistä korkeimmalla kirkkaustasolla pitkiä ajanjaksoja. Jos laitteessasi on appi, joka pitää iPhone X:n näyttöä päällä, kun et käytä laitetta aktiivisesti, voit tilapäisesti vähentää kirkkaustasoa Ohjauskeskuksessa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.